Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
válasz Steady74 #278 üzenetére
Elkezdtem írni a tudnivalókat a tóról, de rá kellett jönnöm, hogy annyira bizonytalan, hogy hogyan érek rá a következő időben, hogy inkább csatlakoznék egy más által szervezett horgászathoz, ha tudok.
Szívesen megszervezném, vagyis el is kezdtem, csak hülyén venné ki magát, ha végül nem tudnék ott lenni. Amennyiben ettől függetlenül elmennétek, szóljatok és intézem.[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Steady74 #281 üzenetére
és FireFox1996
tavalyelőtt voltam, fogtam 7 pontyot
,de inkábba füzes-tót (rendszeres telepítés) [link] vagy a Benkó Zoltán Szabadidőt [link]
(ezt meg azért mert hazai pálya, + Grillot nem szedjük össze mert 20 m-en ként van az állások ki alakítva ) ajánlom -
FireFox1996
őstag
válasz BlackmMmDog #280 üzenetére
Ilyen méretű tóban inkább puszta kézzel szabad csak kifogni a halat, mármint ha van benne hal
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Steady74
addikt
válasz BlackmMmDog #280 üzenetére
Hal is van benne? Van linked?
-
Steady74
addikt
Kövwtkező peca szervezés alatt. Egyik fórumtátsunk jelezte, hogy Kecskemét környékén lenne lehetőség közös pecára, vagy mehetünk a Majosligeti Pihenő-és Horgászparkba. Vagy vissza Halasra, kisebb szél mellett
-
KunEmber
senior tag
Köszi mindenkinek!
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
KunEmber
senior tag
-
KunEmber
senior tag
Nálunk kibújt a baba, végül is jó, hogy nem mentem veletek. Majd legközelebb
-
Steady74
addikt
Halfogást tekintve az eddigi legjobb fórumpeca volt nem? Én élveztem, de kisebb szél mellett ide még visszatérek hamarosan.
-
Grillo
őstag
válasz FireFox1996 #264 üzenetére
Nekem most csak ennyi volt.
-
FireFox1996
őstag
Tegnapi pecán elkészült képeket megosszátok? Összeszedem egy helyre, google photos-ra, hogy később megtaláljuk.
Át lehet küldeni a linket, letöltöm.[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Egy 3 perces szelet a 60 perces fárasztásomból: [link]
-
galervin93
addikt
válasz FireFox1996 #261 üzenetére
Azaz, Fischerbócsa. Egy életre megjegyeztem.
A környezet nagyon kellemes és eközben tök profi, minden ilyen víznek valami hasonlót kellene nyújtania. Hal annyi van, hogy nem lehetett tőlük horgászni. 6 vagy 7 amur, már nem is emlékszem, 4 és 7 kiló között, egy 7 körüli sodrófa nyurga, meg kisebbek számolatlanul... Nekem a kinti, 12 méter körüli táv adta a halat, ide 6 millis Aqua, 5 millis halas pellet meg büdös magmix került. Ez utóbbit nagyon díjazták az amurok, etetés után fél órával mindig jöttek. 2-3 halanként pótoltam az etetést, ezt meghálálták, gyakorlatilag az elejétől a végéig megállás nélkül jöttek.
Nagyon jó peca volt, köszi mindenkinek!
(a pano olyan amilyen, nem hullámzik ennyire a túlpart )[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
FireFox1996
őstag
Haza felé a waze engem olyan 2x1 sávos úton vitt, hogy nem fértünk el 2 autó egymás mellett, így sokszor föld útra kényszerültem
A peca jó volt, jól szórakoztam, teljesen elfáradtam a 2 bénázásomtól, egy 45 perces és egy 60 perces fárasztástól az egyik fárasztásnál 2 szomszédomnak fel kellett szedniuk a botjukat
Összesen talán 10 pontyot fogtam, és jó benne, hogy nincs kárász a vízben!?
Egész nap aqua + csonti volt a jó menüm. Gilisztával is próbálkoztam, de nem kellett nekik.[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz Steady74 #259 üzenetére
Minek spiccborozik, aki nem bírja?
Fasza volt srácok, hazafelé ráadásul nem is Fischerbócsa felé hozott, bár így is megvolt a 2 óra.
Én azt hiszem 6 ponttyal zártam, olyan 4-5 kilós volt a legnagyobb, amit vagy 10 percig próbáltam felhúzni a felszínre. Kiemelkedő teljesítménynek érzem ezt amellett, hogy a szomszédaim, valamint az ő szomszédaik szarrá fogták magukat, egyértelműen előlem elcsalva a halakat. Néha hoztak is, de az azzal járt, hogy ki kellett vennem a szereléket.
Ja, délelőtt csak bent fogtam halat a jelzéstől vissza 10-20 méterrel, és a Dégen is bevált marcupános popup ment, nyers aqua etetővel, kint nem.
Aztán délután egyet sikerült olyan 20 méteren is, de akkor már gumikukorica volt a horgokon, a kosárban aqua.
Csontira semmi nem jött, és a kutyult etetőkeverék sem izgatta őket.Legközelebb mindenképp olyan helyre menjünk, ahol fa alatt kell horgászni, így nem tudtam semmire semmit felakasztani, még csak egy horgot sem vesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Hazaértem, fáradtan, kicsit megégve, kifújt a szél, de nagyon klassz nap volt. A szar oldalon ültünk Hermanyival, de büszkén viseltük szerintem
-
vendingo
veterán
válasz galervin93 #253 üzenetére
Grillo hogy bírja a fák hiányát?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Grillo
őstag
Még csontiért is odaértem 18.50 körül Dk Walterbe, kiscsaj nem volt túl lelkes. Bár őt még nem láttam lelekesnek. Bár ez lehet engem jellemez
Akkor 7 előtt a tónál, viszek nagy feedert, közepes feedert meg kis feedert, meg match botot.
Amit nem viszek az az új szék, sok apróság, meg az orsó a SuperNovára. Mert azok nem jöttek meg még. -
KunEmber
senior tag
-
Steady74
addikt
KV főzőt, KV-t, csészéket, vizet, tejet raksz Ffox? Gázrezsót elraktam
-
galervin93
addikt
válasz KunEmber #238 üzenetére
Többi sem rossz, érdemes együtt nézni őket! Csapadéknál meg ne az órákat és a milliket, hanem tér- és időbeli eloszlást érdemes nézni, és akkor nagy meglepetés nem érhet.
Én viszek egy hosszabb meg egy rövidebb methodot, de berakok egy szigorúbb matchet is, ha engedi a szél inkább azzal pecáznék. Bár nem is a peca, inkább az etetés a neccesebb. Mondjuk 8-10 méterre közepes szélben még elmegy az apró pellett, de majd a helyzet eldönti.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
addikt
7 előtt tali a tónál. Én szgurit veszem fel, KlímásBéla, Kétattila barátaim egyenesen a tóhoz mennek. Fsza időnk lesz, esni nem fog.
-
KunEmber
senior tag
válasz FireFox1996 #233 üzenetére
Javaslom, hogy szél-széllökés esetén a MET Arome modelljét nézzétek. 36-os széllökést ír, feederrel az még sima ügy. Rákó az már fincsi
-
Steady74
addikt
válasz FireFox1996 #236 üzenetére
azok kellenek majd, mondjuk esni nem fog. Ha tényleg ekkora szél lesz, rakót nem viszek, csak 2 feedert.
-
Steady74
addikt
Mit csináljunk ezzel?
-
BlackmMmDog
aktív tag
Horgászatban 2féle nap van, a horgászatra jó és a tökéletes alkalom.
-
FireFox1996
őstag
-
Steady74
addikt
Néhány tipp: A piros helyek a mienink, 2-13ig foglaltam le. A zöld jelzés egy bójasor, azon túl nem szabad dobni. Az első 3-4 helyen rakóval ülünk be, hogy ne zavarjunk másokat. A helyeket betonkockák jelölik, 2-3 lépcsőfok vezet le a vízhez, kb 1,5m széles a kocka. A parttól kb 7-8 méterre van egy törés, onnan ugyan az a mélység, kb 2,2m. Aqua pelelttel etetik a halakat, érdemes azzal próbálkozni, illetve az aromák mennek. Dobótáv így 10m-40m-ig. Érdemes láb alá etetni és időnként rápróbálni. A helyen nem tudsz leszúrni semmit a betonkocka miatt, de mellette igen. Kb ennyi. Én csemege/kender/csontival készülök csak.
-
szgzuri
tag
Még nem pecáztam Kiskunhalason, ezért ha megengeditek, kérdeznék pár dolgot.
Tájékozódás képpen megnéztem a Steady által fentebb linkelt Polyák Csaba videót.
Milyen halak élnek a vízben? Keszeg, kárász, kisponty, közepes, nagyponty?
Lehet-e tudni, hogy a tó melyik részén fogunk horgászni? Ahol széles, vagy a csúcsi részen, ahol összeszűkül? Feeder bottal milyen dobótávolságra érdemes készülni?
Milyen a talaj, könnyen belemegy a leszúró, vagy inkább tripodot vigyek?
Másnap, szombaton a Moby Dick kis nevelőtaván lesz céges verseny, arra gondoltam, hogy gyakorolnám egy kicsit a versenyre szánt dolgokat. Semmi különleges, csak methodos, aquas "kapálás". Erre jó edzőpálya lehet-e az Ezüst tó? Ugye kis Moby kicsi, keskeny, elég közel van a túlpart, ahonnan szintén horgásznak. Talán az Ezüst tó nagyobb, szélesebb nála.
Aqua-n kívül milyen kajával érdemes még készülni, csemege kukoricát, csontit szeretik-e?
Esetleg más hasznos infó, amit megosztanátok? -
Grillo
őstag
Ja, betör a front. Mindegy, úgy tűnik a rendelt dolgokat sem kell majd tesztelnem, mert még nem jöttek meg. Lassan meg lesz az egy hónap.
-
FireFox1996
őstag
válasz BlackmMmDog #225 üzenetére
Csak szar idő lesz, a halak meg nem fognak harapni, inkább sz*xelnek oda bent
-
Steady74
addikt
válasz galervin93 #221 üzenetére
Eső ne legyen sok, a többit megoldjuk.
-
galervin93
addikt
válasz BlackmMmDog #222 üzenetére
Jó-jó, akkor a sarokbavótahal, de most visszavágunk.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz galervin93 #221 üzenetére
nekem bejött
-
galervin93
addikt
Na úgy néz ki kapunk egy front utáni szeles, hűvös időt. Préri 2... Reméljük halban azért nem.
-
Steady74
addikt
válasz FireFox1996 #219 üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz Steady74 #216 üzenetére
Lehet vak vagyok, de nem találom a szabályzatot... Bocs a benázásért.
Szerk.: külön rá guglizva beadta, magamtól sehogy sem találtam... Szabályzat.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
12 főre módosíttattam a foglalást, 2-13 kockák a mieink. Szabályzat nem bonyolult, nézzétek át.
Két kérdés:
- rizspálinkát ki hoz?
- gázrezsót vigyem kávét főzni? -
Steady74
addikt
válasz FireFox1996 #213 üzenetére
láttuk a benzinkút után a tempót
-
Steady74
addikt
válasz FireFox1996 #211 üzenetére
most még 5 óra. a tó 7kor nyit, Tőletek erős másfél óra, szóval nem kell korán indulni. most olvasom, ha meglesz az 5M beoltott, megszűnik a kijárási korlátozás.
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Mi a helyzet most a kijárási tilalommal? Hánykor lehet legkorábban kimenni az utcára kutya nélkül?
-
Steady74
addikt
válasz galervin93 #209 üzenetére
Talihely nincs egyelőre. Még jön 3 ember a jelek szerint.
-
Steady74
addikt
válasz galervin93 #207 üzenetére
Tudatos szervezés, kevesebb ember a parton :)
-
galervin93
addikt
Jelzem itt is, jó lesz nekem is, de azért rákérdezek, péntek 28-a? Ritkán szokott hétköznapra esni az ilyesmi, bár lekopogom nekem pont nem gond. (Cserébe szombaton nappal, vasárnap éjjel azért dolgozom. )
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz BlackmMmDog #205 üzenetére
oksa, eddig szuper.
-
szgzuri
tag
válasz FireFox1996 #203 üzenetére
Én is megyek.
-
Steady74
addikt
Srácok, vasárnapig jelezzétek lsz, hogy ki jön. 2-es, 3-as 4-es helyeket a rakós bottal horgászóknak foglalom le, 2-es az enyém, 3-as Hermanyi, 4-es pedig egy olasz horgászbarátunké lesz. Többi, 10ig szabad. fasza időnk lesz, Daninak nem kell aggódnia
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest