- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1621
senior tag
Valaki dobjon már legyen szíves egy linket a paranoid androidhoz xda-n, mert egyszerűen nem találom.
-
Urna
tag
Akkor ti nevettetek egy jót én meg ennyivel is okosabb lettem.
Amúgy nekem nem ilyen tabletem van úgyhogy mindegy
-
cibus
senior tag
sziasztok!
van egy nexus 7esem, vettem ma hozzá egy ilyen OTG kábelhez hasonló cuccot, de ez csak egy ilyen microusb-usb(anya) átalakító.
próbáltam rádugni kényképezőt, pendrivet, egeret... de semmivel nem működik, semmivel nem csinál semmit.
(a defy+ -om sem)
mi lehet a gond? szar ez az átalakító, vagy be kell valamit állítani?
köszi bármi hozzászólást!
cibus -
lakisoft
veterán
Bár a telefonon lenne ilyen jó
.
-
leslieke
Jómunkásember
Haverom N7-e 32%-os akku kikapcsol, illetve kéri, hogy tegye töltőre. A töltést is 32%-ról kezdi. Az akkumulátor grafikon szerint hirtelen leesek 32%-ról 0-ra a töltöttség.
Hibás töltöttségkijelzés vagy hibás akksi?
-
sdd2
veterán
válasz
rbalint88 #121 üzenetére
A Wayteq 70dci volt a kezemben mikor még meg sem jelent, nem rossz cucc de az előd 70w is botrányos volt sajnos és ez annak köszönhető, hogy kiadták bérgyártásba a RAMOS-nak. Mindenkinek más a felhasználási köre és mi egy más, a Nexus 7 hardveresen és szoftveresen üt az árával, a Wayteq az árával és nem rossz sebességével hódíthat. Dobok egy PÜ-t is.
-
rbalint88
addikt
Tegnap vettem egy Wayteq xtab-70dci-t. Kijelzője szuper, teljesítményre elég, tehát ezekben mondhatni a nexus7 vetélytársa, csak féláron. (35 volt, speedshopban) Ami még előnye, hogy nagyon könnyű, mivel a méret megengedi olvasásnál pl az egykezes használatot. Fogása is jó, a hátlap recés, így nem is csúszik, meg nem is izzad rá annyira az ember keze. Az egyetlen negatívum az a kis súlyból és a vékonyságból adódik, kis túlzással csomót lehet rá kötni.
Arra, amire használni fogjuk, mondjuk bőven jóA kijelző és a normális, akadásmentes műlödés volt a lényeg, amit a pár ezressel olcsóbb tabok nem tudnak teljesíteni egymagos procival, plusz ennek a kijelzője volt vonzó, ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Nexus7-é (7", 1280x800, IPS)
Egyetemre vinni barátnőmnek laptop helyett, hogy a diákat/jegyzetet nézze, illetve anyámnak hetente megnézni az e-maileket szerintem bőven elég a hardver
Nexus7-esben gondolkodtunk mi is, csak az ára miatt nem az lett, kicsit luxus erre olyan komoly gépet használni. Na meg ha ellopják, törik, stb, akkor a N7 javítási költségéből vesz az ember egy új Wayteqet
Ezt csak azért írtam le így és ide, mert egy cikknek kevés, a te cikkeidet érthető okokból sokan olvassák, plusz neked is nyújt előre egyfajta összehasonlítási alapot. Most egy pár napra kölcsön is tudom adni a gépet tesztelésre. -
Psytech
őstag
Zsír, lesz új topik ahova lehet menni trollkodni, ez már elvaultnak számít
Am thx, úgyis érdekel.... ng-nek a múltkori hirtelen lelkesedése bennem is felébresztette a kiváncsiságot, hogy 35k körül nem is rossz a wifis... Erre most meg 50k körül árulják...Sebaj, úgyis ipadot akarok
-
-
Sztif
aktív tag
Tetszik a cikk.
Picit olcsóbban hozzá lehet jutni a Galaxy tab 2 7.0-hoz. Kérdés melyik éri meg jobban?
Segítségül: átlagfelhasználásra lenne, főként könyvolvasás, net, skype... -
arnocost
csendes tag
1hete van tulajdonomban a készülék! Állíthatom, hogy teljesítménye bőven elég a középkategóriában, főleg számomra!
Eredeti BluRay .m2ts videót ill.killasample-t is akadásmentesen játsza le BSplayerrel! Ezek Samsung Galaxy Tab 2-n igencsak szaggatnak! Ha lenne rajta HDMI kimenet még mediplayernek is használnám lehet! -
sdd2
veterán
Köszönöm
-
Balsac
csendes tag
Ár/érték arányban szerintem most ez a legjobb
Jó, és részletes cikk lett!
-
Stauffenberg
nagyúr
De máskülönben, hogyan hajtasz extra hasznot a nagyobb tárterületű kiadásokkal?
A flash memória az egyik legolcsóbb. Ha mondjuk 16GB helyett a 32GB-os memória +5%-ot dob rá az előállítási költségre az már egészen vicces, mikor ez +50% végfelhasználói árban jelentkezik.
De így legalább a konkurenciának is van esélye, ők kicsit drágábban adják a portékát, de abban legalább bővíthető a memória. Mindenki eldönti mi elég neki és mi nem és ez alapján vásárol.
-
faber24
őstag
Egy nagy baja van a Nexusnak, nem lehet bele tenni sd karit. iPoneban is (tobbek kozt) ezt nem szeretem...jo, van benne eleg belso tar, de akkor is, a lehetoseget hianyolom....
-
Osynho
addikt
válasz
Stauffenberg #102 üzenetére
Mobil wifis routerrel.
-
nggabi
félisten
válasz
Stauffenberg #102 üzenetére
usb modemmel és otg kábellel
-
Stauffenberg
nagyúr
Valamit nagyon benéztél!
Hogyan kötsz olyan mobilnet előfizetést egy olyan készülékre amiben nincs GSM 3G modul?
A Nexus 7-et a T-Home árulja, nem a T-Mobile! Új vagy meglévő, otthoni internet előfizetés mellé vihető. Ahogy nézem, nekem 19.990 Ft lenne a gép Netmánia XXL díjcsomaggal. Ennél egy fokkal drágábban már 48.000 Ft.
-
Osynho
addikt
válasz
Stauffenberg #100 üzenetére
Tudnál erről linket mutatni?
Ja, közben megvan. Amennyiben jól értelmezem az akció mobilnettel és az arra vállalt hűséggel érvényes. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
elpatkorado #99 üzenetére
Nem sokkal drágábban Nexus 7-et is kínál a T-Home, csak azt nem reklámozza, mert nincs benne 3G modul, így nem fogsz hozzá mobilnetet is rendelni.
-
elpatkorado
aktív tag
Pont a hónapban akartam venni egy nexust, már teljesen beleszerettem... Erre a "gonosz" T küldött egy prospektust, hogy hosszabítsam meg a netem, olcsóbb lesz 1500 forinttal, ha veszek egy galaxy tab2 7.0-ást, havi 990-ért 24 hónapig.
Szóval kihagytam a nexust, és még így is olcsóbb a netem, mint volt + kaptam egy routert is.
Elképesztő gyors a tab2 az xtab-omhoz képest, akkor milyen lehet a nexus? A cikkhez pedig: sdd2-től megszokott minőség és kivitelezés. Egyszerűen imádom a cikkeid, alapos vagy mégse elfogult. Csak így tovább!
-
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit már próbálgattam ezt a tabletet és nagyon szimpatikusnak tűnt. Ráadásul igen jó áron be lehet szerezni azt hiszem ha tabletben gondolkodnék egy ilyen esélyes lenne nálam.
-
szentespeter
tag
remek masina - szuper teszt!
-
Raucher
tag
Most jöttem rá egy érdekes lehetőségre.
A jobb oldali lehúzható menü:
Beállítások:
A táblagépről:Ha elkezded nyomkodni az Android verziója sort, akkor előjön a szokásos easter eggs kép
Ha elkezded nyomkodni a Build-szám sorát, be lehet kapcsolni a fejlesztői menüt, ami A táblagépről menü felett, lesz elérhető.
(Ha ismert volt, akkor sorry, nekem újdonság.)
-
icon
senior tag
válasz
vodkaboy22 #91 üzenetére
Én pl. powerpointból csináltam pdf-et, aztán 10-15 másodperces váltás oldalanként egy örökkévalóság...
-
Osynho
addikt
válasz
Stauffenberg #89 üzenetére
Játéknál én többre tartom és te is felsoroltál pár dolgot, ami miatt nagyon is hasznos.
Már az, hogy play-ről lehet alkalmazásokat tölteni rá, megnöveli az értékét. Az hogy főként tartalomfogyasztásra való, nem jelenti feltétlenül, hogy haszontalan, vagy hogy játék. Szerintem
Én egy netbookot váltottam ki, amit szinte kizárólag netezésre, filmnézésre használtam. 10", 1 magos atom. Tettem bele 2gb ramot, meg egy ssd-t, de még mindig lassú volt, egyszerűen gyenge az a processzor. Na ezt cserélem Aurora II-re. Az esetek 90%-ban tökéletesen kiváltja + a tabletek előnyeit is hozza. Hozzáteszem, van asztali gépem és nem is tekintem helyettesítő terméknek, mert nem is arra való/nem is arra tervezték. Szóval ebben igazat adok, tudni kell mindent a helyén kezelni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Azért akad még sok más terület is. Lehet persze billentyűzetet csatlakoztatni, meg ugye az ASUS eleve dokkolós példányokat is gyárt, de azért sok mindenben meg vagy lőve egy Windows/Linux/OSX számítógéphez képest még így is. Ez addig nem ütközik ki amíg rendelkezésedre áll a számítógép, de amikor egyedül egy tabletre vagy utalva, akkor tud kínos pillanatokat okozni.
Egyszer egy 2 hetes távollétemre csak egy tabletet vittem. Nem tudtam közben számlákat befizetni, kényelmetlen volt gépelni amikor hosszabb szövegek megírására kényszerültem, nem tudtam bizonyos kiszolgálói admin felületeket kényelmesen használni, mert nincsenek ilyen megjelenítésre optimalizálva és még tudnám sorolni.
Épp emiatt a tablet a szememben játék. Nagyon szórakoztató és kényelmes otthon a kanapén dögleni vele, de másra nem nagyon tudom használni. Fotózásnál és film forgatáson azért vannak olyan alkalmazások amik sokat segítenek, pl: Cine Meter, GoPro alkalmazás, Canon Remote Control vagy éppen ott a RED kamerákhoz is a Remote Control, de azért az több annál, gyakorlatilag képes a több millió forintos kamerarendszereket egy forgatáson szinkronizálni, stábon belüli kommunikációt intézhetsz, amolyan mindenes eszköz egy filmrendezőnek.
-
Osynho
addikt
válasz
Stauffenberg #84 üzenetére
Ja, persze, én csak továbbfűztem a gondolatot. Egyébként a legidegesítőbb egy tabletben a kijelölés-másolás-beillesztés műveletsor véghezvitele. Na olyankor visszasírom az egeret, billentyűzetet.
sdd2: vagy cloud.
-
Osynho
addikt
válasz
Stauffenberg #82 üzenetére
És egy laptop se vált ki mindenben egy tabletet.
Egy laptopot nem tudok úgy fogni, mint egy füzetet, a kanapéban hátradőlve és az ujjammal lapozva, nagyítva stb. Akár hogy forgathatom a kijelzőt, 1 kézzel akár órákig is tarthatom (7"-ost). Egy laptopot nem tudok zsebre vágni, nem bír ki napokat bekapcsolva.
-
Stauffenberg
nagyúr
120 ezer körül ott a Lenovo S300 vagy S400, melyek 1.7 kg körüli súllyal már elég jól cipelhetők. Egy MacBook Air 13" nagyjából 1.4 kg, szóval hatalmas különbség már nincs. Én cipeltem egy jó darabig céges MacBook Air-t és nem éreztem, hogy leszakadna a hátam.
De én sem azt mondom, hogy vegyünk laptopot csak azért, mert ennyi pénzért azt is kapunk. A legolcsóbb "nagy" iPad 130-140k körül kezdődik, ezért már korrekt vas is kapható (PC-ből és laptopból egyaránt).
Én csak azt mondom, hogy egy táblagép képtelen egy laptop/PC kiváltására, még a hétköznapi életben is. Én is használok táblagépet, de ironikus módon pont nem utazás közben használom (akkor inkább a mobilt tapicskolom). Sok jó fotós, grafikus, videós alkalmazás van rá (engem szakmailag ezek érintenek), de nem tudnák kiváltani a rendes számítógépet.
Néha kell a billentyűzet, egér, nagy tárterület (több száz GB-ról vagy TB-okról beszélek), komoly számítási teljesítmény, stb.
-
icon
senior tag
És vannak olyan anyagaim pl. microsd-n, amiket szeretek használni, nehogymár egy népnek szánt tablet ne tudjon egy szerintem alapdolgot, amit az Apple-en kívül minden más gyártó érdekes módon tud...
Szóval csessze meg a 4 magját, ha úgy nem tudom használni, ahogy nekem tetszik, és drágábban mint a konkurencia... -
icon
senior tag
válasz
Cyberpunk #77 üzenetére
Így van... nem azért vettem meg 3(!) év garival, hogy kidobáljam ha "elavul". Azért megnézném azt a "nagy" sebességkülönbséget... egy dolgot irigylek max a Nexustól az az üveg.
Bár szerintem a Nexus is elhasalna egy bő 1 megás PDF fájl lapozásán (az még egy Apple-t is megfog érdekes módon, ma próbáltam, másodpercekig kínlódott vele mindkét fajta masina)
-
tDr1v3r
veterán
Na, ilyennek kéne lennie egy droidos tabletnek... gyors, sokáig támogatott és olcsó. Simán konkurenciája az iPad mini-nek, még a 20k-s árkülömbözettől függetlenül is.
A cikk meg simán olyan, amit bátran kirakhatnának a MA oldalára is... nem is értem hogy te miért nem dolgozol nekik, remek cikkeket írsz, bőven hozod az ott megszokott minőséget.
-
sdd2
veterán
Hát a samsung mindképp gyengébb, akár van microSD akár nincs. Nem tudom pontosan, hogy áll az a frissítéssel, de én állítom mikor ez a tablet még friss és jó lesz bármire azt már kvázi dobhatod a kukába. Aki hosszabb távra veszi annak ez szempont, és igazából nem tudom mire nem elég 13GB ami teljesen felhasználható vagy esetleg a nagyobb változata.
-
grotib
tag
A készülék jó a maga nemében, még a hátsó kamera hiánya ellenére is ( csak extrém esetben használja az ember). Az ára érdekesen alakult, mert ha azt nézzük, hogy 100-110 ezer forintba kerül egy hasonló, vagy éppen valamivel gyengébb tudású okostelefon, akkor akár olcsónak is gondolhatnánk, viszont nem árazhatták be annyira, mert kisebb a felhasználói kör, tehát a piaca is kisebb. Most már csak az a kérdés, hogy mennyi lenne a reális ára, ha normális haszonnal hoznák forgalomba, és mennyi lenne a hasonló tudású okostelefon reális ára? Én egyébként használok tabot, amolyan telefon-pc közötti átmenetnek tekintem, de max. 30 ezer forintot szánok rá.
-
icon
senior tag
Egyébként a cikkíró nem járta körül rendesen a Samsung-témát, mert a Wifi-s 3110 a mai napig is 60k körül megvehető... Nekem is a Nexus lett volna, mint opció de engem elrettentett az, hogy nem lehet egy microSD kártyát beletenni a kütyübe, így lett Samsung-om...
-
sdd2
veterán
válasz
whiteman0524 #69 üzenetére
Sajnos itthoni átlagembernek drága, máshol olcsóbb. Nekem mint diág sok.
-
whiteman0524
aktív tag
Jó cikk, viszont én azt az "olcsón jót"-t idézőjelbe tenném az olcsó miatt. Az egy dolog hogy ennyiért ez best buy nade az ennyiért az sok esetben majdhogynem egy ember havi fizetése. Mondjuk az is igaz hogy ez egy szubjektív cikk szubjektív véleménnyel
-
Cyberpunk
félisten
Gáz, hogy nem futotta rá egy kamera hátra, nem mintha nagyon akarnánk táblával fotózni, de jól jöhet ha van.
-
Helmoras
őstag
válasz
Stauffenberg #64 üzenetére
Akkoris 4-6*-os súlyról beszélünk( a helyigényről itt még nem is beszéltem, az általában specifikus táskáról) no meg most a 3-4 kiló töltővel (esetleg egeret is visz az ember) akksival nagyon sok modellnél kijön most a te számításodban is 2800 ról beszélünk (szóval nem sok helye van a röhögő fejnek) és a kolléga 100-120 ezres laptopot hozta fel példának amely kategóriában nem fogsz könnyített darabot kapni.
Én cipeltem napi szinten egyetemre egy 3-3,5 kilos lapost töltővel egérrel és akksival biza ekörül mozgott sajnos és a mindennapi dolgokkal együtt igen nehéz lett az a táska nem kellemes napi 3 órát cipelni.
Én csal azért irtam amit, mert az szerintem nem átgondolt ötlet hogy "inkább rádobok 30-40 ezret és veszek egy laptopot" ha megfelelne a tablet is akkor nem fog többet nyújtani egy laptop, sőt inkább a hátrányai dominálnának.
-
wii90
tag
Grat. a cikkhez az írónak.
A tab -ról véleményem a következő. Jó, jó de nem eléggé... valahogy nem érzem frankónak a hátlapi kamera hiányát vagy ha már nincs az elülső kamera 1,2MPx tudását... Egyébként frankó nagyon viszont megvenni szerintem pl.: olyan aki iPad -et akar vagy azt használ a nexus -t nem fogja megvenni. -
leslie_smith
aktív tag
Nagyon jó teszt mint mindig!
Én is gondolkozom erősen ezen a gépen. -
Stauffenberg
nagyúr
3-4 kiló a laptop?
Még a nehéznek számító 15.6"-es laptopok is 2.5kg körül vannak (a töltő meg 200-300 gramm). Ezen természetesen nem a cipekedésre kitalált laptopok, hanem arra vannak, hogy egy asztali gépet helyettesítsenek valamilyen szinten, ritka (nem napi szintű) cipekedés mellett.
De azért egy jobb hordozható gép 1.3-1.8 kg között van és nem csak a mocsokdrága Ultrabookok meg a MacBook Air. Ezeknek a töltője is sokszor elég kompakt, szóval megáll 2 kg alatt. De abban igazad van, hogy más célokra készülnek.
Egy táblagéppel nem lehet dolgozni (na jó az iPad még talán elmegy bizonyos feladatokra, én fotós, videós vagyok és sok mindenre tudom használni munka során, de nem úgy, mint egy laptopot). Egy táblagép consumer cucc arra, hogy a kanapén döglődve kenegesd a képernyőt, de ekkor sem tud egy PC-t vagy laptopot kiváltani, mert néha meg kell írni egy hosszabb emailt, chatelni szeretnél a barátaiddal vagy el kell indítanod egy komolyabb alkalmazást és meg vagy lőve.
A táblagép inkább egy rendes számítógép mellé jó, de nem helyette.
-
sdd2
veterán
válasz
Freddy TNT #61 üzenetére
Látom nem sokan néznek MA-tvt és ilyesmit, de legközelebb a szlengeket kerülöm.
-
Helmoras
őstag
válasz
Freddy TNT #61 üzenetére
Szerintem már merőben elkülönül a laptop és a tablet,
Felhasználás függő a dolog, a mobilitás se mind1 a laptop töltővel akksival 3-4 kilo ez fél. a tablet vigan kibirja a napot a laptopnak hálózatra lesz szüksége ha sokat van használva.
Sokaknak a windows hiánya miatt nem tetszenek ezek a készülékek, de ha észrevesszük hogy más a felhasználás módja máris sok embernek jobb alternativa 50 ezerért elhozni egy ilyet a szolgáltatótól vagy 70 körül boltból, mint 100-150 ezerért venni egy laptopot.
Akinek nem létszükséglet a billentyűzet és a windows annak szerintem teljesen jó kis mobil eszköz az android tablet, azok közül pedig ez a nexus most az egyik legjobb modell véleményem szerint.
-
Freddy TNT
őstag
"Böngetni természetesen tudunk, szégyen"
Micsodát tudunk ? Böngészni akart lenni ?
Amúgy meg egyet értek a korábban elhangzottal, miszerint mocskos drága a készülék. Inkább megtoldom 30-40.000-el és laptop.
Szerintem is ha 30-40 körül lenne vennék egyet.
-
Helmoras
őstag
Nem szeretném kötekedésnek szánni, és nem is neked szól leginkább a válasz csak azonos a téma.
Inkább érdeklődnék egyáltalában minek is kéne tudnia lejátszani a 1080p videot? nincs rajta hdmi a saját felbontása pedig lényegesen kisebb, hallottam róla hogy valami video streameléssel meg lehet oldani(vagy valami ilyesmi), de akkor már az ember megoldja egy külső vinyóról a megfelelő megjelenítőre.
Szóval csak azt a részét nem értem hogy miért szempont ez, miért kéne tudnia a készüléknek lejátszani ekkora felbontású videot?
-
saltanus
aktív tag
és a prestigio?
-
Chaser
legenda
Itt jön ki, hogy az olcsó elég szubjektív dolog. A jó is. Számomra az nem jó, amiről lespórolják a ma már szinte alapnak számító HDMI-t meg SD bővíthetőséget ami kínai tabokon is rajta tud lenni 20k-ért. Amúgy tényleg jó lenne nekem is, meg ha az árán farigcsálnának egy keveset.
-
kovgab
tag
Grat. az írás jó lett.
Ha majd lejár az ideje a nook colornak, majd egy ilyen veheti át a helyét. Bár egyenlőre lefed mindent ami kell szal. majd... -
proci985
MODERÁTOR
tényleg remek darab. anyám vett egyet pár napja, pont ideális neki. ára meg szintén remek, erre kb a legolcsóbb a bivalyerős HW ellenére is (72k huf kb a 32gigás, bár a legolcsóbb helyen vettük). eddig eléggé meg van vele elégedve és úgy néz ki használni is eléggé jól tudja.
-
hmb
aktív tag
Ès hol?Mert haveromnak vennèk egyet akkor annyièrt.Egyèbkènt hol lehet kikapcsolni benne a szòtàrt gèpelèskor?Falnak megyek töle...blackberry tablettel jobban jàrtam volna,nem lehet normalisan vègigolvasni egy cikket mert görgetès helyett nagyit,kicsinyit,lapoz stb...hamar le lesz cserèlve rèszemröl egy netbookra.
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Blindmouse #22 üzenetére
Azok a csavarok nem véletlen hiányoznak belőle!
-
Psytech
őstag
Jó cikk lett, köszönjük
(a képek is nagyon profik)
-
fero02
nagyúr
Ez jó ez! Teccik!
-
Raucher
tag
December közepe óta használok egy 32Gb-os, 3G-s példányt. Kaptam hozzá 3 könyvet, egy zene albumot és az Ice Age HD változatát.
Szinte tökéletes eszköz. Könnyű hordozni, általában befér egy zsebbe. Akárhol elő lehet venni, előtte 13,3'-os notebookot hurcoltam. Azt nem lehetett akárhol elővenni.
A családban is szeretik használni. Este rendszeresen lenyúlják tőlem. Az egyszerűbb játékokat kényelmesebb a Nexuson játszani, mint számítógépen.
Nekem a hátlapi kamera nem hiányzik, de az előlapi sem használom igazán.
Ha maximalista szeretnék lenni, akkor hátuljáról egy e-book kijelzőt hiányolnék. Napközben nagyon kis fogyasztás mellett lehetne olvasni, várakozás közben.Többen írták, hogy drága. Tulajdonképpen igazuk van, valóban sok pénzt kérnek érte. De kevesebbet kérnek érte, mint egy frissen piacra dobott okos telefonért.
De tudásban és használhatóságban többet ér egy okos telefonnál. Mellé egy buta telefon, amivel telefonálni lehet, tökéletes megoldás.Még egy dolog lenne nagyon kellemes.
Ha egy izmosabb PC programfelhő szolgáltatását is ki lehetne használni vele. Az Android helyett valami linuxos kliens futna, amivel például a PC-n futó Diablo III játszható lenne. De ez ma még csak álom, sajnos. -
Matada2.3
veterán
Nagyon felhasználó közeli teszt ahogyan már megszokhattuk
Az MA-s és a tied még jobban kihozza a készülék előnyét!Köszi!
-
Urna
tag
Mindenek előtt a cikk nagyon jó.
Ugyanakkor még szeretném jegyezni ( lehet csak átsiklottam felette) az NFC-t mintha kihagytad volna belőle. -
Prof01
veterán
Telefonon és tableten nem végzel komoly feladatokat. Azokra meg elég akár a mostani is. Lásd: Nexus 10, 2560x1600-as felbontás egy 2 magos CPU-val vígan fut. Idén meg már a 8 magos Samsung Exynos 5 Octa procik megjelenéséről beszélnek, szóval simán tudják követni a felbontásnövekedést a processzorok teljesítménye.
A telefonok esetében a felbontás meg amúgy se fog már tovább nőni szerintem. Legalábbis számomra már a jelenlegi (és idén még megjelenő) 5" FHD 440pi-s kijelzők létjogosultsága is kérdéses. -
kovsol
titán
válasz
Mr President #35 üzenetére
Full hd túlzás szerintem, a T420 laptopomban is csak 1600x900 -as kijelző van és mégis tökéletes és sokkal nagyobb pedig. Pár éve még egy 17" os kijelzőt is 1280x1024 felbontással árultak, most meg 7" ba is ilyesmi van.
-
nggabi
félisten
rögtön az első mondatban leszarozod az asust?
vagy csak én értettem félre?
mind1, legalább a képek jók végre
-
bartuczk
csendes tag
Tetszett. Ha veszek is majd ilyet (nyáron) valószínűleg E-Bayről jön majd.
-
sdd2
veterán
-
lakisoft
veterán
Nekem van egy ilyen csak pozitívumokat tudok elmondani róla. Nagyon jól sikerült kis darab.
-
kovsol
titán
Sry a dupláért, amúgy szerintem azért nálunk sokan nem mondanák rá, hogy olcsó
Sajnos van akinek a havi fizetésébe kerül egy ilyen kütyű.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi a tesztet, nagyon jól sikerült. Nekem nagyon bejön ez a cucc. A Tegra 3 egy jó ideig még minden programot futtatni fog akadás mentesen.
Egyébként a fényképező valóban felesleges lenne bele. Ki az a marha aki egy tablettel fog körbe forogni és fotózni egy koncerten pl?
-
Prof01
veterán
Remek teszt, jó kis gép!
Azt viszont nem értem, hogy miért kell ezeket a virtuális gombokat erőltetni? Nagyon sokat elvesz a kijelző hasznos területéből. Ráadásul, ha jól látom, a Nexus 7-nek külön, fent van az értesítési sávja, lent pedig a 3 gomb, mint a mobiloknál. A többi androidos tableteknél legalább azt megoldották, ez a kettő egy helyre kerüljön: [link] -
callmeakos
veterán
Szegény Nexus7 már a csapból is ő folyik, mindenki őt akarja azon az áron amennyiért más országban árulják. Aki egy kicsit is figyelemmel követi ezt a piacot már kívülről fújja a dolgot
Ettől függetlenül a szokásos kifogástalan teszt
-
Jó cikk jó gép!
-
kovsol
titán
Nekem egy 32GB os modell van, nagyon tetszik
Amúgy a zenelejátszót, filmlejátszót vagy bármit le tudunk cserélni 100 különböző programra, ezért is jó az android
Na meg amit nem tud gyárilag azt fel lehet rá telepíteni.
-
vodkaboy22
addikt
-
-
lapa
veterán
nekem még nem volt 1080p-s anyag, amit lejátszott akadás nélkül. hozzáteszem pár ilyenem van csak. de pl a ph-s killa sample is megfekteti. ez nálam cm10.0 meg vplayer hw accal.
-
blade zte
őstag
válasz
vodkaboy22 #14 üzenetére
De vannak jobbak. Csak utánna kell nézni.
-
leslieke
Jómunkásember
Kb. 1 hónapja van ilyen tabletem. Megérte az árát!
-
blade zte
őstag
Ár-érték arányban viszont messze nem a legjobb tablet.
A google az egyetlen, aki legalább próbálja emberiesnek mutatni magát: nem csak apple-szerüen a hihetetlen gazdagokat nézi, vagy nem csinál mobilt kevesebb rammal, hogy olcsón eladva kisebb funkcionalitása legyen, és visszavesse.
-
gekkoXT
senior tag
Mit jelent az hogy böngetni?
Amúgy jó cikk.
-
vodkaboy22
addikt
Azért 13.2GB mert van ugye particionálás és az OS is foglal helyet. (A chip az tényleg 16GB ami benne van.)
De a SOC egymagos terhelés alatt 1.3GHz-en ketyeg. Átlagolt 40%< terhelésnél 1.2GHz-re csökken.Nekem 3G/32GB-és verzió van. IMÁDOM!
Előtte SGT7-em volt 2 évig nagy fejlődés és tényleg támogatott! A samu jó márka de hamar feladják a termék támogatást ezért is a legjobb android a nexus-ok lesznek. A 3G-s is jól bírja a strapát! 3G böngészés 2 óra 20 perc alatt 18% evett aksiból automata fényerőn.
-
opeter87
senior tag
Jó cikk, jó tablet.
Öcsém karácsony óta használ egy ilyet és már sok-sok órát nyomkodtam és nem tudok belekötni. Egyszerűen jó a mérete, jó a súlya, jó az aksi és jó az ára.
Én iPadet használok, de a következő az biztosan Nexus lesz. -
FET-MEN
veterán
Jó cikk jó masina ,ty
-
-
demyen
tag
szép teszt.
Nem rosz, el is fogadnám, de én még mindig soknak tartom az ilyen tabletek árait.
Számomra kicsit fura, hogy egy új laptop árát még egy ilyenért is kifizessem. valahol ez 30-40ezer környékén lenne elfogadható, mondom számomra. -
Ursache
senior tag
nagyon kellemes tablet! szerintem ár/érték arány bajnok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged