Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Moleman

addikt

válasz dingdongkng #7506 üzenetére

Egyetem alapszak után vadásztam gyakorlati helyet, ők akadtak horogra, az igazgatóval nagyon egy hullámhosszon voltunk, a kisvállalkozás is ötletes volt (részleteket inkább nem írok, de ötös szakdolgozat lett belőle, úgyhogy nekem már ott megérte), családias hangulat, szívesen dolgoztam ott. A gyakorlat után maradtam, kb mindenes lettem (néha napi 16 órában), addigra már elkezdődött a létszámcsökkenés, mert végül mégsem pörgött annyira a biznisz, mint ahogyan várták volna a nagy kezdeti befektetés előtt. Kicsit még úgy csináltunk, mint aki működik, aztán a pénzcsapokat is elzárták, le kellett húzni a rolót. Szétosztogattuk az árukészletet, pár méter hálókábelt (az IT üzemeltető is félig-meddig belsős volt, a nagyvasakat ő mentette vissza magához), a random tárgyi eszközöket pedig meg lehetett venni töredék áron.
    Így lett negyed áron egy hatalmas hűtőm, amit a főnök autójával vihettem haza, mi több, a főnök fia segített felcipelni a lakásba. Azóta is nagyon hálás vagyok érte, jó sok hideg sör belefér. :K

[ Szerkesztve ]

• KROK640

nagyúr

Oh, nekem is van egy ilyesmim.

Asszem 2010ben vagy 11-ben volt ez : miután az egyik legjobb melóhelyemről eljöttem (konkrétan megszorítások miatt elküldtek egy pár embert előttem aztán engem is, nem sokkal később be is zárt a cég), a konkurens cégnél melózó cimborám, közölte h elmenne szabira, de a főnöke nem engedi, ugorjak már be helyetesíteni őt, mert szabira menne, amit nem fizet ki a főnök, szal elmenne, de nincs ki helyetesítse. Ügyvezető igazgató volt a cégnél, mondtam legyen. helyetesítettem is pár napig.
    Az irodája pazar volt, gyönyörű üvegfalas kilátás 6. emelet.
    Berendezés is rendben. Haver csak annyit mondott ha jön valaki akkor beszéljek vele ha nem tudok valamit hívjam fel.
    írd és mond összesen kettő alkalommal jött 1-1 ember, hogy használhatná-e a fénymásolót? egyébként napokig csönd és wunderbaum szag, szószerint semmit(!) nem csináltam.
    Első nap feltűnt h nincs net*, második napra nagy mennyiségű PDF-et beszereztem a gépre, és egész nap olvasgattam. Se forgalom, se net, így ment ez napokig.
    Aztán visszajött haver, és közölte h a bérem felét tudja ideadni, mert sokadika van stb, a többit majd a pár nap múlva esedékes fizu után. Eltelt pár nap, majd hív h jöjjek segíteni mert van egy kis gáz. Konrkétan a főnöke bejelentette, hogy csődöltek, és szó szerint lelépett, fizetés meg minden nélkül. Úgyhogy még aznap összepakoltuk az irodát az utolsó szögig, és elvittük a bútorokat bútorboltba, a tech cuccokat PC bontóba/vaterára, az egyik gépet megtartotta magának. A profi fénymásolókon nagyot szakított, mivel azok vaterára mentek fel madarász üzemmódban. Én meg a monitort amit napokig néztem korábban, hazavittem. így lett CompaQ C720-as monitorom (ami mai napig megvan és üzemképes).

Haver nagyjából pénzénél lett a végére, én meg azzal a monitorral pláne nem panaszkodhattam :) mivel nagyon rég nagy vágyam volt egy hasonló kategóriájú CRT.

* (így utólag már gyanítom miért nem volt net... nem volt befizetve, kiderült h haver is azért lett ügyvezető, mert nem a főnök akart elsüllyedni a céggel, hanem kellett neki egy balek)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

• Lenry

félisten

erről eszembe jutott egy igazán magyar sztori... :D

amikor egy évtizeddel ezelőtt kezdtem az munkahelyemen (még teljesen más munkakörben, mint most), egy kollégát váltottam, pénteken még ő jött, hétfőn már én, sosem dolgoztunk együtt, de máshonnan ismertem.
    jelentkezett egy új helyre, elment interjúra, szimpatikusak voltak, visszament megint, következő kör, mindenki szimpatikus volt mindenkinek. megbeszélték, hogy felveszik, talán a papírokat is megírták. itt bejelentette, hogy akkor ő felmondana, elfogadták. felmondta a szegedi lakását, keresett egyet Bp-n, felcuccolt.
    hétfőn bekocog az új helyre... ahol felkenődött az ajtóra, telefon az új főni felé, hogy helló, jöttem, kezdenék, de nem tudok bemenni az ajtón.
    - úúú, igen, elfelejtettünk szólni hogy megszűnt a cég. sorry.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Új hozzászólás Aktív témák