Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
válasz
-Skylake- #149 üzenetére
Többször is leírtam már, hogy az alkatrészek nagy részét (többek közt a hűtőt is) használtan vettem. Akkor miért új árakkal jön itt nekem mindenki?
De kíváncsi lennék, hogy te milyen hűtőt vettél volna a helyemben 14k-ért újonnan, extrém tuninghoz. Az meg már csak az extra, hogy a DRP3 fekete, és halk is. -
takacsbotond
őstag
Jó kis konfig!
norbert1998: Szerencsére sosem futottam bele ilyen n-power csodákba, de alaplappal én is végigjártam a szamárlétrát, mire megtaláltam a megfelelőt.
-Skylake-: Nem tudom hol olvastál te olyat, hogy én 25k-ért vettem volna cpu hűtőt... És én kérek elnézést, hogy a zsebpénzemből 3 év alatt összeraktam annyiból egy gépet amennyit a kortársaim fesztiválokon egy hét alatt költenek el.
satee76: Az a baj, hogy manapság 18 alatt tanulóként szinte lehetetlen munkát találni. -
takacsbotond
őstag
Nem értem, hogy egyeseket miért zavar az annyira, hogyha megengedhetik a szüleim anyagilag, hogy egy ilyen gépet finanszírozzanak? Az alkatrészek nagy részét használtan vettem, mint mondtam, te meg új árakból indulsz ki. Össz-vissz került mindennel együtt a gép kb 300k-ba, és 3 év alatt jutottam el idáig. Azt a baromságot meg nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a tanulmányaimhoz kell (bár annyiban igazad van, hogy előfordult, hogy a jó év végi bizonyítványom miatt kapott jutalom pénzt a gépre költöttem).
wolfman: Ha nem tűnt volna fel, az NZXT H440-ben el van rejtve a táp... A tápom pedig a legkissebb teljesítményű FSP Hydro G amit csak árulnak, ezen kívül a proci és a vga is komolyan tuningolva van.
Xaels: Mint írtam nem egyszerre vettem meg a gépet, hanem alkatrészenként, annak függvényében, hogy épp mennyi pénzem volt mindig próbáltam a lehető legjobbat kihozni a keretből.
Rakeem: Köszönöm! Neked is olvastam anno az írásod a gépedről, ütős konfig lett, használd egészséggel!
mcwolf79: Gyártónként változhat a tápellátás és a hűtés vga-knál, ami azért elég sokat számít tuningolásnál.
Praston: Köszönöm!Alapvetően nincs baj az Asrock lapokkal, amíg tönkre nem mennek. Ezek szerint te pont kifogtál egy jó darabot.
Bár régen sokkal rosszabb volt a helyzet, manapság már állítólag egész korrekt lapokat csinálnak.
zombinorbi: Köszönöm!
Redneck: Thx! Rajta van az oldallap, csak a képek miatt vettem le. Illetve régebben mikor még nem volt megfelelő a hűtés nyaranta időnként rákényszerültem, ha terheltem a gépet.
tomcat78: Mond! Ha jól emlékszem Veletechen még ki is próbáltam! -
takacsbotond
őstag
Köszönöm!
simonzé: Már van egy jó biciklim. Mit kezdjek még eggyel?Egyébként rendszeresen szoktam használni is, nagyobb bringatúrákra is szoktam vele menni, legutóbb például a Tour de Zalakaroson vettem részt. A hőség miatt a 127km-est nem mertem bevállalni, ezért idén is "csak" a 60km-esen mentem, de majd jövőre.
-
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #35 üzenetére
FX 8320 VS i5 2500K igp teszt? Na arra kíváncsi leszek!
Bár szerintem az FX fog nyerni!
Viccet félretéve várom a tesztet. Érdekes, hogy az eredeti Dell gépben az igp tapasztalatiam szerint erősebb volt mint a HD7470.
Én a GTX970-et a napokban becseréltem egy PS4-re, de nem igazán jött be a konzol, ezért tervben van, hogy eladom, és veszek egy RX480-at, vagy várok a GTX1060-ra. De ha kapok végre munkát akár még az is lehet, hogy egy 1070-et fogok venni, vagy egy használt 980Ti-t.
Xaels: A halkság mellett valamilyen szinten a külső is szempont volt, és a H440 nagyon tetszett nekem. A másik jelöltem a be quiet! Silent Base 800 lett volna, de H440-ből pont találtam egyet jó áron aprón, ezért végül az lett. A passzív táp pedig a ház miatt nem jöhetett szóba, az árról már nem is beszélve. -
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #33 üzenetére
Ebben nagyon igazad van! Nem kellett volna belemennem az anyagi háttérbe, az lett volna a célja eredetileg, hogy erősen korlátozott keretből, apránként is össze lehet rakni egy mondhatni "gamer" pc-t. Viszont, ha nem írom bele, sohasem tudtam volna meg a fórumtársaktól, hogy egy gazdag elkényeztetett élettelen kocka vagyok!
A képekre pedig legközelebb jobban oda fogok figyelni, csak gyorsan kellett elkészíteni őket.
Egyébként szoktam olvasni az írásaidat, pl az FX 8320 VS i5 2500K összehasonlításod nagyon érdekes volt, szívesen olvasnék még hasonlókat. -
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #24 üzenetére
A tuningolásnál valami nem volt ok, nem engedte 4,2Ghz fölé vinni a cpu órajelét, illetve az XMP sem működött valamiért. BIOS frissítést, és több dolgot is próbáltam, de nem jártam sikerrel. Azóta kiderült, hogy nem egyedi probléma a Z77-es Asrock alaplapoknál. Tapasztalataim szerint a nagyobb márkák közül messze az Asrock lapoknak a legnagyobb a meghibásodási aránya.
Kicsit kifejtenéd bővebben, hogy mi az amin szerinted változtatnom kéne a következő írásaimban?
Egyébként nem egy 5 perc alatt összecsapott írás, kisebb-nagyobb megszakításokkal kb 2 hónapja kezdtem neki. Próbáltam a legjobbra törekedni.
Mexildos: Feltételezhetően az okozhatta a szikrát, ahogy az alaplap áramellátásáért szükséges ágon lévő 6+2pines csatlakozó hozzáért a procihűtő felfogatásához. -
takacsbotond
őstag
Az UE32D6100SW egy elég jól sikerült darab. Mikor eladtam a Dell monitort az ezer éves Panasonic plazma tv-met cseréltem el rá.
Kis kalibrálás után gyönyörű lesz a képe, arról nem is beszélve, hogy már most 200%-osan túlteljesítette az LCD tv-k átlag élettartalmát.
Mi a probléma az antennákkal? A router egy ASUS RT-AC68U, viszont elég messze van a géptől, és elég sokat helyezgettem mire megtaláltam a legmegfelelőbb helyet.
Sn00k: A fényerőt könnyen lehet szabályozni, és nem vibrál a képe mint a régi katódsugárcsöves tv-knek, szóval semmivel nem rosszabb mint egy sima lcd monitor.
Valóban, azokat csak később vettem észre, és akkor már nem volt lehetőségem másik képeket készíteni.
kolopele: Ütős konfigod van!Bár nekem a halkság is legalább olyan fontos volt mint a teljesítmény.
-
takacsbotond
őstag
válasz
PC-rev-RM #12 üzenetére
Anno megfordult nálam a monitoros topik egyik különösen ajánlott darabja is, a Dell P2314H típusú monitor, és az előző Samsung tv monitoromhoz képest iszonyatos nagy csalódás volt képminőség tekintetében.
Ettől függetlenül már régóta tervben van egy monitor, de amikre tényleg érdemes lenne váltanom azok arany árban vannak, illetve magasabb felbontáshoz a GTX970 is elég karcsú lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Honnan indultam, milyen volt az első gépem, milyen amatőr hibákat vétettem, és, hogy hol tartok most...
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest