Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Stanlee #70 üzenetére

"ez nem azon mulik, hogy csoro az ember vagy sem,"

"60 euro mar akkora penz, amiert megeri lehajolni es egy picit szelektalni."

khmm

• Vladi

nagyúr

válasz Hieronymus #61 üzenetére

Akkor bezony mi itt szabolcsba jobban állunk, mint a németek. :P

Növényi hulladékra a kertvárosi részekben van ingyenes gyűjtő, áprilistól novemberig hetente ingyen viszik. Cserébe minden avar égetés tilos! Ezekből komposzt lesz a város melletti komposzt üzemben, virágföldet készítenek. Ez uniós pénzből épült fel, de működik.

Üvegért sajnos nem sok pénzt adnak.
    De van a kertvárosi részekben 240 literes sárga kuka, a szelektívnek. Ezt használjuk örömmel, mert ingyen viszik, sok helyen a 120-as előfizetést pont ezért cserélték 80-asokra, sőt van ahol 40-esre. :Y

Nemond már, hoyg az ingyen elvihető cuccra nincs ember? :U Minálunk már ilyen szakma van, hogy lomolás németből. :DDD Szabolcsba a kisebb falvakban alakultak ki nagy lomos boltok. Nagyok, tényleg nagyok. Picsányi falvakban pl ilyen 2-300 négyzetméteren árulnak temérdek cuccot. Ha friss áru érkezik pl: kedden, akkor szerdán mozdulni se tudsz. Annyi a nép. :DD A hibás se akadály, nagyobb gépeket, bútorokat simán megcsináljuk magunknak.

Fémhulladék? Ne bosszancs! Olyat te itt nem látsz, seholse, egy rozsdás szöget se. Mind a méhtelepen végzik, onnan megy kohóba. Nagyon jó üzlet. Annyi a baj, hogy kínai annyira lenyomta az acél árát, hogy felére esett a fémhulladék felvásárlási ára. De nagyon érdekes, mert itt nálunk a méhtelepen nem csak leadhatod, de meg is veheted a fémet. Ráadásul olcsón. Látsz is "guberálókat" nagyon gyakran. Sokat. Én is szoktam néha menni. :D -ezek nem igazi guberálók, sokszor "szakik" szerszámkészítők meg ilyenek.

A fém begyűjtésére is alakult ki szakma Magyarországon... khm... :U

A maradék szemét égetése sem "probléma" ezt megoldják házilag. Jó oké, ez tényleg nagy probléma. Vannak területek, ahová a kukás autó se megy be, mert minek? :W
    Nah ezért reális környezetterhelési díjat kellene fizettetni, amiből mondjuk x mennyiségű fát ültetnek.

(#65) Stanlee

Van olyan ismerősöm, aki épített házilag - tudod: méhtelep - hidraulikus brikettálót. A papírt meg jól összegyűjtik, összepréselik, hogy jó tüzelő az. :DDD

Hidd el, ha ők is csórók lennének, mint a magyarok már vagy 1000 éve és az evolúció kifejlesztette volna náluk is ezt a fajta "kreativitást" amit fent is írtam, ők se dobálnák ész nélkül. :N

A sötétzöldnek meg úgy be tudnék szólni.... az otthonomban is keményen szóvá teszek minden pocsékolást. :K

• Vladi

nagyúr

válasz hcl #56 üzenetére

Nem, mert:
    - működésképtelen
    - köll nekem

Talán tavasszal valamit csinálok vele. :F

(#57) Dr. Romano:

Az utóbbi 2-3 évben mélyebben beleástam magam a műszaki tudományokba. Gépészet, villamosság stb.
    Én úgy látom, hogy az elektromos gépek gyakorlatilag emberi léptékkel elnyűhetetlenek. Lennének, ha az lenne a fejlesztés célja. MOst komolyan: egy számítógépben mi és hogy romlik el? :F :W

A led pölö tényleg olyan technológia, hogy simán az unokádra hagyhatnád. Igaz annak a gyártási költsége magasabb. Tehát nem 17 forint, hanem 19. :C

• Vladi

nagyúr

válasz hcl #47 üzenetére

Szerintem ezzel alapvetően nincs gond. Egy termék azért legyen szép. Koszos és szakadt mobillal megjelenni szerintem olyan, mint koszos és szakadt ruhában. Valamit kommunikál rólad.

A gond ott van, mikor:
    - nép sorban áll, hogy megvegye a legújabb ájfónt, mert a jóságnak egy szintje akkor. Nem, ez a gazdagságot sugallja, ezért sorban állni... minimum ciki
    - nem tudok olyan strapa telefont venni, ami jól néz ki és tartós is. Oké, jól néznek ki, a legutóbbi samsungom ilyen volt, meg a mostani evolveo is. Valamit sugall amivel egyetértek: az ilyen ember praktikus, körültekintő, munkájából adódóan veszélyes helyeken is előfordul. stb. Nade 1-2 év után úgy néznek ki, hogy szégyen. Még a betűk sem látszanak a billentyűzeten, anynira elkopik. Bezzeg faterom strapa samsungja 6 (!) év intenzív használat után is: vállalhatóan nézett ki - megbízhatóan működött. Ilyen mobil mér nincs? Ilyen mobilért én adnék 120 ezret. :K

(#48) Tim82:

:B

Megvanni megvan... :DDD

(#49) Krugszvele

Újítás? Én pc vonalom sem láttam érdemi újítás 10 éve, aminek értelme lett volna. Nekem valahol az ssd-vel véget is ért a pc forradalom. ;]

• Vladi

nagyúr

válasz hcl #42 üzenetére

Sajnos nagyon kicsi az újrahasznosítás. 25 millió tonna e-hulladék évente... :U

Nyugaton nincs ilyen gond. Ott tiszta a környezet. Németországban pl zöld energia van. Amit abból nem tudnak megtermelni, azt pótolják. Inporttal. Lengyen hőerőművekből és francia atomerőművekből. De legalább Németország tiszta. :))

• Vladi

nagyúr

válasz hcl #39 üzenetére

Nem írtam, hogy baj. Nyugaton van lóvé már 4 generáció óta, megszokta, hogy vesz újat. A szemét meg megy kelet európába, meg ázsiába, újabban afrikába.

Keleten meg a szüleink úgy élték le az életüket, hogy örült, hogy végre van. Az számított minőségnek, amit könnyű javítani.

A felmérésben kelet eu dominált? :))

Dr. Romano:

Én is megpróbáltam az enyémmel. Szándékosan úgy lett legyártva, hogy összepattintod és az életbe már nem szeded szét törés nélkül. Összerakni másodjára lehetetlen. :(

• Vladi

nagyúr

válasz Stanlee #35 üzenetére

Jó történet, teccik. :R

1. ez ilyen kelet európai mentalitás, hogy bütykölünk. Egy kicsit ha művelődsz, és rájössz dolgokra, nagyon könnyű gépeket javítani.
    2. tutira nyugaton élsz, ha euróban adod meg. A fix, hogy nálunk ilyen nem feltétlenül menne. 16 évig ment a égp és takarítással javítható? Akkor az nagyon jól megtervezett gép. Itthon ilyeneket nem tudnál venni, csak lomosban. :K
    3. azért itt ludas a gyártó is. nemkicsit! pl én most küzdök 2 nyomtatóval. jófogásról próbálok venni donort, mert 3-5 ezerért mennek. Általában xy gondja van egy tipikus gépnek. Gyártótól alkatrészt rendelni olyan 25 K. Az új gép meg 30. :DDD ebayről lehet rendelni 15-ért... :F De reálisan az az alkatrész lejön a gyártósor végén.... olyan 600 forintból. :O Törvény kötelezi őket, hogy alkatrészt biztosítani kell. Letudva. Ember nem veszi meg, mert drága. Vegyél új nyomtatót. Sírok.... :(((

Bütyköljünk tovább. :R

• Vladi

nagyúr

Remélem lesz itt némi csevely, mert nagyon sok gondolatom van a témában. :))

(#4) Dr. Romano:

Konyhai számítógép... 1997-ben megváltás votl, hogy végre van egy p1. A haverral nyúztuk egész nap, 0.5 pc volt / fő. Most meg a konyhába is rakunk. 20K-ért olyan gépet raksz össze, hogy 1968-ban a nasa letérdelt volna, ha 1 et kap. :DD

(#6) Fred23:

Okos telefon a halálom... több ram. nemá! :O
    szemétkupac...

Az emberiségnak lassan el kéne döntenie hogy miért termel?
    1. fenntartsa a status quot
    2. egyes kiváltságosok meggazdagodását szolgálja
    3. szüksége van az embereknek xy cuccra, hogy jobbak legyenek az életkörülményeik. az élőkre és a még nem élőkre is gondolva.

2000-2019-ig hány személyi számítógépet gyártottak le? Igen? A számítógép javítja az emberek életkörülményeit, lehetőségét? Akkor miért éhezik még mindig fél milliárd ember? Segít problémákat megoldani? Akkor miért tornyosulnak fel egyre inkább a globális problémák, amik az unokáink életét rettentő nehézzé teszik? :F

• Vladi

nagyúr

Többnyire Afrika. Ott leginkább égetik, napi 1-2 dollárért guberálnak benne a helyi lakosok. A sok mérgező anyag 40 éves korukra megöli őket. Jó a helyzet, mert ha nem vállalják be ezt a kiváló munkát 17 éves korukra az éhalál viszi el. :DDD

Nagyon fontos kérdés és írás. Kíváncsi vagyok a véleményekre. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés