Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandon
tag
Tetszett a teszt! Köszi! Szerintem az FSP-től elvárható ez a szint.
-
Archer
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bivaly gépek, erősebbek a magyar Gigantoknál is. Egy-egy nagyobb kigyorsításnál 3-4 kV-ot lerántanak a hálózatról

-
bartucc
addikt
Elismerésem az FSP-nek és a tesztelőnek. Nagyon jó kis tápok, még a gépemet is rá merném bízni, sztem elvinné.

-
Ejha, meredek dolgokm felé kezdtünk elmenni, bevallom, erről nem is hallottam még

-
kts88
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
köszi, jó hideg volt

bár most ahogy elgondolkodom lehet tud az igbt előnyt kovácsolni, ha előtte teljesen egyenirányítják és pwm hajtást alkalmaznak, és akkor nagyob frekivel lehet hajtani.
ejj, de szívesen megnézném a kapcsolást -
Mr.Csizmás
titán
nekem se erősségem

a technológiához értek valamennyire
ezek eredetileg mind fokozatkapcsoló+szilíciumos eir. voltak, aztán volt amit tirisztorosra építettek át (ott a tirisztor gyújtási szögével lehet szabályozni a teljesítményt - jól mondom?), és volt amit IGBT-sre építettek át pár éve.
Ui.: fasza a szárazjeges tuningod.
-
kts88
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a román nyelv nem az erősségem
bár ezeket jobb tirisztorral hajtani, azoknak nem gond a teljesítmény és egyszerűen lehet vele vezérelt egyenirányítót építeni. -
Mr.Csizmás
titán
Bocs, félrenéztem.
Ez még tényleg tirisztoros, 1.0-s verziós gép. (Clasa 040)
Itt egy valóban IGBT-vel felújított gép, a clasa 47
-
kts88
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pedig én úgy gondoltam, hogy tirisztor van az ilyenekben, főleg, hogy az igbt csak a 80-as évektől kezdett bejönni
-
waverider
senior tag
csak továbbra is a tiszteletemet szeretném kifejezni a nagyrabecsült tápszagértő
úrnak/uraknak, márcsak nemrég elhunyt hasonszőrű megfeletetéssel rendelkező édesapám emléke miatt is

-
kts88
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ugyan úgy néz ki mint a többi nagy teljesítményű tranzisztor/Mosfet
Az a 150W pedig semmi, nekem a fiókban pihennek 250W-os tranzisztorok, de egyszer feltűnt egy inverteres hegesztőben 360W-os igbt-t is
-
stol
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem láttál még IGBT-t?

Léghűtéses amúgy.
-
"egyenirányító diódák indokolatlanul túl vannak méretezve"
Ez egyáltalán nem baj.
Ezért az FSP számít jó tápnak, nem a megkúri.Amúgy jó a mérés, nem hiszem hogy csinált volna valaki ilyet

Egyébként azért nem mind arany, most volt nálam egy 450-es FSP, ami terhelésen leszabályozott : P2 még ment róla, C2D már nem - aztán méregetés közben okoztam egy zárlatot, és halál
(de mekkorát világított
)Meg volt egy FSP 200W-osom, kicsit talán régebbi, amiben viszont nem volt ennyi anyag, de annál halkabb tápot, nem nagyon hallottam!
-
stol
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Modulonként 3db IGBT paralellben hajtva.
Egyenként 150W eldiszipálására képesek, ha jól vannak hűtve. -
Mr.Csizmás
titán
FSP

hadd kérdezzem meg, hogy a műterhelés alatt mit értesz? IGBT?

-
Kantorpe
tag
HiPRO 200W vs 3GHz re huzott X2 + 6 vinyo 7/24 lassan 2 eve, es nem volt 0 kilometeres darab a lelkem.
9 ev utan fustolt el egy codegen 300W tapom, nem keves ora uzem volt benne, konfot is elve hagyta, csak a lap csatoloja kicsit elfeketedett.
Minosegi tapot meg nemlattam elhalni, pedig van egy par a kornyekemen.
Aki ezen a reszen sporol az megerdemli.
-
kts88
aktív tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
És még sokaknak az fsp a nem megfelelő, pedig az enyém a multkori tuningnál ami elég hosszú volt még nem is melegedett komolyabban. Pedig bőven volt kiszedve belőle teljesítmény

ha leviszed és füstöl a corsair, és nem gariztatható, igényt tartanák a trafójára
de inkább ne füstöljön -
Zé_Mester
őstag
grat a cikkhez te kis Tápgyilkos

ha gondolod a Corsair tápomról is írhatsz, leviszem. csak szépen kérlek ne füstöljön

mondjuk a múltkori próbafutam után nem lennék hanyatt vágódva, és sztem sok Corsair-Fan ledöbbenne (ahogy én is)

-
CimbiX
aktív tag
Derek cikk, Logout-feeling

-
(Bundás)
addikt
Az elvárt eredmények, nekem is van egy ilyen a szekrényben, a többi 8 féle FSP mellett, én a buzija vagyok.

A cikk olvasása közben egy Rubycon-os 250-60GTA-t szaglászok.

-
Qru
MODERÁTOR
Újabb remek teszt! Gratulálok! Remélem még sok hasonló tesztel fogok/fogunk találkozni!

-
Teszla_
senior tag
Nekem is van itthon egy 200W-os tápom, a márkájára nem igazán emlékszem (kiszedni meg most lusta vagyok a gépből
), de azt tudom, hogy Delta beles a kicsike. Egy ma már kicsinek számító gépet hajt (766-os cerka), de még mindig tökéletesen állja a sarat.Valaki megírná priviben, hogy képet hogyan lehet úgy beilleszteni, ahogyan ebben az írásban is van? Mert szeretnék majd én is írni, csak a képek beillesztésével gondba lennék
Szerk.: Nekem is volt Vargáné és társa tápom, de valahová elkutyultam...
-
Traxx
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
"Én régebben teszteltem terheletlen állapotban a Q-Technology tápom. Az szép egyenletes feszültséget adott le akkor és ad le most is az EVEREST szerint."
Itt csak egy gond van, hogy everest szerint. Ami sokat nem jelent. Ha akkor és most is kimérted volna műszerrel...na az igen. De szoftverrel nem mérünk, ha hiteles eredményt akarsz kapni.
-
Badman 4ever
őstag
Huh, ez így tényleg hülyeségnek hangzik, de amúgy meg azt írtam, hogy lehet, hogy volt jó Vargáné...
Na leteszteltem a ki Compaq 90W-os tápját is, hát elég meredek, hogy a 12V-os ágon 12.00V-ot ad le halál pontosan (najó néha kilengett a mérés során 11,98-ra és 12,01-re).
-
Móci
addikt
Megint egy nagyon jó teszt, köszönöm!

Remélem sok ilyen lesz még, s az újabb FSP-k közül is kerül be pár hozzád... -
Male
nagyúr
Ha már régi táp: van egy 146W-os ATX-es tápom... jó régi lehet, egy Fujitsu gépben működőtt, és egy 166MHz-es MMX procival szerelt konfigot hajtott.
Ami fura benne, hogy a 3.3V-os ág teljes mértékben hiányzik... (A 20-tűs csatin nézegettem ki, hogy ez hiányzik)Rá merjek dugni egy mai gépet? Lehet, hogy működik vele? (kis fogyasztású cucc: Sempron 1150+ alulfeszelve, 1GHz-re underclockolva + ATI chipsetes integrált mATX lap + notivinyó ...csak ATX12V csatit kell rá fabrikálni.)
-
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ha régen volt jó pl. opel akkor volt jó lancia is?

-
^Clown
addikt
Meglepett, hogy ennyire bírta a strapát. Szeretem az ilyen túlméretezett vasakat.
Igen, Vargáné tesztet a népnek
Annyi rosszat olvastam/hallottam már róla, jó lenne olvasni egy kis kínzást is 
-
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Vargáné valamikor jó táp volt?

-
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Azért csak nem. Nekem volt vargáné tápom. Ha jól emlékszem a 386-osomban.
-
14adam
addikt
Még ez a kis táp is leveri az Lc power és társait...Köszönjük az írást

-
Megint egy jó kis teszt.
Először azt hittem a régebbi FSP tesztet olvasom, de visszakerestem.
Vargáné tápot tudnál "tesztelni"?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
Teszt előtt ki volt takarítva? Mert különben túl tisztának (pormentesnek) tűnik a belseje, nem tartom kizártnak, hogy a tíz évből sokat csak állt. De még így is tisztességes teljesítményt ad le. Nem úgy, mint ezek
(bocs, ha már volt) -
Badman 4ever
őstag
-
mephi666
nagyúr
gondolom súlya is van mellé szépen...
amúgy én is csak ismételni tudom az előző hozzászólásokat, hogy régebben azért a minőségre tényleg adtak... ami meg főleg kínából jön most ócóér (kódgány, mercury és társai...) az olyan is... a táp olyan a gépnél, mint egy háznál az alap... ha sz@r, akkor onnantól kezdve akármi lehet... kis áramingadozás elviheti a drága konfigot simán... háznál meg ha rossz az alap, akármit építhet rá az ember, ha összevissza el kezdenek majd süllyedni a falak... 
hm... ezt a tesztet is te csináltad?
ismerősek voltak a műszerek... -
Badman 4ever
őstag
Ilyenkor látszik, hogy régen még tudtak igazán jó tápokat gyártani. Erre példa például a '98-as Compaqomba (ami szerverként teljesít szolgálatot) is tökéletes állapotú a 90W-os (!) tápja, pedig azóta már többször is volt erősen túlterhelve pár plussz winchesterrel, erősebb procival. Bacsis Dupla-Tualatinos szörnyét is egy 200W-os noname táp hajtotta. Szóval gratula a jó kis táphoz és az íráshoz.

-
bacsis
Közösségépítő
Hmmm jól bírja... de hát FSP-től mit is várhatnánk
Kíváncsi lennék egy 15év körüli AT-s táp hogy állná a sarat? nekem van még pár AT-s tápom, de a p1-p2-es gépekkel bőven elboldogul
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(de mekkorát világított
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)