- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
azért írtam hogy látszólag, mert akadt mint a fene, a monitoron meg röcc nélkül vitte, de jelen esetben ez már nem bír jelentőséggel. Az hogy 1. v sokadik generációs, nem számít annyit, mint az, hogy van vagy nincs. Az viszont érdekelne hogy a 4xxx-es radeonoknál is ez a helyzet-e, miszerint két kijelzővel nincs dxva?
-
Dadan01
senior tag
Mivel ez egy asztali gép, nem pedig htpc, ezért szükségem van a monitorra is. Holnap kipróbálom hogy lehúzom a monitorom, de meg kell mondjam nagyon csalódott vagyok. Kmplayert is beizgattam, de ott is hasonló a jelenség, nem hajlandó dxva-ban kimenetet adni, csak NV12. Google pedig csak a problémát találja, a megoldást nem.
-
banderasz77
addikt
"Fontos funkciókat kínál majd az UVD 3 is, ami az Ultra HD videók gyorsítását is támogatni fogja, valamint kezeli a VP8-as kodeket, ami az internetre betörő WebM és HTML5 tartalmak gyorsabb feldolgozását teszi lehetővé."
Erről tudsz már valamit? Esetleg jobb lesz, mint egy Cuda-s GeForce?
-
banderasz77
addikt
Hát nem tudom. Egy digitális koax kábelen is digitális jel megy (ügyebár a hangot lehet átkötni vele az erősítőbe, mint az optikaival) de ott kábel és kábel között brutál különbségek vannak.Optikain is egyébként.
Elég komoly a rendszer, ezért is kérdezem, mert ha egy hangyafin.nyi különbség is van, akkor én kizárnám. -
banderasz77
addikt
A fogyasztás csak addig érdekel-t, amíg csak HTPC és net volt a felhasználás. De most már a Gamer PC szerepet is be kell töltenie megint. Szóval 4 mag aktiválva, tuningolva, plusz egy diszkrét VGA be lesz téve. Ez önmagában akkora többlet W-ban, hogy ha erre még rámegy egy kis Nvidia többletfogyasztás az már piskóta. A táp elbírja, mivel egy elnyűhetetlen THN-P bélre épülő FSP Bluestorm 500W van kiszolgálónak.
Nagyon köszönöm a segítséget.ui.: ősszel állítólag jön a HD6xxx széria és lehet, hogy jön egy teljes értékű GTX460 is ügye, lehet ezeket a dolgokat még megvárom
-
-
jolti05
őstag
Helyesnek bizonyult a meglátásod, DXVA Checker-ben máris megjelent mindenféle [link]
Viszont jelenleg akármit indítok el a Home Cinemával, kiteszi teljes képernyőre, és csak megállítani tudom a videót, a jobb klikk sem él... elég érdekes. Most meg kiírt valami hibát [link], a lejátszó ablaka sötét maradt, és a képernyő bal felső sarkában elkezdi lejátszani a videót... Sima MPCben nem jelentkezik ez a hiba.
Szerk:
dbius: Nekem mennek az nVidiás driverek, csak a DXVA nem akart eddig megmutatkozni. Most, hogy ez megtörtént, újabb hiba csúszott a számításba -
jolti05
őstag
Megpróbálom ismételten leírni valahogy, hogy abszolút tisztázzuk a helyzetet.
Pár hónappal ezelőtt fogtam magam, és leformáztam a laptopom vinyóját. Kettépartícionáltam, majd a kisebbik részre feltelepítettem a Windows 7 Ultimate 32 bites verzióját. A telepítő végeztével feltelepítettem az összes, előzőleg az Acer honlapjáról általam letöltött drivert a laptopra, kivéve a hangkártya szoftverét, mert az nem ment fel.
Ebből az egészből szinte minden lényegtelen, csak összefüggő szövegbe akartam foglalni, hogy szinte minden az Acer honlapjáról van telepítve.
-
jolti05
őstag
A Windows 7nek a végleges verziója, nem bízom a különböző "edition"-ökben, még sosem telepítettem hasonlót.
A driverek az Acer honlapjáról vannak, egyedül a hangkártya szoftvere nem ment fel, a többivel nem volt probléma. Nyilván a videokártya driver nvidiáéktól van, de slussz.
Egyébként a legújabb driverek is elég régiek(nek tűnnek)Innen próbáljak ki valamit? [link]
-
Atom_Anti
senior tag
De ha most visszateszem a K-lite csomagot akkor fölöslegesen csináltam minden eddigi módosítást. Egyébként azzal sem volt jó (nem is ennyire rossz), és ezért kezdtem a cikknek megfelelően az átalakítást. Ja a GPU-t meg már majdnem 100%osan túlhajtom, de hiába
. 720p- nél nem volt soha gond
.
-
gexona
csendes tag
Köszi, megoldottad a problémám!
A driverek rendben voltak és mphc-ból is a legfrissebbet tettem fel. A problémát a 2 kijelző okozta. Ahogy kilőttem a tv-t, elindult minden.
Ezek szerint ha mphc-val szeretnék HD filmet nézni a DXVA előnyeit kihasználva, akkor vagy veszek egy másik videokártyát, vagy pedig mindent a tv-re kell áttennem?
SzuperPersze azért köszönöm szépen!
-
D®. GeNy@
aktív tag
Természetesen a cikk szerint van beállítva minden, szóval nagyon furi...
(AC3 Filter van, DirectX frissítés, VGA frissítés, MPC-HC...ennyi)
Na meg a másik, h. olyan jelenséget is tapasztaltam HD film lejátszása közben, mint pl játékban, ha nincs bekapcsolva a Vsync, akkor ugye "szétszakad" a kép a játékban, de csak pillanatokra...na ilyen is van HD film közben...(nem tudom, érthető voltam-e vagy írjam még körül?) -
Meridian
senior tag
Időközben meglett a megoldás, nem "codepack" probléma volt, mert az eleve nem is volt fenn (a Matroska Splitter nekem kell, mert az MEGUI igényli - videot is kódolok, de az remekül ment és megy is most is), de ez amúgy is az .mkv file-okhoz kell.
Hanem az lehetett a probléma nálam, hogy a ffdshow-nál a konfignál eddig nem választottam ki azt hogy DirectX-et használjon, hardveres gyorsítással. Na ez volt a baj. Vagy az hogy időközben leszedtem egy frissebb változatot is, a 3164-et, ami tegnapi dátumú és a frissebb verzió már müxik rendesen - nem tudom. De valszeg a DirectX hiánya lehetett a baj, mert valami nagyon tréén néztek ki a videók, bármivel is próbáltam megnézni.
Persze lerántottam a media player classicot is, de még meg sem néztem, majd mindjárt kipróbálom, jobban bejövős-e, mint a VLC. A VLC sajna az utóbbi időben már óriásira nőtt, és ahogy elnézem lassabb is lett mint korábban, nem mintha nálam ez pont számítana, hisz tényleg egy erőmű van alattam
Pedig már ott tartottam, hoyg nyomok egy format C-t és visszalépek WinXP-re egy időre jegelve a win7-re való áttérést... de mostmár kisimultak a ráncok a homlokomon. Meg kegyetlenül anyáztam is, de hát asszem én voltam a hülye
-
band1103
őstag
Annyira mondogatod hogy az XP ilyen elavult meg olyan elavul
, de ez így ebben a formában nem igaz. Ha végiggondoljuk hogy mit jelent elavultnak lenni rájövünk hogy relatív a dolog. Attól hogy van helyette sokkal fejlettebb még nem biztos hogy elavult. A win7-hez képest elavult de a jelenlegi IT feladatokhoz képest viszont szvsz nem.
Ráadásul nekem szúrja a szemem az az sp2 az xp jelölés után. Vajon nem lehet az a hiba hogy a rendszer nem sp3-as?
Na jó, egy sp2-es xp tényleg nagyon elavult. De csak mert az sp2 elavult nem biztos hogy az egész xp is elavult hiszen az sp3-as igen jó még. Mondj legalább 3 valóban létfontosságú dolgot ami nem megy sp3 alatt és elfogadom hogy az xp (légyen az sp2 vagy sp3) elavult.
-
Dolphine
addikt
Még jobbat mutatok!
Ennek így kell kinéznie, mint ahogy a képen van? Nem kellene lennie itt valami beállításnak is?
Kipróbáltam egy másik programot is a KMPlayert! Az eredmény ugyanaz, ott sem használja a DXVA-t, de legalább be lehet kapcsolni, mivel saját dekóderrel dolgozik, jelen esetben a MPHC dekóderével!A kimenetnél ott kellene lennie a DXVA jelenlétének, de nincs! Hiába állítom be a MPHC dekódert, a sajátját használja!
Lefutattam a DXVA Checker programot is.
Ez normális így?
Köszi a választ! -
c41r0^
őstag
köszi a válaszokat!
1. feltettem a Haali-t, de nem kellett semmit trükközni a külső szűrőknél (úgy telepítettem, hogy a pipát bennthagytam, miszerint az MPC beépített matroskáját tiltsa le), csak a forrás kodekeknél kellett kivennem a matroskát (ezt nem is, mert a program uyge megcsinálta), avit, OGG-t stb., amit támogat a Haali szűrő, így be is jön a Haali a traybe, ha olyan film indul, ami olyan kodekkel van tömörítve, ami elől kivettem a pipát, tehát rendben van. Igazából minőségi különbséget nem látok a Haali és a beépített között. Azonban az a filmem Haali-val is hibás, VLC-vel meg tökéletes. Pedig ugyanúgy mpeg4 h264, DXVA mint néhány más 720p filmem, amiket viszont gond nélkül lejátszik. A blokkosodásmentesítést is próbáltam, semmi siker.
2. Akkor visszaállítom 2 szálra, lévén 2 magos a CPU.
hang: igen, tegnap este rájöttem én is, hogy nem attól lett 5.1 AAC hangsávos film alatt 5.1es hangom, hogy a belső szűrők/dekódoló szűrőknél kivettem a pipát az AAC elől, hanem hogy a lekeverés stereo-ról elvettem a pipát. Most mindegy, hogy ki van-e pipálva az AAC, akkor is megy az 5.1 az AAC 5.1 hangsávos filmeknél. De akkor is jobb plusszba az AC3 filter, mert van sub crossover freq.
-
hesszan
aktív tag
2. sejtettem. (kéne olyan program amivel meg tudom nézni hogy milyen kódolású az ami megy és az ami nem megy hogy tudjam lássam a különbséget.)
3. (ez van ezt kell szeretnem, gépre nem tudok/akarok költeni, évi 5-10e ftot szánok rá, majd ha a villámcsétcsapja lesz új gép. Amíg ez meg addig marad. jellemzően netezek rajta és filmet nézek. sorozatot. Ez a csere nekem 9800proról +3e ft volt. ennyit megért, többet valóban nem költenék rá. Pl agp hd3850 +10-13e lett volna annyim nem is lett volna)
4. Ezt kifejtenétek? Azért mert gyorsabb a gpu, memória? több nagyobb? Avagy ténylegesen a GPU utasításkészlete fejlettebb és több kódolási eljárás van "beleépítve"? (agpben asszem max 3850 van/volt)
5. most kb 50-70db dvdröl beszéleknemhiszem hogy rossz lenne mind.
Tegnap használtam először igy a gépet HD-ra. Nem néztem minden filmet végig a lemezek közül, de a vártnál/reméltnél sokkal kevesebbet kódolt a GPU magától.
Olyan szoftveres megoldásrl halott e már valaki hogy a GPU besegít a számolási tudásával a HD film lejátszásba. Tehát a nyers erejével, nem a beépitett
# Dedicated unified video decoder (UVD) for H.264/AVC and VC-1 video formats
* High definition (HD) playback of both Blu-ray and HD DVD formats
# Hardware MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4/DivX video decode acceleration
* Motion compensation and iDCT (inverse discrete cosine transform)
MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264/AVC encoding and transcoding cuccával. Ez érthető? Tehát vmi szoftveres megoldás hogy a kódolás ne egyedül a procira maradjon.Egyéb hozzászólást, tanácsot, tippet trükköt szivesen olvasok.
Vista mint lehetőség jelente valamit?
-
P1eTr0
aktív tag
Több gépen (nem sajáton) is volt szerencsém kipróbálni azt az oprendszert. Nekem sajnos nem jött be. Feleslegesen nem akarom terhelni a gépet (ha jól tudom a vista több erőforrást igényel, mint az XP), ráadásul az akkumulátoros idő is XP alatt jobb, ha jól tudom. Nekem ez az oprendszer kimarad mostmár, azt hiszem majd a 7-essel fogok próbálkozni legközelebb.
-
-
band1103
őstag
Semmi baj az XP-vel. Ha vistával kapnék notit bizti hogy SP3-as XP-t tennék rá ameddig ki nem jön hivatalosan a win7, és utána sem takarítanám le róla hogy legyen egy üzembiztos tartalék rendszer a notin.
Csak mert vannak akiknek nem megy jól az XP még nem biztos hogy az XP a hibás. Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye -
hackeeeee
Jómunkásember
Jobbkatt a filmre, és a szűrőknél ott van szűrőknél az MPC Video Decoder, és ott azon belül is ugyanaz van írva, ami a képen is van.
A hang nálam annyiban "különbözik", hogy én S/PDIF-et használok. Szal úgy lőttem be az AC3 filter beállításait is, csatornákhoz meg nem nyúltam, azok jók úgy ahogy vannak, hangerő az erősítőn van állítgatva.
-
Osynho
addikt
De KMplayerrel eddig semmi gondom nem volt a HD filmekkel. Most meg már minden akad
Win7et próbáltam ,de sehogyse tudtam az Audigymet rávenni az SPDIF kimenetre. (Ezenkívül több mindennel szoptam, így ment vissza az XP, Vistát meg hanyagolom 2gb rammal)
Ha kikapcsolom a DXVA kódolást, lehet h megjavul? -
-
Gabbana
aktív tag
Több filmem van, több lejátszóval..
A total media theatre 3 már kinyomja a dts hd hangot pl., arra épp most jöttem rá, meg lejátsza bluray lemez is. az tuti.De pl. hdmi kimenetemet hangra még mindig nem tudom használni. Az erősítő 1.3-at is tudja. Azt mikor fogom tudni használni?
Mit tudok kihozni ebből a rendszerből amire nem is gondoltam? (tájékozódom még nagyon, mert eleinte zenére építettem, de a koncertek, meg a jó minőségű hang áthozott a filmekre is)
-
devast
addikt
Aktív témák
Hirdetés
lo DXVA, a CUDA, VDAPU(Ubuntu) valamint a CPU mint lejátszó fog szóba kerülni, több szerző közös cikke.
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest