Hirdetés

2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vamp


Vamp
senior tag

Ebay, Vatera, ha van időd netes Póker.

Az első kettőből, ha jól csinálod, gyorsan, és elég sokat tudsz keresni. A harmadikkal meg nagyon sokat szedhetsz be, de azt bezony el is vesztheted:D (Ezt én nem űzöm, csak a tesóm, de látom hová vezet...)

Csak annyit tudok mondani, ne hagy hogy beőröljön a napi 8 óra, minimálbérért effektus...

(#2) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Én most megyek az ELTE programtervező informatikusra, kíváncsi leszek azért... :DDD Én sem tudok jól magolni, de itt állítólag inkább a matek a durva, és nem annyira a prog, azt meg érteni kell, nem bemagolni. No de majd úgyis meglátom...

Egyébiránt ha az nem válik be, akkor megyek a színművészetire, rendezői szakra. Ha az sem, értek a mezőgazdasághoz is, magánvállalkozáshoz nem kell papír, csak ismeret - bár ez fizikai meló volna, nem csípném, mert túl időigényes. Amellett értek az íráshoz is, egyre jobban. Ha egyik sem válna be, még mindig elmehetnék énekelni. :)

(#3) Lenry válasza Crystalheart (#2) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Ha egyik sem válna be... - az a baj, hogy én nem akarok kísérletezgetni... annyi időm nincs. nem akarok 30 éves koromig ide-oda szálldogálni, hogy hátha valami jön...
az nem nekem való...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) SystemRoot válasza Crystalheart (#2) üzenetére


SystemRoot
őstag

Hát az analízist nagyon tanuld, mert az a legütősebb Eltr progmaton. Bár állítólag a bsc-sítés butított a dolgokon.

Színművészeti rendező szakra bejutni nem lehet, bocs. Nem elkeseríteni akarlak de oda tényleg nem jut be senki. Pár embert vesznek fel a sok százból. Iszonyat nehéz bejutni, rendszeresen látni 40-50éves szakállas mukikat a felvételin, ők valaszeg eléggé prok de már ők is tizedjére mennek.:D

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#5) SystemRoot


SystemRoot
őstag

A topicnyitóhoz.

Figy, ott ne hagyd az egyetemet. Menj át másik szakra. A progmat egy szenvedős dolog, ha nem megy teljesen felőrli az embert, de ne hidd hogy te vagy hülye, az emberek legtöbbje kibukik - beletörik a keményebb szakokba.
Azt tudom neked mondani hogy add fel azt a szakot, de az egyetemet semmiképp, kézzel lábbal körömmel ragaszkodj hozzá hogy bentmaradj. Ha nem lesz diplomád megnehezíted a saját életedet. Diplomával is nehéz kezdeni bármit is ebben az életben, nemhogy anélkül.

[ Szerkesztve ]

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#6) Crystalheart válasza Lenry (#3) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Én sem szándékozom, elhiheted, azért abban reménykedem, beválik az egyetem, és akkor 40 éves koromra már talán ismert ember is lehetek, 60-ra meg elismert politikus is. :) Éppen ezért nem tervezek családot alapítani.

Neked pedig... azt tudod-e, mihez értesz a legjobban?
Amúgy én nemsokára megszerzem az OKJ-s programozói papírt, és egyik osztálytársam ezzel a leendő papírral is már el tudott helyezkedni egy ~150K nettót adó webprog cégnél. Nem valami sok, de több a semminél... Osztán lehet, hogy csak szerencséje volt. :)

(#7) Crystalheart válasza SystemRoot (#4) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A magyar filmeket elnézve annyira mégsem prók... :D

Van amúgy fiatal ismerősöm, aki oda jár, abszolute nem lehetetlen. Brutáljól kell verset modnani meg színészkedni, hasonló a felvételi, mint a színész-szakra. És legalább nincs nagy konkurencia :DDD (Már ha elvégzi az ember...) De igazából az is csak presztízs kérdése, mert a filmszakma aztán tényleg olyan. Lehet időt takarítanék meg egy gyorstalpalóval, vagy ha összehaverkodnék egy rendezővel.

[ Szerkesztve ]

(#8) SystemRoot válasza Crystalheart (#6) üzenetére


SystemRoot
őstag

Uhh, politika az öngyilkosság.
Bár nagyon ráférne már egy teljeskörű parlamenti takarítás, mert romokban hever a magyar politikai élet. De én semmi pénzért nem tenném tönkre az életem politikával. Már foglalkozni sem szoktam vele, mert csak felidegesít és úgysem tehetek semmit.

OKJ-sztem nem sokat ér. Igazából arról szól a dolog hogy jó vagy e. Ha igen akkor lesz munkád. Persze az is fontos hogy jól el tudd magad adni.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#9) SystemRoot válasza Crystalheart (#7) üzenetére


SystemRoot
őstag

Hát a magyar filmrendezés az tényleg a válságát éli.
De nekem egy ismerősöm most volt 1hónapja felvételizni és aztmondta nagyon nehéz.
Ő eléggé brutálisan művelt, és azt mondta hogy a műveltség tesztnek kb az 50%ban volt csak biztos...

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#10) Vamp válasza SystemRoot (#4) üzenetére


Vamp
senior tag

Színműre bizonyos vallással, és az arra erősen hajazó névvel elég könnyen be lehet jutni (ez tapasztalat, bár nem velem esett meg, mivel egyik sem igaz rám).

;]

(#11) Crystalheart válasza SystemRoot (#8) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Szerintem sem ér sokat, én egy betűt nem tanultam, és úgy lettem mindenből 5ös. Pedig nem vagyok egy nagy reál zseni... Igazából bebiztosítás-képpen mentem rá, hogyha kidobnak egyetemről, és esetleg egy évig valamit valahol kell csinálnom, akkor az érettségi mellett tudjak még egy papírt lengetni azért. Meg volt időm csinálni egy referenciaprogramot is. (Ha meglesz az 1.0-ás verzió, ide is cikkezem majd. :) )

Vamp: :DDD

[ Szerkesztve ]

(#12) adalbert1 válasza Vamp (#1) üzenetére


adalbert1
addikt

Mindhárommal az a baj, hogy kell bizonyos kezdőtőke is hozzá... Mondjuk pókernél sok oldalon adnak ingyen 50$-t, abból még senkinek nem lett baja, ha azt elszórta... Viszont kell hozzá egy minimális elméleti tudás (szinttől függően), és minél több gyakorlat, hogy valaki nyerő tudjon lenni, és a hosszú táv akkor sem biztos...

(#13) Vamp válasza adalbert1 (#12) üzenetére


Vamp
senior tag

Tesómból kiindulva (aki betegre keresi magát ezzel, és csak azért nem kezdem el én is, mert gyakorlatilag homlokegyenest más az érdeklődésünk és a világnézetünk) rengeteg játékból rengetek pénzt lehet kiszedni, ha ÉSSZEL, MEGFONTOLTAN, és NAGYON SOKAT játszol.

Vaterát meg sok kicsi sokra megy elvvel érdemes művelni, kezdetben minimális tőkéből is elindítható!

[ Szerkesztve ]

(#14) Lenry válasza SystemRoot (#5) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

valószínűleg ez lesz, de nem igazán tudom, hogy mit csináljak, mire menjek át... de azt hiszem igazad van... maradnom kell az egyetemen, de valami olyan szakra kellene átmennem, aminek értelme van, amire szüksége van az embereknek (pl a BTK-n van "szabad bölcsész" szak... nah az az amire biztosan nem mennék át)

#10 Vamp: tehát ha "megkeresztelkedek" egy bicskával és mostantól Rosenbergnek hívatom magam akkor akár színész is lehetek? :U

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#15) adalbert1 válasza Vamp (#13) üzenetére


adalbert1
addikt

Én már pár hónapja nem játszom, sajnos a bankrollomból mindig kellett kivennem pénzt, így sose nőtt, az adott limiteket meg mindig meguntam.
Van olyan ismerősöm, aki nl10-en indult, felment egészen nl1000-ig, tornákat is nyert, viszont egyszer csak jött egy leszálló ág neki, mostanában már csak nl25-ön játszik.

Tehát a kulcs tényleg a hosszútáv. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelek nagy része is folyamatosan képezi magát és fejlődik, persze alacsonyabb limiteken mindig lesz kit lehúzni. :))

(#16) SystemRoot válasza Lenry (#14) üzenetére


SystemRoot
őstag

Bölcsészkarra tényleg ne menj. Én nem mondom azt hogy értlemetlen gagyi büfészak.(csak gondolom:D)
Najó, szal valójában nem annyira lényeges hogy mit végzel el, csak hogy legyen egy papírod, ha lehet reál-oldalról. Aztán majd utólag megtanulsz valami szakmát. Eleve amikor egyetemet választasz nem lehet tudni hogy szükség lesz e arra a tudásra. Viszont ha van papírod akkor már hülye nem lehetsz, ha ezután kitanulod a bérszámfejtést vagy könyvelés, és jelentkezel egy céghez és jól szerepelsz az interjún tuti felvesznek, mégha nem is okleveles könyvelő vagy.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#17) concret_hp


concret_hp
addikt

ha ilyeneket bemagolni és nem megérteni próbálsz akkor tuti nem fog összejönni :)
(mondjuk egy c-be mi az amit feladnak hogy magold be??)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#18) concret_hp válasza SystemRoot (#16) üzenetére


concret_hp
addikt

papír nélkül nem nagyon lehet könyvelni, csak a saját cégedet.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#19) concret_hp válasza Vamp (#1) üzenetére


concret_hp
addikt

ebay, vatera -> ezzel hogy keresel pénzt? mondjuk ebayyel még tlaán ok, ha külföldről hozol be nagyobb értékű műszaki cikket, de ez azért nem biztos (rendszeres) jövedelem sztem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#20) kicsitomi88


kicsitomi88
őstag

Ugyanígy vagyok most én is(Mérnök Infón). Nálam nem a tanulással van gond hanem nem akarom ezt egész életemben csinálni. Augusztusban valszeg kiiratkozom, már be is iratkoztam Krúdyba Kereskedelmi Szakmenedzser felsőfokú OKJs képzésre, addig most dolgozom egy raktárban óránként 397t HUFért nehéz fizikai munkát. Amúgy fogalmam sincs mit csinálhatnék... Ezzel el lehet helyezkedni osztályvezetőként valamint egyéb közép és esetleg felsővezetői kereskedelmi egység vezetőjeként.

90 87.5 87.8 87.5

(#21) DelArco


DelArco
aktív tag

Nem értem annyira az írót. Szerintem az ilyen programozó szakokon viszonlyag kevesetk ell magolni. Én mérnök infóra járok de itt pl azért annyira nme vészes. Egy programnyelvet sem bamagolni kell. A programozáshoz sem magolás kell elsősorban. Inkább érteni kell jól kell tudni gondolkozni algoritmusokat kigondolni ilyesmi. Szvsz persze.
Tény hogy van pár magolós tárgy de szerintem egy menedzser szakon vagy pl egy jogász vagy főleg egy orvos szakon ezerszer többet magolnak mint mi.
Véleményem szerint az a szak amire jársz inkább azt követeli hogy megérts dolgokat és azoakt tudd alkalmazni (programozás és matek)
Mondjuk én csak mérnök infóra járok nálunk nincs annyira komoly matek inkább fizika van helyette de nem érzem hogy annyira sokat kéne magolnom. (Bár lehet ohgy ezért megy olyan szarul mert nem magolok :D )

Ja és egy hülye kis tanács a végére. Szerintem maradj mindenképp az egyetemen max menj át más szakra ha ez nem megy. Viszonylag sokat ér a diploma. Ha találsz olyan szakot ami megyakkor mindenképp maradj szvsz.

[ Szerkesztve ]

Youth hides the key to salvation

(#22) Lenry válasza DelArco (#21) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

nem a program nyelvet kell bemagolni, azzal nincs gáz, mert azt megértem...

hanem pl: Op.rendszerek: egy tétel:
42. Petri séma 1.
- processzusok szinkronizációjának leírási, ábrázolási módja
- akció: szekvenciálisan végrehajtódó programrészletek bemenetekkel és kimenetekkel
- az akciók csak bizonyos feltételekkel hajtódnak végre, ezt a bemenetek határozzák meg
- Petri-féle szinkronizációs séma: akciók bemeneteiken és kimeneteiken keresztül összekötött hálózata, vagy gráfja; olyan programot ábrázoló diagram, melynek több processzussal történő végrehajtására is van lehetőség
- indítási feltétel: legalább egy feltételpont az akció bemenetén
- egy akció végrehajtható, ha minden bemenetén van pont
- akció végrehajtása: minden bemenetéről 1 pont levonódik, és minden kimenetéhez 1 pont hozzáadódik
- kezdőállapot – a sémában a be- és kimeneteken a kezdő-pontok el vannak helyezve

ezek azok amiket képtelen vagyok megjegyezni, viszont vizsgán ezt kérik

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#23) celeron


celeron
senior tag

Hmm kedves Lenry, ha téged felvettek a szegedi egyetemre prog. info-ra, akkor nem vagy hülye szerintem. :)
Itt az "első akadály". Ha ennél meghátrálsz mi lessz később. Egyébkét átérzem a helyzeted, mármint az én memóriám is olyan mint a tiéd. És ezért félek kicsit én is az egyetemtől, de még nem nyúztak meg senkit, majd megtanulsz tanulni.

(#24) DelArco válasza Lenry (#22) üzenetére


DelArco
aktív tag

Nekünk is volt egy 500 oldalas könyv oprendszerekből.
Nem mondom hogy megtanultam az egészet de tanultam rá kb. egy hetet és meglett hármasra. Mondjuk 3. próbálkozásra de meglett.
Azt mondtad hogy 2 tárgyad volt a félévben vagyis kettőt tudtál felvenni. Hány hétig tanlutad az oprendszereket? Mert ha nem volt elég rá mondjuk 2 hét akkor tényleg bajos a dolog. De ha 2 nap alatt akarsz megtanulni egy ilyen tárgyat az bajos szerintem. Legalábbis azt tudom hogy az nem sok embernek megy.
Az biztos hogy a szak teljesítéséhez kell bizonyos tudás SW és HW terén. Oprendszerek architektúrák hálózatok ilyesmik. De nálunk ez állt inkább meg szokott lenni az embereknek mint a programozás. Ha az neked megy akkor ezekre szánj több időt mert ha megvan a diplomád akkor az hogy tudsz programozni sokkal többet fog érni mint az hogy hányas voltál oprendszerekből.
De te tudod hogy mit vállalsz be egy diplomáért. Semmiképp nem könnyű a suli az biztos. Tény hogy megéri szenvedni szerintem. Én már két évet csúsztam de még igyis megéri csinálni mert ha megvan a diploma onnan már valszeg lesz valami munka is.

Youth hides the key to salvation

(#25) Lenry válasza DelArco (#24) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

tudom, hogy megéri, csak mint az írásban is kifejtettem, elég alacsony az átlagom, és ha átraknak fizetősbe, akkor buktam az egészet...

ha átraknak fizetősbe, de én átmegyek egy teljesen másik szakra akkor mi van?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#26) dabadab válasza Lenry (#22) üzenetére


dabadab
titán

Ne viccelj. Ez tok egyszeru, siman meg lehet jegyezni, nekem is menne, pedig rettenetesen rossz memoriam van. Ha nem tudod megjegyezni, akkor valoszinuleg nem erted - azon is lehet segiteni, keress valakit, aki igen, es elmagyarazza, olvass utana, barmi.

Tessek rendesen tanulni, a felsooktatas nem csak arrol szol, hogy az ember ittasan fetreng mindenfele buliban ;)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#27) PazsitZ válasza Lenry (#25) üzenetére


PazsitZ
addikt

Hát én PTM-re jártam, kibuktam.
Jelenleg egy OKJs rendszerinfo képzést nyomok, ha befejezem keresek valami melót ha minimális fizuval is. Mivel a suli könnyű, így bőven van időm nyomatni mellette oracle-t, java-t. Azután meló mellett folytatom az egyetemet. Bár ez biztos nem lesz könnyű, de elég rossz volt, hogy kibuktam. Ilyen szempontból, lehet jót is tett, picit észbekapok és még egyszer nem követem el ezt a hibát. Engem ez a kudarc utólag, úgy érzem megerősített.
És persze érdemes megfontolni, tényleg megtettél-e mindent? (Én pl tudom, hogy amit nyújtottam csak "félgőz" volt)
Avagy meg akarsz-e tenni mindent? Ha nem, ne álltasd magad.
Ha érzed, hogy nem megy, akkor nincs értelme további éveket szenvedni feleslegesen (tapasztalat, nekem is hamarabb észbe kellett volna kapnom, hogy valamin változtassak)
Ez esetben tanulj ki egy szakmát (egyetem után hidd el könnyű lesz) és amellett még később is folytathatod/újrakezdheted, ha akarod.

Ezt persze neked kell eldöntened: Szereted-e eléggé ezt? Képes vagy-e végigvinni ezt?
Ülj le gondold át, mérlegelj és dönts jól. Ezt tudom kívánni.

- http://pazsitz.hu -

(#28) Kareszovics válasza Crystalheart (#6) üzenetére


Kareszovics
addikt

"Amúgy én nemsokára megszerzem az OKJ-s programozói papírt, és egyik osztálytársam ezzel a leendő papírral is már el tudott helyezkedni egy ~150K nettót adó webprog cégnél. Nem valami sok, de több a semminél..."

Nekem is OKJ-s papírom van. Én komolyan nem értelek Titeket. Három éve dolgozok kereskedelembe beszerzőként és 105k viszek haza. Ezt is úgy, hogy munkatársam 2x szenvedett motoros balesetet és mivel sokat dolgoztam egyedül extra emeléseket kaptam.

Összefosnám a bokám, ha 150k-t keresnék... :U

No Offense! :R

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#29) dabadab válasza Kareszovics (#28) üzenetére


dabadab
titán

Egyreszt programozokent ez tenyleg a keresetek legalja, masreszt meg probalj meg ebbol (csaladdal) barmire is jutni.

DRM is theft

(#30) NoLF


NoLF
addikt

szerezz szakmát, tanulj nyelvet, go külföld. ott minden munkást megbecsülnek. szaros felszolgálóként 5x annyit kereshetsz mint itthon, az élet meg kb 2x annyiba van. lehet számolni...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#31) dabadab válasza NoLF (#30) üzenetére


dabadab
titán

Azert egyszeru szakmunkaskent Ny-Europaban sincs tul nagy perspektiva, raadasul auslandernek lenni mindig szivas.

DRM is theft

(#32) NoLF válasza dabadab (#31) üzenetére


NoLF
addikt

nem feltétlen kell szakmunkásként megpusztulni... elkezdi így ahogy írtam pl, aztán csinál kinti tanfolyást, satöbbi, és máris nyitva van előtte jó pár kapu. auslandernek lenni szívás, de itthoninál nagyon szívás nem hiszem hogy van.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#33) Lenry válasza dabadab (#26) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

lehet hogy ezt egyszerű, de van belőle összesen 85... úgy már sok
a felsooktatas nem csak arrol szol, hogy az ember ittasan fetreng mindenfele buliban - nem is szoktam... (amúgy tényleg... kb 2 éve voltam utoljára részeg)

#27 PazsitZ: Ha érzed, hogy nem megy, akkor nincs értelme további éveket szenvedni feleslegesen - egyre inkább így érzem... túl nagy fába vágtam a fejszémet... és igazad van, lehet, hogy tényleg keresnem kellene valami mást... szakmát... csak még nem tudom mit...

#30 NoLF: köszi a tippet, de a külföld nálam nem játszik... inkább éhen halok, de itthon

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#34) faber24 válasza kicsitomi88 (#20) üzenetére


faber24
őstag

Sok sikert hozzá, nekem is van kereskedelmi menedzser felsőfokú OKJ, gyakorlat nélkül vajmi kevés az esély rá, hogy elhelyezkedj...de nem akarok károgni...én inkább rátolom a főiskolát ;)

i7@4.2 +GF770+16GB....meg ilyenek :)

(#35) faber24 válasza Lenry (#22) üzenetére


faber24
őstag

Ez azért nem olyan vészes...tény, hogy elég unalmas ilyenekt tanulni, de valóban minden szakon, minden suliban vannak unalmas és hülye tantárgyak...pl. próbáltál már makro/mikroökonómiát tanulni? Vagy pl. római jogot? Biztosíthatlak, ha azokba belekóstolnál, sikítva menekülnél vissza ezekhez az oprendszer dolgokhoz (főleg, ha egy kicsit is érdekel a programozás) :)

i7@4.2 +GF770+16GB....meg ilyenek :)

(#36) Kareszovics válasza dabadab (#29) üzenetére


Kareszovics
addikt

Ebből a 105k-s fizetésből szponzorálok egy saját autót, meg egy felújítási hitelt; az asszony még nem keres, de fog. Akkor hol nem tudsz jutni bármire? Vagy én vagyok túl egyszerű. :F

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#37) faber24 válasza Kareszovics (#36) üzenetére


faber24
őstag

Én egyetértek veled, kb. annyit keresek én is mint te...(mondjuk nekem az kicsit megnehezíti a dolgot, hogy a suli is pénzbe van...) 150k-val per pillanat én is boldog lennék (így csak érettségi + OKJ-vel)...más kérdés, hogy ha kezemben lesz a diploma (közgáz egyébként), akkor 150k lesz a minimum, amiért hajlandó leszek akármit is elvállalni, azt is csak így Szegeden...

Az viszont sajnos tény, hogy még az se biztos, hogy elég úgy, hogy gyakorlatilag semmi szülői segítségre nem számíthatok pl. abban, hogy saját lakásom legyen...kocsit is most akarok venni, de parázok, hogy nem birom majd fentartani...

Nagyon off: kb. mennyibe fáj neked a kocsi fentartása cakkumpack havonta? Persze nem muszály válaszolni...

[ Szerkesztve ]

i7@4.2 +GF770+16GB....meg ilyenek :)

(#38) Kareszovics válasza faber24 (#37) üzenetére


Kareszovics
addikt

"150k-val per pillanat én is boldog lennék (így csak érettségi + OKJ-vel)..."

Erről van szó; amikor manapság a mindenféle diplomás menedzserek xxxk forintot visznek haza, mit akarunk többet keresni ennyi végzettséggel?

Párhuzamosan beszélhetnénk persze a diplomás munkanélküliséggel, meg amikor a diplomás szaré-hugyé olyat dolgozik, aminek köze sincs a végzettségéhez, de az egy másik sztori.

"Nagyon off: kb. mennyibe fáj neked a kocsi fentartása cakkumpack havonta? Persze nem muszály válaszolni..."
[OFF]Hát most kb 30k (tank+GFb+részlet), de amíg vittem az asszonyt dolgozni volt 45-50k is. Amúgy egy 10 éves Ford KA-ról van szó.[/OFF]

Lenry: írták már előttem, hogy ne hagyd ott a sulit; egyetértek, ha már nagy nehezen bejutottál, akkor próbálj kitartani

[ Szerkesztve ]

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#39) NoLF válasza faber24 (#37) üzenetére


NoLF
addikt

"akkor 150k lesz a minimum, amiért hajlandó leszek akármit is elvállalni, azt is csak így Szegeden..."

szerintem meg örülni fogsz ha találsz melót, nem pedig elvárásokat támasztasz vele kapcsolatban...

nem kötözködés, de sajna így van.

a muszáj pedig j. na ez már kötözködés :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#40) Crystalheart válasza Kareszovics (#36) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nekem már most 6 fős a családom, anyám + 4 tesó. A házunk félig van kész - több mint 10 éve. Asszem, havi egy millát is el tudnék csak a családra költeni, és alig haladnánk. :)

Egyébként meg gondolj csak bele, sok programozó külföldi illetőségű cégnél dolgozik itthon is, annyira alacsony azért mégsem lehet a fizetés. Nem viccből mentem ennek, még ha tudtam is, hogy szörnyen nehéz az egyetem... :D És nem csak, mert nehéz az anyag, hanem mert szivatnak és kiszórnak, mert mesterképzésre már elég kevesen jutnak el.

(#41) VladimirR válasza celeron (#23) üzenetére


VladimirR
nagyúr

most ezzel nem akarok leszolni senkit, de par eve (meg egy korabbi felveteli rendszerben) 72 pont kellett a szegedi egyetemre promatra, ami, ha jol emlekszem, egy 3-as atlag

(#42) Kareszovics válasza Crystalheart (#40) üzenetére


Kareszovics
addikt

"Nekem már most 6 fős a családom, anyám + 4 tesó. A házunk félig van kész - több mint 10 éve. Asszem, havi egy millát is el tudnék csak a családra költeni, és alig haladnánk. :)"

Okok Te nyertél. :D

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#43) pschio


pschio
őstag

teljesen altalanos hogy nem arra kivancsiak mit tudsz megoldani es hogy hogyan, hanem hogy mennyit tudsz magolni. en is hasonlo cipoben vagyok, csak en a mernokire jarok. nekem sem erossegem a magolas sot egyenesen gyulolom. viszont nagyon szeretem magat a mernoki munkat. szerencses helyzetben vagyok mert van egy nagyon jo allasom, es meg jol is fizet. igaz csak erettsegim van de itt melohelyen az elmult tobb mint fel evben sokkal tobbet tanultam mint az iskolaban 5 ev alatt. igen jol latod 5 :DDD (3 eves a suli). a kepessegeimmel nincs baj mert nagyon konynen tanulok meg dolgokat. de a tudomany veget er mikor arra kivancsiak hogyan tanulok meg egy konyvet. legjobb pelda erre a matek vizsga. 50 pont elmelet 50 pont feladat. a vizsgaim eredmenyei a kovetkezok szoktak lenni: 40-45 pont :DDD es ha meg irok is valamit az elmelethez kurva nagy pirossal mindig at van huzva mert nem ugy es nem szo szerint van leirva.

az oktatasban csalodtam. ugy szar ahogy van. persze vannak normalis es felvilagosult oktatok is akik ugy oktatnak hogy az er is valamit. ezert van az hogy az iskolam 70%-al mar vegeztem kinkeservesen. atmentem levelezore es takareklangon csinalom az egeszet. szerencsere nem okoz gondot az ezzel jaro koltsegek kifizetese.

az enyem annak a peldaja mikor az ember szerencses. persze en is voltam mar arufeltolto csomo helyen, rakodtam kamiont, stb stb.

[ Szerkesztve ]

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#44) concret_hp válasza Lenry (#22) üzenetére


concret_hp
addikt

petri hálót se bemagolni kell, hanem megérteni...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#45) kicsitomi88 válasza faber24 (#34) üzenetére


kicsitomi88
őstag

Pl. a Budaörsön most nyíló Auchanba kerestek vagy 10 osztályvezetőt ahol feltétel volt, hogy most végezz...

Valamit akkor is csinálnom kell, nem akarok 60-70-80-akat keresni úgy, hogy még fizikai is.

90 87.5 87.8 87.5

(#46) Crystalheart válasza VladimirR (#41) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Én az ELTE 107 pontján is röhögtem nagyot, mikor megláttam :D De a BME mérnökinfón sem volt egy olyan nagy elérhetetlen izé a 120 (+- egy pont, nem emléxem) körüli. Itt inkább a kiszórásra mennek...

(#47) celeron válasza VladimirR (#41) üzenetére


celeron
senior tag

Hát remélem az okosok most egy elég elérhető pontszámot állítanak ki. Mármint számomra :D Hogy bejuthassak egyetemre. Szeretnék
...............

(#48) Kantorpe


Kantorpe
tag

Szerintem jelenleg a felsooktatasban tanulok 25% koruli resze nem odavalo.

Nekik ajanlanam inkabb egy szakma megszerzeset, komuves, festo, acs/asztalos, villanyszerelo, ezek tuti megelhetesu szakmak.
Amennyiben valakinek van eleg esze, maganak csinalja, nem fillerert dolgozik valakinek, par ev mulva kirohogi magat, hogy folosleges lett volna kinoznia magat.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#49) concret_hp válasza Kantorpe (#48) üzenetére


concret_hp
addikt

sztem fele :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#50) dabadab válasza concret_hp (#49) üzenetére


dabadab
titán

Szerintem haromnegyede.
En gyoztem :)

DRM is theft

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.