- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
erdoke
titán
Ez igaz, de tulajdonképpen a pontos méretnek nincs jelentősége. A Prescott elég kicsi a tranzisztorszámhoz képest, de ahogy a fogyasztási adatok mutatják, talán túl ''sűrű'' lett az alkalmazott technológiához. Hozzá viszonyítva az én Opteronom egy óriás.:) Mikor megláttam, azt hittem, vmi tréfa.
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Írják az elején, hogy 512/533-as Xeonokat tesztelnek, mert az Intel nem ad csúcs dual Xeonokat tesztelésre, megvenni pedig nem fogják a két db. csúcsprocit.:)
Sajna ezzel nem lehet mit kezdeni, úgy kell figyelembe venni. Az Opteronok/FX-53 vs. 3,2 P4 vonatkozásában nem rossz a teszt, elég sokrétűen tesztelnek, inkább a professzionális alkalmazásokra fektetve a hangsúlyt, de játékokkal is. -
Adi
senior tag
-
Adi
senior tag
-
Adi
senior tag
Az Intelnel viszont lesz egy ''apro'' problema, ami mar most, az egy magos Opteronokkal szembe elojott es szivtak is a szervertesztben a Xeonok, mint a torkos borz! :DDD Sajnos nem tudom most, hogy hol lattam, de valami adatbazisteszt volt, talan Anandeknal.
Roviden:
1-2-4 processzorig kb. egalban volt a teljesitmenyuk, hol ez volt jobb, hol az. A 4 procis rendszernel az Opteron mar kezdett kicsit elhuzni, a 8 procisnal meg korberohogte az Intelt. A titok nyitja pedig az, hogy az Opteronoknal dedikalt HT busz van a procibol kifele, tobb is, pont-pont kapcsolat. A Xeon MP-k meg osztozkodnak a buszon (ami MP Xeonnal meg csak most mozdul(t) effektiv 400 MHz-rol folfele!), ami a procik szamanak novelesevel egyre jobban leterhelodik.
A szerveresdi meg bizony sokszor nem arrol szol, hogy a proci nyers teljesitmenye mennyi, hanem hogy az egesz rendszer ateresztokepessege mekkora! Ebben benne van a memoria/proci/buszok savszelessege, a proci teljesitmenye, es meg a hattertarake es vezerloike is.
Pl. a Sun szerverei regebben hagyomanyosan ebben voltak igen jok, annak ellenere, hogy a procijaik viszonylag lassuak. A PC meg mindig I/O-ban volt iszonyu sz*r. :DDD
Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged