Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Májsztró, ez a Marcium Reflect Rescue visszafelé is használható, azaz SSD-re klónozott rendszer HDD-re visszarakására?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #112 üzenetére
Tudom, hogy csak olyan választ adsz amit magad is ellenőriztél, de ezúton is megerősítem: Tudja a macrium az SSD ---> HDD irányú klónozás is
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Mac-böl jött Samu 830-asra akartam vissza rakni a rendszer mentést, és bár a bios látja a samut, de a macrium nem, mi lehet a gond / megoldás?
Valami idétlen file rendszer volt rajta azt a hiren ' s boot CD-n lévő gparted-del legyalultam, ntfs-re formaztam (2 particio) az elsőt' 'boot''-ra állítottam, de a helyzet változatlan :-(Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #280 üzenetére
Tehát bios-ban ide-re állítom a rendszert, bebootolok usb-s ODD-ről és amennyiben így már látja a Macrium-os Win7 az SSD-t clóne-ozást indítom, ha lefutott a clone-ozás, akkor mindent lehúzok, biosban visszarakom AHCI-re és bootolok az SSD-ről, jól értem?
"Macrium megfelelő mappájába bemásolva a TXT mode AHCI driver-t is megoldást jelenthet, de ezt csak akkor, ha a javasolt megoldás nem segít"
Pontosan melyik mappába, és hogyan másolom be melyik drivert?
A Macrium-ot ODD-ről futtatom, tehát oda gondolom nem tudok másolni, esetleg az iso-ját kell megnyitnom valamivel, abba beletenni és azt kiírni DVD-re?[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #282 üzenetére
Este jelzek, mire jutottam
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #282 üzenetére
Kiderült mi volt a gond: Feltehetően a mac-ben GPT-ra rakták MBR helyett, ezért nem látta a macrium sem
Rádugram egy működő Win7-es rendszerre, ezen leírás szerint megszüntettem a GPT-t, majd MBR-es NTFS-t hoztam létre, ettől kezdve a saját gépemre kötve már látta a macrium most fut az image visszatöltés, bár nekem lassúcskának tűnik, de lehet, csak türelmetlen vagyok, ha nem írok többet, akkor sikeres voltEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #285 üzenetére
Ezt gyorsan pótlom akkor
Itt az előd 256GB-s 840-es (bal oldalt) és az "új" 128GB-s 830-as (jobb oldal) eredménye, ránézésre reálisak, vagy valamit még reszeljek rajta?
-
Mercutio_
félisten
Ha már klonozas: Hogy tudom rá venni a macriumot, hogy egy 1TB-s vinyót változatlan méretben vigyen át egy 2TB - sre? A (van elsődleges és kiterjesztett partíció is)
-
Mercutio_
félisten
Én úgy emlékszem a 32/64 bites verziók azért vannak mert a megfelelő rendszerekhez a sajátját kell használni mentés / vissza állítás esetén
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #415 üzenetére
Hoppá, kösz az infót májsztró akkor elég 1 DVD-RW-t hurcolnom magammal
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #477 üzenetére
Májsztró, erre van valami tipped?
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #478 üzenetére
Tárgytalan, GPT kellene, ellenben az EaseUs Particion master 10.1 free-ben nem látok olyan lehetőséget, hogy GPT legyen az MBR
-
Mercutio_
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #480 üzenetére
Közben letettem a klónozásról (lásd előző hsz) csak GPT-síteni szeretném az MBR-es 3TB-s vinyót, aztán azon létrehozok 2-3 partíciót (adattárolásra használom csak)
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #481 üzenetére
GPT-sítés, hogy más ne bénázzon: Nem a köteteken, hanem magán a vinyón kell jobb-gombot nyomni, és máris látható a "Convert to GPT"
Ugyanez igaz EaseUs esetén is[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz frekivalto2 #494 üzenetére
Usb3-rol nem bootolnak az eszközök, usb2-es csatira kell dugni a pendrive - ot.
-
Mercutio_
félisten
válasz davidsone #549 üzenetére
A fizikai csatlakozók csak a működési sebességbeli különbség esetén van jelentősége melyikre mit kötsz.
A bootolás sorrendjét a Biosban tudod beállítani.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz davidsone #553 üzenetére
Mivaaaaan?
A rendszer /bios nem azt nézi, hogy milyen port volt első boot eszközhöz rendelve, hanem, hogy melyik eszköz volt beállítva.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Cd-ről a kiirt macrium image - ről bebootolsz , a mostani system meghajtorol csinálsz egy image mentést akár a vinyo egy másik meghajtójára (legyen rajta elég szabad hely) vagy egy kellően nagy pendrive - ra (64GB jó esetben elég, de akár 32 is elég lehet.
Az új meghajtóra klonozhatsz egyből iscsak szerezz egy külső usb-s házat amibe bele tudod tenni.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Majd a szakik válaszolnak, addig is, amin a helyedben elgondolkoznék: egy töredezettségmentesítést ráküldenék előtte a HDD-re, és a nagy egyben lévő partició méretét levenném akkorára amekkora a használt terület, vagy egy kicsivel nagyobb, mivel így a klónozás is gyorsabb. (Másrészt enélkül ha jól emlékszem nem is biztos, hogy tudja klónozni a program, mert a file-ok töredezettsége miatt nagyobb lehet a klónozandó terület, mint amire átvinnéd azokat.
-
Mercutio_
félisten
Én meg mindig azzal küzdök, hogy ha nagyobb a meghajtó amire klónozok arányosan nagyobbra akarja méretezni a kónozott driveo(ka)t
-
Mercutio_
félisten
válasz qpakcovboy #687 üzenetére
Csinálj egy toredezettseg mentesítést, aztán méretezd át a C-t ahogy előttem írták.
-
Mercutio_
félisten
Nem kell semmilyen külső program, az acronis is tudja, de ha véletlenül utólag jut eszébe már a W7 is meg tudja növelni a meghajtó területét.
-
Mercutio_
félisten
Ezt inkabb valami notis topicban, amúgy tippre az usb beállításoknál nézd meg be van-e állítva a legacy es a pendrive mire van formázva, valamint a notik általában csak usb 2-es portról bootolnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz IreN!CuS #792 üzenetére
A cikkben a logó a gyártó weblapjára dob, ahol az aktuális free verzió van...
Ugyanúgy megy a klónozás nagy magic nics benne.
-
Mercutio_
félisten
Első indítás előtt kivetted a régi rendszermeghajtót?
Ha nem, akkor az a gond, látta és ezért az újon nem hozta létra a rendszer az induláshoz szükséges állományokat, klónozd újra.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Jól látom, hogy a Macrium free már időkorlátos?
Melyik az a free verziója ami nem korlátos, és az aktuális Win10 (64bit) klónozás problémamentes vele?
-
Mercutio_
félisten
válasz kraftxld #847 üzenetére
Lehet rosszul értelmeztem a "30 day trial edition"-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs