Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
MODERÁTOR
Ezt most nem értem, én Budapesten élek, de nekem sem akadály az eBay.
Egyébként Spigen-ről jókat mondanak, XoSkin-ről is hallottam jókat, az XtremeGuard-ról meg mostanság írt valaki véleményt (nálam lapul egy ilyen, ja meg egy Spigen is ami jött a Thin Air tokkal de még nem raktam fel egyiket sem).
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
sonique
őstag
válasz FearTomi #5552 üzenetére
én eddig egy foliat talaltam amit valoban merek ajanlani
még samsungomra vettem most ezt vadászom nexus 4re is
ez insten márkáju és nem az a gagyi ami 1 hát utan cserélni kell mert karcolodik
szoval valamennyire karcállo
nagyon jo minöségü felrakasnal a levegöt mindig ki lehet préselni alolla mert Silicone alapu a ragaszto
lehet belöle ujlenyomatmentes clear és tükör foliat kapniitt pl az ujlenyomatmentes van de innen nem tudok rendelni
ez meg a clear[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
találtam valamelyik rom oldalan olyat hogy
lg apps for nexus 4
meg bravia 2 engine
kiprobaltam mind2 öt
a bravia engine nagyon jo lenne iszonyat szép lett a kijelzö
de elqrta a soft key -t nem latszottak az ikonok
és par widget sem jelent megaz lg app közül pedig ami sztem érdekes lehet ha megcsinaljak rendesn az a kamera rengeteg beallitasi lehetöséggel
annyi még fura hogy recovery ben valo telepitgetés és backup utan vagy restart utan brutalisan
levesz az akkubol elkezdtem 50% körül 1 backup 3restore 2 kisebb install és maris 28%[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
válasz FearTomi #5557 üzenetére
hatsó dbrand foliam is volt vagy 2500 ft de megérte nagyon jol néz ki és nem lessz csuszos a hatulja a telefonnak igy ...
a tul olcso kijelzö foliakat sem jo megvenni mert nem érnek semmit
volt olyan foliam amit 1 hét utan cserélni kellett mert olyan mértékben karcolodott hogy zavaro volt
ez a 5db 2$ ért ingyenes szalitassal annyit is ér -
Darth_Revan
veterán
Rom amit használok: stock 4.2.2 + Bricked kernel
-
sonique
őstag
válasz sonique #5558 üzenetére
valaki kiprobalhatna persze csak ha elötte volt egy backup
bravia2 engine-tcsak nalam megy e el par dolog vagy masnal is eltünik 1-2 ikon
mert a kép az nagyon szép lesz amit produkál
lehet csak aokp romra háklis[ Szerkesztve ]
-
MartOOn
addikt
válasz sonique #5554 üzenetére
jo lenne errol a clearrol tudni h vegig fedi-e a kijelzot vagy csak addig amig sik. most olyanom van ami csak a sik feluletet fedi de nagyon nem tetszik. meg a minosege is fstalicska csak hirtelen kellett. 3db volt asszem 2£… szoval hagyjuk.
valakinek ilyen full-full screenes protectorrol hirre hamva velemenye elerhetosege?HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
zorromoto
senior tag
Userek jelenleg használt ROM-jai
sompetike:stock 4.2.2
zorromoto : aokp mako jb mr1 build-4 4.2.2 (root , cwm , alap kernel)
forintuser : Slukk 17 Matrix kernellel.
Sheratan: CM 10.1 alap kernel
defy 456 : paranoid 3.0
animo: xylon mako official 2.1.1kernel: franco r83
ilyen_85 : paranoid 3.0
R2D20208 : xylon
rum-cajsz : stock 4.2.2
Martoon : stock 4.2.2
pityaa23 : Cm10.1 alap kernel
sonique : aokp mako jb mr1 build-4 faux enhanced stock 4.2.2 kernl
Darth_Revan: stock 4.2.2 + Bricked kernelMegkérek mindenkit hogy innentől kezdve maga frissítse vagy aki új az illessze be magát a fenti formába.
Aztán megy ameddig megy.
köszi.
[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
válasz MartOOn #5562 üzenetére
ami végig fedi csak olyan létezik ami puha verzio fentebb is ajanlottak
xtreme guard
ennek viszont a tapintása olyan fura tapados puha mivel lágy olyan gumis hatásu szal furanekem nem szimpatikus
rendes kemény foliábol nem lesz ami végig fog érni a kijelzö széléig mert nem ragad oda
vagy hajlitott foliat kéne gyartani -
zorromoto
senior tag
olyan programot szeretnék ami bemondásra megnyitja az általam kívánt app-ot
tudom hogy létezik csak nem tudom mi az .....
[ Szerkesztve ]
-
-
sonique
őstag
válasz R2D20208 #5567 üzenetére
nalam eltüntek a soft key röl az ikonok
és idöjaras widgetben sem voltak képek
lehet felrakom ujra lehet nem ment fel jol ...@FearTomi
maradt még egy ilyen nekem itthon a captivate re
felrakom probabol milyen ugyis szanaszét van a mostani folia
egy probat megér[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
válasz MartOOn #5569 üzenetére
na itt egy link ahol jol latszik milyen lesz felrakva Xtreme guard
ronda
és még a fogása sem tul jo
bár hatulra lehet ez ideális -
-
MartOOn
addikt
válasz sonique #5572 üzenetére
jahogy ez az xtreme vizes folia? (ezt nem neztem) kosznem. sosenem. akar az invisible shield az is ultra eros de cseszett randa. inkabb cserelgetem havonta rajta a vekony foliakat, 15mp egy felrakas es nem kell locspocsolnom a telomon...
az elozo N4-emen IS volt a hatuljan... nakerem... ill par i4-re meg s2-re raktam fel megboldogult mobilos koromban... nekem nagyon nem jottek be. plane feher i4-en meg az is latszodott h koszolodik az a vastag anyag, rendesen besargult a sarkaknal.[ Szerkesztve ]
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
sonique
őstag
válasz MartOOn #5574 üzenetére
rendelj ilyet
most találtam ha minden igaz
insten márkájuez nekem megfelelt nem karcolodott jo volt
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #5510 üzenetére
és szezso15:
ne haragudj, de amit mondok az tök logikus, csak meg kéne érteni, hogy miről beszélek. most arról van szó, hogy a Nexus 4-re a Google által kiadott full factory image az AOSP-e vagy sem. nos, nem az, mivel tartalmaz zárt kódot is. az AOSP nem kizárólag a Google által fejlesztett kód, bár ők irányítják leginkább a fejlődését. viszont a lényege ennek a projektnek, hogy teljesen nyílt forráskódú, és csak nyílt forráskódot tartalmazhat. a Nexus készülékekre és egyéb Androidot futtató telefonokra kiadott rom-ok tartalmaznak bőven zárt forráskódot is, elég csak a Gmail, Chrome (igen, a Chromium egy nyílt forráskódú projekt, ellenben a Google által fejlesztett ága, a Chrome, az nem!!), Maps, Now és a többit nevét említeni, de a gyártói felületek sem mind nyílt forráskódúak. ezeket a dolgokat nyilván nem fordíthatod le magadnak, nem módosítgathatod, mert zárt a forráskód.
ellenben az ilyen CM és hasonló rom-ok nyílt forráskódúak, ezért azokra lehet mondani, hogy ténylegesen AOSP. lehet őket módosítani otthon, kiadni variánsait, és így tovább. apró különbség, de elég lényeges. ahogy az is lényeges különbség, hogy milyen licensz köti a kódot, mert ugye az AOSP az nem GPL alatt fut, hanem Apache licensz, ami szintén lényeges különbség. lehet, hogy neked nem, de a programozóknak igen. -
sonique
őstag
Állitolag:
Nexus 5 (16GB and 32GB) for $399/ $449 with LTE and 5.5" screen
Let's assume that Google and LG will team up once again and the Nexus 5 will be based on the LG Optimus G Pro.
5.5" screen
1080x1920 Full HD IPS-LCD
1.7 Ghz qua-core Snapdragon
LTE
2GB RAM
13MP rear, 2PM front camera
3,140 mAh battery -
ßrainiac
addikt
A srac a videon emliti hogy 8 orat allnia kell a telon, elvileg elrendezodik a dolog. Minden esetre en rendeltem 3at, biztos ami biztos, majd irok tapasztalatokat (bar jo nehany hetbe bele tellhet mig megerkezik..).
A mostani gyari folianal (a pluszminusz es power gombokkal) biztosan jobb lesz
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #16820480 #5576 üzenetére
Nem egészen arról van szó, hanem arról, hogy annak a full factory image-nek a kódja maga az AOSP néven futó kód, úgy ahogy van. Mivel a Nexus és nem csak az, ami a topic tárgya a Pandaboard utáni referenciamodell, így ami rajta fut, az mindenkor 'A' Vanilla Rom, ami az AOSP ágból fordul, úgy ahogy van, módosítás nélkül.
A zárt kódokat, mint írtam is, hagyd ki a képletből, mert nem a rom részei. Ez olyan, mintha azt mondom, hogy az FM rádió a rom része: nem, nem az. Nem képzi részét a Chrome illetve a Chromium sem a romnak, csak és kizárólag a dev.tree illetve maga az AOSP forrásból fordul rész.
A CM-re kitérve: pont nem AOSP. Tele van a vendor zárt binárisokkal, illetve a CM7-es ág alatt a prebuilt kernelek kódja, vagy az egyedi recovery binárisok nem feltétlen vannak nyílt forrásban és erre nincs is megkötés a CM Team felől.
Mellesleg a Chrome még mindig nyílt kód: [link], Pontosan ennek a neve Chromium. Mielőtt hülyének néznél: én is tudom, hogy látszólag két különálló dolgot takar: igen, így igaz. Pont azért, mert a Chrome kódútjában még vannak licencelt részek, de folyamatosan közelítenek egymáshoz: lásd a bejelentés a H.264-es támogatásról...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #5579 üzenetére
hogya csudába ne lenne a Nexus 4 factory image része a gapps? ha megkapod a telefont, akkor talán külön kell letöltened hozzá? dehogy kell. ha letöltöd a Google-től a teljes rom-ot, akkor abban is benne van a gapps? benne hát, hiszen másképpen nem lenne teljes képfájl. nyílt forráskódú a gapps? nem. tehát maga a rom, ami tartalmazza őket sem az. nem teljesen. a nyílt forráskód cáfolása nem az, hogy valami teljesen zárt forráskódú, hanem hogy van a forrásban zárt kód is.
egyszerű példával élve: ha valamire azt mondjuk hogy zöld színű, akkor ez nem csak akkor lesz hamis állítás, ha mondjuk az egész teljesen piros/kékt/sárga, hanem már akkor is, ha van a többi színből is rajta. tehát még egyszer: én nem azt állítottam, hogy a Nexus 4 rom az zárt forráskódú, hanem hogy nem nyílt (teljesen), és nem egyezik meg az AOSP kóddal, mert magában foglalja a gapps csomagot is.egyébként pont ott meg is cáfoltad a Chrome-ról állított dolgot, hogy van benne zárt kodek meg flash meg pdf plugin és hasonlók. ezek mind védett kódok, tehát a wikipédián is sajnos rosszul szerepel, mert a Chrome teljes egészében nem nyílt kód, ami nyílt belőle, azt hívják Chromium-nak.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz #16820480 #5580 üzenetére
Technikailag nem része. Kiveheted belőle, kitörölheted nyugodtan az összes részét, mert nem fordul össze sehol a forrással. A Gapps csomagot külön adják hozzá, utólag az AOSP-hez! Mikor megkapod a telefonod, akkor persze fel van rá telepítve. De ez kb olyan, mintha azt mondod, hogy a Firefox a Linux része, mert bele van csomagolva a telepítőbe is! Nem, nem az!
A Chrome már más tészta, mert onnan képtelen vagy kiszedni az említett kodeket vagy kodekeket, ugyanis tele van a függéseivel... Még. Mivel ő sem képzi az említett forrás részét, így ezen a vonalon kér továbbmenni.
Maga az AOSP a Google forrásának a neve, amit ha leszel szíves magadnak lefordítani, akkor a Nexuson anélkül is futni fog, hogy egy darab zárt kódot beletettél volna!
Különben a vita amúgy is az volt, hogy nincs a Nexusra AOSP. Dehogy nincs, ott fut rajta!
-
animoo
senior tag
En ezt az Xtreme guardot hasznalom. Szerintem nem ronda, eszre se lehet venni ránézésre hogy ott van. Tapintasra persze igen, de inkabb ez, mint a hajlitasnal levagott foliak (S3on egyszer raktam fel olyat, de kb 10x szedtem le, mire jo lett).
Ha este felrakjatok, reggelre nagyjából mar jo lesz.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S10 Plus Performance Edition ★ Macbook Air 13,3" – http://www.mycolorscreen.com/animoo ★ "There's so much to explore, I desire much more, there's always something wonderful in new..."
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #5581 üzenetére
én részemről nem ezt mondtam, hanem arra a kérdésre válaszoltam, hogy a Nexus 4 factory image az AOSP-e vagy sem. nem az, mert nem csak az AOSP kód van benne. soha nem mondtam, hogy nem fut a Nexuson az AOSP, nem is ez volt a kérdés. de ami gyárilag fut rajta, az nem az, hanem egy csomó cuccal kiegészítették.
és még egyszer, hogy érthető legyen: arról van szó, hogy az a rom, ami a telefonon van, nos az nem AOSP. nyilván tudom, hogy az AOSP-nek nem része a gapps, de nem is ez volt a kérdés soha. sőt, ha visszaolvasol, pont ezt írtam le többször is, hogy nem része, nem is lehet része, mert nem open source.
de ahogy a Firefox is nem része a Linuxnak, nem is lényeges, senki nem mondta, hogy az. de az Ubuntu linuxnak része.
gy.k.: rom -> azon a szoftverek együttese, amit a telefonhoz adnak. egy csomag. több komponenssel. a N4-en gyárilag AOSP rom van? nem, mert akkor külön kellene telepítened rá a gapps-t, amikor kihozza a postás.
na, ennél érthetőbben nem tudom leírni -
Bilux
veterán
válasz sonique #5577 üzenetére
5.5 telefonom nem lesz mostanában az is biztos, mondom ezt note 2 után. Elsőre kurva jó a nagy kijelző, de egy idő után kényelmetlen. Főleg nyáron lesz az
Tehát, ha ennyire erőltetik az 5-5,5" akkor szomorú leszek.[ Szerkesztve ]
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
R2D20208
addikt
válasz #16820480 #5584 üzenetére
Hagyd sztem...Nem is tudja mi volt a mi témánk, és úgyis neki lesz igaza.... Hagyd rá jobban jársz.Ugyanez volt a véleményem mint neked.Nem AOSP a Stock. AOSP tartalmaz plusz / minusz funkciókat Stochoz képest. Stock amivel vásárolod a telefont. Pont. Ennyi. Sztem nem kell tovább ragozni.
[ Szerkesztve ]
★ ★ ★ Nexus 4 by LG ★ ★ ★
-
-
törölt tag
válasz R2D20208 #5586 üzenetére
szerintem is már túl van ragozva a téma. de azért vicces, hogy micsoda vita kerekedett a Stock vs. AOSP témából fel lehet venni ezt is lassan a flém témák közé.
más: rendeltem hozzá egy ilyen Nillkin tokot sárgában, kíváncsi vagyok milyen lesz. igazából zöldet akartam, de nem láttam, csak ilyen libafos zöldben, az nem annyira tetszik :/
-
mcsabi84
senior tag
A fóliánál figyeljetek arra hogy a bal felső sarok is lyukasztva legyen. Ugyan twine kollégánál nem jelent problémát a hagyományos, én tegnap hívtam vkit és 23 mpet káromkodtam a hangpostájára mivel a kijelző elsötétült a bekapcsológombbal meg csak felvillant és vissza sötétült.
-
twine
veterán
válasz mcsabi84 #5590 üzenetére
"és 23 mpet káromkodtam a hangpostájára mivel a kijelző elsötétült"
És valóban nem volt probléma,,pedig egy vérgagyi noname speedshopos fólia volt...
Értehetetlen, mert amíg egy ember mondta ezt ,hihetetlennek tűnt,,de már sok helyen olvastamAzért múltidőben, mert pár napja leszedtem...a zsebemben a jobb felső sarok elkezdett felválni a becsúsztatások miatt...és jobbnak láttam eltávolítani,,,
Nem tudom rendelek e rá...azért jó volna valami mégis az "arcára",,,[ Szerkesztve ]
-
FearTomi
őstag
válasz sonique #5577 üzenetére
Hát ez egy hatalmas baromság lenne! 5.5"??? Minek? Ez olyan mint, hogy az Asus magyarországi kirendeltsége veri a p*csét a facebookon, hogy ők a legkirályabbak a MWC-n, mert bemutatták a 7" fonepadjukat, amibe intel atom processzor van! Szeirntem az elmúlt évek legnagyobb mellényúlása, 7 " telefon, ráadásul egy olyan procival amin az appok fele nem fog futni???. Remélem a Google nem csinál hasonló baromságot, felesleges az 5.5"...
[ Szerkesztve ]
Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.
-
mrdavid
aktív tag
Tudja vki, hogy ehhez a quick chargehoz kell e valami? Nem tudom, hogy érjem el, hogy gyorsabban töltsön. Azt olvastam, hogy semmi, se új töltő se semmi...
Macbook Pro M1, iPhone 14 Pro
-
KeFe
tag
Nekem ilyen Spigen Ultra Thin Air van. A tok szerintem tökéletes rá. Tényleg nagyon kicsivel növeli csak a készülék méretét, és matt selymes tapintású. Nagyon zsíros ujjal kell megfogni hogy látszódjon rajta valami, de utána is könnyen letörölhető. Azóta narancssárgában is rendelhető ha valakinek az jön be
Járt hozzá egy ultra crystal fólia is, ami elsőre nem tetszett mert nagyon vastagnak tűnt de így 2 hét használat után azt kell mondjam nincs semmi bajom vele. -
ice9
tag
vki meg tudja mondani, hogy az n4 támogatja e a wlan 40Mhz-es csatornát? (300mbit)
-
mrdavid
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest