- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Cyberb0b
tag
Hasznos infókkal teli cikk köszöntük
-
törölt tag
ha jól tudom, a 4500mh illetve mhd verzió dxva képes. utóbbi biztos. de a sima 4500 nem. és csak a beta mpc-hc-kel.
egyébként elég tűrhetően. van kis vsync probléma, gyakori a szétesett kép, illetve a kéminőség meg sem közelíti sokszor a coreavc-t. az esetek 40%-ban megfelelő a képminőség, ha dxva kompatibilis. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Még az is szemet szúrhatott volna, hogy az utolsó oldalon linkeltem.
WonderCSabo: mit állítasz ott? jah már látom, ezt írtam is.
sirdond: "nmag"
DarkByte: ha megy vele, akkor már nem szokott probléma lenni. Mondjuk még sosem használtam olyan cuccot, úgyhogy nem tudok nyilatkozni a képességeit illetően.
-
Tomekk.
aktív tag
Ez a dxva használható szerintetek a GeForce G 105M nevű laptop vidkarival is? Ilyet akarok majd venni és jó lenne ha menne. Amúgy ha működik a dxva egy filmen akkor az már tuti nem fog akadni?
-
DarkByte
addikt
A cikkben szót említettél az Intel GMA X4500 -ról. Épp aktuális nekem; mennyire használható ez együtt MPC-HC -vel? Mennyire érzékeny a különböző kódolásokra? Az ATi HD 4830 -ammal még nem sikerült olyan H.264 videót találni amit nem játszott le. Notit tervezek venni és Intel oldalon nem sok variáció van.
-
sirdond
őstag
na, úgy néz ki le vagyok maradva
mostanában úgy sincs időm ezekre
akkor már tényleg csak a magas ref frame lehet gondamúgy én nem bízok benne,hogy az ati rendes drivert csinál, a streammel se foglalkoznak normálisan
bár az is igaz,hogy még így jóval előrébb vagyunk mint 1 éve -
devast
addikt
Ami még szemet szúrt, hogy mpchc-ből nem az 1 éves stabilt érdemes használni... Itt vannak napi svn build-ek, és rengeteget változott 1 év alatt az egész.
-
devast
addikt
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen thora dologgal még nem találkoztam, de lekaptam, és persze itt sem vitte dxva. De izé, nem nézek olyasmit, ez most mitől anime?
Amit eddig leszedtem 720p, 1080p filmet a torrent oldalamon, azoknál nem találkoztam még ilyen problémával, mindegyik dxva képes volt eddig még, pedig igen sok mindent leszedtem már.
KMT: AC3Filter be van téve ott?
-
PuMbA
titán
ATI-nál is meg fogják csinálni. Már van Level 5.1 támogatás a 9.6-os driverben csak nem kiforott. Ez a killa sampla meg egy baromság,fogtak egy nagy bitrátájú Planet Earth Blu-ray részletet és jól elkódolták,hogy ne menjen DXVA-val. Ugyanez a részlet ugyanilyen minőségben hibátlanul megy nekem.
-
devast
addikt
Pl szinte az összes THORA anime encode-om olyan, ha sample kell itt van egy. Egy raklap 720p-m se megy dxva-val, de az már csak bónusz... pl egy mediainfo 720p-ről ami nem megy:
ideo
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 10 frames
Muxing mode : Container profile=Unknown@5.1
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 23mn 50s
Nominal bit rate : 1 919 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 23.976 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.087
Title : Geass R2 - 15
Writing library : x264 core 60 r912M 9c5e557
Encoding settings : cabac=1 / ref=10 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.000000 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=24 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / nr=0 / decimate=0 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=1919 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=1.00 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=2:0.75
Language : Japanese -
CPT.Pirk
Jómunkásember
igen, azt próbáltam régebben én is, bár csak érdekesség szinten, mivel PowerDVD, meg pl. Nero, felinstallálnak kérdés nélkül valami videó codecet, ami elszúrja az MpcHC belső codecjeit. Valószínűleg a blokkolással meg lehetne oldani, de ez miatt nem tudom ajánlani a telepítésüket.
devast: honnan szedsz olyan DXVA-s filmeket? Még mindig nem sikerült "elterjedt közösségi torrent" oldalon összefutni ilyennel, pedig Atival tolom. Amúgy korábban meg a GF kariknak volt nehézsége a VC-1 kódolással.
KMT: van még valami más codec, szűrő v. codec pack a gépen?
-
ronson
őstag
Azt még bele tenném, hogy mondjuk akinek stereo rendszere van, én nagyon tudom ajánlani az AC3Filter helyett, a Cyberlink Audio decoder-t amit a Powerdvd használ. Rendkívül jó a virtuális térhangzása.
-
PuMbA
titán
Mostmár mindegy ,hogy milyen level ,mert : "Hellow guys... I've noticed that ATI has recently added Level 5 H.264 hardware decoding support in its drivers."
"Also since NVIDIA does support L5.1 DXVA some time now, I supposed ATI added this as well." [link] Mondjuk 5 perce még nem tudtam én sem -
devast
addikt
Jó írás. Én azért beleraktam volna még egy haali media splittert, mivel az mpchc-ben levő nem igazán van a helyzet magaslatán néha
Még annyi, hogy nvidiával szinte minden videó megy hardveresen, ati-val nagyon sok nem megy. ATI drivert kéne normálisan megírni, hogy l5.1 -et sok ref frame-el is vigye. 16 ref frame-es l5.1 1080p-t nvidia viszi simán, atinál esélytelen
Szóval röviden tömören ne várjatok ati-val csodát.
-
KMT
addikt
Érdekes, az AC3 filterrel nekem szaggat, úgy hogy se a proci, se a vga használat se éri el a maximumot, sőt néhány % csak.
Viszont AC3 filter nélkül tökéletes, ráadásul így is terhelődik a vga.
Ez hogy van akkor? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Beírtam a DirectVobSubos dolgokat is.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
infectedmann #20 üzenetére
Én speciel nem jártam még azon az oldalon. Amiket leírtam, azokat a HD-s fórumban szedegettük össze tapasztalatok alapján. Ha gondolod, olvass vissza, látni fogod.
-
vtechun
veterán
válasz
Badman 4ever #15 üzenetére
ja, csak az mplayer szintén nem használja ki a dxva-t...
-
infectedmann
őstag
Az adott topicban ami az ötletet adta elég lett volna ezt belinkelni:
http://uhd.no-ip.org/readarticle.php?article_id=23Amúgy jó lett az írás.
-
Most levakartam a codec packot, de anélkül meg már egyáltalán semmilyen rendererrel nem játssza le. Valamit magával vitt lehet. Felteszek abból a codec-sz@rból egy újabbat hátha. Catalystból meg max 9.3-at tudok feltenni, 9.4-től már valódi HD2xxx GPU kell, ez meg nem az, viszont UVD meg elvileg van.
mod: Feltettem újabbat, erre megy az EVR. Jólvan.
Már csak arra kéne rájönni, hogy használja-e a DXVA-t, mert nem ír róla semmit.
-
milbo
aktív tag
Köszi a cikket, nagy segítség.
-
Badman 4ever
őstag
Gratula a cikkhez, de én ismerek még egy programot, ami nekem nagyon bejött, mert néha sokkal kisebb prociterheltség mellett játszik le videót, mint a Medi Player Classic, ez pedig az MPlayer.
-
Edween
őstag
Nagyon jó írás, azt hiszem a jövőben sokat fog segíteni, köszi!
-
Nagyon hasznos cikk!
Amúgy a Haali renderer is tud DXVA-t?
Nekem elkezd néha szaggatni a film, ha a videokártya átmegy takarékra, de a proci az mindig olyan 50% körül van 720p-nél. Az EVR meg zöld képet ad, szóval nem megy. Videokártya egy HD2300 (x1300 + UVD), 8.12-es mobility moddolt Catalysttal. Lehet megpróbálom a gyári drivert hátha azzal...
mod: sőt először egy 9.3-mal próblákozom... Már május óta van hozzá modder.
-
Jhonny06
veterán
VLC-t szoktam használni, de elég semmilyen. Néha beakad a kép, tekerésnél elmossa a pixeleket. Nem túl zavaró, de azért mégis.
-
Froclee
őstag
Szia. Jó cikk. A kép a zárszónál így jobban passzolna a logoutos fehér háttérhez:
-
sirdond
őstag
jó lett,kisebb megjegyzéseim vannak
dxva checker:
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/en/index.html#DXVACheckergondolom itt elég sokan torrent oldalakról töltenek le hd filmet, ott pedig az info-ban leírják,hogy milyen kódolású. dxvaval nekünk lvl 4.1es filmek a jók
(bár manapság azt vettem észre,hogy infoba csak azt írják bele, ha lvl5.1es a film)a másik ac3 filter spdif beállítások
output formatnál
Use SPDIF - ezt mindenképp be kell pipálniSPDIF passtroughnál
AC3
DTSMode
Padded DTSDo not convert
spdif options
csak a Detect spdif stream in pcm data -nál pipamajd még egyszer átfutom,de amúgy tényleg jó lett
-
törölt tag
Nagyon jó leírás!
Tehetek egy javaslatot?
"Első lépés az MpcHC letöltése:" Résznél nem a sourceforge.net-es linket tenném be, hanem az xvidvideo.ru-t, ez a honlapja, a másik nem mindig frissül.
-
luw2win
őstag
fúú, eszméletlen, gratula
-
pschio
őstag
végre leírta valaki rendesen. thx
-
Tituka
senior tag
gratulálok!
ezt nagyon szepen leirtad....
Aktív témák
Hirdetés
lo DXVA, a CUDA, VDAPU(Ubuntu) valamint a CPU mint lejátszó fog szóba kerülni, több szerző közös cikke.
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest