- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Hidd el, van ettől rosszabb is. Két esetem volt, amikor kijelentettem, hogy gumikesztyű nélkül nem vagyok hajlandó hozzányúlni a géphez. És nem a por miatt, hanem az állati tetemek végett... Ez a porpaplan nálunk alapból megszokott dolgok, mert az ügyfél már csak akkor jön be, ha baj van (kikapcsol a gép, vagy nagyon hangos, vagy be se kapcsol a nV/AMD VGA-s notebook).
-
törölt tag
-
derive
senior tag
Hehe, nekem errol az elso gepem jut eszembe. Annak idejen meg 10 eves fejjel eszembe sem jutott volna megbontani. Ahhoz varni kellett az elso sajat osszeszerelesu gepemre. Ugyanez volt az elso notimnal is, pedig akkor mar az asztalin rutinos voltam. Sztem a legtobb juzernek a szamitogep magic, ha bekapcsolja az more magic. Meg mindig jobb neki ha poros, minthogy belebarmoljon es elrontsa...
-
kromatika
veterán
jó cikk köszi,de "Nem akarok megbántani senkit, de azokról az emberekről, akik a lakásban dohányoznak, eleve nem feltételezek túl sok jót"ez azért nagyon durva.nem akarsz megbántani senkit,de azért megteszed.mindenkinek saját joga eldönteni,hogy a saját lakásában dohányzik e,és neked semmi közöd hozzá,és nincs jogod megítélni.Mi köze a dohányzásnak.a becsületességhez,és ahhoz hogy ki mennyire vigyáz a kártyájára?Minden nepper dohányzik?,vagy minden gondos gazda nemdohányzó?Ezt komolyan gondoltad?
-
Töki bácsi
aktív tag
Nem Geforce volt benne, hanem valami S3 Trio. Már nem tudtam szerkeszteni...
-
Töki bácsi
aktív tag
Rendszeresen takarítom a gépem minden egyes alkatrészét, kb. kéthavonta. Újrapasztázni viszont sosem szoktam semmit. Lehet illene, majd egyszer rászánom magam.
Érdekes eset: 1998 körül még viszonylag gyerekként szerelgettem az aktuális gépemet (Geforce MX 400 volt benne, erre emlékszem), és valamelyik alkatrésszel elvágtam az ujjamat. Hát persze, hogy mire észrevettem, már összevéreztem az alaplapot és a táp burkolatát. A gép később el lett adva, de már addigra elfelejtettem az esetet. A későbbi vásárló nem jelezte a problémát

-
trufa12
addikt
EZEN ÉS KisTopi95 képén beszartam a röhögéstől

hogy lehetnek ennyire nyugodtak az emberek -.- mikor használnak 1 hardvert x évig és meg sem fordul a fejükben hogy akár szénné éghet meg fene tudja komolyabb gond is lehet belőle...ráadás hogy néz ki , rendesen PRÉM ,bunda van a hűtéseken xD
olyan selymes hatást kelt kedvem támadna betakarózni vele 
hobbi szerelőként ez számomra vicces , nah persze undorító de azért ennyitől nem forog a gyomrom.
és hát nekem is volt már gondom hasonló dolgokkal , ezért veszélyességi pótlékot szoktam kérni

mennyi por
halál .!én hetente -vagy 2 hetente (hangulatfüggő) takarítom a gépem, ugyanis vályogház és sajnos erősen porosodik minden.
gondolom ezeknek a ventiknek már hangja is akad..

-
vhw
addikt
Érdekes így utólag olvasni ezt az írást.
Mire kellett volna anno figyelni - döbbentem rá.
Pár éve - mint nem túl nagy használt hardveres rutinnal rendelkező - itt hardveraprón kerestem kártyát.
Egy idő után ráleltem egy HD2900-ra (AC hűtövel szerelt), doboza is megvolt.
Megtetszett az ár (nem volt már valami magas akkor se), hát megvettem.
Postán érkezett, és most így visszaemlékezve...Tényleg megvolt minden:
- dohányfüstszagú doboz
- karcos hátlap, 1-2 helyen hiányzó csavarral (ugye a hűtés alapból nem a gyári volt)
- extra; a kártya elég nagy darab, a hűtés vastag - előző tulajnak biztos gondot okozott beerőszakolni az alaplapba - így a hűtés műanyag borításának sarkából elegánsan le volt fűrészelve egy darab (bizonyára helyet adva így a déli híd méretesebb bordáinak)A pasztázást ugyan nem néztem meg rajta, de szerencsémre a kártya hibátlanul működött

A hűtés se volt zajos.
Kb. egy év múltán cseréltem le. Használt pc cuccokkal foglalkozó üzletben vették be. Úgy látszik sikerült megugrania azt a lecet is szegény vasnak...
Na de majd ha újra használt kártya vásárlásra adom a fejem majd józan leszek.

-
aaa3
csendes tag
-
aaa3
csendes tag
ebből az újrapasztázás sztem nagyon rossz ötlet. viszont egyszer megcsinálni amikor még új, hogy levenni egyből lemosni a gyári gagyi szürke lapot és egy rendes pasztát odarakni az sztem is nagyon kell.
ssd 32 gigás 5ezer (yay!), pedig már egy 16gigás is elég méretre, hisz egy xp rendesen kigyomlálva de még fullosan az "örömérzetért :)" (helpek médiák fosprogik minden "dísz" bennehagyva a rendszerben ami gyárilag benne van +dotnet2, csak a fölgyülemlő backupokat, cachékat, downloadokat, fosdriverappokat(pl realtek) és installereket stb törölve!) 900mb 3giga helyett, docsetts 100, progfiles 400+, többi üres :) - azt másolsz rá ami épp kell.
pont hogy inkább egy hagyományos vincsó az ami nem éri meg a mostani árak mellett (írtad hogy inkább vennél egy lolötszázasat-egyeset ssd helyett). áldom magam hogy még vettem egy 2 terásat amikor 16e volt!
-
Trailblazer
veterán
Abból kell kiindulni, hogy egyszer még az adott alkatrészt tovább kell adni amikor jönnek az újabb csodák (és kell rájuk a pluszpénz), bizony a leharcolt holmitól nehezebb megválni. Nálam a gépház és tartalmának havi kompresszorral kifújása egyébként is alap, mint ahogy az is, hogy az eladandó cuccaimat eladás előtt külön megtisztítom. Persze egy nepper feltehetőleg nem így gondolkodik, bár az igényesség lehet emberfüggő is.
-
Rive
veterán
Hát, a dohányszmötyi a szaggal az egy dolog, a szemre turmixgépből előhúzott alkatrész egy másik, de a tisztes porcicákat azt bizony tudom dijazni - véd, ápol, eltakar, ócsít....
-
GAI
senior tag
-
GAI
senior tag
Általánosságban értettem, hogy egy ember igényességéről és a dolgokhoz való hozzáállásáról számomra sokat elmond az, ha azt az alapvető higiéniás szabályt sem tartja be, hogy a lakásban nem gyújtunk rá, mert minden átveszi a szagát, és az egyszerűen undorító dohányosnak és nem dohányosnak egyaránt. Most az egészségügyi vonzatairól nem is beszélve...
-
vinibali
őstag
-
vinibali
őstag
nagyon jó cikk, az apróból találtam rá. hát igen, van ilyen is meg olyan is. én amikor megveszek valamit a dobozt feltétlenül óvom, hogy később ha tovább kelljen adni, tisztességesen tudjam átadni a gazdának
sosem értettem, hogy az emberek miért nem vigyáznak arra, amiért pénzt adnak?!?!?!?! -
Kephamos
addikt
Aki a házban dohányzik az a cigit a videókártyanepperkedésből veszi és a sátán cimborája. Ezt a faszságot, már ne haragudj.
-
Drenadar
veterán
hova lett a hűtést díszítő matrica?
direkt most megnéztem az én kártyámat, és erről válik le a matrica. soha hozzá nem nyúltam gondolom több év alatt ez normális. nem?
nem mintha bármit is terveznék vele, vagy nekem ez fontos lenne, hiszen sose szoktam nézegetni, vagy vitrinbe kiállítani

-
Mister_X
nagyúr
-
Dr. Romano
veterán
Nemrég poénból a boltban egy socket 370 Celeron 1,2GHz-s gépre dugtam egy Agility SSD-t egy PCI-os SATA raid kártyával. Referenciának az egy 20GB Maxtor HDD-t használtam (tehát kb. korabeli vinyó).
Nagyon durva (de tényleg!) hogy a régebbi gépeket mennyire megfogták a -mai szemmel nézve- lassú merevlemezek. A P3-as gép az SSD-vel egyszerűen szárnyra kapott. Persze ahol a CPU erő számított (pl. Youtube video) ott elvérzett, de a rendszert használni nagyon pörgős volt (egy laikus tuti valami modernebb hardverre gondolna ezt látván). Egy SSD-vel újra lehet definiálni egy régi gép általános tempóját.

-
banhammer
veterán
-
GAI
senior tag
Pedig én is azt mondom, hogy manapság aki érdemi fejlesztést akar végezni a gépén, az mindenképp SSD-t vegyen. Elcsépelt szófordulat, de valóban ég és föld a különbség. Ha nem próbáltad, valószínűleg el sem tudod képzelni, milyen mikor fél percen felül felbootol a gép, és nem kell várni _SEMMIRE_ hanem elindítasz egy programot és megjelenik azonnal! A manapság kapható leggyengébb gépből is (érzésre) atomerőművet csinál egy SSD, a másik oldalról pedig lehet akármilyen gyors, sokmagos processzorod, rengeteg RAM-od, ha a rendszert visszafogja egy lomha HDD. SSD-ből nem kell nagy, nem adatokat kell rajta tárolni, sőt a játékokat se fontos arra telepíteni. Egy 60 gigás bőven elég, a rendszer és a gyakran használt segédprogramok legyenek rajta és kész. Ennyi pénzből ekkora gyorsulást semmi más módon nem érhetsz el a gépedben.
-
Mister_X
nagyúr
-
banhammer
veterán
-
Mister_X
nagyúr
-
banhammer
veterán
Nekem csak egy spybot irtóm van.
Nem warezolok, mást nem engedek a gépemhez így nem is nagyon kell vírusitó nekem.
Az, hogy kinek mi a drága relatív.
Már kb. 21 forintért kapsz egy nagyon megbízható OCZ Vertex 2-s 60 gigás SSD meghajtót.
Azon meg el lehet férni, főleg úgy, hogy állítólag nem warezolsz. -
Mister_X
nagyúr
-
GAI
senior tag
az ezüst pasztát én is utálom, nem csak azért mert vezet(het)i az áramot, hanem mert mindent összefog, és alig lehet eltávolítani. Én a jó öreg fehér pasztát használom mindenre (procira, VGA-ra), nekem az tökéletesen bevált. És azzal nem kell spórolni, mert ha véletlenül lefolyik, akkor sem vezeti az áramot.
-
Mister_X
nagyúr
-
Dr. Romano
veterán
Cigis gépekkel találkozom nap mint nap. A port lehetetlen kifújni belőlük, mert bele van ragadva az alkatrészeken lévő nikotin rétegbe. Mocskos egy meló ilyen gépeket takarítani.
Egyébként minap találkoztam egy "túl gondos gazdával". 7600GT, kártya teljesen tiszta kívülről csak az összes kondi szét van repedve (szilárd elkósak). Mivel újat vettek és a kártyát rám hagyták, kicseréltem a kondikat, majd leszedtem a hűtést... Nem spórolt az ezüsttel; nyomott rá kiskanálnyit és azt passzíroztatta szét a bordával, ami gyönyörűen lecsorgott a "nyákon" lévő kis kapura, jó párat összezárva.
-
banhammer
veterán
-
Mister_X
nagyúr
Én havonta egyszer rászánok egy napot, hogy karban tartsam a gépem: minden bordát kimosok, alaplapot fülpiszkálóval és sűrített levegővel tisztítom, a chipsetekről alkoholos vattával leszedem a régi pasztát és újat rakok rá és még a tápot is szétszedem, mert az az igazi pormágnes. Szoftveresen Avast, CCleaner és Defraggler veszi kezelésbe a Windowst. Minden karbantartás után, mint ha vadiúj lenne: marhagyors boot, alacsony üzemi hőmérséklet, hangtalan működés. Igaz, ehhez hozzá is tesz, hogy torrent trackert nem látott a gépem és semmi illegális nincs rajta, tehát a fertőzésveszély is minimális.
-
banhammer
veterán
-
KisTopi95
aktív tag
Igen annak, sőt még kép is volt róla működés közben, csak tudod mikor a szoba másik feléről, vaku nélkül remegő kézzel fényképezi egy 80 éves nyugdíjas, akkor azt sem látnád meg hogy 10 centis betűkkel van ráírva a gyártó. Annak ellenére működik, csak a kondikkal kell majd bajlódjak. Mondjuk ha a porcicákat kiszedte volna belőle szerintem kicsit olcsóbb lett volna a postaköltség.
-
madmaxxx
senior tag
-
KisTopi95
aktív tag
-
madmaxxx
senior tag
-
psyho85
aktív tag
-
GAI
senior tag
-
Crystalheart
őstag
-
madmaxxx
senior tag
amikor már rontja a hűtést, lefújom
Ebből látszik, hogy ha nem is minden nap, de időszakonként kitisztítod a kártyádat. Van aki sajnos ezt nem teszi meg és meg is látja az eredményét. Nem kell csillognia a kártyának, de úgy se nézzen ki, mintha a sivatagból jött volna.

-
Crystalheart
őstag
-
madmaxxx
senior tag
-
GAI
senior tag
-
madmaxxx
senior tag
-
Speeedfire
félisten
-
GAI
senior tag
nem csak a hardware-ek de az egész lakás (bútorok, szőnyeg, stb) beveszik a szagát
Szóval ezért is ajánlott kimenni inkább az erkélyre/udvarra -
Speeedfire
félisten
-
madmaxxx
senior tag
-
GAI
senior tag
-
madmaxxx
senior tag
Sajnos manapság elég sok a hibás vagy "összetákolt" videokártya. Hozzám is érkezett már dohányfüstszagú kártya, de hibátlannak bizonyult a tesztek során. Én személy szerint a lakásban SOHA nem dohányoztam, így is megkímélve a hardvereket az esetleges "szagoktól".

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Google Chrome
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Könyvajánló
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- További aktív témák...
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

olyan selymes hatást kelt kedvem támadna betakarózni vele 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)