Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Nem mondtam, hogy mondtad. Szólj majd, mert engem érdekelne, nekem kell annyi ram. Köszi.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
tp-s ügyben keresőt ajánlom, többször előjött már a téma, de kb mind1 nekünk ha hp-nál nem működik a utility, pedig feszt csökkenteni nagyon jó lenne
Az a baj, hogy a dolog a processzortól függ szóval, ha az egyiknél nem megy, akkor a másiknál sem fog. én is csak U-s verziót láttam ilyen rammal, M-est nem.
az i5-32gb felállást meg ki fogom próbálni kíváncsiságból
Ha sikerül kipróbálni, akkor írd meg mi lett az eredmény, kíváncsi vagyok. Köszi.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Az a probléma, hogy 16 GB-os single 1,5 voltos, 16 GB-os modul kapacitású, sodimm form factor memória ma sem nagyon van.
Ami van, az 1,35 voltos ddr3l például
De azt az IVY csak nagyon speciális esetben eszi meg, láttam már ilyet, amiben a regulátor rendszer képes volt kezelni a 1,35 voltot notebookban. (haswell-től volt szabványos, de létezik a megoldás IVY-ben is.)
A 4 SODIMM-es megoldás még lehet is, de a komolyabb gyártók szerint, ez csak 4 maggal megy.
Up to four SODIMMs on configurations with quad-core processor, for system memory up to 32 GB
MEMORY
Standard
DDR3 PC3-12800 SDRAM (1600 MHz)
Two SODIMM slots (Dual-core processor) or four SODIMM slots (Quad-core processor) supporting dual-channel memory
2 GB, 4 GB, and 8 GB SODIMMs
Maximum
Upgradeable to 16384 MB with optional 8192 MB SODIMMs in both slots (Dual-core processor)
Upgradeable to 32768 MB with optional 8192 MB SODIMMs in all 4 slots (Quad-core processor)Amiben volt ilyen memória az registered ecc volt szerverekben, de annak az ára a többszöröse ennek.
Én is láttam amiben megy, de az a helyzet, hogy a legtöbb esetben a memória 2 - 3 hónap múlva leég, mert az 1.35 voltos memóriát 1,5 volton hajt a gép, ami melegedéshez vezet.
Egy linket a thinkpades megoldásról dobj kérlek mert érdekel, tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Az ivy bridge a Sandy bridge processzorcsalád része, ami bizony a Sandy bridge memória vezérlőjét örökölte meg, így nem is lehetett ilyen i5.
IVY Bridge-ből nem létezett olyan 2 magos mobil processzor ami támogatta a 32 GB memóriát. I7-ből is csak a valós 4 magosak.
Az első i5 mobile processzor ami támogatta a haswell M volt i5-ös verzióban. Mivel azonban nem létezett 16 GB-os modul, csak 8 GB-os ez csak elmélet maradt.
A Broadwell U azért nem mert az pedig a haswell processzorcsaládba tartozik így meg is örökölte a haswell memóriavezérlőjét.
U-s verzióban pedig a skylake az első ami támogatja is a 32 GB-ot főleg azért mert itt jelentek meg az első 16 GB-os modulok.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Így múlik el a világ dicsősége... Szomorú... De most megnéztem egy 8570w tesztet és nagyon jónak tűnik... Quad-Core esetén 32GB max RAM.
Persze TP után éles váltás lenne. Egyelőre képtelen vagyok lemondani a T420-ról... Azért jó látni, hogy van alternatíva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Jól látom, hogy a 8570w az utolsó olyan széria ami a Zbook előtt és az eszement elitebook vékonyítás előtti utolsó mohikán?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
turbulencia8
őstag
En is vettem bele ssd-t, a dvd helyere meg multibay kerettel atraktam a hdd-t. A 2570p-nel szerencses, hogy a billyentyuzet nem hattervilagitasos, igy 3M matricaval a jo minosegu magyarositas is nagyon olcso. A harmadik generacios i5-nek mar joval hasznalhatobb az integralt videokartyaja is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest