- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Elkészültem az írással, megtalálhatjátok az alábbi linken:
Véleményeket kíváncsian várom.

-
Vistaboy
veterán
Na, ilyen nincs. Kénytelen vagyok visszatenni a régi gépet átmenetileg, ugyanis az az érdekes eset áll fent, hogy a mobiltelefont nem ismeri fel a Win7.

Ugyanaz a Vistás program és driverek. Vista alatt tökéletes, de Win7 alatt nem megy. Úgyhogy addig visszateszem a régit egy pár percig, amíg leszedem a képeket.
Mondjuk legalább kijavítom a bakijaimat (a ledeket - HDD, POW) rosszul raktam fel, így egyik sem világít. És a ház tetején lévő csatlakozók kábeleit is kiszerelem, mert csak dagasztja a kábeldzsungelt, úgysem kell plusz USB, van elég az alaplapon.

-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Na végre. Készen vagyok.

Ezeket a sorokat már az új gépről pötyögöm. Holnap lesz bemutató, rengeteg képpel - persze azt előre kell bocsátanom, hogy telefonos képek, és a végefelé már elég sötét volt, így működés közbeni képeket majd csak holnap csinálok.
Eddig minden oké, de a házzal megszenvedtem. Nem gondoltam volna hogy ilyen kicsi. Alig fért bele minden cucc.

-
Vistaboy
veterán
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Természetesen linkelni fogom az írást ide is, így aki elolvasta az eddigieket, az meg fogja találni.

-
Vistaboy
veterán
Köszi mindenkinek.
Egyébként pedig gondolkodom rajta, hogy nem a Szakmai Logout-ra, hanem a saját blogomba írom a cikke(ke)t, mert:
1. - Így legalább nem kötekednek az okosok, mert nincsen benne Photoshop-pal készített, cizellált, feszültségértékeket és túlhajthatósági táblázatokat bemutató képek, és részletes leírás az adott cuccról,
2. - Nem kell várni a megjelenésre, így már akkor holnap kint is lesz az írás első része,
3. - Lehet hogy több részre kell majd bontanom a bemutatót, így akkor egyszerre nem kell mindent leírnom és ezáltal zanzásítanom a szöveget, hogy minden beleférjen.
De még majd kiderül...

-
Vistaboy
veterán
Végre valahára!

Holnap megyek a gépért!

Délután fogom elhozni, úgyhogy a holnapi napom még az összeszereléssel fog eltelni, de Szombaton már megírom a cikket. Ha minden jól megy, Hétfőn kint is lesz. Sajnos a jövő héten kajaidőt kell ledolgozni ismét, így kétszer is este 5-6 környékén fogok hazaérni, de azért remélem addigra lesz jó pár komment.

Két dolog változott csak, de erre már én azt mondtam, hogy egye fene, csak legyen már meg a masina.
Szóval hangkártya egyelőre nem lesz, ugyanis nem talált olyat, amilyen kellett, de végül is nem nagy gebasz, addig használom az alaplapit.És a táp sem biztos hogy sikerül modulárisan, de most már azt is lesz@rom.

És a HD 4890 nem Gigabyte lesz, hanem MSI.
Ezzel is együtt tudok majd élni szerintem.

Úgyhogy hajrá! Főnökkel lebeszéltem, holnap délben jövök el, de még az a 6 óra hossza is hosszabb lesz, mint a többieknek a 8.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Tényleg csak annyit tudok mondani kitartás. De az durva hogy a végén nekem előbb lesz gépem. Amúgy én már megtapogathattam az új gépemet.
Csak még nem hozom el mert nem tudtam kifizetni. Meg rendelni kell hozzá 2 alkatrészt.
Bár azokat utólag is be lehet tenni.
Szóval én szombaton biztos gazdagodom egy "új" géppel.De remélem addigra már te is bőszen fényképezgetsz.

-
Vistaboy
veterán
Nem mondom, hogy könnyen viselem, de mit érnék vele, ha hőbörögnék?

Mint mondottam, rá vagyok szorulva a srácra, mivel nincs annyi saját pénzem, hogy ilyen cuccokat vegyek. Ha ő nem lenne, akkor idáig maximum ez az Athlon64 3500+ konfigom lenne, amit most vagyok kénytelen nyüstölni átmenetileg...

Félreértés elkerülése végett, nagyon örülök neki, hogy a tesóm ideadta a gépet addig, amíg nem lesz meg az új. Nem tudom, mi lene velem enélkül már
, de......a f@szom kivan már vele, hogy egy HD-s animét nem tudok rajta megnézni normálisan.
Márpedig én animét SD-ben akkor néztem utoljára, amikor még a régi monitorom miatt nem volt értelme HD-ben megnézni. Ez pedig régen volt már. 
Vegyük a kedvenc animémet, a Fate/Stay Night-ot. Három éve jött ki, azóta bele vagyok esve. Idáig csak az az SD-változat volt meg belőle, amit a TV Tokyo leadott akkor. Nemrég kiadták felújítva, Blu-Ray-en. Fanatikusan kerestem az ismert animés torrent-oldalakat, hátha valahová felteszik az 1080p-s RAW-okat. Fel is tették, és én egyből húztam is lefelé.

1920x1080-as felbontás, FLAC hangsáv, teljesen tömörítetlen kép (Egy 25 perces epizód 7-800MB), szóval igazi álom...
...lesz majd, ha meglesz végre a gépem.
Mert ez nem adja le. 
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Sajnos nem. Megint kell egy hetet várnotok - és nekem is.

Most azonban már mondtam a srácnak, hogy a jövő hétvége az utolsó időpont. Ha addig sem hozza el, akkor később féláron ad majd mindent.

Jó hír viszont, hogy jövő hétre sikerült kölcsönkérnem egy digitális fényképezőgépet, úgyhogy a képek remekek lesznek. (Ha meglesz a gép).

-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, én sokkal boldogabb vagyok olyankor, amikor hazahozom az új cuccokat, kicsomagolom, összerakom, és úgy működik, ahogy kell neki. Engem maguknak a cuccoknak a szépsége tud lenyűgözni.
Persze elhiszem, jó kihozni valamiből a maximumot, régen nekem is jó volt, amikor a 300-as Celeron A-m ment 450-en mindenféle trükk és extra hűtés, fesz és egyebek nélkül, de ez a mostani tuning annyi hozzáértést és extra felszerelést igényel, hogy már nem foglalkozok vele. -
Napfénysüti
nagyúr
Egy ilyen kicsomagolós élménybeszámolóra én is kíváncsi leszek. Sose értettem az fps mániásokat.

-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Jól hangzik.
Ez a grafikon hegyes tesztelés nem tud elszakadni egy kicsit sem a objektivitástól.
Engem is jobban érdekelnek maguk a hardverek meg pár szubjektív élmény. Mi hogy néz ki mekkora hangja van összeszerelve stb. Néhány tesztben a sok adattal max egy data analyst tud mit kezdeni (share-t meg coverage-t számol :-)). -
Vistaboy
veterán
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
Azt tervezek.

De kérdés, hogy mit nevezünk brutálnak? Mert ugyanis én nem vagyok nagy tesztelő, nem szeretem a grafikonokkal telenyomott dolgokat sem olvasni, sem csinálni. Inkább úgy tervezem, hogy képekkel bemutatom az alkatrészeket külön-külön, a csomagolást és a tartozékokat. Utána az összeszerelést, majd a működő gépet, végül pedig majd pár programot lefuttatok, amit kérnek tőlem. Pl. 3DMark, vagy SuperPI, ilyesmi, és leírom az eredményt.
-
Vistaboy
veterán
Na, most hívott a srác, és azt mondta, hogy megvannak a nagykerben a cuccok, amiket hozattam, csütörtökön megy fel értük, úgyhogy péntek délután mehetek az új gépemért!

Aaaarrrgghhhhh!!!
Lesz egyáltalán péntek a héten???? 
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Pontosan ezt mondtam neki. Ebben maradtunk. Majd szól, ha megjön minden, és lehet érte menni.
Egyébként péntekenként járunk fel úgyis bevásárolni a TESCO-ba, az pedig nincs messze a bolttól, úgyhogy majd hetente benézünk (Hogy ne felejtse el.
)A másik dolog, ami aggaszt egy picit, az ugye a Pünkösd. Jövő hét végén három napos ünnep kezdődik, ami megint csak egy okkal több, hogy ne sikerüljön addigra. Azért bízok benne hogy jövő héten talán meglesz a gép, és ott lesz a hosszú hétvége. Egyszer már megjártam ezzel, nem lenne jó ismét elviselni.

-
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nincs kizárva semmi sem. Egyébként én sem értem a srácot.
Máskor egy hét alatt elhozott egy komplett konfigot, most meg nem tud lassan egy hónapja összerakni egyet? 
-
Vistaboy
veterán
Hát, sajnos egy picit többet kell várnom az új gépre, mint ahogyan azt gondoltam. Lehet hogy csak jövő hétvégén tudom elhozni.

Mindegy, nem szomorkodok, hiszen itt van addig az Athlon64, majd elleszek vele. De így legalább korrigálni tudtam a VGA-val kapcsolatos korábbi eltévelyedésemet, és a GTX 275 helyett a HD 4890-et fogom hozatni.

Majd meglátjuk, mikorra lesz belőle valami.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Júliusban ugye áfa emelés. Az abban a kategóriában amiben én venném a gépet +10k.
Meg a mostani gépemre már vevő a kollégám és úgy beszéltük meg hogy június elején adom oda neki. Mellesleg születésnapom is június közepe felé lesz és szeretném magamat meglepni. Szóval az adott hogy következő hónap elején-közepén kell vásárolnom.
Csak ugye az a fránya pénz... Bár remélem addig drágulni nem fognak a cuccok. Most lassan erősödik a forint vagy maradnak az árak vagy esetleg picit csökkennek bár ebben nem bízom. -
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hát, ez benne van a pakliban.

Sajna manapság így mennek a dolgok. Ha nincs pénzed, akkor biztosan van valahol egy jó árú cucc (Csak ugye pénz nélkül nem tudod megvenni), viszont ha meg van pénzed, akkor pedig minden drága, mégis addig kell megvenned, amíg tudod.

-
Vistaboy
veterán
Hát, drukkolok erősen. Vagy ma vagy holnap, legalábbis így mondta a srác. 10 óra környékén fogom felhívni, akkor mondja meg, hogy mikor mehetek érte.

Ha ma elhozhatom, akkor valószínűleg csak 5 óra felé jövünk. Remélem lesz időm összerakni és feltelepíteni még este 10 előtt, mert sajna tovább nem maradhatok fenn, ugyanis akkor elalszok, mint a pinty.

Ha itt lesznek a cuccok, egy képet mindenképpen benyomok róla addig ide nyálcsurgatónak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Napfénysüti
nagyúr
Na én meg lehet jól megszívtam
Találtam egy bombajó gépet hihetetlen áron. Csak még két hét a fizuig és tartok tőle hogy elviszik előlem
-
Vistaboy
veterán
Hát, reméljük hogy nem lesz sokkal több. A proci lesz vagy 80K, az alaplap kb. 70K, a RAM-ok 30K, VGA 70K, táp kb 20K, ház szintén 20K, úgyhogy kb. 300-350K.
Persze ezek csak becslések, nem tudom a pontos árakat.

Kedden melóból felhívom a srácot, hogy mikor mehetek érte. Lehet hogy már kedd délután meglesz, lehet szerda, de lehet péntek is belőle (Amilyen az én szerencsém).
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hát, ha tényleg 600K lesz, akkor én leszek a Lánchíd egyik oroszlánja, nemhogy maga a híd.

Én olyan 300-350K környékére tippelek, de majd elválik, mennyi lesz a vége. Remélem nem lesz sokkal több.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Rendben.
Kíváncsi vagyok mennyi lesz. Kollégám most nemrég mutatta milyen gépet rakott össze és elmondta az árát (kb. 600k
). Hát lehidaltam
Gondolom ennyi azért nem lett. Amúgy mindnekinek szíve joga a saját pénzét úgy és arra elkölteni ahogy akarja. Engem is hurrogtak le mert 240k-ért nézek üzleti notebookot holott egyesek szerint ennyiért sokkal jobb konzumert is kapni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Amint itthon lesz a gép, az új írásomban minden alkatrésznek leírom az árát is, oké?

Mindenkinek:
Előrebocsátom, hogy nem leszek kíváncsi az olyan beszólásokra, hogy: "Vazze, ezt fele ennyiből ki tudtad volna hozni.", meg: "Téged átb@sztak, mert ez itt jóval olcsóbb!"...
Szóval csak tájékoztatásul lesznek feltüntetve az árak, nem a vita kirobbantásának érdekében. Ahány bolt, annyi ár, sajnos nem tudok válogatni, másik üzletet nem ismerek, ahol részletre lehet cuccokat venni bank bevonása (hitel) nélkül.

-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Oké, végül is nem halok bele - hiszen itt van addig az A64, azzal tudok pötyögni.

Viszont azért idegesít egy picit a dolog. Direkt ledolgoztam csütörtökön a pénteki műszakot is, csak hogy itthon lehessek, és legyen egy hosszú hétvégém az új géppel.
Erre most pont hétközben kell elhozni. Mondjuk így nagyobb esély van rá, hogy ezúttal összejön a buli, hiszen gondolj csak bele: délelőtt melózok, utána megyünk a gépért. Mire elhozom, lesz 4 óra (ha nem 5), utána még össze is kell raknom, feltelepíteni rá az OS-t, beállítani, egyéb programokat feltenni... lesz vagy 8-9 óra, amire végzek vele. És amire odajutok, hogy játékot tudnék rá felnyomni, addigra le is kell kapcsolnom, mert reggel korán kell kelnem, hogy ismét melóba menjek. 
Szóval annak ellenére, hogy mindig azon igyekezek, hogy ne így legyek vele, csak azért is így jön össze...

De ha a fene fenét eszik, akkor sem nyugszok addig, amíg el nem hozom.

-
Vistaboy
veterán
Hát sajna még mindig nem jött meg az új gépem. A tápot és a házat úgy látszik, keményebb dió beszerezni, mint ahogy azt a srác gondolta.

Viszont a többi alkatrész már megvan, ha minden jól megy - egyszer lehetne már szerencsém is -, akkor jövő hét Szerdára megjön az utolsó két darabja is a LEGO-nak.

-
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
De. Jó szemed van.

Ez az én egyik korábbi gépem. Ezt adtam el tesómnak, mielőtt elhoztam az E6600-at (Vagy a Northwoodos Pentium 4 3.06GHz volt akkor?).
Fene tudja már.
D1Rect: Köszi.

-
Vistaboy
veterán
Hát, remélem hogy most már tényleg nem jön közbe semmi, és hétvégére meglesz a gépem.
Holnap fog felmenni érte a srác Pestre, úgyhogy drukkolok (ujjak keresztbe) neki, hogy megkapjon mindent. Mert ha megint kell egy hetet várnom, akkor nem tudom, mi lesz. Bár most már itt van az AMD, majd elpötyögök vele addig.
Mondjuk lesz jó is abban, ha nem lesz semmi belőle. Legalább nem kell holnap 16-oznom.
Bár inkább lenyomnék akár egy 24-est is, csak lenne már meg. 
-
CsíkosMókus
aktív tag
Nem is régen azt írtam, hogy én egy Intel Atom-os gépet tökéletesnek tartok a mindennapi feladatokra, illetve pontosabban mindenre a játékok kivételével.
Nos egy napig használtam 1680x1050-es felbontásban egy netbookot asztaliként, D270-es Atommal, és bizony vannak gondok. Nem ANNYIRA halk mint kéne, terhelés alatt 65-70 fokra felmegy játszi könnyedséggel, a Youtube videók már gondot okoznak neki ha kicsit jobb minőségűek, egy flash animációkkal teli oldal képes megölni az egészet..
Nagyon nem kéne asztali gépnek ez a kétmagos Atom. De még a négymagos se, ezek után.. Főleg nem százezerért komplett gép formájában.
Mea culpa. -
Vistaboy
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Először azt akartam. Utána olvastam a Guru3D.com-on egy tesztet, ahol úgy írták, hogy a HD 4890 hűtése terhelés alatt elég hangos tud lenni. Viszont a GTX 275-ről elismerően írták, hogy szinte hallhatatlan, ezért inkább azt hozattam (Sokat használom hajnalban vagy késő éjszaka a gépet, fontos hogy halk legyen, amennyire lehet).
Utána meggondoltam magam - pont azért, mert többen írták, hogy több van a DX10.1-ben, mint a PhysX-ben, ezért mégiscsak elgondolkodtam, hogy mégis azt hozom. De nem hagyott nyugodni, hogy mi lesz akkor, ha tényleg olyan hangos lesz ez is, mint anno az FX 5800-asom. Még szerencse, hogy akkor még nem voltam együtt az asszonnyal, mert valószínűleg megőrült volna mellettem.

Szóval végül mégiscsak maradok a GTX 275-nél. Sajnos nem tudom azt megcsinálni, hogy hozatok egy ATI-t, kipróbálom, majd ha nagyon hangos, akkor stornó, és csere GTX-re. Pedig így lenne a jó.
Amúgy köszi az észrevételt és a tanácsot.

-
ProEvoFan
nagyúr
elolvastam mind a három "gépfejlesztési" irományodat, és egy dolgot nem értek
mégpedig a GTX275 helyett miért nem a HD4890et veszed meg
a PH!s tesztekben is szó volt róla, h most az ATI kártyájának kedvez a játékfejlesztés, nem az Nvdianak
és mint írtad "viszonylag hosszú távra" veszed a géped
i920 procira furcsa is lenne nem ezt mondani
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
helohelo
nyugi van. szólásszabaccság vagy mi.
Ennek a topicnak így semmi értelme. Mi a vérgőzös lósz@rról beszéltek?
Asztal alatt a labda és ott ütitek.(egymást).
Ez szakmai logout :-) nem a fáradtgőzZenehalgatásra megy 30 felett emu-t kell venni nem ilyen csilivili fixit vagy mit
-
Jégkokó
veterán
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Jó látom nem értetted, sajnálom.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem mondtam, hogy nem értem meg, hogy neki jó hát csinálja.De ne jöjjön fél év mulva egy ujabb cikkel, hogy a gép már csak fele ennyit ér és ennyi pénzből akkor már 16 magos procit is lehetne kapni.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Haggyad nem érti meg azt ami nem olyan mint ami neki jó...

-
CsíkosMókus
aktív tag
Ne tudd már jobban, hogy ki mit használ ki, és mit hall jobbnak..
Ugyanezt a logikát követve mindenki 50 lóerős 3hengeres autóval járna, merthogy az is viszi a 130-at, és közlekedni lehet vele, minek is kéne erősebb? (jelzem nekem az van, mert most nem bírnék mást finanszírozni) -
Kistejes
csendes tag
Helló Mindenki!
Bocs emberek, hogy közbeszólok, de nekem kis segítség kéne! Weboldal készítésben jártas emberkéket keresek, csak pár tanács kéne és hogy elindítson valaki, nem vagyok teljesen reménytelen :-)
Köszönettel -
-
Vistaboy
veterán
Hát, mivelhogy egy 24"-os DELL UltraSharp 2408WFP a moncsim, ezért minden játékot 1920x1200-ban nyomok. Általában megelégszem 4xAA-val és 16xAF-el, de ha bír többet is, akkor hagy vigye...

Egyébként szerintem egy játék akkor mutatja meg az igazi arcát, ha full grafikával tolod. Persze jó a közepes vagy alacsony részletesség is, de csak addig, amíg egyszer ki nem próbálod huzamosabb ideig fullon. Például én most azért nem játszok egyetlen játékkal sem a kölcsöngépen, mert már megszoktam hogy minden fullon megy. Nem tudnék medium-on játszani már semmivel sem.
Kivétel az újabb játékok, amiket majd esetleg az i7-es sem fog maxon vinni. De amik idáig mentek fullon, azok nem érdekelnek lebutítva. -
Vistaboy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ez természetes, az egész dolognak voltaképpen az a célja, hogy bemutassa az új rendszerre való átállást.

Már csak egy bemutatócikk lesz majd, amint meglesznek a cuccok, de rengeteg képpel - sajnos csak mobillal tudok képeket készíteni, de majd megpróbálok kölcsönkérni egy komolyabb készüléket, mert az enyém elég homályos képeket készít -, és egy összehasonlítás a cikk végén a Q6600-assal, amivel annak idején csináltam pár tesztet. Sajnos csak pár mérést tudtam időhiány miatt végezni, de ha valaki kíváncsi rá, hogy pl. a 3DMark vagy más program mennyit mutat x felbontáson, akkor azt elvégzem, és beírom a cikk topikjába.
-
Vistaboy
veterán
Mindenkinek van egy hobbija, vagy mániája - kinek mi -, amire nem sajnálja a pénzt. Nekem a PC az.

De azért arra figyelek, hogy kizárólag annyit szánok rá havonta - mivelhogy részletre veszem, ha még nem mondtam volna -, amennyit biztosan ki tudok spórolni az egyéb költségek (rezsi, kaja, stb) mellett. A srác, aki hozza nekem a cuccot, nem szokta kikötni, hogy mekkora részlettel fizessem. Megegyezünk. Fizethetem havi 100K-val és 20K-val is, ha nekem úgy jobb, persze utóbbi esetben több kamat megy rá a hosszabb idő miatt.
-
Vistaboy
veterán
Való igaz, hogy most még nincs olyan játék, ami kihasználja ezeket a dolgokat. De én ezt a konfigot legalább három évig fogom módosítás nélkül használni, és elképzelhető, hogy addigra lesznek olyan FPS-ek, amik profitálni fognak a több magból (Gondoljatok pl az Oblivion-ra, amikor megjelent, nem volt olyan gép, amin szaggatás nélkül ment volna a tweak-elés után. Az Elder Scrolls V. pedig lehet hogy ugyanígy lesz majd, ha kijön. De ez csak egy példa).
A hangkártyából pedig ezt ajánlották a többiek (olvass vissza, valahol a topik elején van), mert az eredetileg kinézett SB X-Fi Xtreme Gamer-re azt mondták, hogy az nem X-Fi.

Úgyhogy - mivel az sem volt sokkal olcsóbb -, inkább változtattam. Játékokkal elég sokat foglalkozok, úgyhogy előbb-utóbb ki lesz használva ez is szerintem.
-
Nikk
senior tag
Azért a "nem használom ki" dologgal vitába tudnék szálni... Pont azért használja ki, mert elfut rajta minden, az 100% és ráadásul nem csak hogy most elfut rajta minden, de egy vagy akár 2 év múlva is vígan fognak szaladgálni rajta a játékok feltéve, hogy nem FULL HD-ban 24x AA-val játszik valaki mindent...
-
Napfénysüti
nagyúr
Kíváncsian várom a konfig bemutatását ha meglesz. Én is várom a következő fizumat mert akkor megyek új lapost venni
Szóval meg tudlak érteni. Bár nekem ez a gép amit te rakatsz össze már nagyon sok lenne. 
-
-
Jégkokó
veterán
Én nem vagyok irigy, csupán sztem hülyeség olyan dologra extra pénzt költeni amit ugyse fog kihasználni.Ne mondja nekem senki hogy ilyen 8 magos proci kell manapság már egy akármilyen lövöldözős játéknak, mert nem hiszem el, hogy egy középkategiással ne futna el tökéletesen.Meg a 30 ezres hangkártya nem hiszem, hogy ezekhez a játékokhoz annyira szükség van rá. Ha olyan dologra használná, mondjuk zene szerkesztés vagy ilyesmi, ott biztos sokat számítana a beépített memóra a hangkártyába, de amugy sztem nem sok értelme van
-
Vistaboy
veterán
Igazatok van, csak hát picit rosszul esik, hogy egy ártalmatlan kis írásra mindjárt fikázás a válasz az olyanoktól, akik mindig csak az olyan überállatfasza minden részletre kiterjedő cikkeket akarják olvasni, amiket olyanok írnak, akiknek nyilvánvalóan jóval több szakmai tapasztalatuk vagy idejük van rá, mint nekem...

Néha jólesik firkálni ide, de nem vagyok egy nagy író vagy tesztelő. Ha esetleg az írásaim nem ütik meg a mások által elvárt mércét, akkor elnézést kérek, sajnos én nem vagyok szakértő ezekben a dolgokban.
Részemről a téma lezárva, további kellemes napot.

-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
:-)
Persze, hogy magyarázkodik mert b@szogatják. Én biztos nem mentegetném magam, akinek nem tetszik nem olvassa el azt kész.
Azt tanultam, hogy amit magyarázni kell az szar.
Mondjuk a 3500 -ös amd kemény volt de hát kinek mi az ósdi. Nekem egy xt vagy egy 80186. Neki meg ez. Remélem nem érdekli ez a sok oltás.
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Vicces, hogy 2 napja magyarázkodsz..
Beírtad, aztán ha valakinek nem tetszik, majd hozzászól. Elvileg itt azok vannak, akik szeretik a számítógépeket, nyilván mindenki átmegy néha az új gép okozta eufórián (legyen akármilyen rövid is), természetes dolog..
De magyarázkodni, hogy most akkor te ezt hogy is gondoltad? Nem kell. -
Valty
aktív tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Kinézetre nekem is nagyon bejönnek, azzal nincs is semmi gond, de nekem úgy tűnik, mintha kisprólták volna belőle az anyagot, nem azt a minőséget hozzák, amit ígérnek.
Pl. nálam alapból hibás volt a hátsó venti (hangos volt, zörgött), és kb. 2 hónap után kiégett elöl a kék katód, meg valahogy nyuklik is a ház

De ez csak az én véleményem

-
Jégkokó
veterán
nem tudom, hogy annyira kell e az a kb 30 ezres hangkártya, mert sztem egy olcsóbb is nagyon szép hangot tud produkálni, sztem én ezért is érzem fölöslegesnek ennyi pénzt áldozni egy ilyen hardware elemre.Volt melóhelyemen, már időtlen idők óta porosodott egy ilyen kártya mivel a kutyának nem kellett az ára miatt
-
nemethbalazs
tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
Köszönöm szépen! 
Az hogy ki milyen párti, ízlés dolga. Én személy szerint az utóbbi időben AMD párti lettem, a Phenom II-es procik igazán jók lettek, főleg árukhoz képest. Videókártyák terén egy-két Nvidiás próbálkozásom volt, azóta jó ideje ATI párti vagyok... kb. a 9600XT óta

Kinek a pap, kinek a papné ugye...
Prociban döntsön az ízlés, de VGA-ban most Nvidia elég visszamaradott... főleg a középkategóriában.Mellesleg ha ésszerű anyagi keretek között raknék össze gépet, akkor a következőt raknám össze:
P45-ös Gigabyte lap + E7400, vagy
790X-es Gigabyte lap + Phenom II X3 710
2x2 GB DDR2
Radeon 4770
Corsair CX400
500-as WD HDD
és egy ízléses Cooler Master házAz AMD-t jobban csípem 100 MHz-el lassabb, ellenben +1 mag ...
Saját vélemény, nem kéretik megköveztetni érte
-
Vistaboy
veterán
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Köszi a tanácsot. Majd szólok a srácnak - ha még nem késő -, hogy lehet-e még változtatni a konfigon, vagy már leadta a rendelést.
Na mára ennyi időm volt, most mennem kell, mert reggel ismét korán kelek. Jó éjszakát mindenkinek.
-
Vistaboy
veterán
válasz
nemethbalazs
üzenetére
"Nem feltétlen felvágás az írás, szerintem a cikk írója csupán meg akarta osztani az örömét a ph! lakókkal, más kérdés, hogy az egész témáról 1 db., kiadós, képekkel, tesztekkel teli cikket kellett volna publikálni."
A mondatod első fele pontosan igaz arra, hogy miért is születtek ezek az írások.

A második feléhez is igazat kell adnom neked, addig már nem írok semmit sem, amíg meg nem lesz a gép. Bár sajnos fényképezőgép híján nem tudom, mivel fogok majd képeket csinálni. De meg fogom oldani.

A géphez, amit összeraktál, annyit: Lehet, sőt biztosan igazad van, de én mindig is jobban szerettem az Intel procikat (Nem az AMD-vel van bajom, csak Intel kell, ennyi...
). -
Vistaboy
veterán
Nem tudom, ebben mi a felvágás. Nem dicsekszek el vele, pusztán csak nem mindennap jut el odáig az ember, hogy kompletten cseréljen gépet. Ezért gondoltam, hogy leírom a gondolataimat, terveimet és a tényeket ezzel kapcsolatban. De a legfőbb célom az volt ezzel, hogy a tőlem jobban hozzáértők hozzá tudjanak szólni a témához, tanácsokkal, ötletekkel tudjanak ellátni azzal kapcsolatban, hogy mit érdemes venni a gépbe.
Igaz, a mostani rész egy kicsit unalmasnak tűnik, és az igazat megvallva picit az afelett érzett idegességemben írtam, amiért nem sikerült időben összehozni a dolgot. Egyébként már ez a rész a tényleges teszt lenne, ha meglett volna a masina.
Na, erről ennyit, mostantól kérnék mindenkit, akinek szúrják a szemét az írásaim, az kérem, ne olvassa el őket. Ha majd a Főszerkesztő visszaküldi a cikket, hogy az nem ide való, akkor letörlöm, de ha már kikerült, akkor kéretik kulturáltan véleményt nyilvánítani róla.
Köszönöm...
-
-
Vistaboy
veterán
Ja, én kimondottan érzem.
De inkább arra akartam utalni, hogy ha már valaki hozzászokik egy teljesítményszinthez, akkor utána a lassabb már zavaró. Megszoktam már, hogy a programjaimat milyen szinten tudom nyúzni, és most a kis gépen eléggé figyelnem kell arra, hogy mit mikor és hányszor indítok el.
(Különben bámulhatom a forgó kurzort percekig...) -
-
Nikk
senior tag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
Hehhe... Pont ilyen a konfigom... =D
Most őszintén... Igazából 230.000-et költöttem egy ilyen gépre, amit ott fent írtál. Összesen.
Egy Phenom II 940 van benne 2x2GB RAM, meg majd egy HD4890 ezen a héten... ASRock AOD790GX AM2+-os moboval. Mellé egy Modulos 520-as CoolerMaster táp. Meg ugye szintén CM ház (Centuron 590) és hűtő (CM V8), vidkarihűtőből Musashi-t kap a rendszer a gyári vízforraló helyett, meg még pár egyéb nyalánkság...
Ha ezzel a géppel nem futtatok el mindent csontig tolt grafikával, akkor turmixot csinálok belőle... 
-
glutamin
őstag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Valóban nem definiáltam, hogy mennyi idő alatt. Nem mindegy, hogy valaki 3 évente vesz egy erősebb gépet, vagy évente csereberélget olcsóbb cuccokból. Igazából azon van a hangsúly, hogy mindenkinek anyagi lehetőségeihez mérten érdemes egy ésszerű plafont meghúzni.
Eladom a régi gépem, majd pár hétig nincs más, mert kell a zseton az újba, az meg még nem jött meg... Ez nekem arról árulkodik, hogy itt bőven erőn felüli költekezés van.
A kedvencem az amikor a befektetés szót olvasom szgépvásárlásnál

-
Solten
őstag
válasz
nemethbalazs
üzenetére
"Személy szerint, ha töménytelen pénzzel rendelkeznék, akkor a következőhöz hasonló konfigot raknék össze:
Phenom II X4 940 B.E., vagy 955 B.E.
valamilyen AM3-as 790-es alaplap
2x2 GB DDR3
valamilyen Radeon HD4890"Na végre egy értelmes ember...

-
nemethbalazs
tag
Nem feltétlen felvágás az írás, szerintem a cikk írója csupán meg akarta osztani az örömét a ph! lakókkal, más kérdés, hogy az egész témáról 1 db., kiadós, képekkel, tesztekkel teli cikket kellett volna publikálni.
Másrészt a Core i7 helyett lehetne olcsóbban egész jó alternatíva egy Q9550 egy olcsóbb lappal.
Személy szerint, ha töménytelen pénzzel rendelkeznék, akkor a következőhöz hasonló konfigot raknék össze:
Phenom II X4 940 B.E., vagy 955 B.E.
valamilyen AM3-as 790-es alaplap
2x2 GB DDR3
valamilyen Radeon HD4890Ez a kiszemelt konfignál nem nevezhető lassabbnak, de olcsóbbnak biztos.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
ezt nem értem
Kalapálás?

-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
glutamin
üzenetére
(ugyanígy aki kocsira többet költ mint 1 évi jövedelme, az meg autóbuzi)
mennyi idő alatt? 1 év? az varázsló, nem autóbuzi.
egyébként meg több év alatt teljesen normális, ki keres annyit, hogy 1 évi fizetéséből vegyen egy autót? vagy az is autóbuzi, aki vesz 3 milkáért egy új kisautót? -
glutamin
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Én sem irigy nem vagyok, sem felvágásnak vagy hencegésnek nem érzem a cikket. De összességében úgy gondolom, hogy aki 1-2 havi megtakarításánál többet költ egy komplett pc-re az nyugodtan x-szelheti a "kocka vagyok" paramétert. (ugyanígy aki kocsira többet költ mint 1 évi jövedelme, az meg autóbuzi
)Ha kész a gép jöhetne pár teszt.
-
DEV_NULL
őstag
Get a life !
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Ez nagyon szubjektív, hogy "szegény". Inkább buták és írigyek az emberek, ez van és ez teszi őket szegénnyé. Sajnos..
Ha nekik nincs akkor másnak se legyen vagy legalábbis ne érezze jól magát. -
CsíkosMókus
aktív tag
válasz
fekeandras
üzenetére
mindez csak azért van, mert szegény országban élünk

manapság már elég, ha építtetsz egy szép kerítést, veszel egy jó kocsit vagy erős számítógépet, és máris gyűlöl egy tekintélyes méretű tömeg. sajnos.. -
CaNNa3IS
senior tag
válasz
fekeandras
üzenetére
"Deltoid" ez jó

-
fekeandras
őstag
válasz
CaNNa3IS
üzenetére
"De nem értem azokat akik "tudom nem irígységből" osztják a srácot"
Erről az jut eszembe mikor 1,5 éve egy barátomat "legazdaggyerekezte" egy srác a Gamestar fórumon csak mert nagyon erős C2D + SLI-s gépe volt.Mondjuk azt nem látja a moly, hogy a barátomat nem apuci pénzeli hanem több munkahelyen is dolgozik párhuzamosan.Ő már nem is egy kocka, ő már deltoid...

Hát igen az irígység rút betegség...

-
CaNNa3IS
senior tag
Lehet , hogy tényleg elég lett volna akkor cikket írni az egészről amikor megvan a gép.
Nemrég nálam is volt egy i7 965 ee de eszembe se jutott hogy gépet építsek belőle. Egy 420 as celeronnal elvagyok nekem most még elég.
De nem értem azokat akik "tudom nem irígységből" osztják a srácot. Nem mindegy mire költi a "felesleges" pénzét. Nem kisgyerek már valószínűleg akit le kell tolni. Szerintem mindenkinél van ilyen katt. Ez kell ez kell kész. Nekem is vannak időszakok amikor eladok minden gépet és élvezem, hogy csak a melóhelyen kell bámulnom a képernyőt.
Aztán feljövök ide a ph-ra és látok egy jó kis blogot.Ennyi elég és veszek valami gépet.
Ha van gép én is leülök mintha mágnes húzna pedig megvan mindenem ami kell (kislányom most volt 8 éves :-)).
Szóval totálisan egyetértek azon véleménnyel, hogy mással is kell foglalkozni sőt gép előtt kell kevesebbet tölteni de azzal nem, hogy kioktatunk másokat ezzel kapcsolatban.
peace -
mcsabee
senior tag
Ha jól értelek, tisztában vagy vele, hogy a Corei7 felesleges pénzkidobás, tisztában vagy vele, hogy valószínűleg ebben az évben hasznát nem fogod venni annak a processzornak, de mégis ilyet akarsz, mert ez kell neked?
Ne érts félre, mindenki vegye azt a pénzén - amiért tisztességesen megdolgozott - amit akar, de hogy egy ember a saját pénzének az ellensége legyen :-) .
Mindenesetre szurkolok, hogy végre kézhez kapd a masinériát, és leírd tapasztalataid egy esetleges könnyed hangvételű teszt keretein belül.
Ja és kocka vagy
. -
BloodRay
veterán
válasz
CsíkosMókus
üzenetére
Ugyan így gondolom én is.
Annyi kiegészítéssel maximum, hogy azért valami alap videokártya(nem intel integrált...) jó lenne az atomos konfigokba. -
törölt tag
"...nőnemű barátnőd..."
Ezzel úgy érzem, kicsit túldefiniáltad a dolgot, bár a mai világban...

Nem belédkötni akartam, csak megakadt ezen a szemem.CsíkosMókus:
Ha valaki nagy felbontásban játszik, akkor jól jár a minél erősebb VGA-val, CPU-ból viszont az esetek legnagyobb részében bőven elég egy (tuningolt) középkategóriás Core 2 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Robotporszívók
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó!
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Márpedig én animét SD-ben akkor néztem utoljára, amikor még a régi monitorom miatt nem volt értelme HD-ben megnézni. Ez pedig régen volt már. 
Máskor egy hét alatt elhozott egy komplett konfigot, most meg nem tud lassan egy hónapja összerakni egyet?
A végén még egyszerre lesz új gépünk. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)