- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
degu
senior tag
-
gamek!ller
őstag
-
atidzsiforc
őstag
nekem a hd4770em ráz meg szikrázik a dvi mikor piszkálom a kábellel //meg fel sem ismeri az ati driver//
-
JetiRulez
őstag
-
kmisi99
addikt
Milyen a szobád padlója? Ha fa akkor nincs leföldelve mert régen csak a kőpadlójú szobák konnektorát földelték és gondolom ahonnan hoztad az áramot a másik szobában valamilyen kő van! Nekem a szomszéd villanyszerelő egy óra alatt megcsinálta a földelést az egész házban 3k forintért! Csak egy+ vezetéket kell bevezetni!
-
L.T.
tag
Privátban írok...
-
zoo8800
veterán
-
Zolás
addikt
-
DeFranco
nagyúr
-
gamek!ller
őstag
-
Kolondrum
félisten
-
e=mc²
őstag
Nooormalis?! a monitoron szetnyomni a bogarat?!? Halatom, hogy valami szall/nyulik fele csapkodok!
Lezso: kicsit hatarozatlan vagy. Vagy nem?

-
gamek!ller
őstag
-
.bableWes
őstag
én full hülye vagyok az áramos témába de engem is ráz nemcsak a gép, szinte minden. nekem azt mondták, hogy nem birom az áramot vagy ilyesmi.
a gép is ráz, a tv-n az AV kábel de még néha a telo töltöje is.
pedig 2éve volt ujra vezetékelve a komplett ház.én már megszoktam, oda se figyelek rá. neked is ezt kell

-
gamek!ller
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Írtam, hogy 5-10 éves voltam, az ilyenek mindig nyúlkálnak mindenfele. De aztán megtanultam, hogy nem érdemes, mert ugyanúgy ráz, mint azelőtt a konnektor...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: basszus, vagy 50x átszerkesztem mindig a mondanivalómat, már kezdem unni magam. Sose gondolom át teljes mértékben hogy mit írjak.

-
gamek!ller
őstag
-
e=mc²
őstag
Lezso es Gamek!ller:
Sosem tudom megerteni, hogy minek nyulnak hozza az emberek a monitor uvegehez?

Aruljatok el legyetek szivesek, mert komolyan szeretnem tudni.Nekem herotom az, ha valaki (akar melohelyen) ujjal fogdossa a kepernyot. Ha az enyemmel csinalna valaki nem erdekel, hogy sertodes a vege racsapok ugy, hogy megjegyezze orokre...
Szerk. OFF-ba.
-
Zolás
addikt
Nos amit én látok az az hogy a két szélén ahol a földelés van csavarozva ( a vörösesebb szinü csavarok) nem megy kábel. Lehetséges hogy hátulról van betekerve és azért de elég gyanús mivel a feszkábelek szemmel láthatóak a földelés meg nem.
Amennyiben lenyomod a villanyórát és ki tudod húzni az egészet kell látnod 3kábelt. A képen csak 2 van. Ha a dugalj mögött a falban is csak 2 kábel van akkor nincs földelés. -
gamek!ller
őstag
Okés, ez a hozzászólás ébresztett rá valamire. Van túlfeszvédőm amin van védelem, ledekkel. Amikor az én szobám konnektorába van bedugva a gép, ez a szerkezet néha felsippant és folyamatosan világít egy piros led !-el. Most, hogy a nappaliból hozom az áramot, nem sipol és nem világít a led. Ok, nincs földelésem.
Örülök, hogy leírtad a monitor üvegrázós témát. Nem tudtam elhitetni apámmal hogy ráz a monitorom üvege, egyszerűen nem hitte el..
-
Kolondrum
félisten
2 szomszéddal errébb minden test rázott ami be volt földelve, a bojler is! Egy hűtő a pince eldugott zugában volt a ludas, testre kiment a fázis az meg elvitte az egész házba.
De amikor 400V ment ki a házba az is vicces volt a plazma tv-nek meg mindennek. Mikró felrobbant! Mind mind emberi hiba miatt volt. a Hűtőt nem nézték csak használták éveken át. a 400V-os dolog meg elmű hiba volt, évekig ketyegett a bomba majd egyik nap... -
Kolondrum
félisten
Így én is nyugodt vagyok!

Egyszerűen melóban nem tudok semmit úgy otthagyni h az veszélyes lehet másra. Ebből adódik a túlóra néha.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hát igen, a földelés hiánya vicces dolgokat idéz elő.

Nálunk régen a pesti házunkban egy földeletlen konnektorra volt rákötve a szüleim számítógépe, arra meg a monitor és egy nagy HiFi. Mivel a számítógép tápjánál a "földelés" a házára van kötve, ezért az egész számítógépház rázott, ami érintkezett a VGA-kábel földelésével, így a monitor üvege (!) is rázott, sőt az USB hosszabító vége is! S valamiért az ősvideoton HiFi alu-potmétere szintén. Igen megrázó élmények fűznek engem azokhoz az időkhöz. Ha többet használtam volna azokat a cuccokat, minden bizonnyal technofób lennék, féltem is tőlük, mint a fene 5-10 éves koromban.

-
gamek!ller
őstag
-
myteve
tag
-
Kolondrum
félisten
ACV 750-es állásba tekered! Egyik banán dugó a COM-ba másik a V mA feliratúba! Egyik pálcikát a feketéhez (ő a mi ráz elven) másikat a földhöz, mi mutat? csak saját felelősségre!
Mutathatja a semmit és a 220-230 közötti feszültséget. Utóbbi a jó eset ha lehet így mondani. Előbbi esetben nincs föld. Az egész akkor igaz, ha a fekete valóban a fázis.
Ámde ha a földön fázis van kint akkor sem mutat semmit. Figyu maradj a hosszabbítónál!!!!!!! -
myteve
tag
hm... bekapcsolod, lehetőleg valami olyan állásba, ami nagyobb mint 230V, kicsi hullám van mellette, és az egyik drótot hozzáérinted a felül/alul levő kis pöcökhöz, a másik szárát pedig bedugod az egyik lyukba, majd a másikba. elméletben, valamelyiknél fel kell ugrani a számlálónak. még kérdés?
-
gamek!ller
őstag
-
14adam
addikt
-
Kolondrum
félisten
Attól h földel új a koncsi nem jelent semmit mert ha nincs bekötve a zöldsárga akkor... Olyan is van, h be van kötve de szakadt vagy ál a földelés ergo semmit sem ér. Az is lehet, h van föld, de elégtelen értékü. Mondanám h mérj meg menj ide nézd meg ezt meg azt de hosszú! Ha hosszabbítóról jo akkor használd úgy!
-
gamek!ller
őstag
-
myteve
tag
ha belinkeled, elméletben meg tudjuk mondani. de az hogy a konnektor földelt, nem jelenti azt, hogy be is van kötve. van voltmérőd?
14adam: neee, ez a csávó ezt a kérdést komolyan tette fel??

-
14adam
addikt
Ha a falba van kirohadva a kábel akkor nemlehet megmondani csak mérőműszerrel. De a réz kábel tényleg jobb választás lenne,nemrég húztunk be faterral egy házat olyan vastag kábel volt mint az újjam
-
gamek!ller
őstag
-
14adam
addikt
Földeld így
Vagy tegyél rá egy zsák virágföldet 
-
Rive
veterán
Ergó nem földelt a szobámban lévő konnektor?
Ja. Vagy valahol a falban elrohadt az aludrót. Rövid távon nem szégyen a fal alján körbevezetett hosszabbito - nekünk is igy megy - de hosszabb távon le kell cserélni rendes rézre, tisztességes, modern szereléssel. -
Zolás
addikt
Nálam szokott ilyen jelenség előfordulni. Ilyenkor kell egy másik hosszabbító-elosztó mert az adja meg magát
Ahogy lecserélem megszünnek a rázások. -
Kolondrum
félisten
Szeressük! Kirángatni, kidobni, megsemmisíteni! Azaz lecserélni.
-
gamek!ller
őstag
Családi ház. 15 éves körülbelül. Aluminium vezetékek.
Na.. Dupla konnektor van. Vagy hogy mondjam. Eddig csak átdugtam egyikből a másikba, most meg kipróbáltam hogy egy hosszabbítóval behozom az áramot a nappaliból. Most nem ráz. Ergó nem földelt a szobámban lévő konnektor? -
Kolondrum
félisten
Nála a pont, régi házunkba engem is rázott. Lényegében te vagy a földelés azért ráz meg. Én azt a tápot megnézném közelebbről is. Megoldható dolog csak körbe kell nézni a gépben mi a ludas. Mérted már mennyi az annyi a ház és test között?

Rive! Azért amikor elzsibbadsz és a megcsíp között vannak különbségek. Előbbivel valamit kezdeni kell, nem játék.
-
mexicanraven
senior tag
Nincs földelés, vagyis én erre gondolok. Nekem is ráz és nálunk sincs földelés!

-
Rive
veterán
Ha a konnektor földelt (és a földelés jó) akkor a hálózaton máshol van egy test/földzárlatos masina. (Mondjuk ilyenkor a villanyóra pörög, mint a veszett fene.)
Ha a földelés döglött vagy eleve nem létezik, akkor természetes, hogy ráz - az elektronikus tápok bemenetén vagy egy szimmetrizáló tag, ami a fél-fázist kapcsolja a testre - elég nagy ellenálláson keresztül, úgyhogy nem veszélyes. Általában...
-
szumoo
senior tag
Földelt a konnektor?
Mert anno nekem is volt ilyen gondom, és ott a földeletlen konnektor volt a ludas. -
DeFranco
nagyúr
Földelés hiánya. Milyen házban laksz? Mennyi idősek a vezetékek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Diablo IV
- LEGO klub
- Mikrotik routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)