Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz h.adam.92 #8 üzenetére

nem biztos, hogy lejött a nedves zsepis poén. én segíteni nem tudok, mert nem értek hozzá. de azt el tudom mondani, hogy az eredetin koromfekete a cicifix, erős középszürke a bőr, csaknem fehér a póló. mindenhol nagyon éles, határozott vonal választja el őket. az arc is középszürke, nem papírszínű. az arc a kép jobb oldalán egészen sötétszürke.

szóval mondom, én bátrabban feketéznék egy másolaton. de az is jó tanulmány lehet, hogy új papíron szabadkézzel meghúzod az alapvető kontúrokat a tónusváltásoknál, és utána nekiesel. a szén azért lenne jó, mert a grafit így vagy úgy, de telítetten is fényesszürke lesz (lásd cicifix). mondom nekem marha rég volt, de akkoriban voltak olyan cerkák, mint a klasszik töltőcerkák (aminek olyan az alsó vége, mint a tokmány pofái - ilyesmi), csak jó vastag szén töltet megy bele (ilyesmi). azzall akkor nem kened össze a kezed és azzal a rajzot.

nem erre kerestem, de lásd mire gondolok. ha veszel sima széndudakat ugyanúgy jó kezdésnek.

de érted, te most pont beleválasztottál egy erőteljesen kontrasztos témába. ez a konkrét kép ceruzarajzhoz tán nem annyira jó emiatt. de én tényleg amatőr vagyok, szóval fogadd fenntartással.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés