Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
Felélesztek egy régi threadet, mert csak
A jegy sarkában van egy számsor, azt be tudja irni a kalauz és az alapján is tudja ellenőrizni.
Ezt onnan tudom, hogy amig a MÁV nem fogadta el a telefonon bemutatott E-jegyet a személyvonatokon csak a nyomtatottat (hogy a kedves utast szopassa), addig én konzisztensen megvettem a gyorsvonati pótjegyes E-jegyet (telefonon), és elmentem azzal a vonattal, amit épp elértem.
Ez az esetek 90%-ában gyorsvonat volt, de néha a személy hamarabb jött (semmi különbség a kettő között menetidőben egyébként).Ilyenkor a kaller jelezte, hogy mivel ezt én itt nem mutathatom be, ezért meg fog büntetni.
Én elismertem, hogy technikailag igaza van, gyakorlatilag viszont vagy megálltja a vonatot és rendőrt hiv vagy elmegyek vele a célállomásig. Még támogatom is a MÁVot egy extra gyorsvonati pótjeggyel
Itt általában vagy ráhagyta, vagy beirta a kódot és leellenőrizte úgy. -
Dilikutya
félisten
Van a jegyen kód az ilyen esetekre, csak be kell gépelni. Papírról se mindig megy a QR-kód. Én többet nem is vagyok hajlandó papíros jeggyel utazni. Ha nem tudják beolvasni, leszarom, nem az én gondom.
Nagyobb problémám, hogy a rendszer primitív. Az hagyján, hogy 100km alatt papíron sem vehetek a pénztárban retúrjegyet, de online annyi fizetési tranzakció van, ahány jegyet veszek, nem engedi sorban kosárba tenni és egyben fizetni. Pedig ezt egy alap kínai webshop is tudja szerintem.
-
Ritkán ugyan, de én is szoktam (a feleségemmel) vonattal utazni, legutóbb én is hiába mutattam a telefonom kijelzőjén a kódot, a jegyvizsgáló készüléke többszöri próbálkozásra sem tudta beolvasni, hibát írt ki, viszont a hölgy rutinos volt, megkért, hogy a sorszámot mutassam, azt bepötyögte manuálisan és úgy már elfogadta az eszköze.
Nem különösebben bosszantana, ha nem tudná lekezelni a jegyvizsgáló készüléke a jegyet, hiszen a mi oldalunkon tiszta a lelkiismeret, rendelkezünk érvényes menetjeggyel.
Jogkövető vagyok, a személyi igazolványt mindig kikészítem előre, de nem szokták megnézni. -
donmackó
addikt
Nehogy már a párod érezze kellemetlenül magát, mert a kalauz nem képes használni az eszközeit. Én is sokat vonatozok, és mindig a vonatinfo-s jeggyel megyek (már a béta kezdete óta). Van olyan kalauz aki meglátja és tovább sétál, van aki meg le tudja ellenőrizni. Ez már nem az én vagy más problémája hogy hogyan ellenőrzik.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Régóta tervezem már, hogy írni kellene a MÁV-os történetetekről, de most aztán pont aktualitása van a dolognak, mint a...
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest