- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dartmol2
tag
Sziasztok,
Pár napja van meg a készülék... Összességében meg vagyok elégedve vele, gyors, stabil, szép, stb...
Viszont a hívások hangminősége vállalhatatlanul rossz. Korábban Honor 6-om volt amivel szerintem tűrhetően lehetett telefonálni, de ezzel gyakorlatlag minden mondat után vissza kell kérdezni, mert vagy szakadozik vagy csak motyogást lehet érteni.Találkozott már valaki hasonló problémával? Van rá esetleg megoldás?
Köszi!
-
DaWehun
tag
szerintem nem is nagyon lesz olyan ami kiér teljesen a széléig, itt igazából azon van a hangsúly, hogy nem azt küldték amit hirdettek. ha tudom, hogy ez jön helyette ezt meg sem rendelem még 990-ért sem... vicc az egész...
azért gondoltam, hogy berendelek egyet belőle, mert még se ebay-en se sehol máshol nem láttam még ezt a Belle nevezetű dolgot, kíváncsi voltam mit tud. -
func93
senior tag
válasz
headhunter86 #4891 üzenetére
Én a mobilcornerbe vettem. Gyártói garis, 2 év. 112.000-ért. Bontatlan.
Több készüléket is vettem már tőlük, mindhez tökéletes volt a gyári gari, sose volt baj. -
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Hol most a legolcsóbb a telefon 2 éves gyártói garanciával? Megbízható helyen, és fekete színben.
Telekom-os 120.000-ért már jó lenne, csak pont nem forgalmazzák fekete színben. -
DaWehun
tag
Hétvégén rendeltem egy ilyen üvegfóliát mert jó árban volt és még nem láttam ezt a fajtát sehol sem, ki akartam próbálni ez mennyire takar. Ma megkaptam viszont a linken látható helyett jött egy ilyen fólia : [link]
gondolom ez már sokaknak ismerős, ugyanúgy nem ér ki a szélére és még a telefon tetejét sem védi rendesen, szóval aki tudja kerülje ezt az átbaszást...
-
rozsi71
tag
válasz
Corsa02 #4887 üzenetére
Én használom az időkép alkalmazást. Amit írtál, hogy reggel ránézni, arra tökéletes szerintem, ugyanis reggelente küld egy rövid előrejelzést, ami értesítés formájában a zárképernyőn is látszik. Csak a hangot levenni róla, mert nekem csipog is, pedig az időkép szerint néma értesítésnek kellene lennie.
-
Corsa02
őstag
válasz
szatocs1981 #4884 üzenetére
Kikapcsolja a wifi modult....Már amikor működik
Az a baj, hogy ahogy nézem ehhez a Wifi+ szolgáltatáshoz be kell kapcsolva legyen a Wifi keresésnek és a google helyelőzménynek, különben nem működik rendesen, de még nálam is tesztelés alatt áll
-
ricszol
csendes tag
-
szatocs1981
aktív tag
Aki használja a "WiFi+"-t, annak a WiFi modul állandóan be van kapcsolva?
-
Jenka
csendes tag
válasz
mlaci01 #4840 üzenetére
Nekem van egy Huawei Mobile Wifi-m, amivel pontosan ez a bajom. Igaz, hogy ez nem telefon, de hasonló elven működhet. Ebben is van egy sim kártya, és wifin ossza a netet. Próbáltam már driver újratelepítéssel a laptopon, meg gugliztam is egy csomót, de nem sikerült rájönnöm. Van hogy elsőre csatlakozik, de van hogy tizedjére. Rohadt bosszantó. Ha találsz rá megoldást engem is érdekel.
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy rá lehet-e beszélni az időjárás appot, hogy a zárképernyőn is lehessen látni?
-
DaWehun
tag
válasz
newman8929 #4878 üzenetére
köszi, viszont ha azt mondod, hogy most még fölös akkor majd lehet megvárom vele a 7-es droidot
-
DaWehun
tag
válasz
newman8929 #4876 üzenetére
legutóbb wipe-al csináltam mindent és úgy ment rá a b120, az úgy jó ha azzal csinálom, nem?
-
ricszol
csendes tag
A leddel kapcsolatban én azt vettem eszre hogy van akinek kicsit el van csùszva, így kevesebb látszik belőle talán látszik,èlőben jobban kijön
-
DaWehun
tag
ha OTA-s b120-am van és ha egyszer megjön a 131 akkor érdemes megint gyári beállításokat visszaállítgatni frissítés előtt/után vagy annyira nem lényeg? b120-at így raktam fel, mert akkor valaki ezt mondta, hogy jobb ha tiszta telefonra megy fel a frissítés.
-
mpeter94
tag
Automata mód, szerkesztés nélkül .
-
arkone
aktív tag
válasz
szatocs1981 #4864 üzenetére
Beállítások/Frissítéseknél ráböktem a frissítések keresésére és azt írja nincs frissítés.
Telekomos a telefon.
-
Sragi
őstag
válasz
szatocs1981 #4864 üzenetére
Telekom-os?
-
Sragi
őstag
Szeretnék írni egy kicsit az eddigi tapaszatalatokról a telefonnal kapcsolatban.
Több ,mint 1 hete van nálam sikerült belakni és viszonylag jól megsimerni.Elöljáróban annyit,hogy ár érték araányban az egyik legjobb a piacon szerintem.
Külső: Szubjektív vélemény.Szerintem nagyon szép lett.Pici koppintás innen onnan van de nem kínai szokásokhoz híven másolták a "nagyokat". Az összeszerelés szerintem bőven felső kategória! Kék színben vettem,rendkívül elegáns.(sokan megdícsérték) Eleinte nem akartam kéket,mert nem éreztem túl maszkulinnak. De kézben fogva nagyon is az.
Sokan panaszkodnak ,hogy csúszik az üveg hátlap miatt.Nem csúszik,hanem NAGYON csúszikTok kötelező! Persze sokan nem szeretik.Fogása kényelmes,minden gomb könnyen elérhető.Akinek kisebb keze van az is jól kézben tudja tartani.
Belső: Még nem volt szerencsém EMUI felületet használni.Azt kell,hogy mondjam nagyszerű munkát végeztek a kínaiak.Nincs akadás,pörgős nem gondolkodik teszi a dolgát.Remélhetőleg rendes támogatást fog kapni és jön az újabb EMUI és Nougat isAmit eddig cseréltem a gyári billentyűzet.Számomra katasztrófa volt az LG G2 után.Szubjektív ez is.Máshoz még nem nyúltam hozzá szoftveresen.Nekem még a a b120 jelű ROM van fent OTA még nem jelzett egyelőre.(Telekom) hibákat nem véltem eddig felfedezni.Telefon nem melegszik nagyon bivaly a 4GB Ram is. Chrome,facebook,messenger mellett van még 4-5 app megnyitva és gördülékeny a váltás.Nem tölti újra Chrome-ban az oldalakat.Nálam jellemzően 4-5 lap is nyitva van. Nagyon jól monitorozza az akku használatot a telefon.Szépen ki lehet lőni fogyasztás szerint az appokat. Rengeteg hasznos funckiója van a rendszernek ebbe most nem mennék bele részletesen,mert egy részét még nem használtam. Ami viszont lenyűgözött az az ujjlenyomat olvasója!
Környzetemben van iPhone 6S , Gaalxy 6 stb. Meg merem kockáztatni,hogy a Huawei-nek van az egyik legjobb rendszere.Az olvasó okosgombként funkciónál ami nagyon jó fícsör. Lehet programozni.
Audio: szépen szól szerintem a DAC.A külső hangszoró elég hangos szerintem.(G2-nek katasztrófa volt) Telefonálás hangminősége szerintem nagyon jó.
Végezetül a kamera! Prár napja eléggé nagy vita folyik róla. Szerintem lehetne rajta javítani.Nem hozza azt a szintet amit elvárnánk egy ilyen telefontól!Lehet tudatosan csinálták ilyenre ,mert akkor még nagyobb konkurencia lenne házon belül. Hozzá teszem számomra megfelelő a midnennapi fotók készítéséhez!A front kamera jól sikerült .
Negítvumot nem igen tudok mondani eddigTalán az értesítő LED hülye helyen van kicsit. Élesebb szögből nem igazán látni ha villog.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Remélem azoknak tudtam segíteni vele akik Honor 8 vásárlásán gondolkoznak . -
-
szatocs1981
aktív tag
MM-ból...
-
-
peanar
senior tag
Bocsánat, lejárt a szerkesztési időm!
Valaki aki a speedshoptól vásárolta a telefont, csinálna egy képet a telefon dobozáról, arról az oldaláról ahol látszik, hogy milyen úton módon volt a doboz leragasztva (ha többen is csinálnátok képeket, nem venném zokon).
Előre is köszönöm! -
peanar
senior tag
Vissza hívott a Speedshop, természetesen nem tudják, hogy ez hogyan történhetett. Ők nem, ők tuti nem csináltak ilyet, azaz nem adták el kétszer a telefont, vagyis biztos nem volt használt. Idézem a vonal túloldalán lévő úriember szavait "maximum ki volt bontva és lehet hogy valahogy véletlenül felment a netre". Erre mondtam neki, hogy ahhoz hogy véletlenül felmenjen a netre, ahhoz hozzá kell adni egy "wifi routert", vagy kell bele tenni egy sim kártyát, azaz nem helytálló az állítása. A másik, meg hogy ha felmegy a netre, annak mi köze a garancia kezdetéhez.... Viszont ezzel a kijelentésével elárulta hogy ki volt bontva, ki volt szedve a telefon a dobozából.
Persze nem vártam csodát, tisztában voltam vele, hogy utólag nem fogják bevallani hogy bontott, használt stb. készüléket adtak el.
Ezt csak azért osztottam meg veletek, hogy nehogy valaki hasonlóan járjon, akár a Speedshop-nál, akár más helyen. Ha három napon belül veszem észre (ha időben lecsekkolom a huawei oldalán imei szám alapján a garancia kezdési napját), biztos hogy vissza viszem a készüléket és vagy elállok a vásárlástól, vagy kérek másik készüléket.Amúgy van valakinek valamilyen tippe, hogy esetleg ilyen helyzetben mit lehetne csinálni, kihez lehetne fordulni?
Köszi és
Üdv mindenkinek. -
ricszol
csendes tag
válasz
szatocs1981 #4850 üzenetére
-
szatocs1981
aktív tag
B131-re való frissítés után tünt fel, hogy a gyári beépített "Chrome-Könyvjelzö" widget-et, mennyire elb@szták. Másnak is hansonlóan f@s a megjelenése vagy csak nálam néz ki embertelen bután.
Ha valaki posztolna róla egy képernyömentést, megköszönném.
-
DaWehun
tag
pontosan, épp ezért nem értem, miért kell azzal jönni, hogy aki nagyon fényképezni akar az vegyen dslr-t... szó se volt erről idáig. legalább is én nem említettem, hogy profi fotókat szeretnék készíteni a telefonnal, és amiket linkeltem ide mosott képeket az sem hosszas előkészület után készült hanem elővettem a zsebemből a telefont és fényképeztem. hiszen erre való... de úgy látszik sokan mást akarnak beleképzelni ebbe. na mindegy, nem idegesítem magam tovább.
-
forgonati
őstag
válasz
tdhenry #4842 üzenetére
Én nem vagyok, ideges...
Ha jól értem, más a téma, más fényviszonyok, tehát nagyjából semmi sem egyezik, így nehéz összevetni őket. Nekem viszont van rá lehetőségem, mert most is kitudok fotózni az ablakon, le tudom fotózni ugyanazt a szomszéd házat, ami 2 éve a P7-el. Össze tudom vetni.
Meg aztán tudod, ahány ember annyiféle képpen fotóz. Nehéz ez így. Ezek csak az én személyes tapasztalataim. Picit többet vártam.
-
espista
senior tag
Akkor még egy utolsó... (nem Neked címezve) Manual módban azért nincs BW szenzor, mert egyszerre nem lehetne állítani a szines kamerát és az FF-et. Szerintem. De akit ez "komolyan" érdekel, az kérdezze meg a Huawei-t. Találkoztam én már hasonló "problémával", hogy maszatos volt a kép, de mint utólag kiderült a lencse volt a maszatos. Érdemes fényképezés előtt egy mikroszálas kendővel letörölni.
-
func93
senior tag
Kicsit unalmas már ez a napok óta tartó kamera mizéria...
-
-
DaWehun
tag
egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért lett megint idekeverve a profi fotózás meg a dslr gépek mikor ilyenről eddig szó sem volt, ez annyira buta felfogás, hogy komolyan mondom nevetséges. azért mert valaki random akar csinálni egy-két képet honorral az már úgy van beállítva, hogy profin akar fotózni és azért mert van egy elvárása a telefon irányában amit nem ugrik meg a honor? nem tudom eldönteni, hogy mondatértelmezéssel vagy mivel lehet a probléma amikor fel lett hozva a profi fotózás! de tényleg... poén amit néhányan egyáltalán le mertek írni és komolyan is gondoljátok
-
mlaci01
tag
Sziasztok!
Tapasztalt valaki olyan problémát, hogy ha hotspot-ot csinál a telefonból, akkor pl. windows 10-es géppel nem lehet csatlakozni ?
A windows 10 teker, majd annyit ír ki hogy "Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz". -
forgonati
őstag
válasz
malnabokor #4835 üzenetére
Mégegyszer megkérdezem, milyen fals infó? Ugyanis az én tapasztalatom alapján igenis semmit nem csinál. sok képet csináltam, az alapján mondom. És amúgy mások is írták. Akkor meg? Mi a fals ezen? Komolyan.
Manualba meg én nem azért fotózok hogy minden fotómat szerkeszteni kelljen a foltoktól. Ha ezt akarnám akkor RAW-ban fotóznék. Manualban azért fotózok hogy felülbíráljam az automata ISO-t, meg pl. a záridőt. De nem azért hogy utólag kelljen még szerkesztenem. Nem mindegy.
(#4832) Hoorus
Tök jó hogy minden telefon fórumjára beírja valaki hogy fotózni fényképezővel kell. Nagyon hasznos infó... Csak a téma nem innen indult. Senki sem egy DSLR-el vetette össze, vagy te láttál ilyet? Régebbi telefonokkal lett összevetve. És amúgy meg jobb lenne ha kihalt lenne a topik és senki nem írna? Ha neked a fotó téma nem releváns, átgörgeted.
-
Nick no.1
aktív tag
Szerintem felesleges vita ez a kameráról folytatott eszmecsere,írjátok meg a Honor illetve a Huawei ügyfél-szolgálatának... egyet tudok ,nekem Lumia 1020-s mobilom volt,jó képet készített mobil létére,de amikor megvettem a Canon DSLR fényképezőgépet,azt mondtam,hogy ahhoz mérten egy szar képet készít.
És bizony a DSLR gép is zajos képet készít kézből1200 iso -tól,állványról hosszú zár idővel lehet készíteni nagyon jó képeket...és ez egy Canon DSLR
Hiába van benne két kamera csodákat ne várjunk a Honor 8 készüléktől.Talán idővel javítanak a szoftveren is,de valószínűleg nem szeretnének versenytársat a házon belül a P9-nek
. -
forgonati
őstag
válasz
tdhenry #4834 üzenetére
És? Most komolyan pár hjónapon rugózol? Ennél jobb érved nincs? Ezer bocs hogy nem néztem utána a napra pontos megjelenési dátumoknak. Jézusom.
Annyiról van szó, hogy egy több éves (már direkt nem írok számokat nehogy beleköss) telefon, ami anno sokkal olcsóbban indult, hozza ezt a szintet, vagy jobbat. Ennyiről volt szó. -
ricszol
csendes tag
válasz
AlrightSir #4830 üzenetére
Nekem az a tippem hogy automatában a jobb eredmény érdekében eltérő a két érzékelő beállítása és úgy döntöttek nincs az az ujjzsonglőr aki egy telefonon a két kamera értékeit külön külön egyszerre tudja állítani miközben fotózik.
-
malnabokor
senior tag
válasz
forgonati #4828 üzenetére
"Szerintem a 2. monokróm kamera szart sem csinál" - erre gondoltam.
"És miért kellene nekem a zöld foltot utólagosan leszedni?" - amiért a manuális módot is használod: mert jobb képet szeretnél végeredményben.
És sajnos azért, mert zavar, mikor valaki fals információval maga mögött nyilvánítja ki a véleményét, de igaz, talán szebben kellett volna lereagálnom, és ezért elnézést kérek.
-
Hoorus
őstag
Hagyjuk már ezt a kamera témát, 2 napja ezen megy a matek.. Ha fényképezni akarsz magas szinten, akkor vegyél egy erre hivatott fényképezőgépet.. Ez egy telefon, ezt senki ne felejtse el..
-
Sragi
őstag
válasz
AlrightSir #4830 üzenetére
Eléggé úgy tűnik.
Nyilvan nem lehet jobb a Honor 8 kamerája mint a P9. -
AlrightSir
tag
válasz
Corsa02 #4823 üzenetére
Na ezt valaki okos magyarázza már el nekem! Eddig nem szóltam hozzá a témához, mert a netes teszteket böngészve is látszódott, hogy mos rendesen. De ez elkerülte az én figyelmem is.
Tehát ott tartunk, hogy ha pro módba váltasz, akkor mindegy milyen telefon van a kezedben, lehetne akár egykamerás Sony is, teljesen mindegy. És a pro mód (lenne) a lényege a telefonnak. Ez a parasztvakítás legfelsőbb foka.
-
forgonati
őstag
válasz
malnabokor #4827 üzenetére
Milyen elméletekkel kürtöltem tele? Hol is írtam ilyet? Azt tényleg nem tudtam hogy manualba nem használja a BW szenzort, és?? Attól még nem lesz kevésbé gáz hogz nem használja. Amúgy az én 2 képem amit ide beraktam az is auton készült tehát elvilag 2 szenzorral.
És miért kellene nekem a zöld foltot utólagosan leszedni? Miért? Egyáltalán miért van ott? Nekem mint usernak miért kellene a fotóimat utólag módosítgatni hogy ne legyen foltos? Elvileg meg kéne könnzíteniük ay életemet eyeknek a cuccoknak, nem bonyolítani.
És egyáltalán miért bizonygatod, ezt én sem értem. Neked jó így, használd egészséggel.
-
malnabokor
senior tag
válasz
forgonati #4824 üzenetére
Ja hogy erről nem is tudtál? Az de... érdemes előtte tájékozódni, mielőtt telekürtölöd a világot az elméleteiddel
/hogy miért csak automatán működik, abban még igazat is adok neked, olyan mint a duplakoppos felébresztés témaköre: nem tudni miért/Viszont megnéztem, mindkét fotón: ISO:3200 S:1/17 EV:0,00, F2,2
Hogy több fényből dolgozik a szoftver az úgy is megjelenhet, hogy ugyanazon zaj mennyiség mellett világosabb a kép, nem?
Amúgy parancsolj, mobilon szerkesztve levettem a zöldes árnyalatot pillanatok alatt, és a demonstrálás kedvéért kb ugyanannyival világosítottam. Megint megtekintheted a végeredményt:
1 kamrea
2 kameraAmúgy nem is értem miért pazarlom az időmet itt bizonygatással, mindezt te is megtehetted volna
-
forgonati
őstag
-
Corsa02
őstag
válasz
forgonati #4821 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy manuálban csak az RGB szenzort fogja használni.
Idézet az itteni tesztből:
...mivel sötétben az automata mód mindkét szenzor fényerejét beveti, sokkal megbízhatóbban szállít használható esti fotókat, mint a profi, amely csak az RGB szenzort használja.
-
Darksiders84
aktív tag
válasz
ricszol #4818 üzenetére
Jó a gondolatmeneted valahol ki kell jönnie a hiánynak amivel olcsóbb attól függetlenül hogy a Honor köztudottan jobb áron van mint a Huawei de jól megfogalmaztad. Nekem új ez hogy a kamerát is tudják javítani utólag frissítéssel lassan az lesz mint a videojátékoknál pl Ps4 hogy kiadják drágán félkészen és utána fél év alatt befejezik állandó frissítéssel kibővitve.
-
forgonati
őstag
válasz
malnabokor #4819 üzenetére
Az én képeimen meg nincs különbség, láthatod. Pedig én is letakartam a BW lencsét... Akkor az enyém hibás?
Amúgy meg nem automatán kéne próbálnod, hanem manuálon, hogy az ISO meg a záridő pontosan ugyanakkora legyen. Mert automatán simán lehet hogy az első képnél épp úgy dönt az automatika hogy kissé alacsonyabb ISO-t állít be, vagy éppen más záridőt, a második képen meg kissé eltérőt. Mauálon csináld.
Egyébként meg nem vagyok meggyőződve hogy a 2 kamerás képed jobb mint az 1 kamerás. Igen, a 2 kamerás világosabb (mindenképp nézd meg hogy ugyanakkora-e a záridő) viszont nagyjából ugyanannyira zajos, a 2 kamerás képnél nincs kevesebb zaj, szerintem. Ráadásul a 2 kamerás képnél a koponya pofáján van egy ronda zöld folt. Nem tudom hogy ez mennyire jó...
-
Sragi
őstag
válasz
malnabokor #4819 üzenetére
Látható a különbség!
Ezek szerint csak számít az a lencse. -
malnabokor
senior tag
válasz
forgonati #4812 üzenetére
Parancsolj, ugyanarról a témáról két kép, állványon volt, automata beállítás, és hangutasítással exponáltam - garantáltan nincs bemozdulás miatti elmosódás. A háttérfényt laptop kijelzője adta homogén fehér lapot megnyitva. Az első kép esetén bankkártyával letakartam a szemből bal oldali lencsét.
Döntsd el magad, de én látok különbséget. -
ricszol
csendes tag
Sziasztok
Az én gondolatmenetem: A Leica nem csak hardweres hanem szoftveres támogatast is nyujtott a P9-hez ebbol adodoan ha nincs rajta a telefonon a Leica logo illetve a Huawei nem fizet utána nem hasznalhatjak ugyanazt a firmware-t, szoftveres megoldásokat mindket telefonnal, a hardwere hiába ugyan az.Illetve en régebbi telefonokkal sem szivesen hasonlítanám hiszen azokon a telefonokon mar a vegtelen mennyiségű szoftveres hibajavítás és foltozgatas megtortént, így sokkal jobban képes kihasználni a hardweres adottságokat.Amit eddig a H8 frissítéséből láttam nekem azt sugallja hogy a szoftver nem lett teljesen kidolgozva a kiadasig( nem a huawei lenne az elso aki igy ad ki telefont).Vagy inkább nem lett vele igazan foglalkozva hiszen (addig sem vetéjtárs) a kiadast kovetoen szinte azonnal kap egy nagy frissítést, amiben jobban meggyurnak mindent (remeljuk).Ami meg szerintem sokat számìt hogy emlékeim szerint a H8 dual cameráját kozel sem reklamoztak es tolták annyira mint a p9-èt, szerintem mivel a hardwere ugyan az sokan mindkét keszulekre rahuztak ugyanazokat a "szlogeneket/tulajdonságokat" ami szerintem egy komoly hiba es emiatt okoz sokaknak csalodást.
-
Dwatti
addikt
válasz
forgonati #4816 üzenetére
Lehet amíg átváltottam annyit bemozdult a kéz -távolság.
Én azt vettem észre a saját camera alkalmazás a fényérzékelést kezeli másképpen ,lassabban. Sokszor el kell fordítanom kicsit a kamerát, hogy számomra is megfelelő legyen a kijelzőn visszanézve, exponálás előtt.
-
forgonati
őstag
Érdekes, ha a távolság azonos, az egyiken miért kisebb a látószög? Fura...
Egyébként én a lerontást nem is annyira szoftverszinten értem, hanem firmware szinten. Szerintem ott lehet a gond. A H8 kamerája más FW-t kap mint a P9-é, másképp van belőve. Szóval lehet próbálkozni külső kamera appokkal, de olyan nagy különbségek nem lesznek szerintem.
-
forgonati
őstag
válasz
Darksiders84 #4805 üzenetére
Hülyeséget beszélsz már ne haragudj. Olvasni kéne és értelmezni a dolgot. Milyen alma 7??? Hol élsz? Nem hasonitotta senki egy 3x ennyibe kerülő telefonhoz. Arról volt szó, hogy egy 3 éves telefon jobb képeket készit mint ez. Egy olyan telefon, aminek a kezdőára anno alacsonyabb volt mint ennek a kezdőára. És mégis hozza azt a szintet amit ennek a túlhájpolt 2 kamerás rendszere. Ennyi. Pl. a 3 éves Huawei P7 csinál ilyen képet, sőt megkockáztatom hogy részletgazdagabbat mint ez. Csak erről van szó.
És ne gyere a hülye szöveggel, hogy "ha nem tetszik válts" mert váltani egyrészt óriási bukó, mákod van ha tovább tudsz rajta adni hatalmas veszteség nélkül, másrészt meg, nem az a megoldás hogy váltsak, inkább a szoftvert kéne optimalizálni, hogy az user ne a fogát szivja mikor fotóz vele. Én is azt tapasztalom hogy a kamera mos, és még nappal, sok fénynél is kevésbé részletgazdag mint pl. azok a képeim amiket 3 éve lőttem a P7-el, vagy 2 éve a H6-al. És nem, nem szarfos ez a telefon, nem ezt mondom, csak kicsit keserű a szánk ize, mert a tesztek alapján szerintem mindenki kicsit többre számitott. Ha neked ez a minőség jó, az sem baj, az csak annyit jelent hogy neked alacsonyabbak az igényeid, ennyi.A kamerákban benne van a nagyobb potenciál, mivel a P9 ugyanezt használja, ott mégis valahogy jobb az eredmény. Ergo szoftver probléma. És megkockáztatom hogy a Huawei szándékosan butitotta le, hisz ha a H8 ugyanolyan fasza képeket csinálna mint a P9 akkor nem lenne sok értelme a 100 Eur felárnak, meg a nagy Leica logónak. Igy lerontják szoftveresen hogy ha a user elégedetlen a kamerával, kényszert érezzen hogy váltson a drágábbra. Bár ez csak találgatás a részemről.
Szerintem a 2. monokróm kamera szart sem csinál, próbálgattam letakarni, és úgy csinálni képeket, összehasonlitottam, és nulla különbség. Akkor meg mire jó? Nézd meg te is, és mondd meg, melyik készült egy kamerával, és melyik kettővel:
-
Sragi
őstag
Szerintem felesleges a falme...
Úgy is egyre több honor 8 tulaj lesz majd idővel úgy is kiderül mi a többség véleménye a kameráról.
-
DaWehun
tag
válasz
Darksiders84 #4805 üzenetére
Légyszi linkeld be azt a kommentet amiben le lett írva, hogy fos a mobil és, hogy szaroztam! Komolyan kérem... Addig amíg nem vágod miről beszélek addig meg ne célozgass, mert nyilván nem a szomszéd néninek írtad azt a kommentet, hanem nekünk, illetve nekem is mert én is írtam a kamerára negatív kommentet! Egy szóval nem mondtam, hogy nem jön be a telefon azért mert nem tetszik a kamerája. Ne haragudj, de nem bírom az ilyent mikor valaki belebeszél olyant az adott helyzetbe amiről igazából szó sincs...
-
Darksiders84
aktív tag
Nekem átlag felhasználónak teljesen megfelel.
-
Darksiders84
aktív tag
válasz
DaWehun #4797 üzenetére
Én meg az ilyen embereket nem értem hogy nem céloztam neked és mégis papolsz nekem. Én se vagyok fotós valószínűleg többet értesz hozzá de nekem ha valami nem jön be akkor váltok és nem síránkozok mondjuk egyesek lehet hogy csalódottak de majd jól megdumáljátok mekkor fos a mobil és akkor jobban érzitek magatokat.
-
mirci18
addikt
Köszönöm a fotókat amiket linkeltetek.
Igaza volt a fórumtársaknak ez a telefon jó fényviszonyoknál nagyon jó képeket készít de ha már kevesebb a fény nagyon gyenge.
Tehát kompromisszumkésznek kell lenni ha az ember egy ilyen telefont birtokol.De bizonyos hogy ahhoz képest hogy dupla kamerás telefon s nem egy középkategóriás Samsung nem olyan stabil és jó fotókat készít amiket az ember elvár tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W