- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gPoint
tag
Grat a konfighoz. Nekem nincs bajom az asrock-kal. helyén kell kezelni, az árához mérten rendben van, bár nyilván szívesebben látnék a házban egy maximust.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Így indul a végtelen pénztemető
fogyasztásró még annyit, hogy nekem egy 990es sff dell elvegetál a 250es tápjáról i5-2500/8gb ram/ GTX750ti mellett
(anno a 2600k@5.0, 3x4890oc CF megette az 1080as corsairt - persze szénnéhúzva)
(tapasztalat) -
Praston
tag
Függ attól, hogy mit rak össze az ember illetve van-e OC vagy sem. Nekem tökéletesen elég az FSP Raider 550 wattos táp úgy, hogy az I5-4690K @4.6-on jár (lehetne feljebb is, de jó ez így most a melegben), MSI R9 290 gyári OC (1007mhz), illetve 4x4GB 2400 mhz-es ddr3 ami nem 1.5v-on jár hanem 1.65 de ez lényegtelen. Ha rátolok egy furmarkot meg intel burn testet, tuti elérem a csúcs pontját a tápnak, de senki sem erre használja a gépét, játék alatt nem fogyaszt annyit. Ez egy komolyabb gép, nagy fogyasztással, tény. Ide több kell mint 300 watt.
Pumbának igaza van abban, hogy lehet 300 watt fogyasztású gépet is összerakni kellemes értékek mellett, pl: i5-6400, gtx 1060 (legyen modern), 2x8 giga ram-al, 1 ssd + 1 hdd.
Egy kártyás rendszernek nem kell 1000 wattos táp, de ha valaki előre tervez pl: sli / cf, vagy halkabb gépet akar, esetleg mert miért ne alapon vásáról, azzal sincs baj. Legalább nyugodtabb. -
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #186 üzenetére
Jaaaa.... azt csak példaként mondtam, de igazad van, ma egy ilyen VGA még elég drága
Mindenesetre nekem a jó minőségű 300W-os táp egy jó idomulási pont, hogy véletlenül se vegyek nagy fogyasztású, hangosabb és erős hűtést igénylő cuccokat, bár én 5 évente veszek gépet, szóval van időm várni
-
trufa12
addikt
Én a tápvételt nem aprózom el sosem, azért vannak a lovak azért gyártják őket hogy vegye az ember..
Így ha később bővítek vagy bármi akkor sem kell a táphoz nyúlni .
Most is 750 w-os van a gépben. Az is marad, nincs annyi fogyasztásom így aztán nem is zavar hogy benne van .
Ha még mellé dobok egy vga-t sem lenne probléma . Szerintem az én gépem is megáll ilyen 400 w körül . Ha azt nézem hogy talán a vga 2xx w, a proci ugye nem nagy dolog bár hogy oc-zva van így biztos ott van 100 w körül. a többi alkatrész meg nokedli .Ventilátorát még egyszer nem észleltem meg pördülni .
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
Bárcsak igazad lenne, és valóban az emberek 99,9%-ának max 50 Wattot fogyasztó modern i5-ös processzora lenne, R9 290-et odaverő 150 Watt fogyasztású videokártyával.
Jó vicc.
Szerintem az arány pont fordított, és az emberek 0,1%-ára igaz csak ez.
Esetemben amúgy minden adott is volt, modern i7 processzor, stb., csak sajnos a VGA max terhelésen a brutális teljesítményért cserébe brutálisan fogyasztott is (emiatt is került eladásra).
-
PuMbA
titán
válasz
#24845312 #179 üzenetére
Ha jól választod meg a komponenseket és nem arra mész, hogy a lehető legtöbbet fogyasztó eszközöket veszel kályha kiegészítésként, akkor mindenre elég
Egy mai modern Core i5 processzor 50W-ot fogyaszt teljes terhelésen tesztek alapján, mellé egy maximum 150W-ot fogyasztó mai VGA, ami odacsapja az R9 290-et teljesítményben. Alaplap, memória, HDD, SSD stb.-re számoljunk 50W-ot bőségesen. Ez 250W összesen, tehát egy jó minőségű 300W-os táp az emberek 99,9%-ának elég
-
törölt tag
Csak annyit fűznék hozzá a 460 Wattos táp mindenre elég mondatodhoz, hogy ez nagyon nem igaz, nekem amikor R9 290 volt a gépben, még az 500 Wattos táp is kevés volt. Kb 490 Watt volt a mért fogyasztás full terhelésen (terhelés nélkül 48 Watt), pedig csak 1 db proci (Intel), 1 db memóriamodul, 1 db HDD volt a gépben, se extra ventik, se semmi más egyéb fogyasztó, és semmi tuning, minden alapórajelen.
-
Praston
tag
válasz
davidsone #173 üzenetére
Én nem apróznám már el ennyire, elég kevésnek tűnik az a proci, inkább ezt tenném bele, még pont támogatja [E5-2699v4], és még az ára is kedvező.
-
ataiksz
tag
Hali,jó hogy hangos a konfig,ha ott van a füled mellett...😋😎😂
Nekem egy icipici, de erős gèp az álmom...tuning nem kell...jahh ès halk legyen, sőtt,hangja se legyen,de minden fusson rajta fullba!!!
Lehet egy hűtőgèpbe kellene belerakni,bár maga a hűtő se halk...vagy a másik szobába lenne neki a hűtèse...távhűtèsű lenne...😂😅😜😋 -
Praston
tag
Konzolt is TV-n tolják a legtöbben. Kényelmi szempontból teljesen oké, elfekszel a kanapén és 100+ centis TV-n szórakozól egy kicsit. PC-n se gáz ha csak "casual" játékos vagy mint egyik régi barátom, Ő is TV-t vett monitor helyett mert nagyobb és neki megfelel. Magam részéről Én nemtudnék TV-n játszani, sőt sokakkal ellentétben én a TN panel és 144 hz kombót előbbre helyezem az IPS 60 hz-el szemben (tudom, hogy már van ips 144+ hz monitor), mivel számomra ez a fontos FPS-hez (cs:go, rainbow6, bf4, stb). Mindennek megvan a maga előnye és hátránya. Az egész azon múlik, hogy mi a cél.
-
deja vu
addikt
Kevés iskolás gyereknek van ilyen jó gépe. Egyébként játékra jó a tévé?
-
davidsone
addikt
Hasonlóképpen toltam én is fx 5200 nekem is volt ritka nagy hulladék volt de örültem neki akkor azt hittem a csúcson vagyok
Csere-bere ment nálam is emlékszem egy osztálytársam odaadta a 4Ti-jét mert nála nemadott képet dvi-n én meg vígan toltam szutyok crt-n vga-n
Korrekt a vasad, én úgy vagyok vele sosem érdemes az aktuális cuccokra váltani inkább az elöző vagy előtti csúcs v csúcsközeli hardverek érik meg, pl. i7 4790K-mat (szerencsével) 70Kért szereztem aprón kb. 1 éve,
780DCUII cseréltem 970WF3OC-re +10K több mint fél éveszerintem megérte
-
trufa12
addikt
válasz
davidsone #153 üzenetére
Jól emlékszem , az első nagyon xar volt, (talán p2 )
második egy p4 először gyenge vga, aztán egy über brutál fx5200(nah akkor az azelőtti milyen fostalicska volt... )
Utána pedig 2005 nyarán,lett egy faja amd pc-m ami akkor mindent vitt, leégett nyár végére a vga, rám sóztakegy nvidia 6600 ast,ami már fosra nem volt jó .
Aztán voltak apróbb csereberék, szir szarokra, és akkor lett egy c2d pc, NV8800 as kazánnal, aztán c2q 9800gt később meg minden féle fostalicska vga.Így kb az első 4 gép, aztán meg annyira ment már a cserebere, az isten tudja hány féle variáció volt, mire az elmúlt 3-4 évben aránylag mindig jó gépem volt, de most raktam össze ezt ami igazán fasza, meg időtálló .
Most pedig cserélem egy gtx 1070-re a 980-ti-t eléggé szánalmas .
Hogy ekkorát ugrottak szintbe> -
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #159 üzenetére
simán lehet tudja a fsz
-
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #154 üzenetére
Nekem csak laza +10 év nem csoda h. nem emlékszem...
...azt sem tudom mit ettem tegnappomorski: jaja vágom de nem a parizert
-
törölt tag
válasz
-Skylake- #147 üzenetére
Én nem fogok ilyen alpári stílusban írni mint te. A cikk íróját védtem. Ha ismernél nem feltételeznél ilyet rólam. Tudom miben más mire való egy i7. Nekem programozás tanulására elég lenne az i3? Igen. Azonban én nekem nem csak erre kell. Videó/kép szerkesztés és minden egyébbre is használom. Szívtam már eleget az i3-al. Pl egy Pepakura kín szenvedés vele. Igaz ezeket ritkában használom. Soha nem lehet tudni mennyi lóerő fog kelleni. Android SDK is kín szenvedés.
-
norbert1998
nagyúr
-
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #152 üzenetére
Nem tudom Ti hogy emlékeztek a konfigjaitokra én max az utóbbi 3-4-re emlékszem talán a 90es évek végétől kezdtem kis szaros koromban de a jó ég tudja hány cpu v vga v bármi fordúlt meg nálam volt h hetente cserélgettem...
-
davidsone
addikt
válasz
norbert1998 #140 üzenetére
Igen véletlen félre ment a kollégát nem kell táp téren félteni tagadja de takarmányokon él
Lehet spórolni a vga-n procin ramon azok nem viszik el a gépet csak símán szar lesz -
takacsbotond
őstag
válasz
-Skylake- #149 üzenetére
Többször is leírtam már, hogy az alkatrészek nagy részét (többek közt a hűtőt is) használtan vettem. Akkor miért új árakkal jön itt nekem mindenki?
De kíváncsi lennék, hogy te milyen hűtőt vettél volna a helyemben 14k-ért újonnan, extrém tuninghoz. Az meg már csak az extra, hogy a DRP3 fekete, és halk is. -
-Skylake-
addikt
válasz
takacsbotond #148 üzenetére
Egy DRP3 van a procidon. Az egy 90euros huto. Nem bantasbol irom, csak nagyon fura egy mondatban olvasni a szukos keretet es azt, hogy olyan borda van a procidon, amibol mas megvesz egy korrekt hutot es melle egy ramkitet vagy egy fel alaplapot.
-
takacsbotond
őstag
Jó kis konfig!
norbert1998: Szerencsére sosem futottam bele ilyen n-power csodákba, de alaplappal én is végigjártam a szamárlétrát, mire megtaláltam a megfelelőt.
-Skylake-: Nem tudom hol olvastál te olyat, hogy én 25k-ért vettem volna cpu hűtőt... És én kérek elnézést, hogy a zsebpénzemből 3 év alatt összeraktam annyiból egy gépet amennyit a kortársaim fesztiválokon egy hét alatt költenek el.
satee76: Az a baj, hogy manapság 18 alatt tanulóként szinte lehetetlen munkát találni. -
-Skylake-
addikt
válasz
#29810176 #127 üzenetére
Nem , engem kurvara nem erdekel, hogy neked i3, i7 vagy egy via chip van a pc-dben, ami zavar az az, hogy miutan bevallod, hogy boven eleg lenne neked az i3, utana meg fel is vagsz, hogy te mekkoraba vagy , hogy i7et veszel majd mert megteheted. Szerinted ki nem szarja le ? A Tescos hasonlatod meg haggyuk, ebbol (is) latszik a totalis inkompetenciad a temaval kapcsolatban. Az i3/5/7 nem veletlenul tagolt, mas es mas teruleteket fednek le , nagyjabol i3:altalanos felhasznalas, net,office stb (erre lenne szukseged neked) , i5 : jatek , i7: hc jatek, eroforrasigenyesebb alkalmazasok mint pl CAD, 3D. Az, hogy te ezt nem latod at, meg veletlenul sem jelenti, hogy az i3 nem nagyon jo. Csak te nem ertesz hozza.
-
pomorski
őstag
válasz
norbert1998 #140 üzenetére
Már elhiszem.
@(#138) davidsone: N-power tápom (és csirketápom, valamint macskatápom) eddig még nem volt, de őszintén szólva nem is nagyon vágyom rájuk. Esetleg egy nyúltáp jöhetne...
-
satee76
aktív tag
Amikor ilyeneket olvasok, örülök, hogy nekem nem tömték a zsebemet a hardver fejlesztéseimhez.
Mindennek én kerestem meg az árát (tanulóként is). Emlékszem is mindenemre amim csak volt.
Nem bántani akarlak, de nekem az irásodbol ennyi jött le.
(Pl. az első dvd irómért 2004- ben 4 héten keresztül jártam túlórázni) -
copass
veterán
1. c64c+magnó+2 joy anyám+keresztanyámtól ajándék. mai napig megvan és működik!
később vettem hozzá, floppy,lemezek,cartridge,stb. újság kihordásból összegyült szép lassan minden!
2. legelső önálló keresetemből vettem vmi alap pentiumot, tualatin magos vagy vmi ilyesmit asszem meg nv mx440, ebben cserélgettem dolgokat amíg lehetett, de rég volt már...
3. ez a vas már főleg munkára lett kihegyezve (render,anim) amd phenom x4 4x2.3ghz asszem, 9800gt. 8 évet húzott le becsülettel, alaplap nyekkent ki alóla. a többi részét eladtam az ment bele a kövi konfigba.
4. tavasszal i5+750gtx+128gb ssd, addig megy amíg el nem füstöl. -
norbert1998
nagyúr
válasz
pomorski #137 üzenetére
Na ezen meg én hiszem azt hogy viccelsz
Mármint hogy azt hitted viccelek. Nem tudom, valahogy komolyan meglepett.
davidsone: Gondolom nekem szántad, és hát jaah, a hatodik napon nekem is leesett. Épp
-eket irtottam, mikor elment minden.
Az a gép is még elég erőteljesen tudatlan vásárlás volt, főleg táp és ház terén. Azt hittem, azokon lehet spórolni, de még az alaplapot tekintve is. Mostmár tudom, hogy amin lehet spórolni, az a... szék amin ülszVagyis, gyintelnél lehet az alaplapon is spórolni, ha nem tuningolsz, de amd-nál nem.
-
wounton
csendes tag
Az eleje rég volt, de így rémlik:
1. Intel Celeron 1000 | Geforce2 mx 400 | 512MB RAM
2. AMD Barton 2600+ | Radeon 9600 XT | 2GB RAM
3. AMD Athlon II X 455 | Radeon HD6750 | 4GB RAM
4. Intel G3258 | Nvidia GTX 750 Ti | 4GB RAM
5. Intel i5-4460 | Nvidia GTX 750 Ti | 8GB RAM -
pomorski
őstag
válasz
norbert1998 #136 üzenetére
Mikor korábban (#134) írtad a CNC-t, akkor azt hittem, hogy viccelsz. De mostmár elhiszem. (A környezetemben ritkán látom, azt, hogy egy gépnek "ipari" alkalmazást szánnak, ezért hitetlenkedtem. Eddig még csak egyszer láttam, hogy valaki "iparba" vitte az őskövület gépét: Egyszer egy haverom összeszerkesztette a kocsiabroncs-kiegyensúlyozójával.)
-
norbert1998
nagyúr
Szóval, az én sztorim, ha már mindenki sztorizik
Volt egy Pentium 3-as PC 400-valahány MHz-es procival, már nincs meg, így nem is tudom mi volt benne. Ez egy rokontól jött, valószínűleg leselejtezte, vagy fene tudja. Nagyon rég volt.
Utána jött az említett Cerka. Ezt már mi vettük (vagyis az ősök, még nagyba építettem annak idején a homokvárakat az ovodában). Celeron D 331. 90 nm, 2.66 GHz, 128 MB-os ASUS A9550-es VGA, először 1x, majd 2x 512MB DDR RAM és egy 80 GB-os vinyó. Sulinetes időkből való. Mai napig megvan, immár nVidia 7200-as GPU-val, mert az ASUS megadta magát, majd az épülő CNC maróhoz lesz kontrollmasina.Igen ám, de eljött az idő, mikor nem ment a COD5, és még sokminden más. 2012-ben váltotta egy Core 2 Duo E4300-as PC, alaplapra integrált GPU szerű okádással, és egy Sapphire Radeon HD6450 2GB lett belevéve, hogy majd a 2GB-os biztos elég lesz játszani. Hátőőőőnemannyira. Utána kezdtem el utánajárni a dolgoknak, hogy mégis miért nem, mi számít minél, meg hogy a 2 GB DDR3 VRAM-mal ki lehet törölni azt a bizonyos hátsó felet. Ez a gép a szülők netezős gépe, ebben is 80 GB vinyó van, tho.
Aztán 2013 tavaszánk elején (még mindig az ősök pénzéből, eddig az övükéből ment minden) öcsémmel közösen karácsonyra és szülinapunkra kértünk egy PS3-at (SS, 500GB). Elég hamar meguntam, hogy őőő drágák a játékok, el lett adva. Na onnantól fogva szülőnek nem sok pénze került a gépembe.
2013 őszén/nyarán a PS3-ból kapott 53 rongyhoz hozzájött a zsebpénz, aminek a felét már munkával kerestem meg. Bár eléggé szűkös volt a keret és a 8 magot meg a 7850-.et mindenképpen akrartam, meglátszott. A gép a következőkből állt az első hat napban:
N-power n-base 500W táp, FX 8320, seggszikla 970 Pro3, 4 GB Kingmax RAM, Sapphire 7850 1GB, 500 GB vinyó.
A hatodik napon az úr mondá: legyen mégis sötét. Ugyanis (falból felvett) 230W-tól megsült a táp (tűz forró volt). Most el tudjátok képzelni, mennyit ehetett a gép maga, ha egy ilyen trágya hatásfokú táp is ennyit vet t csak fel. Szerencsére mást nem ölt meg. Az iPon-nál el tudtam intéztetni, hogy visszautalják az árát és vettem egy FSP Raider 550-et, ez még a 80+Bronze, nem a Silver.
Ja igen, azt fontos tudni, hogy a ház egy nagyon pici, papírfalú M-tech Flamingo volt. Elég szépen forrt benne a későbbi VGA felhozatal kis tulzással.
Így már kicsit lehetett adni a táppal a tuningnak, bár a procin gyári hűtő volt. Azt 4 GHz-ig tudtam elrángatni, a VGA-ra meg 50% ráment még tuningban, alapfeszen!A 860 MHz-es alapórajelet egészen 1250 MHz-ig el tudtam vinni (kb első blikkre). Elég brutális ereje lett, a furmark-ot használtam a nézésére, az alapfeszes 45fps-ből lett 63-67! (A 280x tud 90-et, 1024*768 burn-in)
Aztán vettem egy Thermalright Macho 120-at, meg én hülye alányomtam az ÖSSZES pasztát amit adtak hozzáSzóval alig lett hűsebb.
A következő lépés egy Sapphire 7950 volt, amin az előző tulaj a gyári ventit fix fordulatúakra cserélte, ami azt eredményezte, hogy túlforrt a kártya. Hamar vissza is lett neki küldve, lett véve egy XFX DD 7970. Az meg forrt. 85 fok se volt ritka veszett rikácsolás mellett sem. MX2 alá, az se segített. Aztán mondták páran (ekkor csatlakoztam be a PH legszakmaibb topikjába) hogy a ház lesz az ok. Az egyik ottani tag felajánlotta a Fractal Design Core 3000-es házát postával 9 rugóért!
Közel hibátlan ház volt, azóta is megvan, csak az elején a rácsot fehérre fujtam.
Nem sokat hűlt a VGA, úgyhogy azt egy 1:1-ben cserélt 280X Dual-X váltotta. Eléggé antituning, 100 MHz-et alig lehet rajta emelni, de legalább hűs, 71 fokon tetőzik 7V-ra kapcsolt házhűtés mellett.
Azóta került a gépbe egy 2x4-es Crucial RAM és egy SSD az Intel 530-as képében. Két nappal annak érkezése után (plusz közben volt egy egy hetes nyaralás, aminek utolsó napján találtam ki a következő tevékenységet, s hazafelé már meg is vettem az egyik alkotóelemet) pedig átváltottam Gyintelre. Seggszikla Z77 Extreme 4 és egy 2500K képében. A proci kb 1:1-es csere lett, a lap meg annyi, mintha szegény 8320 alá vettem volna egy alaplapnak nevezhető valamit ahelyett az ipari félrematricázás helyett. (Supported 130W CPU-> nem fagy ki a 8320 benne, de agyonfolytotta, amit csak azután tudtam meg, hogy a Gyintellel lenyomtam a bencheket.
Ez a csere tavaly augusztusban volt, Windows-t utoljára az SSD érkezésének napján telepítettem, a 8.1 képében, amit másnap 10-esre frissítettem, következő bekapcsolásnál meg már másik platform ketyegett alattaIlletve valamikor került bele egy Xonar DG is. Hogy mikor meg honnan...
No, röviden ennyi a sztorim, sok csalódás, kapkodás és hozzánemértés volt benne, és biza a szülők is vettek dolgokat eleinte.
Jelenleg meg (ha már a ki mire költi a pénzét témánál tartunk) VGA cserét akarok, de a nyáron nem akarok játszani, viszont szeretnék autót venni, a VGA árából talán át is lehetne iratni, tehát az megvan, és mikor majd lesz pénz VGA-ra, lesz az is, addig ott az IGP. 290X-en, 970-enesetleg 290(x)-en gondolkodom, attól függően szept elején milyen árakban lesznek ezek, mennyi marad az autóból és mennyit tudok dolgozni menni.
Szerk: eőször volt az XFX, az forrt és az volt a 7950, aztán a második dual-x-es kártyám, a 7970
-
BeZol
őstag
válasz
pomorski #132 üzenetére
Én a régi 2010es i3-as laptopomat szoktam éjjel-nappal üzemeltetni. A tápja 90W-os, tehát ennyit biztos nem fogyaszt, közben még a tv-n is tolom vele a fullHD-s filmeket, és bírja a kis 5470es mobility radeon.
Beállítottam, hogy lecsukott kijelzővel is menjen tovább, soha ne kapcsoljon le, az egeret meg rátettem a tetejére, és akkor tv-n keresztül tudom kezelni, ha meg gépelni kell, akkor felnyitom, na bumm, és ha áramszünet van, akkor bírja max 30 percig (a gyári akksi ennyit bír 6,5 év után, és ha szerencsém van, akkor rövid áramszünet esetén nem száll el a szerver).Vajon ezt egy windows 10es gépnél hogy csinálom meg a kötelező windows update-ekkel? Windows 7en kilövök mindent, és akkor tényleg nem történik meg az, hogy hajnali 3kor újraindul.
-
pomorski
őstag
válasz
norbert1998 #131 üzenetére
És mire lesz jó az a régi gép? Pl. egy otthoni privát felhőnek?
A tesóm pl. egy ilyen gépet használ éjjel-nappal működő linuxos fájlszervernek, meg torrent-kliensnek. Úgyhogy jó az öreg a háznál, -ha a fogyasztással nem számolunk. És az éjjel nappal menő linuxos gép azért k.jó, mert én így is akármikor akárhonnan be tudok rá ssh-zni pár fájlért.
-
norbert1998
nagyúr
Nekünk egy cerka 90nm-es 2.66ghz-es(nem emlékszem a nevere) meg asus 9550-es gép volt az első családi, volt előtte más is, de azt nem mi vettük, csak "kaptuk", valami rokon selejt gépe voltviszont mai napig megvan, és már találtam is neki funkciót. De ha már mindenki regényt ír, kicsit később én is megírom az enyémet. Még a végén pc regényíró topik lesz ez
-
BeZol
őstag
Gratula a cikkhez. Megosztanám a gépkalandomat én is, legalábbis a legutóbbit.
Régen 2-3 évente teljesen új gépeket kellett vásárolni, mert annyit haladt a technika. Az utolsó gépvásárlás, amit még a szüleim finanszíroztak, az 2009-ben volt. Kiszámoltam, hogy nagyjából milyen gépet érdemes ésszerű keretek között vásárolni, aztán édesapám jófej volt, és mondta h mindenből vehetek 1 fokozattal jobbat, így lett végül E8500 v. Q9400 helyett Q9550esem és 4850es radeon helyett 4870esem, ill. 2gb ddr2 ram helyett 4gb. És ezek nagy dolgok voltak akkoriban (mondjuk a prociból pont akkor jelent meg az első i7-es széria...). Hát mondanom sem kell, 2012ben vettem egy gtx 680ast (már diákmelós pénzből), amivel már procilimitem volt néhol még 2.83ghz-ről húzva 4ghz-en is! Hát én idén nyárig bírtam a szenvedést vele (és passzoltam le kisöcsémnek a gépet), mert kb. a gtx 950-es kártya szintje az, amit 4ghz-en talán procilimit nélkül kihajt 1080p-ben. (7870xt van a gépben egyébként)
Még tartanak a tanulmányaim, de félig már magamról kell gondoskodom, és ha bármi "extra" dologra szeretnék költeni, akkor az csak diákmelóval lehetséges.
Én eleve nem tartottam magam egy költekező embernek, de mióta már magamnak keresem azt a picit is, na azóta nagyot fordult a világ, és minden garas számít. Mivel új gépet a szülők már nem finanszíroznak, így most 1 évnyi diákmunkával sikeresen félretettem annyit, hogy végre lehessen egy új számítógépem.
Tavaly ősz óta rendszeresen olvasom a híreket, teszteket, és hosszas mérlegelés után arra jutottam, hogy marha sokat kell érte spórolnom, de akkor már ne legyen benne annyi megszorítás a végén.
Sajnos így közel 1 év után sem gyűlt össze elegendő összeg álmaim gépére (természetesen viszonylag ésszerű határokra kell itt gondolni), így végül választhattam, hogy i5 6600k-s gépet veszek gtx 970/ rx480-nal újonnan, és talán a dx12 elterjedésével nem koppanok nagyot a proci miatt az elkövetkező 4-5 évben és minden baba lesz, vagy esetleg i7 6700k mellett döntök, ami talán olyan sokat nem is jelentene per pillanat, de hát az már +30ezer Ft... Használt gépeket is néztem max. 1 éves időtávlatban (skylake előtti gépeket kilőttem, mert nekem KELL az m.2 slot 32gb/s sebességgel, azok meg csak 10et tudnak), de olyan pofátlan használt árakkal hirdetnek egyesek, hogy kb. új árban akarják rásózni az emberre, vagy annyira keveset engedtek az újkori árból, hogy inkább akkor már új gépet veszek tényleg saját szájam íze szerint a pénzkereten belül mindenféle megkötés nélkül.
Végül nagyon szerencsésnek érzem most magam, hiszen tegnap sikeresen megvettem egy olyan használt gépet, ami még az álmaimat is felülmúlja, mindezt egy új i5 6600k-s gép áráért, cserébe "csak" fél éves a gép, 4mag4szál helyett 6mag12szál, és olyan komponensek vannak a gépben, amiket már túlzásnak tartottam volna újonnan megvásárolni, ill. vízhűtést sem vettem volna, hiszen 25-30ezerért ott a noctua nh d15s mint a világ legjobb léghűtése, erre kiderül h ez a vízhűtés annál halkabb és még jobban is hűt úgy, hogy eddig úgy tudtam, hogy a pumpa miatt hangosak a vízhűtések, na hát ez marha halk.
Tudtam, hogy egy új i5-ös procival cs:go-ban 1080p low beállításokkal warokon 180+ fps helyett 230+ fps-em lenne azonos vga-val, de arra álmaimban sem gondoltam, hogy 700-800as értékeket fogok látni, igaz 2szer erősebb gtx 970essel. Publicon mindig húztam a számat, hogy 120 alá is benézett az fps, hát az most 480 alá nem akaródzott esni, csak lestem mint a bucsuban.
Nekem fontos volt, hogy az alapok jövőtállóak legyen, főleg most a dx12 eljövetelével, így nagyon húztam volna a számat egy i5-össel (még ha most kb. 3 évig nem is lenne miatta probléma), tehát ez most így úgy gondolom alsó hangon 3 évig overkill lesz cpu frontról, és csak a vga-t kell majd 2-3 évente max. 100ezer Ft értékben cserélgetni úgy, hogy lehetőleg legalább 40ért menjen el a régi, és akkor tulajdonképpen most 6+ évig (előző gépemmel 7 évig húztam, akkor ezzel 9+ is lehet ha bírja a technika) 2-3 évente max. 60ezer Ft-okat kell összelapátolnom (persze addigra már diploma után leszek és biztos nem fogok érte annyit szenvedni mint most), tehát innentől kezdve lehet lakásra vagy bármi másra gyűjteni, mert erről most levan a gond.
Természetesen mivel a régi gépem kisöcsémé lett, vele együtt ment az egerem, billentyűzetem, egérpadom, fejhallgatóm és monitorom is. A cs:go-ról írva kitalálhatta már mindenki, hogy főleg fps-ekkel tolom, így itt is van egy szint, amit meg kell ütni, így viszont mindent összerakva még alsó hangon 160ezer Ft-ot kell költenem a gépre, és így kereken 500ezer Ft-ba kerül majd az egész kockulás. Na gondolom ilyenkor gondolkodnak el a szülők, hogy inkább konzolt vesznek a gyereknek!
Természetesen ahogy már írtam, jövőtálló gépben gondolkozom, így lehet, hogy pont addig nyújtózkodok ameddig a takaróm ér, és 24" tn 1080p 144hz helyett 27" ips 1440p 165hz lesz a monitor (tripla annyiért...).Kicsit vegyesek az érzelmeim. Örülök, hogy lett gépem, és a nyaralgatást befejezve a hiányzó alkatrészeket is beszerzem, de annyira sokat kellett érte gürcölnöm, és annyira sokba kerül, hogy közben nem is tudok annyira örülni neki. Tény, hogy jövőtálló (főleg a sandy bridge óta tapasztalható kb. semekkora gyorsulással kalkulálva és azzal, hogy a sok mag alacsonyabb órajellel jár a sok hő miatt, lásd 10 magos 6950x), és ha a 660ezer Ft-os gépárhoz (asus pg279q monitor miatt) hozzáadom a 2 évente 60ezer Ft-os vga költséget, akkor a 8. évben járnék 900ezer Ft-nál, majd 10 évesen eladnám az egészet, talán 150ezer Ft körüli áron (csak a vga érne legalább 40ezret ekkor, tehát ennyi talán kijönne perifériák nélkül is, már ha addig nem szál el a gép!), és ez így a 10 év alatt perifériák eladása nélkül össz-vissz 750ezer Ft-ba kerülne nekem, ami a 10*12 hónap alatt havi 6250 Ft-os költséget jelent, ami nem is olyan sok. Tény, hogy így elsőre betegnek tűnik 10 évre tervezni egy gépet, de erre jó példa a régi 7 éves gépem, aminek ha nem lesz baja, akkor 1080p-ben még 2 évig tutira elviszi low grafikán az olyan újabb játékokat, amiknek nincsen 8gb-os ramigénye, és így nézve simán hozható lesz az a 10 év ezzel az új géppel is.
Az biztos, hogy most csak az internet + tv havi-költségem (10,5ezer Ft) magasabb, mint ennek a 10 évre vetített ára, és diploma után olyan anyagi helyzetbe kerülhetek, hogy nem várom meg a 10. évet, de ettől függetlenül elég szarul esik ennyi pénzt egyszerre elkölteni és kiüríteni a megtakarításokat szinte teljesen.Az előző gépem monitorostul, mindenestül számolva tulajdonképpen 500ezer Ft körülre jött ki, viszont mivel nem az én pénzemből volt, örültem, hogy mindenből eggyel jobbat kaptam mint azt elképzeltem. Hát most ezt saját pénzből megtéve már kicsit keserű a szőlő, és nem tudok úgy ujjongani, mint anno régen, még ha "olcsón" is szereztem meg a gépet, és nagyon jó vételt is csináltam. Hát ezért nem mindegy, hogy ki finanszírozza a gépet.
Egyébként a géped 6 évig tuti jó lesz
Egy kis kiegészítés, amikor a jövőtállóságról írtam, akkor erre gondoltam, hogy ide érkezhetünk a dx12 teljes kihasználásával:
Most itt vagyunk dx11-ben:
És per pillanat talán vmi ilyesmit tud a dx12 proci szempontból:
További kellemes nyarat mindenkinek!
-
tomcat78
őstag
Még mindig az anyuci pénzén megy a sírás???
Ugyan már...Néhányan el nosztalgiáztak,nosztalgiáztam...már volt értelme az írásnak.Meg persze lehet vért szívni a ki mit csinál a pénzel,amivel támogatják a szülők.Pl nekem is szülők vettek commodore-t,mint itt sokunknak...Nem hiszem,hogy itt nagyon sokan megengedhették volna maguknak kb pelenkás koruktól úgy....míg el nem kezdtek dolgozni,hogy bármit saját pénzből tegyenek(a pelenka egyéni vásárlásáról meg ne is beszéljünk...)
Gondolom itt tizenévesen mindenki a saját pénzén járt pl bulizni,itta meg az első sörét,stb...
Meg van a véleményem a mostani feltörekvő generációról az esetek javarészében,de azért neki esni valakinek,mert volt ambíciója,hogy egy elviekben számítástechnika iránt érdeklődőknek szóló oldalon leírja a saját kis dolgait...hááááát...minimum nevettséges,ha figyelembe vesszük,hogy a legtöbb lehúzást azért kapta,mert nem a saját pénzén vette.Az hogy mennyire informatív,vagy nem az túl sokakat nem hatott meg...Lehet kritizálni sokmindent,de a "miből" szerintem nem tartozik ide...
Uff,én beszéltem -
-Skylake-
addikt
válasz
#29810176 #56 üzenetére
Es akkor te most nagyonkemenyvagy , hogy neked eleg lenne az i3 is , de veszel i7et ? Kuldok majd kekszet.
A cikkhez : szuk keretbol is lehet jatekos gepet epiteni mi ? 25k a cpu hutod. Nem a cpu-d , a hutod. Jo szuk az a keret. Arrol nem is beszelve, hogy en nem is ertem mi ennek a cikknek a funkcioja, anyam penzebol hidd el enis epitek barmilyen gepet...
-
kolopele
nagyúr
válasz
takacsbotond #120 üzenetére
Addig még van némi idő. Jó lenne már egy olyan egy GPU - s kártya, ami tudja stabilan a 4K - t, de szerintem ez nem érdeke a gyártónak.
-
BiP
nagyúr
Ha már támadást szeretnél: Ilyen jó cuccaid vannak, de egy normális fényképezőre meg már nem futotta
(#76) norbert1998 : Arra gondoltam, hogy sok-sok pénzt beleöltem suli (főleg egyetem) alatt, (mindig saját pénzből, szülők még '92-ben az induló DX2-66-ot vették családi gépnek, azóta csak én költöttem a gépre) és nem a jövőre gondoltam, nem takarékoskodtam (bár tartalékom mindig volt) pedig így utólag azt mondom, talán okosabb, felelősségteljesebb lett volna.
-
trufa12
addikt
válasz
XtremLor #116 üzenetére
Ha szemfüles vagy , láthatod van ott egy erősítő az asztalon
2 szélen közepes (b&W)hangfalak a satelitok ..
az a két kis p..füst csak dísz a falon.
A tv azóta be lett állítva, döntve, húzva tolva . jó helyen van az ott .Csak kicsit ferde lett mert baxott nehéz volt az állvány, a fal vakolata (meg a vályog is mállott ) így kemény volt megoldani ... -
Simi37
őstag
Hat mit ne mondjak jo dolgod van. En most fogok gepet venni az osszes eddigi megtakaritott penzem + az egesz nyarat vegig dolgozom es anyu kicsit besegit (<30%). Es itt nincs hiba lehetoseg...
-
trufa12
addikt
Nem értem mi a baj ezzel, ha neki gép kellett, meg tudják engedni, és nem kell félniük attól hogy most kenyér v pc, akkor miért ne vehetnék meg... És ha most játékra használja, lehet később majd programozni fog ... sose tudni . Vagy bármi olyan dolgot amit csak pc-vel lehet megoldani .
Én is meg vettem az új gépem, stb dolgaimat, 3 hónapja, és még csak játszani se nagyon játszok. De van tudom hogy jó :, van benne tartalék, évekig el leszek vele, aztán majd kiderül fogom e használni valami komolyabb dologra.
Aztán pedig nem kis pénzbe fájt, részben én kerestem meg rá, más részben besegítettek .
-
Alf25
tag
Egy kicsit Én is elnosztalgiáztam Volt amikor örültünk, hogy a 486DX33-al tökéletesen ment a Doom. Kit érdekelt, hogy milyen videokártyád van, bár azt hiszem akkoriban egy ISA trident 8900D-m volt 1megával.
Az én sztorim:
Először lecseréltem a 33mhz-es Intelt, jött egy Cx486DX2-80, majd alaplap és proci csere Am5x86-P75!Később Pentium 100, K5-100, K5-133 (Ami kb semmiben sem volt gyorsabb a K5-100-nál, mert mindkettő 100Mhz-en ment, istenem mekkora csalódás volt). Majd próbálkoztam nagyon olcsón fejleszteni, jött egy IBM6x86-P166L+ (Cyrix), az se volt egy nagy durranás, sőt mintha visszalépés lett volna. Aztán 99'-ben megjelent új Star Wars előzetese amit mov-ban néztem quicktime alatt és totálisan nézhetetlen volt, ekkora határoztam el megint, hogy cpu-t kell cserélni, jó áron tudtam venni egy intel Pentium 200 MMX-et és minden megváltozott!
.. Aztán sok-sok celeron... 366A, 1100, majd P4 Celeron 2,4ghz, Intel P4 2,8 Northwood, Emlékszem az első Abit BH6 amit vettem, mindjárt selejtes volt és el se indult!
Egyetem alatt aztán sokáig nem tudtam rá költeni, majd mikor már dolgoztam megint tudtam fejleszteni. Mekkora jó proci volt az C2D E8400, Majd jöttek az i széria.. I7 860, I7 2600k, azóta csak gpu-kat cserélgetek, mert felesleges pénz kidobásnak érzem egy újabb alaplap + cpu cserének... Bár jó érzés, mindig a legfrissebb hardverre fejleszteni, de igazából nincs az az ösztönző hatás mint régen. Még játékokból sincs túl sok ami megfogna, és azt mondanám, hogy na ezért érdemes legalább gpu-t cserélni, hiába vettem meg a legújabb Doom-ot, nem kötött le, kb 30 percet játszottam eddig és azt mondtam, hogy jó inkább csinálok valami mást.
Szerintem ezt a gépfejlesztés mizériát, mindenki egy nagy kalandként éli meg, majd a varázs egyszer elmúlik( ha elmúlik), de jó kaland és ez tény!
-
haxiboy
veterán
Nem értem miért gond ha másnak jobb gépe van? Csekkoljátok a profilom és lehet savazni engem is
-
davidsone
addikt
fasza kis gépezet
Szerintem mindenkinek meg van a maga szpólétrája én is így voltam ATX->mATX->miniITX építéssel...
...de megérte -
grengor
csendes tag
Néhány kommenten kiégtem... Nem mindegy hogy mire költi az ember a pénzét?
Valószínűleg azért gépre, mert erre vágyik. Pont. Nekem nincs ilyen gépem, csak egy nyamvadt i3-as olcsó laposom van amit én fejlesztettem fel évek alattde nem sajnálom tőle. Irigylem, az tény, de legyen boldog vele. Nekem ennyi idős koromban nagyon tré gépem volt, én még emlékszem milyen ha csak régi játékok indulnak, és azok is csak minimumon, miközben a haverok csapatják ezerrel a krájziszt. Legyen boldog vele, ne menjen utazni és bringázni az árából, ha nem utazni, bringázni, vagy akármi mást csinálni akar.
Használd egészséggel! Durva konfig az biztos
wolfman: valami modding, vagy kihívás, vagy probléma megoldása tényleg hiányzik a cikkből.
takacsbotond: tessék szépen flexelni, forrasztani, festeni, ráhegeszteni egy űrhajót vagy légzőnyílásokat vagy valamit akármit -
wolfman
veterán
válasz
#29810176 #86 üzenetére
Kicsit vicces a helyzet, mert nekem is rögtön ez jutott a cikkről eszembe, hogy faszásan önfényezés ez. Mint amikor egy társaságba bejön egy új arc aki a társaság érdeklődési körét érintően mindenből a legjobb van neki, a legmodernebb vagy az se, de van lehetősége válogatni. Kutyát nem érdekli, de ő akkor is megossza mindenkivel. Na de, nem akarok itt ugatni.
Itt a cikkel talán annyi a baj, hogy semmi különlegessége nincs a fejlesztésnek, nem tett semmi kiemelkedőt a gépe érdekében, mindösszesen volt pénze hogy vásárolgasson össze vissza. Egy ilyen írás akkor érdekes, ha van valami apropója, szövevényes a történet esetleg tud moddingolni, jó barkácsolásban, de itt nyomokban sincs ilyen esemény. Így nekem is csak ilyen önfényezés, indokolatlan rongyrázás hatása van. -
törölt tag
válasz
fornettisuti #84 üzenetére
Neked mi bajod van? Korwktül leírt majdnem mindent. Más is leírta, hogy mit és hogyan fejlesztett a gépében. Szabályzat nem tiltja!
-
lulek
csendes tag
Háh, nekem 10 év alatt össz. 2 gépem volt, a legdrábább fejlesztés +memória
Csak hát akkor még volt időm játszani, de nem volt pénzem, most meg van pénzem, csak nincs időm.
Ilyen világban élünk bizony -
fornettisuti
veterán
jo tudni, hogy mar az onfapolas is kimehet logoutra😶
-
pomorski
őstag
válasz
planbmokus #80 üzenetére
Akkor a te történetednek pedig lehetne az a címe, hogy "Gépfejlesztésem története by planbmokus".
Viccet félretéve, sajnos én csak szobabicajozni tudok.
-
VirsLee
őstag
válasz
takacsbotond #78 üzenetére
Félreérted a dolgot. Nem azzal van bajom, ha a szülő vesz, ezt-azt a gyerekének, csak azzal, ha a gyerek ezt lehúzásra használja fel. Ez nem derült ki nekem, hogy tudta-e azt anyukád, hogy ez csak játékra lesz. Ha igen, akkor minden rendben van
Ahogy azt már más is írta az embereknek más-más értékrendjük van.
Ahogy korábban már írta valaki, ha már Te termeled meg a pénzt, nem fogsz ennyire pazarlóan bánni vele. Nem a végeredményre gondolok, csak a fura, szerintem indokolatlan cserékre. 20 éve nekem is hasonló motivációim voltak, majd fel fogsz nőni Te is19 évesen komolyabb konfigom volt az akkori szinten, mint ma, most egy i5-6600-t használok GTX950 videókártyával. Csóróbb konfig, mint a Tied
Annak idején hónapokig képes voltam áldozatokat hozni érte, most egyszerűen inkább másra költöm. Inkább költöm utazásra, túrázásra, színház, étterem, stb. Rá fogsz majd jönni idővel, hogy sokkal jobb nem egyedül elkölteni a pénzt.
-
copass
veterán
válasz
planbmokus #80 üzenetére
ha már elhízás szóba jött, mint az ülő munka hozadéka.
ne feledkezzünk meg az ínhüvelygyulladásról (vagy kéztőalagú szindróma), nyakfájdalom, derékfájás, aranyér, magas koleszterin!
a birtoklási vágy mindenkit elkap, legjobb gép,legtöbb játék,stbstb. majd elmúlik! -
planbmokus
senior tag
Egy időben volt amikor én is ki voltam kattanva. ha nem volt meg a legújabb i7 meg a legújabb Radeon..
Pár fórumtárs igen jól járt szerintem itt a hobbimmal.
Aztán ahogy teltek az évek és nőtt a bendő, inkább vettem egy bringát.
Aztán egyszer eszembe jutott, hogy lehet jó lenne egy pc itthon, persze párom is sűrű bólogatásba kezdett.
Aztán összeraktam egy low budget gamer konfigot.
Asrock FM2A75 Pro4-M + AMD Athlon x4 750K ha jól emlékszem 26ezer volt apróról
2x4GB Kingston HyperX Fury 12ezer volt apróról
Volt egy terás laptop vinyóm meg egy 250-es Samu SSD-m 0 Ft
CM N200-as ház boltból, kb 12 ezer
CM 500W-os táp boltból, kb 12 ezer
VGA meg egy Sapphire R9 380 ITX került bele, kb 55k volt, mert volt egy olyan irányú tervem, hogy átköltöztetem majd egy Bitfenix Prodigy-be vagy valami kisebb kuckóba.
Aztán volt olyan tervem is, hogy veszek egy procihűtőt, hogy az AMD gyári sikítót lecseréljem, de aztán valahogy mindig elfelejtem. Elvégre egy normális hűtő árából kijön 3-4 zacskó normális minőségű kávé, vagy 1 3DS játék, vagy a kutyáknak egy fél havi táp adagjuk, vagy egy romantikus vacsi az asszonnyal egy mozival összekötve.....
Nem vagyunk egyformák na... -
kolopele
nagyúr
válasz
takacsbotond #78 üzenetére
Ne húzd fel magad az irigy emberek miatt, belőlük van a legtöbb az országban. A 8 éves gyerekeimnek van ehhez hasonló gépe, ráadásul mindkettőnek, igaz, laptop változatban, ami még többe is kerül, mint a tied. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit kap a szüleitől. Pont.
-
takacsbotond
őstag
Nem értem, hogy egyeseket miért zavar az annyira, hogyha megengedhetik a szüleim anyagilag, hogy egy ilyen gépet finanszírozzanak? Az alkatrészek nagy részét használtan vettem, mint mondtam, te meg új árakból indulsz ki. Össz-vissz került mindennel együtt a gép kb 300k-ba, és 3 év alatt jutottam el idáig. Azt a baromságot meg nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a tanulmányaimhoz kell (bár annyiban igazad van, hogy előfordult, hogy a jó év végi bizonyítványom miatt kapott jutalom pénzt a gépre költöttem).
wolfman: Ha nem tűnt volna fel, az NZXT H440-ben el van rejtve a táp... A tápom pedig a legkissebb teljesítményű FSP Hydro G amit csak árulnak, ezen kívül a proci és a vga is komolyan tuningolva van.
Xaels: Mint írtam nem egyszerre vettem meg a gépet, hanem alkatrészenként, annak függvényében, hogy épp mennyi pénzem volt mindig próbáltam a lehető legjobbat kihozni a keretből.
Rakeem: Köszönöm! Neked is olvastam anno az írásod a gépedről, ütős konfig lett, használd egészséggel!
mcwolf79: Gyártónként változhat a tápellátás és a hűtés vga-knál, ami azért elég sokat számít tuningolásnál.
Praston: Köszönöm!Alapvetően nincs baj az Asrock lapokkal, amíg tönkre nem mennek. Ezek szerint te pont kifogtál egy jó darabot.
Bár régen sokkal rosszabb volt a helyzet, manapság már állítólag egész korrekt lapokat csinálnak.
zombinorbi: Köszönöm!
Redneck: Thx! Rajta van az oldallap, csak a képek miatt vettem le. Illetve régebben mikor még nem volt megfelelő a hűtés nyaranta időnként rákényszerültem, ha terheltem a gépet.
tomcat78: Mond! Ha jól emlékszem Veletechen még ki is próbáltam! -
copass
veterán
-
norbert1998
nagyúr
Szabad kérdezni, mire gondolsz "jobb helye is lett volna "alatt?
En 18 vagyok, bár a nick-emből elég nehéz nem kitalálni (fiatal voltam és naiv),de amire tudok gondolni az csak a következő pár dolog: jogsi, autó, esetleg továbbtanuláshoz félretétel. Én a második előtt állok, utána talán csak a harmadik marad, ha nem talalok megint ki valamit
szokásom
-
tomcat78
őstag
Már volt értelme a cikknek...lehet nosztalgiázni
-
copass
veterán
én külön kazira raktam a turbót egymás után többször, külön a fejállító progit. így nem kellett tekergetni!
amikor láttam egy cartridge-t amin volt turbó,fejállító csak néztem hogy ez öcsém de király!
asszem elég későn vmi 1990 környékén vettem floppyt meg action replay cartridget hozzá. nah az már faja volt.
én most megint próbálgattam hogy lehet már modernesen pc-n kódolni c64-re hááát kánaán van veszett mód.
többféle crosscompilerek, komplett c64 studio-k mindennel, analizálók,stb.
ez speciel a kedvencem icu64. -
BiP
nagyúr
Sose volt floppym, csak magnó. Drága lett volna. Mondjuk én nem éreztem tehernek a tekergetést. Egy füzetben fel volt írva minden. (Akkor még precíz voltam
)
Meg kitaláltam, hogy minden kazi minden oldalának az elejére rátettem a turbo-t, így nem kellett annyit pörgetni. Az volt nekem az aranykor#60: teljesen jó. Kísérletező, kreatív. Nekem tetszik.
#74 copass: létezett fejállító progi? Én azt mindig egy csavarhuzoval tekergettem, kézzel.
Így, hogy minden kazettán ott volt a turbó, gyakorlatilag én is tudtam váltogatni, mindig kéznél volt a turbó. Még így bármelyiket kölcsön tudtam adni turbokazi nélkül is. -
tomcat78
őstag
Naná,megvolt,volt egy direkt erre "rendszeresített"kis piros nyelü csavarhúzónk...Amit,ha emlékeim nem csalnak a "lengyel"piacon vettünk ilyen célzattal.Mert akkoriban a piac sem volt még kínai
A tv tetelyén meg egy festetlen Szojúz makett trónolt...
Mondjuk nálam a floppys korszak kimaradt...hátrányos helyzetü gyerek voltam?? -
copass
veterán
fejállítás? de útáltam a kazit istenem!
mondjuk a floppy egy megváltás volt utána. most meg már sd kártyáról töltesz!
-
tomcat78
őstag
Azért megnyugtat,hogy nem csak hozzám jár orvos helyett archeológus
-
copass
veterán
dettó. első gépem egy c64c+magnó+2 quickshot turbo joy volt, amit úgy kaptam meg hogy anyám+keresztanyám összedobták, mert iszonyat pénzbe került. asszem az floppy meghajtó 1541, annyi volt mint a gép... azon tanultam meg kódolni, nyüves basic után assemblerben....azóta is megvan a gép és működik mint a szél (a többi 3-al együtt)!
-
tomcat78
őstag
Olvasgattam itt a hozzászólásokat...és rájöttem,hogy kibaszott vén vagyok
Commodore mond itt valakinek valamit?
Amúgy az íráshoz annyit,hogy jobb ez a szárnybontogatás,kisérletezgetés,mintha egy plázában lenne menő naphosszat....Nincs ezzel baj,időt,energiát szánt valamire egy kb közösség féle számára
Meg amúgy is...kell egy első cikk -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Jó kis bemutató, bár szerintem sokszor nagyon hülyén csereberéltél ha a dolog anyagi vonzatát nézzük. Látszik hogy egyelőre nem saját keretből megy, később már megfontoltabb az ember!
Jelenleg levett oldallappal használod? Sosem fogom megérteni hogy ez miért jó. A plexi még oké, de hogy nyitva legyen a gép...Nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
-
BiP
nagyúr
Addig örülj, amíg "csak" taknyos az a zsepi
(#55) zombinorbi: Sosem értettem, hogy egy tizenéves szervezetnek mi szüksége van energiaitalra. Egyszerűen felesleges, nekik van a legtöbb energiájuk. De ez nagyon OFF.
Kicsit egyetértek (#29) ncc1701 -gyel. Amíg fiatal voltam, addig a spórolt pénzem nagy része a gépre ment. Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy teljesen feleslegesen, jobb helye is lett volna.
És hogy ellent is mondjak magamnak: pár év szünet után most megint rákaptam a gépfejlesztésre. És tényleg nincs értelme egy bizonyos szint felett, de most, hogy meg van rá miből költeni, így örülök, hogy olyan szintet is megengedhetek agamnak, amit tíz évvel ezelőtt nem. Tök értelmetlen, de az említett hobbi -
Lacok
őstag
Az msi alaplappal kapcsolatos észrevételedet csak megerősíteni tudom. Nekem egy MSI Z170I GAMING PRO AC lapom volt ami egy nagyon jó kis lap és nincs elszállva az ára sem a konkurencia hasonló tudású lapjaihoz képest viszont a venti vezérlése egy nagy k@ki.
-
törölt tag
Szép energiaitalos doboz gyűjtemény.
-
Praston
tag
Nemtudom milyenek voltak a régi ASRock lapok (ezek szerint nem jók
), de a jelenlegi Z97 Extreme4-em kiváló darab és valószínűleg késöbb is maradok ennél a márkánál. Szermély szerint én az ASUS márkával szívtam rendszeresen, alaplap, vga, stb, (egyedül az ASUS monitorom nem ment tönkre az évek során kop-kop). A cikket olvasva elég sok pénzt elszortál cserélgetésre.
Azokkal a negatív komentekkel meg ne foglalkozz akik azt írják, hogy "vegyél inkább életet". Szíved joga eldönteni mire költesz és a saját dolgod az életed.
-
norbert1998
nagyúr
Úr Isten,még mindig ez az "AMD-n jobbak a színek" hülyeség
NV default színei nem olyan cifrák, ennyi. Színbeállításoknál a telítettséget feljebb tolod kb. 55-60 %-ra (ízléstől föggően) és tadáááááááááá.
Kb ugyanez van az Fx vs intel-ben is. Annyi a különbség, hogy azt bios torlesenkent egyszer, és nem ujratelepitesenkent kell beállítani, kb. De mondom, szinte ugyanennyit kell tenni, hogy rendesen menjen az fx, de mindenki szarozza, mert hogy nem fasza egyből, out of the box
-
mcwolf79
veterán
Úr Isten,még mindig ez az "AMD-n jobbak a színek" hülyeség
NV default színei nem olyan cifrák, ennyi. Színbeállításoknál a telítettséget feljebb tolod kb. 55-60 %-ra (ízléstől föggően) és tadáááááááááá.
Én már kb. 4 év Asrock lapot használok (2 db-ot, de csak CPU fogalat miatt lett lecserélve, amúgy semmi baa nem volt), minden igényemet kielégíti (bár én nem a legfapadosabb verziókat veszem meg).
VGA tuning meg független a gyártótól többnyire. Nekem volt már Sapphire 290-em és 390X-em, mindkettő antituning VGA volt, alapfesszel alig tudtam a gyári órajelek fölé menni (pedig a 290 vizezve volt). -
Rakeem
aktív tag
válasz
takacsbotond #34 üzenetére
Cseppet se aggódj, mindig lesznek negatív hangok.
Amikor az én címlapos irományom megjelent, ennél sokkal több fröcsögést kaptam.
Kezdve azzal, hogy vehettem volna autót (van), stb stb.
Bár az én esetemben lehet sokkal több irigy ember ingerküszöbét sikerült átlépnem. -
haxiboy
veterán
A szín fakóságra annyit tudnék hozzáfűzni.
Nvidia vezérlőpulton belül ahol a felbontást állítod a kimeneti dinamikatartományt told teljesre.
-
Xaels
félisten
válasz
takacsbotond #38 üzenetére
A külsőt azért nem értem, mert a hangszigetelt házak között jellemzően ez az egyszerű letisztult forma dominál. Antec, Fractal, Corsair vagy CM vonalon is. Nekem NZXT H2-m volt.
A tápot meg azért nem értem mert eleve nem olcsó tápokat cserélgettél. Ahelyett, hogy súlyos ezreseket dobtál ki az ablakon egyből rá kellett volna menni a passzívra.
Meg ilyen hardverek mellett az árról mint tényezőről beszélni elég fura. Én nem rég raktam össze szinte teljesen használt alkatrészekből (kivéve táp, monitor és ház mert ezekből használtan sem volt jobb a kínálat) játékra gépet és erőteljesen megfogtam minden egyes apró ezrest mert szűk keretbe nem fér bele i7 meg Z77 Sabertooth akármennyire pofátlanul alkudozik az ember.
-
@TOM
csendes tag
Én is végigjártam a szamárlétrát:
- 286-os cga monitorral 2x44 mb vinyóval(ha jól emlékszem 16 szín, 12 nagylemezről telepített win3.1)
- 486 dx100 (márvitte az mp3-at akadásmentesen
- amd k6-2 266 +voodoo 1, voodoo 2
- p3 667 1000 mhz-re húzva voodoo 3, geforce mx400
- p4 3.2 ghz (fűtős p4), x800xt, 8800gt
- i7 2600 560ti, 960, 970
Körülbelül ennyi amire emlékszem. -
Petyyyyy
addikt
VGA lóg, keríts neki valami kitámasztást. A monitor/tv pedig szerintem túl közel van ha az asztalhoz ülsz.
Kár volt lelőni a poént már az elején...
-
wolfman
veterán
Ezt én is néztem. Ha a csend a lényeg, akkor egy passzív tápegység és minden meg van oldva. Nekem egy Seasonic 460 platinum van passzívban éssok játék után is hüsi a felülete, nekem ennél soha nem kell rosszabb táp. Ami meg erre a gépre lett költve, bőven kijött volna egy ilyen. Az meg tapasztalataim szerint a legnagyobb baromság, hogy egy (minőségi) passzív tápegység megsül a házban. Igaz hogy ez a Sea tápom platinum hatásfokú, de az ezelőtti FSP ZEN 400W-osom is tökéletesen kényelmesen érezte magát zárt házban. Mondjuk ehhez egy jól kialakított szélcsatorna is kell.
+
Látom itt is repkednek a százasok a tápegység teljesítményeknél. Annyi javaslat, hogy ha egy VGA-s géped van intel proci mellett és nem különösebben akarsz tuningolni, de még talán az is belefér, egy 460W-os tápegység lazán elég mindenre! Nem kell 500-600-700W-os dögöket venni, mert ez is nettó hülyeség.A ház választás meg relatív, de ha a csend fontos, soha nem választanék üveg oldallaposat, mert az mindent csinál, csak nem izolál.
-
asvald
senior tag
jól összerakott gép ,de pár dolgon tudtam volna még spórolni
-
takacsbotond
őstag
Köszönöm!
simonzé: Már van egy jó biciklim. Mit kezdjek még eggyel?Egyébként rendszeresen szoktam használni is, nagyobb bringatúrákra is szoktam vele menni, legutóbb például a Tour de Zalakaroson vettem részt. A hőség miatt a 127km-est nem mertem bevállalni, ezért idén is "csak" a 60km-esen mentem, de majd jövőre.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
takacsbotond #38 üzenetére
2500K igp vs 280x vs utód, bár gondolom lejött
-
ribizly
veterán
Első cikknek remek. Nekem is kicsit furcsa volt olyan dolgokról olvasni ami nem hardware, de ha blog szerű írásokat szernél inkább, akkor az a Te dolgod. Legfeljebb majd kapod a kommenteket.
Amúgy egy kicsit meg kell védenem az Asrock Z77 Extreme 4-et, mert nálam már több mint 3 éve szolgál rendületlenül és nem jelentkeztek azok a problémák, amiket leírtál. Amúgy nincs prémium márka. Volt ismerősömnek olyan ASUS GTX9800-a, ami két nap alatt bedobta a törölközőt, szóval nem érdemes 1-1 rosszabb élmény miatt temetni a gyártót, hogy az EVGA-ról már ne is beszéljünk, mert szinte az az egyik legjobb a piacon (véleményem szerint).
Amúgy a végére tényleg korrekt config jött össze.
A pózolós képet pedig felejtsd el! -
VirsLee
őstag
válasz
"a célja eredetileg, hogy erősen korlátozott keretből, apránként is össze lehet rakni egy mondhatni "gamer" pc-t."
Erősen korlátozott keretből nem vesz az ember 35e forintos tápot, 37e forintos házat és 24e forintos hűtőt, plusz nem cserél alaplapot, házat vagy akár tápot az általad leírt indokok miatt.
"egy gazdag elkényeztetett élettelen kocka vagyok!"
Sajnos itt a morális része az, ami már problémás. Nem az a baj, hogy anyukád számítógépet vesz neked. Azzal sincs gond, ha úgy hisztizel egy új GTX970-es kártyáért, mint Cartman a sajtos pufiért, mert akkor legalább tudja anyukád, hogy erre bizony szükség van. A gond akkor van, ha anyukád azt hiszi, hogy erre sok szutyokra azért van szükség, mert azok kellenek a tanulmányaidhoz, ha azt hiszi, hogy attól okosabb lesz a gyereke. Lehet, hogy tényleg azt hiszi, hogy egy Arctic Freezer i32-vel nem lesz elég okos a gyerek, de egy Be Quiet Dark Rock PRO 3-mal már biztos bejutó az egyetemre?
Mostohalányomnak régi (C2D, 4GB RAM) gépe van, amin simán tud netezni, filmet nézni és még a Visual Studio is elfut rajta gond nélkül. Olyan emelt matek és emelt infó érettségit írt, hogy jó eséllyel a BME-n fog tanulni informatikusnak
-
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #35 üzenetére
FX 8320 VS i5 2500K igp teszt? Na arra kíváncsi leszek!
Bár szerintem az FX fog nyerni!
Viccet félretéve várom a tesztet. Érdekes, hogy az eredeti Dell gépben az igp tapasztalatiam szerint erősebb volt mint a HD7470.
Én a GTX970-et a napokban becseréltem egy PS4-re, de nem igazán jött be a konzol, ezért tervben van, hogy eladom, és veszek egy RX480-at, vagy várok a GTX1060-ra. De ha kapok végre munkát akár még az is lehet, hogy egy 1070-et fogok venni, vagy egy használt 980Ti-t.
Xaels: A halkság mellett valamilyen szinten a külső is szempont volt, és a H440 nagyon tetszett nekem. A másik jelöltem a be quiet! Silent Base 800 lett volna, de H440-ből pont találtam egyet jó áron aprón, ezért végül az lett. A passzív táp pedig a ház miatt nem jöhetett szóba, az árról már nem is beszélve. -
simonzé
addikt
Ott a pont!
Ráadásul enek a töredékéből kijött volna egy jó bicaj, vagy akármi más. De te tudod... -
Xaels
félisten
Ha ennyire a csend a lényeg, jobban is választhattál volna 1-2 komponenst. A H440 remek ház, de vannak hangszigetelésben jobb házak nála. A tápot akkor miért nem egy passzív Seasonic-ra cserélted?
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Hat akkor meg legyél hálás a fórumnak!
Most majd talán lesz egy iGP a 2500K-rol,ha elmegy a 280X, vagy esetleg azt egybezarom az utód tesztjével.
]igazából, az a terv, hogy eladom a 280x-et,mert nem játszok mostanában, és a nyarat sem akarom azzal tölteni, és majd egy utód vga-t venni.
De erre nem fog oktober előtt sor kerülni.
De köszi az értékelést -
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #33 üzenetére
Ebben nagyon igazad van! Nem kellett volna belemennem az anyagi háttérbe, az lett volna a célja eredetileg, hogy erősen korlátozott keretből, apránként is össze lehet rakni egy mondhatni "gamer" pc-t. Viszont, ha nem írom bele, sohasem tudtam volna meg a fórumtársaktól, hogy egy gazdag elkényeztetett élettelen kocka vagyok!
A képekre pedig legközelebb jobban oda fogok figyelni, csak gyorsan kellett elkészíteni őket.
Egyébként szoktam olvasni az írásaidat, pl az FX 8320 VS i5 2500K összehasonlításod nagyon érdekes volt, szívesen olvasnék még hasonlókat. -
norbert1998
nagyúr
válasz
takacsbotond #31 üzenetére
Nekem konkrétan nem nagyon van bajom vele, talán a végére a pozolos kép nem kellett volna egy ilyen oldalra, nem szokás, illetve azt emlegetni, hogy a szülők fizették a dolgot. Nem kell tudnia senkinek, és kész
Nekem is ők pénzelték az első gépem felét (8320,7850,olcsó körítés), de nem reklamoztam, így csak annyit kaptam, hogy borzalmas a körítés8 magos fx meg egy 16 ezres deszka
A többi javítható dolgot elmondták a többiek, por, zsepik, fény és hasonlók. -
copass
veterán
válasz
takacsbotond #8 üzenetére
majd ha a saját keresetedből fogsz fejleszteni, akkor fogsz rájönni hogy mennyire értelmetlen dolog.
-
takacsbotond
őstag
válasz
norbert1998 #24 üzenetére
A tuningolásnál valami nem volt ok, nem engedte 4,2Ghz fölé vinni a cpu órajelét, illetve az XMP sem működött valamiért. BIOS frissítést, és több dolgot is próbáltam, de nem jártam sikerrel. Azóta kiderült, hogy nem egyedi probléma a Z77-es Asrock alaplapoknál. Tapasztalataim szerint a nagyobb márkák közül messze az Asrock lapoknak a legnagyobb a meghibásodási aránya.
Kicsit kifejtenéd bővebben, hogy mi az amin szerinted változtatnom kéne a következő írásaimban?
Egyébként nem egy 5 perc alatt összecsapott írás, kisebb-nagyobb megszakításokkal kb 2 hónapja kezdtem neki. Próbáltam a legjobbra törekedni.
Mexildos: Feltételezhetően az okozhatta a szikrát, ahogy az alaplap áramellátásáért szükséges ágon lévő 6+2pines csatlakozó hozzáért a procihűtő felfogatásához. -
ncc1701
veterán
válasz
Majd felnősz, és rájösz, h kidobott pénz egy szint felett gépre költeni. Gyerek koromban én is abba öltem mindenem, aztán szerencsére felnőttem.
-
törölt tag
válasz
Csípd ki magad és húzzál csajozni...
-
Mexildos
aktív tag
Nem teljesen értem. Nem volt a gépház oldala fent ezért lett szikra? Kérlek fejtsd ki nekem részletesen miért lett kampó a táp végül?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kisgépkezelő #22 üzenetére
+1, meg egy kis napfényt is be lehet engedni a szobába
-
norbert1998
nagyúr
Szabad kérdezni, hogy a legnagyobb seggszikláddal mik voltak a bajok? Nekem jelenleg is az van, egy éve használtan vettem, egy 2500K pörög benne, 4.2-től 5.1-ig, amilyen kedvem van (ált elég a 4.2), de nem találkoztam még komoly gonddal.
A cikkel kapcsolatban: első cikked, szerintem nincs olyan ember, akinek egyből kiváló cikkjei születnek, majd beletanulsz, csak ne kezeld offenzívan azokat, akik elmondják a hibákat.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Szuper a gép, tanulmányaidhoz sok sikert!
darky@: 486dx ismerős, 512kbyetos trident videókártyával aztán cserélve lett 2Mb-os s3triora. -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Pedig jó dolog ám utazni, fesztiválozni, egyik sem olcsó mulatság, de azért egy jó koncertet nem cserélnék el még 8 giga ramra. Ha az ember ügyesen osztja el a pénzét, (vagy annyi van, hogy meg se kottyan) akkor jut erre is, arra is.
-
afterwhite09
tag
Én a helyedben legalább egy doboz sűrített levegőt rááldoznék a gépház belsejére és kifújnám, hogy ne legyen ilyen retkes, de amúgy szép kis konfig [:
-
kolopele
nagyúr
válasz
takacsbotond #19 üzenetére
Nem hangos, simán vállalható. Én is érzékeny vagyok a zajokra. Néha rákötöm a tv - re is, az már kész mozi
-
takacsbotond
őstag
Az UE32D6100SW egy elég jól sikerült darab. Mikor eladtam a Dell monitort az ezer éves Panasonic plazma tv-met cseréltem el rá.
Kis kalibrálás után gyönyörű lesz a képe, arról nem is beszélve, hogy már most 200%-osan túlteljesítette az LCD tv-k átlag élettartalmát.
Mi a probléma az antennákkal? A router egy ASUS RT-AC68U, viszont elég messze van a géptől, és elég sokat helyezgettem mire megtaláltam a legmegfelelőbb helyet.
Sn00k: A fényerőt könnyen lehet szabályozni, és nem vibrál a képe mint a régi katódsugárcsöves tv-knek, szóval semmivel nem rosszabb mint egy sima lcd monitor.
Valóban, azokat csak később vettem észre, és akkor már nem volt lehetőségem másik képeket készíteni.
kolopele: Ütős konfigod van!Bár nekem a halkság is legalább olyan fontos volt mint a teljesítmény.
-
VirsLee
őstag
-
kolopele
nagyúr
válasz
takacsbotond #14 üzenetére
Gratulálok a gépedhez, de azért irigykedni nem fogok rád
Mondjuk az én első gépem egy C64 volt, utána egy Amiga 500, majd 1200, szinte az összes létező konzol, majd jött a GTX960, 980, 980TI, na és a jelenlegi, aminél jobbat jelenleg nem tudnék összeállítani (mások mondjuk biztosan, de ez már ízlés dolga).
-
Nalunk szinten ez volt a felallas csak en 486/dx2vel kezdtem meg egy daewoo crt 15 colos monitorral, ami akkoriban nagyon nagy szam volt. Meg most is emlexem, milyen boldog voltam, mikor a warcraftot elinditottam
. Igen en is informatikus lettem es van egy nagyon jol prosperalo vallalkozasom, ami lehet most nem lenne, ha n3m ugy tortennek a dolgok, ahogy...
A cikkhez is hozza szolva. Eleg jo kis utos gep lett ez. Amugy nincs kozel az a 32 es tv.? Nem bantja a szemed? A tanknyos zsepiket valoban elvehetted volna es a kepek szebbek lennenek nelkuluk
Grat a vashoz es ne csak jatekra hasznald, ha munka teren is ilyen vonalon akarsz majd elhelyeszkedni -
NomadND1
senior tag
válasz
takacsbotond #14 üzenetére
Egy jó TV-vel semmi baj nincs. Az a samsung tényleg csak retekklub nézésre való. Ettől függetlenül el lehet szórakozni vele. Ha stratégiázol édes mindegy az input lag (persze van aki erre veri).
Nekem is TV-m van és ezerszer szebb a képe mint egyik másik monitoré. Klónozva a kijáratot szemmel láthatólag nem volt különbség a monitor és TV között.
Szemlátomást 32"-os a TV és a downgrade-t jobban észre fogod venni.Ps: Az antennákat érdemes lenne távolabb helyezni a géptől.
-
takacsbotond
őstag
válasz
PC-rev-RM #12 üzenetére
Anno megfordult nálam a monitoros topik egyik különösen ajánlott darabja is, a Dell P2314H típusú monitor, és az előző Samsung tv monitoromhoz képest iszonyatos nagy csalódás volt képminőség tekintetében.
Ettől függetlenül már régóta tervben van egy monitor, de amikre tényleg érdemes lenne váltanom azok arany árban vannak, illetve magasabb felbontáshoz a GTX970 is elég karcsú lenne. -
PC-rev-RM
tag
Egyszer nézz meg egy jó monitort, vedd meg, a tv-t meg rakd ahova való.
A tv-k pocsék input lagja, valamint monitorokhoz soha fel nem érő képminősége egyszerűen alkalmatlanná teszi őket ilyetén használatra. -
->Raizen<-
veterán
Nekem az első gép az egy 486 dx volt turbo gombbal. Meg is lódult vele a LOMAX. Aztán volt még pentium 1,2,3 tualatin 1400,4 celeron 1,7 ghz prescott 3.0 ghz c2d ,Amd athlon 64 3000+ q6600, e8400, phenom 2 x4 fx 6300, fx 8320 i5 3470, i5 3570k és most i5 6600k nagyjából, de ennél jóval több processzor fordult meg nálam. Végig követtem a fejlődést és volt minden szinte, fm2 kimaradt meg persze az x99 platform meg az 1366-os 3 csatornás i7-es is.
-
mg1992mg
őstag
Ejj, az a Logitech G502, egy rossz szavam nincs rá.
-
VirsLee
őstag
válasz
Azt jól teszed, egyre jobban fizető szakma
-
LógaGéza
veterán
"...és a színei is sokkal fakóbbak mint egy AMD-nek."
-
VirsLee
őstag
Ilyenkor egy kicsit kíváncsi lennék arra is, hogy ez a szülő részéről ablakon kidobott pénz volt, vagy egy befektetés, ami majd megtérül. Édesanyám is vásárolt nekem és a bátyámnak lemondások árán számítógépet /XT, 640KB RAM, majd pár év múlva egy 386SX40 színes(!) monitorral, szóval nem ma volt
/, és úgy gondolom, hogy egy nagyon jó befektetés volt a részéről, mert informatikus lettem. Több ismerősöm is járt ebben a cipőben, azonban nem tudom, hogy manapság is így megy-e ez a dolog. Mire használod még azt a gépet?
-
szabonagyur
félisten
A cikk alapján többet vártam volna, főleg az előszót olvasva. "Milyen volt az első gépem?" Hát ezt továbbra sem tudni csak annyit, hogy 1 magos AMD, utána ugrottunk kb. oda ahol most vagy, csak annyit írtál le végig, hogy miket cseréltél.
De első cikknek nem rossz, fogadd meg amit írtam aztán jobb lesz
-
anderledani
őstag
Nem tudom hogy csináltad, hogy 8GB ram nem volt elég a GTA 5-nek.
-
JoolsNOS
veterán
Azzal az EVGA táppal valami gond volt. Amióta megvan, nekem még egyszer sem kapcsolt be a ventije (vagy csak nem hallottam, pedig a leghangosabb cucc a gépben a laptopvinyóm) Ha jól tudom 300watt felett kapcsol. Nekem annyit meg csak egyszerre stesszelve a procit és videókártyát fogyaszt a gép. Vagy akkor a géped fogyasztásával vannak/voltak komoly gondok.
-
AAAgold
senior tag
oldalt ezt a cikket dobta fel legfelülre a ph, elolvastam, de én nem tudtam, hogy ilyesmik is vannak az oldalon...
-
ASdS
csendes tag
Azért az asztal polcain kis rendet tehettél volna.
Asrock Z77 Extreme 4, nekem is ilyen volt és nálam behalt a hang része... pedig amúgy meg voltam vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Honnan indultam, milyen volt az első gépem, milyen amatőr hibákat vétettem, és, hogy hol tartok most...
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ukrajnai háború
- Mikrotik routerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Külpolitika
- Vicces képek
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest