Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
Akárhogy próbálod magyarázni, ugyanazt írod le újra, csak az igénytelen mellé még bekerült a hülye, a botfülű, és a vérpisti, hogy az értelmes embert már meg se említsem. A boros hasonlat nagyon rossz, mert valójában azt írod, hogy ha nem telik '47-es Chateau Cheval Blanc-ra, akkor inkább igyál kannás bort ahelyett, hogy egy normálisabb bort vennél. Az fel sem merült, hogy nem véletlenül "istenítik" mondjuk a z5500-at? Mert egy laptop hangszóróhoz, vagy más egyszerű hangkeltőhöz képest jelentős a változás, és ez marad meg, hogy mennyivel jobb. Persze, hogy másnak is ajánlják. Zenére már nem az igazi, az utolsó években az első satokat én is lecseréltem egy pár komolyabb hangfalra. Miután eladtam, és elkezdtem összevásárolni a szettet, csak akkor tudtam azt mondani, hogy most már jobb, mint a Logitech, amikor már a két Boston is beállt a sorba. A minap hallottam a z5500-at az új, boldog gazdájánál, most már nem sírom vissza, nem kéne, jobb az ami utána lett, de ettől még nem tartom szarnak, és elhiszem, hogy az új gazdája örül neki, minden oka meg is van rá.
És a bor hasonlat még mindig baromság. Ha nincs pénzem milliós 5.1-re, de egy olcsóra igen, nem fogom inkább a laptop hangszórókat hallgatni. Mindig lesz egy jobb, meg egy drágább, és mindig lesz, aki az olcsóbbat lenézi, minősíti. -
bzoley
veterán
Szóval annyira igénytelen voltam, hogy az akármilyen asztali hangsugárzóimat le tudtam cserélni egy z5500-ra, és hét évig nagy megelégedéssel használtam. És még mindig igénytelen vagyok, mert az erősítőm, a ládám, a hangfalaim ára nem éri el még a 200k-t sem. A kollégám, aki egy akármilyen Geniust lecserélve megkapta a z5500-at, és a seggét verdesi a földhöz örömében, ő szintén nagyon igénytelen. Ha már annyira igényesek vagytok, fellapoznátok a nagy sznob-könyvet, hogy hány millát írnak az igényesség alsó határának?
-
törölt tag
THX minősités megvásárolható nem csak audiótermékekre, de filmek és játékok is kaptak már THX Certified minősitést. Aliens is ezek között van, pedig kép és hangminősége Blu-Ray formátumban sem egy T2. Call of Duty játék is volt PS2-esen THX minősitéssel rangsorolva. A videó és audió THX tesztek és ajánlások ezért sokak számára megkérdőjelezhetőek, de legalább a megszerzése nagyobb felárat jelent. Nálam a Yamaha és Genius kizárólagosan házimozira volt használva és teljesen tisztában voltam a korlátaival, mert zenére a sztereó hangrendszerem mindig ott volt. Elhatározás kérdése, de késöbbiekben tisztán pénzügyi kérdés mikor és mennyit szánhatnak házimozi hangrendszer vásárlására.
-
-=RelakS=-
veterán
Nem hasonlítottam a kettőt össze, passz. Azért a hangkártyában sem hiszem, hogy High-end DAC van
BBéci
Én úgy értettem, hogy a hangkártyában lévő DAC nem sokat számít, ha optikai jelet küldök ki az erősítőnek. Az meg világos, hogy az erősítőben lévő DAC határozza meg gyakorlatilag, hogy milyen minőségű hangot hallok.
Erre ment ugyanis a válasznak ez a része: "PC-nél a hangkártya (DAC) az, ami számít,"Koax meg nem áll rendelkezésre a hangkártyán.
-
BBéci
legenda
Az előző hozzászólásodnak és a mostaninak is a legnagyobb részével egyetértek.
De a 600000 forint nem horror egy hangrendszer esetén. Pár hete 2,6 millió forintnyi Furutech Flux kábelt illesztettem be a nálam lévő készülékek közé, most írom róluk a cikket. Na, az a rendszer, amibe azok valók, már bátran nevezhetők horror árúnak.
Az MP3 nálunk tiltólistán van, még feleségem sem tudja elviselni a hangminőségét. A szomszéd helyiségből meghallja és szól, hogy azonnal kapcsoljam ki. Akkor is, ha az 320-as. Ugyanez vonatkozik a szerényebb hangminőségű eredeti, gyári CD-kre is.(#293) -=RelakS=-
Hogy a csudába ne számítana a DAC minősége?Az egyik legfontosabb alkotóelem és inkább koaxiális legyen az adatátvitel, mint optikai, kivéve 5 métert meghaladó hosszúság esetén.
-
-=RelakS=-
veterán
Gondolom, nem sokat számít a DAC, ha optikán hajtom meg a rendszert. A hangot most Creative ... valami szolgáltatja.
Legalábbis az ötlet ez volt, meg hogy megszabaduljak a folyton eltörő rézkakanócoktól legalább az erősítő és a gép közötZenében meg Skrillex télapó rulz
-
brembo
aktív tag
És tegyük hozzá, hogy azt sem veszik sokan figyelembe, hogy a TV-kre sokkal meredekebb értékcsökkenés jellemző, mint pl. a hangsugárzókra. Míg egy csilivili okostévé 4-5 év alatt simán elhasalja az vételárának a nagy részét, gyakorlatilag a töredékét fogja érni, addig egy minőségi hangfalpár/szett akár 10-15 év múlva sem nevezhető elavult, értéktelen kacatnak. Ennek fényében nekem baromira ésszerűtlen, hogy az emberek áruhitelből képesek megvenni a legújabb tv-t, miközben a hangon meg spórolnak...
-
-=RelakS=-
veterán
Emlegeted a mélyeket.
Van melóban egy Philips fejhallgatóm. A mélyeit nem tudom másként leírni, mint kellemes selymes brummogás, nem nyom el semmilyen más hangot, élvezet hallgatni halkan és hangosan is. (mondjuk a magasait meg hallgattatnám a tervezőjével egész nap, hogy fordulna fel)Amitől az őrület kifog rajtam, hogy ezt otthon nem tudom megismételni a Logitechel, pedig nem olcsó játék.
Mondjuk lehet, hogy nem kéne a mélyládát asztalban tartani, de ez már más kérdés.
Amúgy meg miért is lehet elég egy ilyen hangoskodó szett? Nekem pl a fegyverropogáshoz több nem kell, háttérzajként hallgatott zenéhez is megfelel.
Majd ha megszállott klasszikus zenehallgató leszek, akkor rá fogok gyúrni a hangrendszerre is, de amíg a számítógép+mp3 a fő hangforrás, nem igazán érzem szükségét. -
BBéci
legenda
Nekem a 2.1-ről ez jut eszembe. Feleségem is beleszeretett, gyakran emlegeti.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Házimozi szett elhelyezése, bekötése, beállítása és használata kezdőnek az alapoktól, sok képpel!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Tesla topik
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! MacBook Air M1 13" 2020 - M1 I 8GB I 256GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest