Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• guga

Közösségépítő

válasz Rive #14 üzenetére

S még abban a kegyelemben sem részesülhettem, hogy tudok írni helyesen :DDD
    Gondold el, Pál apostol úgy hirdette az igét, hogy csupa genny volt az egyik szeme. Fájt neki és visszataszító volt az egész ember ettől, de:

Korinthusbeliekhez írt II. levél 12. rész

1.

A dicsekvés azonban nem használ nékem; rátérek azért a látomásokra és az Úrnak kijelentéseire.
    2.

Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
    3.

És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),
    4.

Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.
    5.

Az ilyennel dicsekeszem; magammal pedig nem dicsekeszem, ha csak az én gyengeségeimmel nem.
    6.

Mert ha dicsekedni akarok, nem leszek esztelen; mert igazságot mondok; de megtürtőztetem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint a minek lát, vagy a mit hall tőlem.
    7.

És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.
    8.

Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el ez tőlem;
    9.

És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.
    10.

Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.
    11.

Dicsekedvén, balgataggá lettem; ti kényszerítettetek reá. Mert néktek kellett volna engem ajánlanotok; mert semmiben sem vagyok alábbvaló a fő-fő apostoloknál, noha semmi vagyok.

• guga

Közösségépítő

válasz Rive #14 üzenetére

Az igazi siker az lesz, ha az írásaim után bejegyzik, hogy ''első'' :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés