Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
pörgős topik.
Sziasztok megint.
Annyiban változott a márciusi történet, hogy a sharp lcd-t egy philips ambilight váltotta fel, ami 4k. Az erősítő FHD. Ha össze vannak kötve, akkor a hdmi-n keresztül megy hang és kép az erősítőre, a megfelelő helyekre. Nade:
Ha szeretném hogy kép és hang külön menjenek, azt hol tudom beállítani?
Elképzelés:
Kép megy 4K DVI-D hdmi átalakítón keresztül egyenesen a tv-be, hang hdmi-hdmi keresztül az erősítőbe. hangkártyát kihagynám, évek óta nincs.
Ez így kivitelezhető, vagy ez csak az én külön bejáratú perverzióm?köszi
-
vieri2000
tag
Használ valaki Marantz nr 1509 vagy 1510 erösitöt? Milyen Hangképe zenére és mozira?
-
carr
őstag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni... de lehet csak a driver para.
A setup adott: win7x64, MSI 970.
HDMI->Yamaha HDMI->hangfalak
->Shap LCD tv
Ha kikapcsolom a "tv"-t akkor nem szólnak a hangfalak.
Korábban szóltak (akkor a vga GTX 660 volt).
Driver nvidia legfrissebb.
Beállítás winózban 5.1. Semmit nem változtattam mégis elmegy a hang.
Ha nem szeretnék változtatni semmin, szoftveresen orvosolható? köszi. -
vieri2000
tag
válasz
#09634560 #390 üzenetére
Köszönöm, el is gondolkodtam rendesen hogy mi lenne a legjobb ebben az esetben. eddig egy denon avr 1400h vagy most már 1500h tipust nézegettem de akkor a dts x ill. atmos lehet hogy felesleges mozizáshoz. viszont a soundbar pl yamaha 207 vagy jbl bar 5.1 meg a zenéhez lenne kevés? szívesen hallgatok a klasszkust, jazzt ill a rock zenét.
-
-
vieri2000
tag
Egy 16 nm-es szobába érdemes házimozit tenni (5.1) vagy oda szerintetek elég egy jobb fajta soundbar? Kérdem azért mert a leírások inkább 60 m3 feletti szobákban elhelyezett rendszerekről írnak. A kis alapterületi szobákról nem nagyon esik szó, pedig hát nagyon sokan laknak panel ill társasházakban ahol a nappaliba ill talán még a hálóba is elhelyeznek házimozi rendszereket(oda én mondjuk nem tennék). Tehát a helyiség mérete szerint házimozi vagy soundbar?
a másik kérdésem elég a dts vagy most már a dolby atmos, dts:x a mérvadó? Itt elsősorban a készülékek közötti árak ill. tudás ami miatt kérdezem.
-
törölt tag
válasz
vieri2000 #386 üzenetére
még az 1400 elmegy..
Irány jó, denon vagy marantz:
Külföldi beszerzés ha játszik akkor olcsóbban kijössz, 0z 1400 áráért nem ritkán 3300-3400 is belefér, azzal már érdemesebb
másik: sztereót teszel végfokkként az erősitő pre out kimenetre és ugrásszerűen javul a hagminőség. -
vieri2000
tag
Üdv! Szerintetek a Technics sa-ax530 ProLogigoc házimozit érdemes lecserélni a Denon AVR-X250BT 5.2 HD vagy a Denon AVR-X1400BT 5.2 HD házimozi erősitőkere? Van már akkora előrelépés az erősítők között hogy most már ilyen kategóriába is megléphető? Zenét is szivesen hallgattam a Technics erősítön a Denonok mennyire jók erre? Nekem szépen szóljon nem vgyok vájt fülű, szeretek komolyzenét is hallgatni. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Bird8
újonc
Sziasztok.
Most vettem egy Denon AVR-1804 -es erősítőt.
Nem boldogulok az optikai kanóccal (nem tudom összekötni a tv-vel).
A tévén (LG 43 u.... 4k smart) nincs más audió kimenet csak az optikai és hdmi, de azt az erősítő nem tudja. A kábelt bedugtam a tv-be, a menübe bekapcsoltam az optikai kimenetet és világított is a kanóc másik vége.
Azt ősszedugtam az erősítővel. Próbáltam hátul mind a hárommal és elöl is. Az erősítő menűjében is hozzárendeltem az optikát, de semmi... A tuner és az analóg bemenetek működnek. Mit csináltam rosszul? -
r0hamkuka
tag
Sziasztok! Egy Klipsch R12SW aktív sub-t szeretnék összekötni egy Denon x3300W AVR-el. asszony miatt távoli sarokba megy a láda (falban megy a vezetek a jobb hátsó kábel mellett és egy 220as ajzat oldalán tudom kihozni a sub-hoz) így kb 10m kábel kell. Ráadásul egyik végén ugye le kell vágnom az RCA csatit hogy be tudjam húzni a falba és magamnak kell visszaforrasztani egy szerelhető RCA csatit. Tudtok esetleg egy jó minőségű 100% réz kábelt (nem CCA) ajánlani ahol az árnyékolás sűrű és az is 100% réz (Alut nem tudnék forrás utáni) max 6mm külső atmérővel ami nem a lehúzós audiophil kategória ? Az is jó ha nem szerelt a kábel hanem én rakok mind2 végére RCA csatit. Segítséget előre is hálásan köszönöm !
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Dolby Atmos ready szettet, Yamaha V683 erősítőt, Klipsch R28 hangfalak, stb.
Samsung UE 48H8000 Tv, Synology Nas.A tv játssza a filmeket, a NAS a forrás, optikai kábellel van csatlakoztatva az erősítő a tv-hez, amivel az a baj hogy nem viszi át a HD hangot, mindenre azt írja hogy dolby digital de leginkább azt hogy PCM.
Gondolom HDMI-vel kéne összekötni de a Tv-n ugye csak HDMI bemenet van (4db), mi a megoldás erre?
-
Formaster
addikt
Üdv mindenkinek!
Most szereztem be egy új Jamo S 626 HCS 5.0 szettet egy Denon 520-as receiverrel. Az elhelyezésben kérném profik segítségét.
A TV fel lesz fúrva holnap a falra így felszabadul a TV polc a centernek. A userman azt írja a frontok közt legyen min 2 méter, ettől többet sajna nem tudok. A nappali hossza kb 6 méter. Lejjebb lesz egy kép a szobáról...
A sorroundokat a falra fúrnám a sofa mögé kb 150 centi magasan, ha ez nem ront a hangzáson. Ez jó így? Gondolom a most falra tolt sofákat jó lenne egy 30-40 centivel előrébb tolni, h a hang kissé hátulról érkezzen. Tudom nem a legjobb felállás, várok esetleg ötleteket.
Valamint a receiver beállítás hogy legyen? A center és sorroundok small-ra, a frontok large-ra?
-
theballa32
tag
Sziasztok!Most vettem a Sony DH-550 típusú erősítőt,amibe becsatlakoztattam HDMI-vel a számitógépet,de kikapcsolt állapotában nem megy át a jel rajta a tv-be,pedig a pass trought be van kapcsolva.Amennyiben bekapcsolom az erősítőt,és utána ki,akkor már átmegy.Esetleg tudna segíteni valaki,a számítógépen kellene állítani vmit?Köszönöm a válaszokat
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Bali27
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy
1/van különbség a Scart - RCA (3 szinü csati) vagy a Scart -Scart kábel és az általa átvitt jel közöt?2/ 10m-es HDMI 1.4 vagy 2.0 (7m kellene igazából) kábellel akarnám összekötni a sz.gépem a TV-vel.
Az érdekelne hogy romlik -e a kép / hang minősége?Válaszotok előre is köszönöm.
-
válasz
robi12ster #370 üzenetére
Szia!
Az két mélyládához van. nem muszáj az egyest használd.További kérdésed lenne, ide tedd fel.
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Arra vagyok kiváncsi, hogy az erősítőmnek kettő subwoofer (sw1 sw2) van. Ez a kettő ugyan olyan kimenet lenne. Vagy különböző, muszáj kettőt rádugni?
-
wolf033
senior tag
Üdv!
Lenne egy kis problémám.
Adott egy Sony TV és egy Yamaha erősítő. A TV hangja (tv adás, tv-be dugott eszköz hangja) szeretném ha az erősítőn szólna de valahogy nem sikerül ez az opció. TV: [link] Erősítő: [link] Próbáltam már HDMi-vel, Optikai vezetékkel, de semmi.
Mit csinálok rosszul?
Lehet nem is tudom kicsalogatni a hangot a tv-ből? Egyedül a fülhallgató csatin tudtam hangot kicsalogatni de hát az nem az igazi.
-
morello78
újonc
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy LG 32LN570R Smart tv-m és ezt kapcsolnám össze egy AKAI AS110 RA-320 erősítővel. Engem a mikéntje érdekel. Mit hová kell csatlakoztatni? Esetleg kellenek különleges kábelek, egyebek?
-
adamhun94
tag
Sziasztok, lenne egy kezdő kérdésem: Yamaha rx-v630-at használok, és ha két csatorna jelét az rca outputokon keresztül továbbadom egy sztereó erősítőnek, akkor az utóbbi az erősítetlen jelet kap ugye? Csak biztosra szeretnék menni, hogy nem teszek így kárt benne.
-
válasz
tranceplanet #360 üzenetére
Szia!
Nem ismerem ezeket a H/K-ákat...
Kérdezz itt, szerintem itt nagyobb eséllyel kapsz választ: [link] -
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
A héten megjött a hangrendszer:
Harman/Kardon HKTS 16
Harman/Kardon AVR 151S
Beüzemeltem, de szerintem rosszul állítottam be, mert nem olyan a hangképe szerintem, mint aminek lennie kell. MPCHC-t belőttem ezen cikk leírása alapján, zenelejátszásra viszont az AIMP3 v.3.6 progit használom, mert a szívemhez nőtt. A VGA kimenetet így lőttem be: VGA Az első HDMI1 bemenetre kötöttem rá (Cable/Sat). Kimenet egy van, az egyértelmű, megy ki a TV-re a kép. Az erősítőm beállításában nincs ilyen hogy Small/Large, ugye nekem a small kellene az összes szatellitre. A Crossover beállításban beállítottam minden csatornát 120Hz-re. A gyári leírás 100Hz-et ír, de nem hiszem, hogy a szatellitek le tudnának menni ilyen alacsonyra. Mit állítsak be szerintetek a szubládának és a szatelliteknek, hogy megfelelően szóljon és ne keletkezzen "rés", ahogy a cikkben is emlíve van. Basszus rengeteg van, a közép és magas frekvenciákkal viszont nem vagyok elégedett teljesen. A tone-t belőttem, a magasat maxra. Az EQ menüt sem találom, ha van ilyen egyáltalán. A két Surround csatornára még adtam +5dB kiemelést, mert halknak tűnnek a többihez képest. Itt a kézikönyve az erősítőmnek: manual Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Sterilzona #358 üzenetére
itt a topikod: [link]
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
Nagy bajba kerültem.
yamaha erősítőm megadta magát, 11 év után. Yamaha RX-V359, vagy valami ilyesmi. Nincs most nálam, elvittem egy szakihoz, de ugyanígy néz ki, mint ez a típus. Állítólag, maga az erősítő romlott el. Amire azt mondta 40 ezer a csere.
Szóval, van egy koda 706 os 5.0 hangfal szettem. [link]
Találtam egy ilyen hirdetést, szerintem egészen pontosan ilyenem van.
Ehhez szeretnék erősítőt venni. Gugliba rákerestem, de hát horror árakon vannak az új erősítők. 70-100 ezret nem tudok kiadni érte. Láttam valami AKai erősítőt is, 40 rongyért.
Esetleg ha valakinek van ötlete tanácsa, akkor kérem ne tartsa magába
Keresgéltem megfelelőbb topikot, de nem találtam egyelőre.
Köszönöm -
tecsu
addikt
LOL Az igazi sznob az, aki csóróként 5.1-et használ, ahelyett, hogy lenne egy normálisabb sztereója.
Másrészt sokszor el lett már mondva, hogy nem minden a pénz. Ész is kell, hogy jó hangrendszered legyen.
Sok esetben nem a legdrágább a legjobb.
Ezenfelül hadd kérdezzem meg, neked miért baj az, hogy valaki igényes? Esetleg igényesebb, mint te - bizonyos dologban? Más dologban talán te vagy igényesebb... -
törölt tag
Sziasztok! Most kaptam egy GENIUS DHT-510 5.1-es hangfalszettet. Egy nagyobb szobában használom, tökéletes hangzása van. Egy kérdés: 2 csatornás bekötésnél érdemes 4.1-ben hallgatni? (mivel a hangfal kikeveri 5.1-re)
A hangfalszett: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Házimozi szett elhelyezése, bekötése, beállítása és használata kezdőnek az alapoktól, sok képpel!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest