- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsborbas
aktív tag
válasz
Grigorisz #57 üzenetére
Videotonra visszatérve: nekem RA 6363S van itthon, Videoton DC2050E hangfalakkal
Azoknak meg akik 'fikázzák' a videotont, csak annyit mondanék hogy rengeteg Sony, Akai és egyéb neves gyártó által árusított hangfal videoton belsővel volt, csak a hangszórókat kérték divatos ezüst középpel és más cimkét ragasztottak a dobozra... Én semmi pénzért nem válnék meg ettől a párostól.
-
zsborbas
aktív tag
Csak megerősíteni tudom azokat, akik dícsérték ezt a hangfalpárt. Itt van épp előttem, ismerősnek hozattam és gondoltam mielőtt odaadom neki kipróbálom mit szól. Hát le a kalappal Genius-ék előtt! Nagyon jóra sikerült a cucc. Kb 1 órája próbálgatom és annyira tetszik valószínű hozatok magamnak is egyet. Olyan minőséget produkált akusztikus részeknél hogy csak pillogtam! A hegedű valami iszonyat szépen szól rajta!
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ezen tényleg csak egy hangszínszabályzó poti van (jobb szélső tekerentyű, középállásban szépen szól, nem nagyon kell piszkálgatni szerintem, ott az equalizer a gépen úgyis), a középső a hangerőszabályzó, a bal oldalon a ki/bekapcs van. A két hangfalat összekötő kábelje nem túl hosszú, lehet kb 1 m, ez lehetett volna picit hosszabb is, a tápkábel is hasonló hosszú. Az egyetlen dolog ami szerintem zavaró benne, a bekapcsolt állapotot jelző kék színű led ami iszonyat fénnyel süti ki az ember szemét... És még egy pozitívumot említenék meg, kis hangerőn is nagyon szépen szól, 'nem esik szét a hangkép' nem tolódik el sem mély sem magas irányba. A 6e Ft szerintem korrekt ár érte. Van viszonyítási alapom a dolgokhoz, számtech üzletben vagyok szervízes és elég sokféle hangfal megfordul nálunk. Némelyikért ami ettől jóval többe kerül, egy fillért nem adnék olyan 'minőséget' produkál. Szóval röviden összefoglalva a véleményemet, nálam ajánlott minősítést kapott!
-
Tomate
veterán
Madarasteszkóban láttam ugyan ezt 5900Ft-ért.
-
vscotina
aktív tag
Szervusztok!
Itt sokféle cuccról olvasok jót és rosszat is, nekem "csak" számítógépes zenehallgatásra szeretném, de a minőséget is szeretem, viszont nagy dobozra nincs szükségem. Tehát hol az a hely ahol ez Genius SP-HF360X meghallgatható??? Illetve kompromisszumok nélkül mennyire alkalmas a fenti elvárásásokra.
-
törölt tag
Azért mert pontszerű egyik, vagy másik csatorna forrása, még nem jelenti azt, hogy egy adott hangszer okvetlen pontszerűként fog megjelenni, és annak nem lesz mérete.
A nagyobb, álló hangfalak tere általában mindig kisebb (és pontatlanabb), mint egy kicsi, állványosé. Persze mindez relatív, egy jó nagy helyiségben az állók is "pontszerűbbé" válnak.
-
-
válasz
Grigorisz #47 üzenetére
Ott van, hogy szvsz, nem azt mondtam, hogy így a legjobb, meg ezek a hangfalak nem 1, hanem 3 illetve 2 utatasak. Nekem bejött, mert a zene betölti a szobámat, így mindegy hol vagyok azon belül, az zenét úgy hallom, mintha egy füles lenne rajtam.
Ja persze azt nem említettem, hogy egy szoftveres driver-szerű cucc is besegít: [link].
Filmnézésnél 5.1-ből 2.0-t csinál, zenehallgatásnál valamit trükközik a hangképpel, jól használva szinte élő zenét lehet előcsalni a gépből. -
Grigorisz
aktív tag
-
Champipi
aktív tag
Kapsz 4 darab hangszórót, egy sztereó erősítőt, és MDF lapot leszabva, plussz rá fóliát.
Ki az aki ezt ki tudja hozni 6000 Ft alatt? Az kritizáljon...
-
-
Sogron
tag
Én maradok a pioneer CS 7070 -eseimnél(4 db)!
-
KMT
addikt
-
dmon
aktív tag
válasz
#64791808 #30 üzenetére
Techincs hangfal és erősítő. 20 éve biztos baró volt. Vagy most ettől hasra kéne esni ?
És mi köze ennek a PCs hangfalakhoz egyáltalán ?
A 2000x nekem sem a nappaliban van hanem a pincében a szerver mellett, hogy ha onnan netezek, akkor is szóljon valalmi zene. És ennyi pénzért ez perfect. -
Grigorisz
aktív tag
-
törölt tag
válasz
#54715584 #24 üzenetére
Mégis mit vársz ennyi pénzért? A jó hangzásra érzékeny emberek ennyiért egy kábelt vesznek esetleg, de lehet ennek sokszorosáért.
Másrészt az 1250X azért nem olyan rossz abban az árkategóriában, sőt magasan a legjobb!
Aki meg igazán jó hangzást akar, az ne sajnáljon mélyebben a zsebébe nyúlni, mert ilyen alacsony árak mellett erős kompromisszumokat kell kötni, ezt el kell fogadni. -
törölt tag
Nekem meg van egy Technics erősítőm, rajta 4db 3 utas 120W-os Technics hangfal
-
misirulez
senior tag
Hmmm...
Lehet tudni, hogy ez méretre mekkora?
Hány cm magas lehet szerintetek?
Mert így képről nem tudom megmondani, hogy 10 vagy 30?...Hihetetlenül botfülem van, de szeretek zenét hallgatni, sőt azt is szeretem ami szép...mármint kinézetre...és ez az....szóval két legyet egy csapásra mert ha picit is "nagyobb"(magassága legalább 30cm.) akkor jól mutat, és zenét is hallgathatok vele.(és nem is vészes az ára)
Szóval szerintem ha nem pici veszek egyet.
Üdv
Misi -
nádasi
tag
Maminak jó lesz a webkamerához.
-
törölt tag
van meg vagy 8 hasonlo hangfala...katasztrofalisan rossz minosegben szolnak...
-
^Clown
addikt
Szerintem 6K-ért teljesen korrekt dobozok ezek.
-
Bici
félisten
Az emberi fül irányhallása 200-300Hz alatt szinte nulla. Ezért a mélyebb hangok átvitelére elég egy hangsugárzó is. Továbbá a mélysugárzó elhelyezése problémát okozhat kisebb, vagy rossz akusztikájú szobákban, mert a mély hangok kiolthatják egymást, ha különböző forrásból jönnek. Ilyen esetben jobb a 2.1, mert a szinte tetszőleges elhelyezésből fakadó előny nagyobb, mint a nehezebb frekiváltás, és a külön erősítő miatti zavarosabb hangkép.
Ez az elmélet, és csak akkor igaz, ha ugyanolyan minőségű alkatrészekből lett összerakva, és ugyanolyan igényesen lett megtervezve a 2.0 és 2.1 szerkezet.
-
shtml
őstag
Egy 2.1-es nem feltétlenül és nem mindenre jobb egy 2.0-ásnál. Nekem kb. fél éve egy Genius 1250x-em van és nem cserélném el egy n.1-es csodára. Én inkább zenére használom, persze tudom, hogy nem veszi fel a versenyt egy átlagos Hi-Fivel sem.
-
twollah
nagyúr
Kivancsi lennek a hangjara.
Gondolom az ar kategoriajanak megszokott a szokasos puffogo, semmit mondo melyeit hozza. -
Grigorisz
aktív tag
amíg nem hallottátok ne ítéljétek
itt van a boltunkban és hát kipróbáltam. Akusztikus zenén (Ákos - Andante) iszonyatosan szép volt a hangja. A mai tömegzenék is szóltak rajta de pl Metallicával sem volt különösebb baja. Úgyhogy ez a második olyan genius hangfal aminek tetszett a hangja. az első a 1250x de a kettő nem egy kategória. tehát aki ilyet akar az bátran vegye vagy ha kételkedik priviben megadom a bolt címét és meghallgatható
egyetlen negatívuma a szemkivilágító kék powerled...
-
Bici
félisten
[link] Jááájjj!!!
- 5mm-es közepes keménységű MDF lap - jobb, mint a műanyag, de nem sokkal.
- 40Hz-et adnak meg alsó határfrekinek, ami a szokásos 10dB-ről átszámolva -3dB-re kb. 80Hz-re jön ki.
- 3" hangszóró, ami 7cm-es membránátmérőt jelent - hááát, a 80Hz épphogy hihető
- most nézem, hogy csak egy tone tekerentyű van rajta, ami - gondolom - úgy műxik, mint a régi rádiókon: balra tekerem -> tompa hangzás, jobbra tekerem -> cincogás, középen se magas, se mély.
Najó, azért biztos belőtték valahogy, de akkor is.Ezzel együtt 6eFt-ért jobb, mint a többi, az biztos.
-
Viktor77
titán
"a Genius basszus- és hangszínszabályzót is szerelt"
Én csak hangszínszabályzót látok.
-
-
sNORh
addikt
Korrekt kis hangfalpáros. Tetszik
árban kicsit sok sztem..
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!