- sh4d0w: Én és a számítógép
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wnix
senior tag
h az ingyenessége miatt lehet mégis a gyengébb terméket válassza, mert ingyen van.
tehát a rosszabb megoldás teret hódit. ami nem igazán gerjeszti a fejlődést.
Mi lenne az alternatíva ? Talán az, hogy mindenki kifizeti az erősebb termék árát ? Ha valakinek elég a rosszabb megoldás (legalábbis a jobb megoldás neki nem éri el azt az ár/teljesítmény arányt amiért megvásárolná azt), akkor miért ne gerjesztené a fejlődést...
Igaz, ez a fejlődés nem a drágán adott jobbik terméken keresztül történik, de az ingyenes és fizetős termék között még van egy lehetőség is, a nem használat. Ez az egy eset lenne rossz a fejlődésre.
sokan abban a tévhitben élnek, h a pl a novell, meg a oracle is azért tűzte ki zászlajára a linuxot, mert felnyílt a szemük. frászt. összekaptak az ms-sel és ez egyetlen igazán olcsó módja annak, h megpróbálják gyengíteni.
nemtudom más hogy van vele, de programokat nem az elv miatt használom (használok fizetőst is). engem egy program beszerzésénél csak az érdekel, hogy lehető legkisebb költséggel a lehető legtöbb igényem ki legyen elégítve. Ha egy program kielégené minden valós igényemet (szóval használnám is), akkor hiába jó, ha nem tudok 1milliót kiadni rá. Ilyenkor megnézem a választékot. Ha nincs más, akkor várnom kell (pénzem még mindig nincs annyi, vagy 1 milliót nem ér nekem), ha van választásom, akkor az igényeim és lehetőségeim szerint vásárlok. Ezt én a ''túlélés elvének'' nevezem
ez is csak közvetett hatás. az érdekek nem feltétlenül fedik egymást. mozillának jelen szituban jobban megéri a googlere hallgatni, mint a felhasználókra.
Talán az én ''túlélés elvem''-re építenek ők is ?
nem látom a párhuzamot a magán tanár és a nyiltásg között. mondhatni fogalmam sincs miről beszélsz.
segítek:
Állami intézményben tanító tanár - mindenkinek hozzáférhet (joga van rá, és néha kötelessége), a legtöbb ember fizet is utána (pl adó formájában) - nyitott
Magán intézményben tanító tanár - csak aki fizet (az intézménynek - tanárnak, többnyire direkt) ,az tanulhat. - zárt, nyitott egyes csoportok részére
Itt fel kell hogy tünjőn neked is, hogy az állami intézményben tanitó tanárt is tökéletesen be lehet illeszteni az opensource-programozó bőrébe. Egyik sem direkt a tanulótól/program használójától kapja a lóvét...szemben a magántanár/fizetős-program irója aki a tanulótól/program-használójától az ellenszolgáltatást megköveteli.
van aki nem fizetheti meg a drágábbat, de eszükben sem jutna azt mondani, h jobb mint a fizetős.
Írtam volna ilyesmit ?
szal az lenne a legutolsó. az alapvető gond megint az, h vmit többre tartotok egy elv miatt, mint amit ér. gpl-nél vanak jobb és eredményesebb megoldások is, csak kisebb a hájp.
A legtöbbre a ''túlélési elvemet'' tartom, de sehol nem írtam, hogy a gpl lenne a legjobb. Csak azt nem értem, hogy te mit is akarsz tulajdonképpen ezekkel az elvekkel.
be legyen tiltva a szabad, ingyenes programozás, sőt az ingyenes programok hozzáférése is legyen tiltva...
SFU meg tudod úgy van, h a gpl megköveteli, h a termék módosított változatait gpl alatt adják ki. nem jószántából használja az ms sem.
SFU régebbi verziói nem voltak nagyon olcsók, mitől lett hirtelen egy SFU3.0-programozó munkájának értéke 0 azaz NULL ?
szerk: kiemelném így a végén, h ellentétben egyesekkel nem mondom, h egy vmi abszolút jobb a másiknál. a fentartásaim abból adódnak, h miközben lehet, h a zátságnak megvannak a maga hátrányai, a nyíltságnak ugyanúgy megvannak a nyűgjei, ami az én értékrendem szerint rosszabb, mint amit az előbbi nyújthat.
tehát még sokan, hiszik, h az egyik a világmegváltó jó, amásik meg a gonosz, addig én azt látom, h mindkettőnek vannak hibái. sok esetben, az opnesource/gpl megoldás semmiben sem jobb, mint a zárt
Ebben idáig teljesen egyetértünk.
csak miközben előbbinek más a célja -a saját meglátásom szerint- ugyanazt a hatást éri el, csak közben rengeteg plusz áldozatot hoz.
Ebben már nem annyira... használhatod te is a ''túlélési elvemet'', ne a program ''célja'' vagy ''elvei'' miatt szerezd be a programokat, amiket használni akarsz, hanem a program ''értékéért''.
UI: a ''túlélési elvem''-re nem tartok fent semmilyen jogot, de elvételét tőlem, vagy tiltását semmiképp nem fogom válasz nélkül hagyni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autószerelők, autószerelés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- SteelSeries Alias Pro XLR + RODE PSA1+ állvány
- Eladó egy használt Asus Vivobook Pro 15 OLED (K6502HE-MA030) laptop
- IPhone iPad Apple watch készülékek szervize.
- Dell XPS 15 7590, 15,6" 4K IPS Touch, i7-9750H CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, GTX 1650 VGA, W11
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- CORSAIR K100 AIR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest