Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk75
tag
A fenti masinát kibővítettem egy új 9 cellás aksival és egy 120gb-os SSD-vel.
A maximális használati idő : 8-9 órára nőtt, az SSD-nek hála a lemezműveletek is jelentősen gyorsultak.Tipp : A GSM modem SIM kártya hely és a Windows serial code, az akkumulátor kivétele után válik láthatóvá.
[ Szerkesztve ]
Dominion (Uralom) film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet : https://www.dominionmovement.com/watch
-
kk75
tag
Nemrég jutottam hozzá én is egy ilyen masinához, illetve ennek egy "újabb" változatához a 6465b-hez.
Újszerű, keveset használt állapotban vettem anno : 49.000 Ft - ért.AMD A series A4-3310MX / 2.1 GHz, 320gb Hd, Tpm modul.
Windows 7 64-bit Pro (gyárilag). 14 col.Átlagos használat mellett kb. 3-4 órát bír, ha játszogatok is vele akkor kb. 2 órát.
Internetezni, videózni, kissebb erőforrás igényü játékokhoz elegendő.Köszönet a HP-nak a hosszú támogatásért, az utolsó Bios frissitésük 2016.11. -én volt ehhez a laptophoz.
A "beépített" ujjlenyomat olvasót viszont sehogy sem sikerült életre kelteni, szerintem ebben a laptopban ez a modul nincs benne, csak a helye a burkolaton.
[ Szerkesztve ]
Dominion (Uralom) film a nagyüzemi állattartás kegyetlenségére hívja fel a figyelmet : https://www.dominionmovement.com/watch
-
tjozsi
csendes tag
Uraim! Lehet, hogy gagyi a kérdés, de a leírásban találtam olyat, hogy 3G modem is van a gépben. Nem találtam viszont SIM kártya helyet. Akkor hogy is van ez? Előre is köszönet a válaszért!
-
alexandrakis
csendes tag
Öreg de jó
http://kerdesek.hu - Ahol bármit megkérdezhetsz
-
d@vee
őstag
Jó kis gép ez még mindig, ha netezgetésre és filmezésre használod.
Én egy hónapja vettem ideiglenesen egy 11,6"-os Lenovo S205-öt, AMD E350-es APU-val (2X1,6GHz, HD 6310-es vga) 2 giga rammal és 320-as winyóval. Ez volt 28 ezer, plusz posta. Tökéletes HD filmezésre a HD kijelző miatt az ágyban, valamint netezni is lehet vele. Na persze az elmaradhatatlan CS1.6 mellett
Kibővítettem plusz 4 giga rammal és a winyót cseréltem egy 120-as Kingston V300-as SSD-re. Az olcsó kis subnoti 28 helyett mostmár 45 rugónál jár és akkor a paszta árát bele sem számoltam, mert takarítás is volt ám De nem mondom, hogy nem érte meg, mert ha jön az erősebb lapos, akkor ez megy nővéremhez. Ő már évek óta nyüstöl egy 1 giga ramos, 1,6GHz-s Atom procis netbookot. Lassú mint a dög, de működik. Eddig nem akarta lecserélni, mert neki kicsi gép kell, viszont mikor meglátta az átmenetit kijelentette, hogy ez kell neki.[ Szerkesztve ]
Ja
-
hallador
addikt
Nem mondtam, hogy mondtad. Szólj majd, mert engem érdekelne, nekem kell annyi ram. Köszi.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Chaser
legenda
a keresőt az intel utilityra mondtam, nem ramra
sehol nem mondtam, hogy 16 gb-os modulokat lekezel bármelyik cpu
amit mondtam, intel specben ivy mobil i5 mellett ott van, hogy kezel 32gb ramotholnap sztem megejtem ezt a próbát, kíváncsi vagyok 4x8 rammal tudom próbálni, 2x16-ot sztem sem kezelne
viszont akkor úgy jártam, nem kell ennyi ram, de ha berakom a gépbe ott is marad:d igaz a k_vad i7 mellett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hallador
addikt
tp-s ügyben keresőt ajánlom, többször előjött már a téma, de kb mind1 nekünk ha hp-nál nem működik a utility, pedig feszt csökkenteni nagyon jó lenne
Az a baj, hogy a dolog a processzortól függ szóval, ha az egyiknél nem megy, akkor a másiknál sem fog. én is csak U-s verziót láttam ilyen rammal, M-est nem.
az i5-32gb felállást meg ki fogom próbálni kíváncsiságból
Ha sikerül kipróbálni, akkor írd meg mi lett az eredmény, kíváncsi vagyok. Köszi.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Chaser
legenda
nem beszélt az intel sem 16-osról, csak annyit közöl kezeli a 32gb-ot, nyilván nem sok noteszbe került 4 dimm
tp-s ügyben keresőt ajánlom, többször előjött már a téma, de kb mind1 nekünk ha hp-nál nem működik a utility, pedig feszt csökkenteni nagyon jó lenne
az i5-32gb felállást meg ki fogom próbálni kíváncsiságból_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
A Kerbal Space Programnál ejtettem egy könnyet, remek tesztelő program!
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
hallador
addikt
Az a probléma, hogy 16 GB-os single 1,5 voltos, 16 GB-os modul kapacitású, sodimm form factor memória ma sem nagyon van.
Ami van, az 1,35 voltos ddr3l például
De azt az IVY csak nagyon speciális esetben eszi meg, láttam már ilyet, amiben a regulátor rendszer képes volt kezelni a 1,35 voltot notebookban. (haswell-től volt szabványos, de létezik a megoldás IVY-ben is.)
A 4 SODIMM-es megoldás még lehet is, de a komolyabb gyártók szerint, ez csak 4 maggal megy.
Up to four SODIMMs on configurations with quad-core processor, for system memory up to 32 GB
MEMORY
Standard
DDR3 PC3-12800 SDRAM (1600 MHz)
Two SODIMM slots (Dual-core processor) or four SODIMM slots (Quad-core processor) supporting dual-channel memory
2 GB, 4 GB, and 8 GB SODIMMs
Maximum
Upgradeable to 16384 MB with optional 8192 MB SODIMMs in both slots (Dual-core processor)
Upgradeable to 32768 MB with optional 8192 MB SODIMMs in all 4 slots (Quad-core processor)Amiben volt ilyen memória az registered ecc volt szerverekben, de annak az ára a többszöröse ennek.
Én is láttam amiben megy, de az a helyzet, hogy a legtöbb esetben a memória 2 - 3 hónap múlva leég, mert az 1.35 voltos memóriát 1,5 volton hajt a gép, ami melegedéshez vezet.
Egy linket a thinkpades megoldásról dobj kérlek mert érdekel, tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
hallador
addikt
válasz MasterDeeJay #61 üzenetére
Ddr3- ból van 16gb-os modul. Meg ugye 4 slotosak is vannak a 17" méretben, össze lehet hozni a 32gb-t.
Majd dobj egy linket a 16 GB-os szabványos sodimm ddr3-ról. létezhet, de nem lesz mindennapos.
ööööö Nem azt mondtam, hogy nincs. Hanem azt, hogy 2013-ben nem volt... amúgy ma sem nagyon találsz ilyet, csak nagyon speciális esetben.
Aztán hiába van 4 slotod, ha az U-s verzió nem támogatja a 32 GB-ot. Akkor lehet 20 slotod is. IVY-ben az M-es i5 sem.Azért szólj, hogy i5-ös verzióban IVY-nél ezt hogy hozod össze...
[ Szerkesztve ]
-
-
hallador
addikt
Az ivy bridge a Sandy bridge processzorcsalád része, ami bizony a Sandy bridge memória vezérlőjét örökölte meg, így nem is lehetett ilyen i5.
IVY Bridge-ből nem létezett olyan 2 magos mobil processzor ami támogatta a 32 GB memóriát. I7-ből is csak a valós 4 magosak.
Az első i5 mobile processzor ami támogatta a haswell M volt i5-ös verzióban. Mivel azonban nem létezett 16 GB-os modul, csak 8 GB-os ez csak elmélet maradt.
A Broadwell U azért nem mert az pedig a haswell processzorcsaládba tartozik így meg is örökölte a haswell memóriavezérlőjét.
U-s verzióban pedig a skylake az első ami támogatja is a 32 GB-ot főleg azért mert itt jelentek meg az első 16 GB-os modulok.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nem kell hozzá k_vad sem, i5-ösök is támogatják a 32gb-ot, de lehet már i3-ak is ivynél
enyém k_vad
van most itthon 8540/60/70p és a 70w, szépek egymás mellettszerk: tp után nekem jött a 40-es, az is nagyon patent gép, könnyen hozzászoktam miután megbékéltem a karácsonyfa ledekkel, de 60/70-en már nincs, cserébe funkció gomb is alig maradt, az w-n is szűkös
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MrSealRD
veterán
Így múlik el a világ dicsősége... Szomorú... De most megnéztem egy 8570w tesztet és nagyon jónak tűnik... Quad-Core esetén 32GB max RAM.
Persze TP után éles váltás lenne. Egyelőre képtelen vagyok lemondani a T420-ról... Azért jó látni, hogy van alternatíva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Jól látom, hogy a 8570w az utolsó olyan széria ami a Zbook előtt és az eszement elitebook vékonyítás előtti utolsó mohikán?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz MasterDeeJay #54 üzenetére
most vettem egy 8570w-t, hát igen, más világ, hiába jó a p széria ott is, ez ráfejel még párral
most kell lefogni magam hogy ne turbózzam fel még jobban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Jó cikk!
Én is simán kiegyeztem igen sokszor a régebbi komolyabb üzleti gépekkel. Messze többre tartom őket még így sokévesen is mint a mai alsó-alsóközép kategóriát.45eFt-ért vettem nemrég egy Dell Precision M6400-ast.
Komoly kis szerkezet, 8gb rammal ez még core2 alapú x9100-as procit kapott ami egy szorzózármentes E8400 mobil megfelelője de nem húztam még. (cpu queenben az is megy ilyen 10k pont felett) Igen egyben van a gép, masszív nagy dög, 240w-os töltővel. Két hdd hely, 4 ramhely, 1920x1200-as 17" kijelző...szokásos tonnányi extra amik az ilyenekben vannak, még gps is van benne meg rakás kártyahely amiről azt sem tudom mi megy bele, még a touchpad is világítós. Quadro Fx2700 ami kb egy 9600Gt szint, alap játékokkal el lehet játszani miközben halk marad a gép hála a túlméretes hűtésnek. (4 magos procik miatt) Meg vagyok vele elégedve, amire használom arra bőven elég. Igaz igaz ennyiért már elsőgen i5-i7 notik vannak gyengébb felszereltségben, meg előfordulhat sandy i5 is ennyiért de minden álmom volt egy rendes precision.[ Szerkesztve ]
-
Sasal1ty
tag
Hol vetted?
GTA V : Pacikuki007
-
Dhampir
félisten
Jó a cikk, kedvcsináló a harcedzett masinákhoz.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem hasonlítottam ezért is tettem OFF-ba.
Én inkább a T410-est vettem volna, a HP ezen szériájától valahogy a futkos a hátamon a hideg
Minden tiszteletem az öreg vasé.
Megjegyzés, hogy a Sandy Bridge alapú laptopokba Ivy Bridge alapú proci nem nagyon fog belemenni, hiába azonos, de a gyártók BIOS-ban nem támogatják sok esetben.
Erre azért érdemes odafigyelni
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
én meg a telefont
frescho nem hasonlította, csak elmondta hogy lett olcsón használható gépe
engem mar vár egy 8570w, csak jussak oda
lehet én is írok kis szosszenetet pár HP gépről
a b szeriasok sajnos kimaradtak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz turbulencia8 #38 üzenetére
Hát meg QM-el pl 4K videók alatt.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
Graphics
Jómunkásember
Nekem egy T400 van dokkolóba rakva / Köszi Chaser / , egy 90W-os táppal / szintén köszi / , és így van behajítva az asztal alá.
Igazából olcsón megúsztam egy alacsony fogyasztású PC-t, konkrétan 14 ezerből / kicsit viseltes a háza, francia a bill, és foltos a kijelző, de mivel ha mégis használnom kell, vakon gépelek, és simán használható, így megfelelt az igényeimnek, és olcsóbban nem jöttem volna ki.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem rossz ,de inkább egy T400/T410-es.
-
Chaser
legenda
válasz turbulencia8 #38 üzenetére
főleg ha magyarral veszed mennyire szerencsés ( :
jó gép, megy benne k_vad i7 is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dementor
aktív tag
Jó pár ilyen gépet eladtam már. Lehet, hogy nem a legszebb a dizájn, de legalább masszív és tartós. Hűtés kifogástalan. Eddig még egyikkel sem volt garanciális gondom. Köszönet a cikkért.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
turbulencia8
őstag
En is vettem bele ssd-t, a dvd helyere meg multibay kerettel atraktam a hdd-t. A 2570p-nel szerencses, hogy a billyentyuzet nem hattervilagitasos, igy 3M matricaval a jo minosegu magyarositas is nagyon olcso. A harmadik generacios i5-nek mar joval hasznalhatobb az integralt videokartyaja is.
-
Chaser
legenda
válasz turbulencia8 #34 üzenetére
ha elég 12"-os
Kolondrum ssd nélkül legújabb genes bármelyik gyártó modellje már nem sokat ér annak, aki 1x ült már ssd-s gép előtt ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
frescho
addikt
válasz Stauffenberg #31 üzenetére
Azért egy 70%-al gyorsabb IGP, amihez van még támogatás az újabb Windowshoz nem a "ezonanciás kanyarkövető poháralátét adagoló" kategória. Még csak nem is a kétzónás klíma. A bemutatáshoz szerintem hozzátartozik, hogy milyen alternatíva, továbbfejlesztési lehetőség állt rendelkezésre plusz pénzért. A kommentekből is kiderül, hogy van rá igény.
Ami érdekes, hogy az is kiderült a kommentekből, hogy a leírt információ jó része nem "ment" át. Ez igaz arra, hogy eredetileg Celeron volt a gépben, hogy az SSD egy régi "maradék" és hogy új akku van benne. Egy ilyen olcsó gépnél ez százalékosan jelentős összeg. Azonos árban lehet venni Sandy-s gépet, de kis valószínűséggel lesz 100%-os az akku és vadi új a tápegység.
domos: 370M, az 530 elírás és javítani fogom hamarosan.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
-
turbulencia8
őstag
55-ert mar lehet Elitebook 2570p-t kapni i5-tel, az szerintem sokkal jobb valasztas.
-
domos
senior tag
Szia.
Nekem valami nem tiszta... most akkor i3 370M vagy 530M(ilyen elvileg nem létezik)?
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
Zsolto
őstag
-
Stauffenberg
nagyúr
Én nem mondtam, hogy az nem egy létező jelenség, hogy az emberek hajlamosak kicsit többet költeni ha sokkal többet kapnak, még akkor is ha arra a többletre semmi szükségük. Ez egy nagyon is létező fogyasztói mentalitás.
Erre alapozza az üzleti modelljét az összes mozibüfé, üdítőgyártó, autógyártó az extráival és persze az informatikában is ez megy. Fizess rá 50%-ot és kapsz 100%-al nagyobb tárhelyet. Vagy nagyobb popcornt, nagyobb kólát, nagyobb felszereltségi szintet. Ennek nem az a lényege, hogy igényt elégítsen ki, hanem akkor is költs többet, ha egyébként a többletre nincs szükséged, mert így nyertesnek érzed magad. Te csak a több zónás klímát meg a jobb audiót pipálnád be az extra listán, de még 20% ráfizetéssel már egy egész felszereltségi csomagot kapsz rezonanciás kanyarkövető poháralátét adagolóval meg fényre sötétedő csomagtér szondával, amiről nem csak, hogy azt sem tudod mire jó, de sosem fogod használni.
Az ördögi kör nem ez, hanem a gyenge fogyasztó. Nem azt mondtam, hogy ne legyen igényed a jobbra, csak ha éppen a meglévő kielégíti az igényeket, akkor felesleges azon törnöd magad, hogy mekkora ráfizetéssel mennyivel jobbat kaptál volna. Inkább csak használd és tojd le az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Attól, hogy öreg nem kéne így kinézni. Lehet ezekre vigyázni egy kis odafigyeléssel.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Csuppp
csendes tag
Jó írás lett!
Sajnos a kommentek 80%-a értékelhetetlen, nem is értem mi értelme odaírkálni ki milyet vett olcsóbban vagy azonos árban.
Az egyszer biztos, hogy minnél régebbi egy noti annál jobb minőségű.
Jelenleg egy 6460b probookot nyúzok, és egyszer már szét kellett szednem hála egy nagyon silány optibay miatt (kihullott egy csavar és össze vissza csavargott a házban). Kárt nem tett a gépben, de megbizonyosdtam róla hogy a 2008-as benq r56 ami annak ellenére, hogy consumer sokkal minőségibb az összeszerelés, abban nem volt semmi pattintós megoldás pusztán csavar, és minőségibb hatást is kelt.Eleinte én is elgondolkodtam az első i szérián, mert sokkal jobb ár / teljesítméány mutatókkal voltak a használt piacon mint a sandy társaik. Csak programozásra és inventorra kellett, de sajnos volt alkalmam kipróbálni egy t410-est, és már egy masszívabb tervnél kezdett akadni a vga miatt, így kénytelen voltam többet kiadni egy sandy gépért.
-
frescho
addikt
Az is népbetegség, hogy túlvállaják magukat az emberek. A pénz limitált volt és az idő is. Ennél jobbat nem tudtam kihozni belőle és a végeredmény teljesen megfelel a felhasználónak. Abban viszont igaza van mindenkinek, hogy nem sokkal több pénzért (%-ban már jelentős lenne) lett volna újabb/gyorsabb gép.
Kis iróniával azt is írhatnám, hogy az állami beruházásoktól éltérően időben, az előirányzott pénzből sikerült jobb, mint elégséges eredményt elérni.
-
hallador
addikt
Hogy mit kellett volna venni mindenki okosabb utólag. Egy-egy alkalmi vétel mindig akad, most ez jött össze.
Sajnos Magyarországon ez népbetegség. Ha nem jön össze majd másra fogjuk, leoltjuk. stb. Sajnos igazad van.
-
frescho
addikt
Köszönöm szépen a kiegészítést. A laptopok terén nem vagyok 100%-ig képben.
sutszi: A második oldalon többször említettem, hogy Celeron volt benne eredetileg. Sajnos a CPU-k összehasonlítása kimaradt, mert már az i3-mal hoztam haza.
jbush: Javítani fogom, nem értem, hogy többen is átnézve miért nem vette senki észre az elírást.
Stauffenberg: Te ugye sose vágysz többre, jobbra? Egy nagyobb/erősebb/szebb autó, jobb bringa stb. A gép tökéletesen megfelel az eredetileg támasztott igényeknek. De ahogy többen is írták kicsit többért lehetett volna jobbat venni. Ha ezt nem érted, nem ismered, akkor az emberek kb. 99%-át sem.
Hogy mit kellett volna venni mindenki okosabb utólag. Egy-egy alkalmi vétel mindig akad, most ez jött össze.
-
paperboy
senior tag
Én így vagyok jó "barátságban" egy x220-as tablettel... A cikkben szereplőhöz képest nem sokkal drágábban vettem, i5-2520m, 8GB ram, szép kijelző, remek Wacom digitalizáló táblás, amit ki is használok, ssd, és egy 2012-es aksival, ami még nagyobb terhelés mellett is elmegy 4-5 órát, tesztprogramok 10% elhasználódást írnak, szóval lehet hasonló árban remek gépeket találni...
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Bizony. X szériás Thinkpad-em van, amit a cikkben foglalt HP-nál olcsóbban vettem itt PH-n. Konkrétan egy Thinkpad X201t Tablet(book). i7 640UL 2*2GB DDR3 1333, 320GB WD 7200RPM, Wacom kijelző + toll, 1,5-2 órás aksi. Ha eladom a PC-m, akkor az SSD-m megy majd bele. A HDD az egyetlen "gyenge" pontja, egy alapos takarítás, újrapasztázás után remélem még évekig jó társam lesz. Aksit is kapni bele, 8 cellás új, kb 7500Ft.
* Péter - 06302461862 *
-
hallador
addikt
Nem egészen, pontosabban, majdnem:
Enterprise/Corporate Business:
EliteBook, T, Toshiba Tecra Z, LifeBook E, Latitude 6000/7000
Ezek a gépek kivétel nélkül fémmerevítéssel készülnek, az az komoly terhelést, és komoly napi nyitogatást is bírnak, kifejezetten, olyan managereknek készültek, akik napi 8 - 10 meetengre mennek hordozzák a gépet, közben ha kell dokkolják is. Ezen felül bírják a hideg szobából ki be járkálást, viszonylag jól. Bírják az esést, na nem minden nap kétszer az 1 méteres asztal sarokról, hanem mondjuk a tömegközlekedésen, ha megnyomják, vagy ja leesik a kocsi üléséről, vagy a hátizsákkal együtt lecsúszik a busz üléséről, nagy eséllyel semmi baja nem lesz.
A Small Business család/Medium Business része:
A Legendás R osztály, a kevésbé elismert L. ProBook 600, Latitude 5000, Tecra A (most melyik?), Lifebook 500, Travelmate 600, AsusPro Advenced.
Ezek a gépek elsősorban, olyan Középvállalatokhoz készültek, ahol kell a nagyvállalati management (középvállalat USA számokban értendő 500 - 800 fő felett), elsősorban irodai, és mérnöki notebookok (IT-s, és hasonló mérnökre értendő). Tervezésre nem alkalmasak. Ez abból is látszik, hogy adott gyártók még ma is tesznek RS232-es portot a gépekre (HP ProBook, Toshiba), pontosan azért, mert mérnököknek szánjál elsősorban. Naponta egy kettő elsősorban kikapcsolt, altatott állapotban történő hordozásra való, kimegy a mérnök a telephelyre megoldja a problémát visszamegy az irodába, a hideg szobázást is bírják, de azért nem baj, ha utána 20 - 30 percet pihen a melegben a gép mielőtt elkezdik használni (senki nem tartja be meg is van az eredménye), mert azért a kevesebb fém megmutatkozik. (törő zsanérok, repedő ház), az esést kevésbé tolerálják, a ház gémberedésével, törésével reagálnak, na azért a konzumer kategóriánál sokkal jobban bírják, és nagy eséllyel működnek is tovább.
Tudásra ezek a gépek semmiben nem különböznek a király kategóriától. Pontosan ugyanazt tudja. Kivétel
1. a kiegészítók száma, egyes gyártóknál (A Dell kifejezetten mostoha gyerekként tekint az 5000-es családra. pl nincs Caddy (HIVATALOSAN), az én 5440-emben is van caddy de csak után gyártott. z újabbakban meg már nincs hely benne, cserében hiába is lenne benne több port a dellek ezt nem szeretik). A Lenovo-t hagyjuk is, hol volt, hol nem volt a legendás R osztály a mese véget is ért .
De a HP, Fujitsu, ASUS, Toshiba (A Dell is, csak azért itt érezhetőbb a spórolás) ugyanazt adja mint a király kategória.
2. A ház közel nem tartalmaz annyi fémet, mint a király kategória, ebből adódóan nem is annyira merevek, valamint nem annyira alkalmasak hordozásra = Elsősorban asztalra gyártott enterprise business gépek.
Amit a király kategóriából megtartott:
- vPro, távoli management. (Processzor függő, oprendszer föggő)
- Dokkolhatóság (na ez sem igaz, mert pl a Lenovo L nem mindegyik dokkolható, csak ilyen ákom bákom módon.)
- Világító billentyűzet support (az más kérdés, hogy Magyarországon élünk, ahol ez nem mindig van)
- Nagyvállalati support.
- A királykategóriával pöccre megegyező hardver
- Tesztelik több operációs rendszerre, nem csak Windows-ra
- A LAN, WiFi azért kompatibilisebb az ipari cuccokkal (Lehetőleg Intel, vagy Business Broadcom, vanank kivételek)
- Van Business processzor opció
- Linux, BSD kompatibilitás van
- Szinte biztos, hogy bővíthetőek a erőforrások (RAM, Disk)
- Otthon is bővíthetőek garanciavesztés nélkül
- Support, Support, Support
- Minőségi zsanérok. stb.
- A király kategóriával megegyező, vagy nagyon közel álló, billentyűzet, touchpad, pöcögegér. (opcionálisan biztosan)Small Business:
E, ProBook 400, Satellite Pro. ASUSPRO Essential, Travelmate 400, Lifebook A, Latitude 3000/Vostro 5000
Kifejezetten irodai gépek. De a napi 8 óra munkát évekig bírhatják.
Nincs vPro, van fém a házban, de nem sok, a zsanérok kevésbé masszívak, az operációs rendszer kompatibilitás azért vannak kérdőjelek. A dokkolhatóság nem cél (Az E pont dokkolható, bár csak port replikátor az inkább, mint dokkoló, de annyival többet tud, hogy képes tölteni a gépet, ha jól rémlik.)
A Hálózati eszközök a gépekben azért érezhetően olcsóbbak, nem az ipari kompatibilitás volt az elsődleges cél.
stb.
A Business vonal, a supportban keresendő,, 3 év garancia ezekhez is jár. A driverek azért itt is rendben szoktak lenni. Nagy eséllyel van Windows 7/8/8.1/10 támogatás. Azért itt már előjönnek azok a dolgok, hogy csak a vendor Windows-a indul el rajta az oem windows nem. stb.Vannak átfedések, és vannak kivételek is, de nagyjából...
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Nekem most nem világos, hogy CPU upgrade volt vagy nem? Ha igen akkor miről mire?
-
dugo_
veterán
válasz petipetya #15 üzenetére
Belépőszintű
Samsung 750 EVO
Intel 540s
PLEXTOR S2CÁltalános felhasználásra, operációs rendszer alá:
Adata SX900, SP920, SP900, SP310, SX930
Corsair NEUTRON XTi
Crucial MX200, MX300
Goodram Iridium Pro
HyperX 3K, Fury, Savage, KC400
Samsung 850 EVOAzok a típusok, melyek már nem kaphatóak, de megbízhatóságuk és terhelhetőségük miatt még - kondíciótól és garanciaidőtől függően - használtan is jó vételek:
Adata SX910
Corsair Force GT
Crucial MX100
Intel 520, 530, 535, Pro 1500
OCZ Vector 180
Plextor M5, M6 Pro, M6S
Samsung 830, 840 ProKicsit elszálltak az új árak, 120-as ajánlott modellt csak 20k körül lehet kapni, de az kiszolgál évekig, viheted tovább más gépekbe is.
Az SSD üzemórás, az írt adatmennyiség degradálja a memóriacellákat, a vezérlő pedig bármikor elromolhat, ezért használtan is csak garanciális darabokat keress. -
petipetya
nagyúr
Köszi a cikket.
Éppen egy HP ProBook 6040b-t nyúzok. Hol tudok venni hozzá egy ilyen SSD-t és 2x4GB RAM-ot? Használt is megfelelő lenne.
A gép egy használt üzleti laptop, tavaly ősszel vettem meg több nap utánajárás után (net, logout, prohardver fórum és youtube), mivel az előző gép bemondta az unalmast és kellett egy olcsó de használható eszköz. Linux, youtube és film/sorozatnézés folyik rajta, abszoút tökéletes rá.
"nincs rá lezsóidő"
-
MineFox54
őstag
8460p-t kellett volna venni
Én pl a 2560p-t gyakorlatilag 35-ért vettem (az állapot miatt 5e-t visszakaptam a 40-ből, de a tiednél jobb állapotban van). 2540M, 4GB ram egyenlőre. 50-ből szerintem kijönne a régi cuccok eladásával 8GB + SSD kombóval.
50-60-ért simán találsz 8460-ból 8GB-vel, SSD-d megvolt, és nem csak az erősebb prociért fizetsz, hanem a minőségért is[ Szerkesztve ]
-
jbush
tag
Üdv!
Szerintem ennyiért jó gép ez.
Két felvetésem lenne:
- a táblázatokban a CPU típusa el van írva
- SB CPU-t nekem eddig még csak akkor sikerült IB-re cserélni, ha a laptop 7-es chipsettel rendelkezett. A 6-os chipset nem viszi az IB procikat (E6520, E6420, T420, 8560p, G6-2240sh, meg valamilyen Toshibában is próbáltam még.) A HM70 chipset viszont csak Celeron és Pentium procikkal megy hibátlanul, i3 és afölött szabálytalan időközönként kikapcsolgat (Samsung, Toshiba, Sony a tapasztalat forrása), márpedig az olcsóbb gépeket gyakran ezekkel szerelik. -
Kansas
addikt
Javítás: az új U-s procik már nem 1-1.5 GHz környéki órajalakan járnak, szóval talán nem annyira vackok, mint a 3xxx-es széria U-s procijai, de azért egy HQ-az más liga...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Én meg egy X230-ról, és egyetértünk, egyre vacakabb, mióta a Lenovo átvette - szvsz addig volt jó, amíg be nem vezették a "szigetes" billentyűzeteket az oldschool TP billentyűzet helyett. De a mostani gépemben legalább M-es proci van(i5-3320M)... idén valamikor elvileg csere lesz X460-ra, abban már U-s lesz sajna...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
opeter87
senior tag
Jó gépek ezek a ProBook-ok, de tényleg nem a régebbi T-s ThinkPad ellenfelei. Ez inkább a régebbi Dell E5xxx széria és TP R széria ellenfele.
Szerintem a mai napig használható egy ilyen procis gép. Én tavaly nyárig egy T400-at használtam napi munkára, akkor váltottam Dellre (TP-ről) egy E6430 lett, ez hozza a TP T400 szintet.
Igaz mindegyik gépben volt/van SSD az szerintem alap. -
Stauffenberg
nagyúr
"A tesztek után elindult a vezérhangya, hogy érdemes lett volna rászánni azt a tízest, és egy Sandy Bridge-alapú géppel kezdeni. Ez árban kb. +20-25%, de a processzort egy Ivy-re cserélve az IGP már elbírna a casual játékokkal. Kicsit jobb lenne a kijelző is. De ez egy ördögi kör, mert akkor már lehetne egy még jobb gép..."
Szerintem ez hülyeség, ilyen nincs. Ezzel inkább azok jönnek, akik az igényeiket alulmúló gépet vesznek és valahogy igazolni kell a döntést, ha mással nem, akkor ezzel a már-már Oravecz-i magasságokba emelkedő eszmefuttatással. Ha nem vagy vásárlás függő, akkor nincs ebben semmi ördögi kör, legfeljebb túl költséges igények.
Ugyanez megy a fotósok között is. Mindig mondom, hogy olyan nincs, hogy neked meg KELL venned egy drágább gépet csak azért, mert jobb. Ha szükséged van a tudására, úgyis megveszed, ha meg nincs, akkor felesleges azzal foglalkozni, hogy mekkora ráfizetéssel kapnál jobbat.
Ha neked a L4D futtatása az igény, akkor vegyél olyan gépet. Ha pénz nincs rá, akkor gyűjts hozzá. Ha nem akarsz, akkor add alább az igényt. Nincs itt ördögi kör, legfeljebb bizonytalan vásárló.
-
.mf
veterán
"Azért a T-s meg X-es Thinkpad-ekkel nem a ProBook, hanem az EliteBook széria versenyez egy ligában"
Elnézve az újabb generációkat, már nem vagyok ebben annyira biztos
/ezen sorokat egy T440-es TP-ról írom, és ez egy okádék.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Kansas
addikt
Azért a T-s meg X-es Thinkpad-ekkel nem a ProBook, hanem az EliteBook széria versenyez egy ligában
A ProBook inkább az R-es és L-es illetve később az E-s Thinkpad-ek megfelelője, tehát egy fokkal "konzumerebb"
Ha jól tudom...
Ettől eltekintve jó kis írás
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Nem rossz. És tényleg nem volt drága. Mondjuk én szeretek fittizni a kihajthatósággal és a Wacom toll is jó móka rajzolásra, úgyhogy a 2760p-mmel jól jártam én is. Azt hiszem 60 volt ajándék HP táskával, töltővel, új aksival boltban 6 hó garral a linkben is lévő specifikációval.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest