- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kempingezés és sátrazás
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Mit nem értesz abból, amit mondtam?
Komolyan, meg ne sértődj, de újabban elég lassú itt a fórumtársak felfogása. Mindent hatvanszor kell elmagyaráznom, ilyen 2-3 éve még nem volt.
Világosan leírtam miért volt. Az 58xx széria, azaz a Cypress első generációs tesszelátora nem áll a helyzet magaslatán. Semmiféle teljesítmény-herélésről nincs szó, az 5870 is ugyanilyen "szar". A Ph!-n is volt egy remek cikk arról, hogyan negyedeli a teljesítményt a tesszeláció. Most épp a Metro 2033-at nyektettem, az elején, mikor kiérsz a felszínre, GTX 460-nal 24 fps-t kaptam, 5850-nel (a gyengébb tesszelátora miatt 21-et). Most 37-et kaptam 60%-kal több képpont mellett (1080p vs. 1440*900). Az több mint kétszeres teljesítmény. Nem csalás, nem ámítás, a 3 éves hardvernél ennyivel jobb az ún. "belépőszint". Összehasonlítás képpen: mennyivel volt jobb egy 6600 GT Geforce mint egy Geforce 4 3 évvel korábban? Legalább 2-2.5-ször gyorsabb volt a csúcs 4-esnél. Ennyit tesz 3 év.
A számítástechnika lólépésekben "ugrálva" fejlődik, a hasonlat akkor pontos, ha egy 1957-es BMW-t hasonlítasz az idei Suzuki Swifthez. Annyi különbséggel, hogy a 3 éves hardvernek nincs patinája. Önigazolásról amúgy szó sincs. Az 5850-et azért adtam el, mert csóró voltam, most viszont még 7870-et is vehettem volna, de a video-fogyasztást mindenképp 100W alatt akartam tartani. Nem vagyok már vevő azokra a vga-kra, amikhez vízhűtés kell, meg nyáron szobaventi a gép mellé. A felső kategória emellett gyorsabban veszít az értékéből. Kell a fenének a para.
Mióta dx11 van, 8 féle vga fordult meg a kezeim közt a GTX 460-tól az 5750-ig. Alaposan kiteszteltem mind. A tesztek kapcsán egyébként két dolgot nem veszel figyelembe: 1. a driverek fejlődését, amiknek hála a GCN alapú széria alaposan elhúzott. Gyakorlatilag lószart sem érnek a vga tesztek, kiforrott driverekkel mindig átíródnak az erőviszonyok. A nyáron pl. teszteltem egy 5750 CF-et. Amikor kijött, az 5850-et se közelítette meg teljesítményben. Ma már gyorsabb, mint az 5870. 2. Elég sok régi játék van a tesztekben, amik vagy dx9 alapúak, vagy bután vannak megírva, mint a Crysis, brute force-ból nyomnak mindent. Ha bemész a 7770 topikba, mindenki el van ragadtatva, hogy pl. a Frostbyte 2 alapú játékok (BF3, Dirtök, új Medal of Honor) sokkal gyorsabbak ezzel a 128 bites memvezérlős kártyával, mint a korábbi csúcsmodellekkel (vagy legalábbis partiba kerültek a 6870-nel 50W-tal alacsonyabb fogyasztás mellett). És ez így van rendjén. Az új motorokban ez az előny csak nőni fog. A régiekben meg nyilván nem változik semmi, egy Crysisban sosem lesz gyors sem a 7770, sem a GTX 650. A kérdés az, milyenek lesznek a jövő játékai? Ha shader alapúak inkább, mint az elmúlt 1-2 évben, akkor időtálló lesz a 7770 is. Már nem nagyok az igényeim, inkább fizetek be a következő alsó-középkategóriára is, mint hogy vegyek egy 7870-et.
-
Silenzio
addikt
Sajnos ez is nagy tévedés. Az 5850 elavult kártya, és ezen nem változtat a sokkal nagyobb nyers ereje. Amikor megvettem a 7770-et, az első dolgom volt a Crysis katedrálisos pályáján a háztetőkön ugrálás. Ott a tesszelált házfalak miatt 45 fps-ről 17 fps-re lassult a kártya 1440*900-ban. 45 fps volt a házfalaktól 10 méterre állva, 17 volt, mikor a falak az orrom előtt voltak. Itt 7770-nel 49 fps-ről 49 fps-re "lassul" full HD-ben(!), azaz a tesszelációt vállrándítással fogadja és megcsinálja teljesítményvesztés nélkül. Minél újabb a játék, annál jobban ki fog jönni az idei architektúrák előnye, kivéve ha nagyban támaszkodik a memória sávszélre egy program. De a Crysis 1 mellett nem is nagyon lehet olyat mondani, ami ilyen lenne. Mondok egy másik mumust: Metro 2033. 45 fps-sel fut dx11 high-jal tesszelációt is bekapcsolva full HD-n, pedig ezek a programok elég gyászosan szerepeltek még a 6-os Radeonok tesztjeiben is, legyen az akár 6870. Lehet, hogy emiatt még nem éri meg lecserélni az 5850-ed, de Frostbyte 2, Cryengine 3 stb. alatt már most alulmarad, nem is kevéssel. Szemmel láthatóan elavult az a vas és ez nem lesz jobb eztán se. Én nem bántam meg, hogy télen megszabadultam tőle. 150W helyett egy 80W-os kártyával nyomom, ami a régi játékokban elégséges teljesítményt nyújt (Crysis 30-40 fps full HD-ben pl., néha 25), az újakban pedig szárnyal. Arról nem is beszélve, hogy a rohadék AMD már a 4-es szériát is nyugdíjazta, szerintem egy év és az 5-ös is legacy lesz. Az nVidia ezzel szemben még a 8000-es Geforce-szokra is szorgosan írja a drivereket. Persze a valódi upgrade 5850-ről 7850-re váltani, de én többé már nem akarok áramzabáló szörnyetegeket.
(#54) syl5: full HD-ben kb. 40 fps-sel futtatom a BF3-at, beszaggatni még nem láttam, élsimítással, minden maxon van. A fraps a gépigényes játékoknál folyamatosan fut, hogy ne csináljak segget a számból: tényleg nem volt 25 alatt a képfrissítés. Csak minimális tuning van a kártyán és 27-ért vettem. Akkor?
Lehet, hogy nem leszek a multik bajnoka, de rühellem a multis fps-eket, úgyhogy amit mondasz, féligazság: single-re manapság bőven elég, ha nem kell mindenütt 60+ fps.
-
Silenzio
addikt
Kicsit el vagy tájolva, fórumtárs. A Prohardver-teszt a 650 Ti-ről szólt. Ez a sima 650. Teljesen más a két kártya. A 650 Ti annyival jobb, amennyivel drágább. A 7770-esem ennél a 650-esnél viszont 30%-kal gyorsabb így a teszteredmények alapján. A GPU Score-om pl. 4000 fölötti. Pedig "csak" i3-asom van.
Új hozzászólás Aktív témák
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest