Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"miközben a valóság az, hogy az egész társadalmuk osztályokra van osztva"
az elejétől kb ezt mondom. ezzel se az usa se más nincs előrébb. vagy azt hiszed van egy boldog pontja a földnek ahol ez nem így van? mond meg, indulok, és ezért mondom hogy aztán ebbe hatalmas manipuláció kell hogy ott rohadjon az ember ahova született...
csak azt érteném meg miért gondolod hogy ehhez manipuláció kell ilyen téren, ennél hatékonyabban is beszorítható az ember. ezért nem értem miért gondolod azt, hogy egy ilyen célhoz mondjuk egy ilyen ördögien kitervelt sport kéne...
-
törölt tag
na te most azt mondod hogy a gonosz amcsi sportokkal bebetonozzák az embereket ott, de az ellenkező kommunikáció az hülye marketingduma és elbagatelizálod?
az amsi álom ha csak rizsa akkor is azt sugallja hogy akár te is képes lehetsz rá. ahogy a sport szerinted meg pont azt sugallja hogy nem leszel. attól még mindkettő kommunikáció, se több se kevesebb
mindkettő az, pont azért hoztam hogy ezt is ugatják azt is. és az ellenpélda, hogy máshol meg mondani se kell mégis evvan...
-
adalbert1
veterán
Ezt továbbgondolva NBA-ban is van kb. minden korszakban pár sztár akinek még a laikusok is tudják a neveit (pl. Jordan), meg ezer akinek nem.
Sportnézéshez: múltkor kilátogattam életemben először egy jégkorong meccsre, nekem az tetszett nagyon... Winter Classic volt a Városligeti Műjégpályán, a Fehérvár 6-3-ra verte a Salzburg csapatát. Focival összehasonlítva ég és föld volt a különbség, sokkal pörgősebb, akció (és nem utolsó sorban gól) -dúsabb, nagyon pozitív élmény.
-
törölt tag
és ezzel hogy fér össze a nagy amerikai álom hajszolása? hogy mindenki feltörjön, hogy nagy házban sok kocsid legyen, hogy hawai-n legyél nyugdíjas és társai? mert azt is erősen hallatszik már a kezdetek óta, és nem azt sugallja hogy ne vegyél részt az osztályharcban, maradj a helyeden az a jó neked, hanem hogy akarj többet, fogyassz sokat, érd el a nagy usa álmot.
aztán persze a tiéd is egy meglátás, de annál hatékonyabb amit itthon alkalmazunk, hogy ne tanulj mert úgyis hiába úgyis 100k nettónak örülnöd kell, váltani meg nem akarsz mert vagy nem lesz mire, vagy az még nagyobb szívás... és ehhez csak sport se kell.... és ahogy látom a környezetemben bevált.
"van egy irányító, aki sikeres, okos, sztár, stb, meg van 10 másik, akit bedobnak a darálóba, már-már embertelenségbe hajló szituációkba és ezt tűrje el, fogadja el, éljen ennyi lehetőséggel."
egyébként kb ez minden társadalomra igaz, tőlünk nyugatabbra is. egy vezet, aratja a lét, max eltart maga mellett egy kisebb sleppet, aztán valaki az alján nagyon izzad a semmiért.
-
törölt tag
tehát akkor hogy értsem, így magamnak összefoglalom ha nem gond: az a baj az amerikai focival, hogy külön sorok vannak támadásra és védekezésre, ezért bebetonozza a nézőt a társadalmi helyére, ehhez hasonló a kosár, amiben nincs komplett sorcsere, pörgős, virtuóz megoldásokkal teli, sokat számít az egyéni képesség és pillanatnyi forma, az egyéni kezdeményezések, de nem hasonlít az európai focihoz mert őőőőőőő namindegy.
a bicósok koxolnak ez tény de ez meg nem volt faktor eddig, illetve akkor rohadjon el az összes úszó, és úgy az összes sportoló, mert profi szinten egy olyat nem tudok mondani a profi szinten aki 100% hogy semmit nem szedett soha...
a foci az ugyanaz mint a kosárlabda ilyen szinten, mindkettő ugyanúgy egyéni megoldásokra épít de csapat kell és ki kell szolgálni azt az egyet, posztokra osztott, ugyanúgy a befejezőemberek a sztárok, ha ez a kettő meg ugyanaz akkor mehet a halmazba a vízilabda és a kézi is alsó hangon de ott van még a hoki... úúú abban is gyakoriak a cserék.... mindegyikre igaz az amit a focira írtál...
ellentmondásos ez a kommented nagyon
-
törölt tag
ez ebben a formában kb igaz az összes sportra, amit egynél többen játszanak...
1: az európai fociban is ez van nem? ha egy r=1 sportrajongónak azt mondod hogy mondj 3 focistát, abból sanszos hogy lesz 0 kapus, 0 védő, 0 középpályás.
2: curling: vannak akik csak söpörnek. nem mindenki lökdösi a köveket
3: kosárlabda: megvannak a posztok itt is, ami nem átjárható. az irányító irányító marad, a center meg center
4: rallyban is megvan a gyártói csapaton belül sokszor hogy ki az elsődleges pilóta, a szerelőknél meg dettó, aki motort szerel nem fog kereket cserélni, aki meg tankolja a kocsit az nem fog túrbót barkácsolni éjszaka.
5: kerékpározás: van 1 sztár, és egy tonna ember körülötte, akik blokkolnak, draftolják, stb. a mögöttem ülő kolléga eléggé otthon van ebben a sprotban, megkérdeztem mondjon már 3 embert akik armstrong mellett tekertek. 2 jött segítség nélkül...
6: krikett, baseball, kézi/vizilabda.... meddig soroljak olyan sportágakat, ami csapatjáték, és bebetonozott posztok vannak?
modjál már egy olyan sportot, amit csapat játszik, és átjárhatóak a posztok, mindenki mindent csinál. nagyon kevés van... pont azért, mert nem véletlen ez a felépítés. nem elnyomni akarnak embereket, nem elültetni bennük az osztályharc fölöslegességét, hanem pl maradva az amerikai focinál, aki a falban jó, az általában irdatlan nagydarab, lassú, de kemény kötésű ember. ez nem fog pontosan dobni (túl kötött), pontosan rúgni, főleg nem futni. ez nem várható el tőlük, viszont a falba meg tökéletes a 160 kilós is.
egyébként meg nettó baromság már bocsánat hogy amerikai fociban csak az irányító sztár. brandon browner pl quarterback és baromi népszerű, michael griffin söprögető és dettó ismert, justin houston meg elég ismert védőfalember. de még én, aki alig néz ilyet is ennél több nem irányítót is fel tud sorolni, kint usákoknál ez még inkább menne...
az meg hogy a gyerekekbe hogy ültettek el mit érdekes kérdés. nézd meg a gonoszok vonásait is. mennyire éles, a jóké meg kalácskerek. aztán van egy tonna színész hasonló arcberendezéssel mint szörnyella, mégse akarja egy állatvédő szervezet se lemészárolni. bár lehet hogy a prérifarkasok szép lassan kihaló fajának kérdésére megadtad a választ ezzel
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tegnap este éppen reklám volt a Paprika TV-n és kapcsolgattam.DigiSport 1-en éppen amcsi foci ment.College Football -...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- PlayStation 5, PS5 Disc Edition CFI-1116A FW 4.03/4.50 új és bontatlan
- Eladó WD Blue SA510 2.5 SSD - 2 nap 8 óra működési idő!
- Microsoft Surface Book 3 (15", i7 10. gen., 32GB RAM, 512GB SSD) eladó
- WD 3TB 3.5"-os purple merevlemez WD10Purz 100/100 szinte új Féláron!
- Nintendo Switch játékok és kiegészítők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest