- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- Pajac: Gigászkalmár
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Physx nincs a GTX 650-ben?
-
Backspace
tag
válasz
Dark Archon #208 üzenetére
Ámen.
Konklúzió:
2011 előtti játékok max. 2 magot támogatnak
2011-től egyre több feljesztő programoz és optimalizál több, mint 2 magra -
-
Backspace
tag
válasz
Dark Archon #206 üzenetére
Azért az órajel mindig is fontos tényező volt a játékiparban. Tény, hogy aki naprakész akar lenni a játékokkal, be kell ruháznia több, mint két magra.
Csak egy idézet a te példádra:
"For instance, comparing a 3.0 GHz dual-core with a 2.4 GHz quad-core — which were equally priced in 2007 — saw the dual-core emerge as the clear winner. Why? Because most games at the time only used two cores at best, so it was no longer a comparison of two 3.0 GHz cores to four 2.4 GHz cores, but rather two 3.0 GHz cores to two 2.4 GHz cores."
-
válasz
Backspace #205 üzenetére
Igazából egyik nem sokat ér a másik nélkül, szóval leginkább egyszerre érdemes cserélni. Én is megszívtam, mivel megvettem a GTX 260 Ti-t a Q6600-hoz, aztán csak lestem, hogy még mindig képregény a Witcher 2. Amint kicseréltem alatta a vasat az i5-2500K-ra, mindjárt erősen megnőtt a minimum fps. A szubjektív véleményed fals.
-
Backspace
tag
válasz
Dark Archon #204 üzenetére
Biztos, nem is cáfoltam ilyeneket.
Idézek:
"Csak a tapaszalatomat szeretném leírni:"
"Jelenleg, számomra tökéletes ez a konfig, bár azért nekem is távlati terveim között szerepel 4 magra váltás."Ez csak egy szubjektív vélemény illetve tapasztalat azoknak, akik épp upgradelni akarnak. Megerősítettem azt a tényt, hogy VGA-t előbb érdemes upgradelni, mint procit, ha esetleg valakinek a pénztárcája nem engedné. BTW nem érdekel se a BC2, se a BF3.
-
válasz
Backspace #201 üzenetére
Csakhogy az általad említett játékok abszolút nem mérvadóak, akárcsak a felbontásod. Néztél volna meg egy BC2-t vagy BF3-at (avagy bármi mást, ami használ 4 magot) fullHD-ben és most leesne az állad. Bár még mindig megteheted, hogy kölcsön kérsz egy Q6600-at és csodálkozol.
-
Backspace
tag
Srácok, visszatérve a kétmagos procikra és a mai játékokra. Csak a tapaszalatomat szeretném leírni:
Az én esetemben, ahogy azt egy korábbi posztban írtam, most újítottam egy 3870-ről 6870-re úgy, hogy az alatta futó vas egy E6600 C2D proci 3,2GHz-re túlhajtva + 4GB RAM.
Nem vagyok egy nagy benchmarkos, de annyit elmondhatok, hogy,
GTA4 - akadásmentesen fut 1680-as felbontáson High beállításokkal
NFS The Run - ugyanez
Tera Online - ugyanezEddig nem volt még olyan játék, ami megfogta volna a gépet ezen beállítások mellett. Nem nézem az fps-eket, de azt én is észreveszem, ha nem folyamatos valami. Jelenleg, számomra tökéletes ez a konfig, bár azért nekem is távlati terveim között szerepel 4 magra váltás.
-
kerekfej
őstag
Én is hasonlókat olvastam róluk.
-
KAMELOT
titán
válasz
mickemoto #190 üzenetére
Mint webshop írtam, hogy a legnagyobb és legtöbben rendelnek. Természetesn én helyi üzletben vásárolok minden pc cuccot. Ugyanis ott ugyan annyiba jövök ki mintha rendelnék és nem kell várni a csomagra és ha valami gond van helyben ki is tudjuk az üzletben probálni mivel ismerem a az eladót.
Hogy az iponnal kinek milyenek a tapasztalatai nemtudom. -
KAMELOT
titán
Én csak példaként mutattam az akciót. Vannak más VGA-hoz is akciók.
Csak azért mutattam mert ha kiszámolod, hogy eladod a játékokat meg a progit akkor kb. 230euroban van az ASUS HD7950....ami lényegében egy HD7870 ára.Ez a legnagyobb üzlet egész szlovákiában. Ez olyan mint nálatok az IPON.
-
luke.
aktív tag
Most a HD7770 GhZ Editon mellett szól az is, hogy ingyen FarCry 3 kupont adnak mellé.
-
mickemoto
őstag
Ha új gépet vesz az ember akkor mindenképpen érdemes kiegyensúlyozott konfigra törekedni.Az erősebb vga+gyengébb processzor már utólagos fejlesztés esetén fordul elő főleg.(szerintem).Persze sokáig úgysem húzhatja-halaszthatja az ember, a processzort is le kell cserélni előbb utóbb.
-
mickemoto
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz
#19617792 #177 üzenetére
Nem értem van itt 10-20 ember vagy sokkalta több akik erős érveket tudnak felhozni az mellett, hogy 2012-ben alap a 4 magos proci. Persze ha csak net meg ilyenekre kell a gép akkor elég i3 vagy kisebb tesók.
De aki használja is valmaire a gépet mint pl. én( virtaul XP, game, adobe, tőzsdeprogik) annak kell az erős gép. Kár, hogy 3 hónapja nem volt 45K helyett 60K-m tudtam volna venni i7-3770-et.
ha neki ez sem meggyőző akkor majd maga megtapasztalja, hogy a VGA-ja nem tud menni maxon. Esetleg csak 50%-on. -
törölt tag
nekem egy barátom már csak a GW2 miatt is váltott egy 4GHz+ E8500-ről i7-3770-re... mondjuk ez kicsit overkill, mert oda egy i5-3450 is elég lett volna.
továbbra is tartom magam ahhoz, hogy gyenge CPU alá izom VGA-t rakni olyan, mint Trabant hajtásláncra Ferrari motort aggatni. menni lehet, hogy megy, de közel sem leghatékonyabban.
példálózik itt a Far Cry-okkal, Crysisekkel, mint GPU-evő vackokkal. holott a nagy átlagban a játékok nem ennyire GPU-igényesek. másik közkedvelt, a BF3 is, főleg multiban szeret profitálni 4+ magos CPU-ból.
és azt nem hajlandó látni, hogy nem elég csak egy darab számra hivatkozni, mint min fps, hanem folyamatosság. mert az alacsony min fps-nél egy rosszabb van, ha rángatózik a játék.
amúgy ilyen. semmiről nem lehet meggyőzni, elvakultan tartja magát akkor is, ha nincs igaza. "casual" játékosként ne akarjon már tapasztaltabb lenni azoknál, akik komolyan nyomják. -
Joe.36
addikt
Az új játékok már kihasználják a 4 magot, oda szerintem is kevés a 2 mag
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #170 üzenetére
Értsd meg nem buzerálás képpen írja itt mindenki. 4 mag kell egy jó kártya hajtásához.
2 mag már kevés. Hidd el 4 magos procival megkönnyebbül minden. Programok win gamek és jó ideig nem kell azon gondolkodni, hogy kéne váltani CPU-t.
Akik 2008-ban vettek i7-9xx CPU-t még a mai HC kártyákat is simán tudják hajtani. Ezt ajánlom neked, hogy olvasd el.(#171) ESP: írd be a cuccaid közé milyen konfigod van!
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #156 üzenetére
Majd megtapasztalod magad is ó, hogy az E5200 nagyon kevés lesz.
Mondok példát....
E5200 + HD7770.....GTA 4 Enyhe beállíátsok Full HD, HIGH minden....20-30FPS Itt néha robbanásoknál 15-re is beesett.
i5-3450 + 7700.....GTA 4 Dupla akkora beállítás FULL minden....very high. 45-60FPS -
Remus389
veterán
Lásd GTA4 esete. Jobban megy GTX650-n mint 5870-n.
ez érdekes erről nem hallottam
a lényeg hogy az összes játékot kell figyelni, az összteljesítményt, és ahhoz képest mennyit nyújt
most kiragadsz egy példát és azt bizonygatod(fogalmam sincs honnan veszed)
általában az AMD kevesebb pénzért több teljesítményt nyújt, általában, a legdurvább talán a 4850 esete, kb 38.000 Ft volt, 10-15%-kal maradt le a GTX 260-tól, amit vagy 120.000-ért kínáltak először
ez a legdurvább ár/érték difi, azóta az NV csökkenti, de nem érte még el
a képminőségről nem is beszélve, mert régebben trükköztek NV-nél ezzel is driverből kiszedték az árnyékokat hogy jobban mutasson a tesztekben, Ati-nál ilyesmiről sem hallottam
-
Remus389
veterán
válasz
mickemoto #158 üzenetére
ezt kell megnézni mondjuk a 6870 full HD very high-t
igazuk is van meg nincs is, mindenesetre játékfüggő, és van hogy a kétmagossal is magas FPS-t érnek el, tehát ugyan visszafogja, de olyan szintre ami elfogadható
mondjuk a Dragon age, 89 FPS kétmagossal, 111 FPS a core i5-el
lehet mondani, hú visszafogja, de elfogadható a 89 FPS is (én elfogadom
)
de van olyan is ahol tényleg jó a négymagos (Resident Evilben a leglátványosabb)
de pl Far Cry 2: kétmagossal 58 FPS, néggyel 75 körül
jó az 58 is nem? visszafogja, de az is jó bőven
-
mickemoto
őstag
válasz
Remus389 #155 üzenetére
Régóta olvasok vga és cpu teszteket , játékra inkább az erősebb vga gyengébb cpu párost javasolták mint fordítva.Persze jobb ha kiegyensúlyozott a rendszer, de ha mondjuk kevés a keret...
akkor egy erősebb vga-vat jobban megéri venni.
Igazából egy 7750-el is lehet FullHD-ben játszani, illetve egy 7950-et is meg lehet terhelni úgy FullHD-ben hogy vga-limit van.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #156 üzenetére
még az is belefér hogy átlagban +80% FPS növekedés helyett lesz +50%
mondjuk crysis warheadben meglesz a +80%, és mondjuk W.O.T.-ben csak +30% FPS jön ki mert visszafogja
még az is belefér, hisz még így is jó
ha szandim lenne meglenne a +80% vagy mennyivel gyorsabb(tunningot is beleértve)
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #155 üzenetére
én esetemben egy 5850-->7850 csere ugye kb 15 eFt-ból kijön kábé
egy C2D--->Sandy gép meg lehet 60 ezer a csere(ha egyáltalán lesz vevő az E5200-ra, mondjuk az alaplapra biztos meg a ramra), és akkor már illik pluszba a VGA is (+15 vagyis 70-75)
olcsóbb és kényelmesebb egy VGA upgrade
akkor inkább arra játszok hogy az erősebb videókártya hozzon, és hozni is fog, ha nem is minden esetben, de ha az FC3 és Crysis 3 GPU intenzív lesz, akkor jó vagyok
gépet még ráérek, most úgyis vettem bele új tápot meg SSD-t
kicsit visszafogja, Istenem, a GTA4 amúgy se jött be nekem
-
Remus389
veterán
válasz
mickemoto #154 üzenetére
jobb egy beépített benchmark, pl a crysis-nak van ilyen és akkor nem mondhatják, jaaaj te biztos hamarabb lőtted le a szörnyeket vagy hasonló, vagy nem abban a dzsungelben voltál hanem a réten
nyílván GTA4-ben ő nyerne, Crysis-ban én, tehát játékfüggő, de szerintem sokkal több olyan játék van ami az erős videókártyát kéri pláne FULL HD maxon
-
Remus389
veterán
-
törölt tag
válasz
Remus389 #151 üzenetére
állításod szerint koca játékosként úgy beszélsz, mintha én nem értenék hozzá. jó vicc. ne akarj hülyének nézni, nem fog menni. tudom, hogy sokváltozós ez a témakör. és az is tény, hogy egy mai, komoly VGA-nak alá kell egy 4 magos, erős CPU. de nekem mindegy, szüttyögj a kétmagossal, addig én kényelmesen hátradőlök az i5-tel és játszok szépen, úgy, hogy a játék mellett nem zárok be semmit.
megint csak: kezdj el komolyan multizni, rájössz, hogy tévedésben élsz. de én befejeztem, téged nem lehet meggyőzni még észérvekkel se.
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #150 üzenetére
oké, akkor Camelot-nak erősebb procija és gyengébb videókártyája van
mint nekem, állok elébe egy mérésnek(benchmarknak), de azt is megmagyarázzátok
kiváncsi vagyok gyengébb videókártya hogy fog több FPS-t kipréselni magából
emmi. ez olyan, mint Trabant hajtásláncára Ferrari motort illeszteni... hatalmasat tévedsz, mert kicsit bonyolultabb dolog és több tényező van, az számít alapvetően hogy megírva a játék, CPU igényes-é...
és hogy ez mennyire fogja vissza, nincs erre általános igazság, de alapvetően a GPU jobban számít, sokkal
-
törölt tag
válasz
Remus389 #149 üzenetére
"gondolj bele egy Full HD, maximum grafon mit terhel?"
és a proci addig mit csinál, semmit? dolgozik az sokat továbbra is... Full HD mellett is lazán lehet proci limit. az nem tudom feltűnt-e, de az általad linkelt legutóbbi tesztben egy i7 volt az alany, ahol 4 és 8 szálas módok lettek használva. 2 szálas módban vicces eredmények lettek volna.
"én is cseréltem már processort, játék alatt fel se tűnt, videokartyacsere egyből feltűnt, tapasztalatbol mondom"
akkor ott valamit elnéztél... mert van különbség. tapasztalat. nem lett 100-ból 110 fps, de a min nőtt, mert folyamatosabb lett.
"mindenestre átlagban egy c2d +7870 tuti lever egy sandy +7770-et, Full HD alatt"
abban ne légy olyan biztos... a C2D egy 7870-et max köhögve vinne. plusz mi értelme a 7870-nek, ha a proci nem bírja "kihajtani"? semmi. ez olyan, mint Trabant hajtásláncára Ferrari motort illeszteni... annyira tudtam, hogy ez lesz... felesleges rád bármilyen témában 1 percet is pazarolni.
-
Remus389
veterán
ez természetesen nem ilyen egyszerű...
játéktól függ, adott beallitason , mit kér
gondolj bele egy Full HD, maximum grafon mit terhel? naná hogy a videokaresz izzad mint atom, nem pedig a procko
az erősebb videokari +gyenge cpu, sokkal jobb döntés mint az erős cpu gyengébb GPU, ezt annyiszor elmondták
és mi az hogy 10-20 FPS? nem mindegy hogy 100-ból 20 FPS (20%) vagy 40-ből 20 FPS (50%)
mindenestre átlagban egy c2d +7870 tuti lever egy sandy +7770-et, Full HD alatt, jó biztos néhány.ritka esetben jobb utóbbi (pl egy nagy robbanasnal ahol sokat kell hirtelen számolnia a cpu-nak, de alapvetően lealazza, smoothabban fut elobbivel )
tipikusan ott érzed a jobb proci általi előnyt, inkább multiplayer alatt vagy olyan játékban ahol sok a fizika
de ha valaki játszani akar inkább koltse a pénzét egy erősebb karira alapvetően azt érezni fogja
én is cseréltem már processort, játék alatt fel se tűnt, videokartyacsere egyből feltűnt, tapasztalatbol mondom
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #139 üzenetére
Valahogy nem akarod megérteni.
A CPU hajtja a kártyát. Minél jobb a procid annál jobban telejesít a VGA.
CRYSIS 3-nak olyan gépigénye lesz, hogy oda fog kelleni kakaó. Minél részletesebb a grafika annál többet kell számolnia a VGA-nak.
Ma ha már rendesen akarsz játszani az i5 + 7770 alap. Aztán feljebb lehet menni.mintha egy kétmagoson folyamatosan szaggatna(pedig nem), nyílván van némi veszteség ennyi
Ja nem szaggat hanem csak visszafogja a kártya teljesítményét. 10-20FPS-el. VGA nem tud menni 100%-on hanem csak 60-70%-on és az már veszteség.
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #145 üzenetére
. aztán egy átlagos PC-n is kb. 800-1000 szálon futnak folyamatok a háttérben. ezek egy részét ki lehet kapcsolni
már elmondtam, aláírom hogy jobb egy négymagos proci nyílván, de szvsz felnagyítod rendesen a jelentőségét
mintha egy kétmagoson folyamatosan szaggatna(pedig nem), nyílván van némi veszteség ennyi
de a legfontosabb játék szempontjából egy erős videókártya
-
törölt tag
válasz
Remus389 #141 üzenetére
aztán a linkelt tesztben i7 van, ahol 4 vs. 8 szál volt tesztelve...
Full HD-nál sem sokkal kisebb a jelentősége. ott csak a GPU munkája nő meg jobban. AI-t, fizikát, egyebeket ugyanúgy kell számolni, ugyanakkora számításokat igényel.
amíg nincs 4 magos procid, addig nem is fogod elhinni se, hogy időnként sokkal jobb."ezek minimális dolgok hacsak nem vírust keresel, egy P4-től erősebb procinak nem gond"
pont elég ahhoz, hogy lagtüske előfordulhasson. aztán egy átlagos PC-n is kb. 800-1000 szálon futnak folyamatok a háttérben.
Q9550 amúgyse éri meg.
-
Töki bácsi
aktív tag
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #141 üzenetére
itt kétféle megoldás van:
az egyik: ha hardcore gamer vagy: veszel új gépet
a másik: ha nem vagy igazán hardcore(mint én), óvatosan fejlesztgeted a gépet, pl ezt a 15K-t nem sajnálom rá, ha pedig valami ultra brutál játék nem fut (pl ez a Hitman), akkor félreteszed a dolgot és mással játszol ami szépen megy a gépeden(konzol portok általában, call of duty széria, autós játékok)
ha nem muszáj nem fejlesztek, pár % fps-t beáldozok ha kell, nekem úgysem az okoz örömet hanem maga a játék, ha most 4*AA helyett 0*AA van, Istenem...
vagy mondjuk hú most kétmagos procim van, elvileg látnom kéne mikrolaggokat(bár én szoktam ilyesmit látni, ez csak belebeszélés), amik elvileg eltűnnének egy Q9550-el, jó de 40K-t nem ér meg, és mi van ha azon is (van/nincs?) mikrolagg tehát ugyanolyan? kidobtam 40K-t az ablakon
-
Remus389
veterán
válasz
#19617792 #140 üzenetére
Supreme Commnader 2 végigvittem E5200-zal, full folyékony volt, úgyhogy erről nem is fogsz, a Single Playert vittem végig
a lényeg: elhiszem hogy vannak olyan játékok aminél valamilyen szinten visszafogja egy gyengébb proci, de szerintem azért nem a játszhatatlan szintre, valamennyi %-kal
full HD felbontásnál kisebb a jelentősége, azalatt pedig meg még gyorsabban fut
mivel a háttérfolyamatok és egyéb számítások átkerülnek kevésbé használt szálakra ezek minimális dolgok hacsak nem vírust keresel, egy P4-től erősebb procinak nem gond
-
törölt tag
válasz
Remus389 #139 üzenetére
azzal a teszttel is mi a baj? oké, látok X fps-t, ami sokat mond... időbeni lefutás kell, hogy mennyire ingadozik. ott mutatkozik meg a négy mag igazi előnye. folyamatosabb, mivel a háttérfolyamatok és egyéb számítások átkerülnek kevésbé használt szálakra. játékoknak nem kell igazán nagy CPU? Supreme Commnader 2 - CPU-nak bye-bye. GTA4-nak megint csak kell. Guild Wars 2 is szereti az erős CPU-kat.mondjuk téged kb. semmiről nem lehet meggyőzni, de ezt most hagyjuk... az már csak az én véleményem, hogy a Crysis és Far Cry nem játék, csak techdemo.
-
Remus389
veterán
jó mindenesetre, néhány játéknál nem fog érződni a gyenge processor, vagy nem annyira
sok játék csak két magot tud kihasználni
pl Crysis Warhead-et nem érdekli
mindenesetre én úgy gondolom, hogy ha az 5850-esem 30-at ér, 42-45 ezerért már kapok 7850-est, tehát mondjuk 15 ezer Ft-ot megér nekem a dolog
gyorsulást mindenképpen fogok tapasztalni, igaz alatta már gyenge a proci, majd az is le lesz cserélve és akkor megint fogok gyorsulást tapasztalni
most amiket tervezek, ezekkel elleszek kb nyárig:
SC2 multi
COD BOPS2
W.O.T.ezekhez elég a mostani gépem is
FC3
Crysis3ezek ahogy gondolom, erre már nem túl jó a gépem, pl 5850-esen FC3 27 FPS-es fut kimaxolva
DE! megtunningolom 25%-al, máris 33-34 FPS, leveszem 2*AA-ra 4*AA-ról(full hd-n nem feltűnő), máris 37 FPS, és leveszem mondjuk az árnyékokat médiumra(kb annyi hogy az árnyékok elmosódottak nem tűélesek, az életben sem tűélesek) vagy a látástávolságot, máris 40+ FPS, vagy valami okos DX9 mód-ban nyomni
szóval még talán a 7850-esre sem kell pénzt kiadni egyelőre, gyanítom a Crysis3 olyan FC3 szintű gépigénnyel jön(ha meg kevesebbel akkor jó is vagyok)
szóval nem égető a csere, de el lehet rajta gondolkodni...
eddig sem csalódtam a gépemben
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #135 üzenetére
Papa....nekem volt E5200-am 4Ghz-n ment és nem volt elég a HD7770 kihajtásához. Elég sokat visszafogott.
Már egy 7770-hez kell a natív 4 magos proci. i5 sSB vagy IB.
Mit gondolsz minek vettem ilyenn konfigot amit látsz a cuccaim között? Azért, hogy ha elindítok bármennyi progit nekem simán menjen. És a játékok is probléma nélkül menjenek. Beteszem a gamet, feltolok mindent maxra és játszok.
Csak mint már annyiszor volt hangoztatva a CPU segíti a GPU-t.
Én is olyan voltam mint te. Csak aztán amikor saját magam tapasztaltam a dolgokat akkor már elhittem. Kell az erős CPU. minimum i5 -
Remus389
veterán
igen, valóban eléggé öregecske a C2D, de azt hiszem hogy ha mondjuk vennék egy 7850-est a gépbe, játék alatt mondjuk (tunningot is beleszámítva), mondjuk nem 70%-al lesz több FPS-em, hanem 50-60%-al, az is jó
persze játékfüggő, de általában nem a CPU-ra, hanem a GPU-ra támaszkodik
minden másra elég nekem ez a C2D+SSD kombó
majd ősszel lesz Haswell, és akkor ez egy jó darabig jó lesz
-
Remus389
veterán
válasz
Sondi1986 #129 üzenetére
újonnan [link]
nem olyan drágák, ez tényleg megéri
, azt hittem drágábbak
és ha tényleg olyan nagy a tunningtartalék + alapon is gyorsabb+ a driverek még sokáig gyorsítják, és nem ois olyan sokat kell rádobni, azt hiszem ez egy okos vétel
na hát akkor a 3850, 4850, 5850 mind megérte, a 6850 kivétel az nem éri meg(feltéve ha 5850-esed van), de a 7850 ismét jó vétel
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #128 üzenetére
De mint láthatod azt amit írtam, hogy fele akkora erő is ugyan azt tudja. Azaz más architektúra + driver.
Régi kártyákra felesleges írni drivert. Legtöbben előre néznek. Régi cuccokba mond meg ki áldoz pénzt? Senki! Régi kártyát senki nem fog venni. Max olcsón bazárból.
Nálam a lényeg mindig az, hogy....alacsony ár / alacsony fogyasztás / magas teljesítmény. Ezért van 7770-em. -
Sondi1986
addikt
válasz
Remus389 #128 üzenetére
Az is fejlődik de nem akkor a mértékbe. Nincs az AMD-nek annyi embere meg ideje hogy a régebbi generációs kártyákra is drivert írjon. Ha úgy vesszük a régi kártyák közül az AMD kártyák gyorsulnak a legjobban.
Mert egy GTX560ti mikor kijött a HD6950 volt az ellenfele, most meg egy HD6870 szinten mozog.Olyan mintha az AMD később jönne rá hogy még van a kártyába tartalék, ez a 12.11 drivertől olyan gépem mint ha teljese más erősségű kártya lenne a gépembe. 10-15% az össze játékba hozott. de azért fél év után ezt kiadni.
Nv is fejlődik a drivertől de ekkorát előre lépést még nem láttam tőle, csak 1-2%ha 42k tudsz 7850-est 1GB-ost akkor azt vedd + 8k nem éri meg a 2GB-os.
-
Remus389
veterán
ne feledjük azért a driver támogatottságot
ha a régi szériát is ugyanolyan lelkesedéssel támogatnak, közelebb lenne egy 5870 egy 7850-hez
azonkivul egy 5850 725mhz-en fut egy 7770 nem tudom pontosan de több mint egy GHz alapon
szóval ezeket emlithetted volna különben ferdites... ekkora különbség azért nincs
hát nem tudom mennyire éri meg 7850-ból a 2 gigas...
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #124 üzenetére
Mint már írtam. GCN-t ne hasonlítsuk össze a régiekkel.
Hogy egy kis érdekességet mondjak. Most próbáltam a CRYSIS-t. 1080p Maxon minden, AA 4x
HD5850 1GB 256bit 1440shader 26fps átlagban
HD7770 1GB 128bit 640shader 22fps átlagban( és akkor csak alapon megy 1020/1150)
Már a GCN architektúra fele akkora telejesítménynél ugyan azt tudja.
7850-et ha veszel akkor inkább 2GB. -
Remus389
veterán
4. 7850-ben elég erős a tuningpotenciál. mondjuk itt kompenzál az 5850 abban még több a tunningtartalék, talán még jobb
Tehát még véletlenül sem hasonlítsuk össze a régi kártyákat a mostanival. miért? alapvető dolog
mindenesetre egy 7770-est szépen elken egy 5850-es is, pláne egy 5870 ennyi
mondjuk ez a 7850 még szimpatikus is, láttam már 42-ért és kb 40%-kal lehet gyorsabb az 5850-estől, ami pedig 25-30 között adható el, szóval már egy reális fejlesztés(mondjuk a legújabb, FC3-hoz ill Crysis3-hoz már nem árt, plusz a driverrel is rágyúrnak)
-
KAMELOT
titán
válasz
Remus389 #107 üzenetére
Lényeg. Ha megnézed a GPU-Z-t a 5850 és7850-nek tényleg ugyan azokat az értékeket látod.
Különbség viszont:
1. 1440 vs 1024 shader
2. 7850 már GCN architektúra ami teljesen más mint a előző
3. 12.11-es driver ami kicsit megtolja a 7850-et
4. 7850-ben elég erős a tuningpotenciál.Tehát ahogy előttem is írták Sajnos a 5850 már régi kártya. 8850 viszont kemény lesz.
Tehát még véletlenül sem hasonlítsuk össze a régi kártyákat a mostanival. Ez érvényes a nvidia-nál is.(#121) FlekkeN: AMD-vel linux alatt sincsenek gondok. 7770-nek is kicsi a fogyasztása.
-
FlekkeN
aktív tag
Csak most olvastam el a hozzászólásokat. Elfelejtettem megköszönni a cikket is!
Én nem tartozom teljes mértékben a 7770 favorizálók csoportjába. Elég nehéz a két kártya között dönteni. Szerintem a GTX650 is jó választás lehet:
GTX650 előnyei:
- kisebb fogyasztás
- rendes linux támogatás
7770 előnyei:
- jobb ár érték arány és teljesítményÉn Archlinuxot használok ezért a a rendes linux driver fontos számomra, de jelenleg Windows-t is dual bootolok a játékokért ezért el tudok tekinteni tőle, viszont Steam linux a sarkon van. Áhhh. Még mindig ott van a kisebb fogyasztás, amivel hosszabb távon talán kevesebbe kerül a kártya. Húzós kérdés, de 7770 mellett döntök.
-
Backspace
tag
Én is pár hete ez a két kártya között vacilláltam, míg végül vettem egy használt 6870-t. Az árszegmens majdnem ugyanaz. Nekem 30k volt akkor a lélektani határ.
Azért döntöttem így, mert a 6870-en erősebb kártya révén tovább ki fogja bírni szerintem, mint ezek a mid-range kártyák.
Eddig abszolút elégedett vagyok. -
Sondi1986
addikt
válasz
mickemoto #115 üzenetére
Hát 23-24k régen 6750/5750 volt most 7750-es aminek teljesítménye a 6770/5770.
28-30k régen 5770/6770 most 7770 van teljesítménye valahol a 6850 alatt van.
44-47k régen 6850 most 7850 van aminek a teljesítménye a 6970 az új driverral.
50-52k régen 6870 most 7850 2GB
60-65k régen 6950 volt most 7870-es
80-85k régen 6970 volt most 7950-es. -
Remus389
veterán
http://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/AMD-Sea-Islands-HD-8850-and-8870-Specifications-Leaked
-
Remus389
veterán
válasz
Sondi1986 #110 üzenetére
nem tudhatjuk milyen lesz, bízok benne hogy kihoznak egy jó ár /értékű karit, hivhatjak akarhogy tőlem
valahol olvastam hogy 7950 szintre lesz pozicionalva,.az már szaftos, ki tudja
mondjuk már egy jó ideje csak World Of tanks -ozok, illetve majd a StarCraft 2 multijaba kostolok bele, szóval most így jó
crysis 3-at azért nem hagyom ki, bár sejtem némi kompromisszumot kell majd kotnom
-
Remus389
veterán
válasz
Sondi1986 #108 üzenetére
közbe én is utánanéztem, oké majdnem másfélszer
az már korrekt, viszont a 3850-4850-5850 mindig duplazott
ehhez képest a 5850-7850 kevesebb mint másfélszer olyan gyors, és két generációs a különbség
mindegy a 8850-ben bízom hogy raduplaz a mostanimra, azt megveszem és hatradolhetek 3 évre.: )
mostanság drágán adják a kareszokat, lehet azért mert a 28nm gyartosor nem remekel, elképzelhető a következő széria olcsó lesz hogy felrazzak a piacot, mint a 4850 esetén, szóval kivarok... addig is jó ez
-
Remus389
veterán
az nem mindegy valóban, de hát nekem napi 3-4 órát megy
mindenesetre nekem az x850 széria jött be, az éri meg, a x870 nem éri meg mert kb 20-25%-kal gyorsabb, de volt hogy 50-100%kal drágább (lásd anno 4850 35K, 4870 70k!), és általában elegendő az x850 is, sokszor tunningolva behozza a nagytesot (persze azt is lehet, de %-ban nem annyira ), plusz az x870, mivel gyárilag huzottak gyakrabban mennek tönkre ami kellemetlen (főleg ha már nincs gari )
3850 volt pár hónapig, kb 33 ezer volt, 20-ért adtam el, mert raizgultam a 4850-re, ami kb dupla gyors volt ,de jó volt
4850 ugyancsak 33 ezer 3 évig mindent vitt, 10-ért adtam el, de kiszolgalt
5850 33ezer , másfél éve nincs panasz , még ugyanennyi ideig jó lesz remélem, nekem, kb dupla gyors a 4850-hez
6850 felejtos még gyengébb is
7850 pedig annyival nem gyorsabb mint az 5850 tehát nem éri meg
majd a 8850, az szerintem lesz olyan gyors mint a mostani 7950, tehát majdnem dupláját tudja majd a mostaninak
szóval én az x850-es szériában hiszek, annak ellenére hogy a 6850,7850 annyira nem üt, és utóbbinál sem érezném hogy megérte fizetni érte (persze egy 7950-ért igen, csakhát az drága )
az ilyen olcsó kariknal az a baj hamar rájön az ember hogy kevés, kijön valami erősebb játék és izgulni kell hogy szaggat
a közép felső kategória (x850) viszont kellemes áron hozza azt az érzést mint a drágábbak, plusz mindig ott a tunning
-
Remus389
veterán
válasz
Silenzio #100 üzenetére
ezt alairom, hogy az újabb cimekben javít az újabb, ez mindig így van
de összességében nem hinném hogy lehagyna
na mindegy is, én inkább majd egy 7950-re, vagy 8850-re teszem a voksomat, és akkor újabb 3 évig nincs gond(talán 4 évig ha az utolsó évben kompromisszumokat kötök, vagy csak kisebb gepigenyu játékokat játszok ), nekem megér 50 ezret a kényelem, az is igaz oregszem, tehát egyre kevesebbet játszom, lehet a következő, 8850-es lesz az utolsó, utána már a leendő fiamnak veszek.
szóval én az erős vasakban hiszek, hisz tartosabbbak, nem kell bosszankodnom hogy szaggat, előtte 4850-esem volt 3 évig, az is jó volt 1280-hoz, még ma is az
5850-est még másfél évig fogom használni hogy 3 év meglegyen
egyébként 5850-hez a 12.3 drivert érdemes használni, szerintem az újabbak már olyanok hogy cserére buzditson (magyarul lassitjak a régieket ), meghat ott a tunningtartaleka kb +30%
szóval egy kicsit trukkozni kell mielőtt rohanunk a boltba
az aramfogyasztas nem tényező, hisz ha van 40 watt fogyasztaskulonbseg az 2-3 Ft /óra kb
-
Remus389
veterán
válasz
Silenzio #100 üzenetére
ezt alairom, hogy az újabb cimekben javít az újabb, ez mindig így van
de összességében nem hinném hogy lehagyna
na mindegy is, én inkább majd egy 7950-re, vagy 8850-re teszem a voksomat, és akkor újabb 3 évig nincs gond(talán 4 évig ha az utolsó évben kompromisszumokat kötök, vagy csak kisebb gepigenyu játékokat játszok ), nekem megér 50 ezret a kényelem
-
dodopek
addikt
Csatlakozom a HD 7770-t favorizálókhoz! Nekem ugyan csak 7750 van, de ez is nagyon szépen muzsikál, hátmég akkor a nagytesó... És ugyanez a hűtés van a Giga által kiadottakon.
1440x900ban játszom a Call of Pripyatot, hülyére moddolva(Atmosfear3,Absolut Structure,SGM,stb),és 25-70 közti fps-t kapok. Ilyenek a képek:
képekEttől függetlenül természetesen max respect a cikk írójának, hogy dolgozott vele, és megosztotta az eredményeit a közösséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 27-28.000 forintért lehet még venni olyan videókártyát, ami használható is a mindennapokban?
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest