- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ted_Beneky
senior tag
Üdv!
HDD-n lévő Win7-et (ami a C: Főmeghajtón van) szeretnék SSD-re klónozni, viszont nem tudom, hogy az a *-os meghajtó (10,34MB) mi lehet. Vigyem át azt is? -
Lapajbacsi
aktív tag
A kézi partícionálást gyakorlottabb júzereknek inkább a hagyományos oprendszer által adott módon ajánlom mint spec szoftverekkel... de asszem ezt ők - mi - magunktól is tudjuk... nemde?
-
Impressa
őstag
válasz
kenesei1982 #297 üzenetére
Szia!
Nem tudom, nálad mi lehet a probléma, de én ezt a módszert követve csináltam meg a klónozást, amit Fire Mester írt le az egyik fórumtársnak, és hibátlanul működik minden, azóta is. -
Szisztok!
Laptopba vettem SSD-t rendszernek. Nemrég teleptettem Wint így nem volt kedvem újra. Backup Acronissal, recover az SSD-re. Viszont az SSD-ről addig jut el, hogy bejön a win töltőképernyő és semmi.
Kikapcsoltam a win logót töltéskor és csak a fejléc látszik, hogy windows fájlok töltése, de nem tölt semmit.
Ez mitől lehet? -
Nixon18
senior tag
Hello!
Ilyen problémával találkozott már valaki? -
-
aTi.88
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #293 üzenetére
Hát már bocs, de én particionáltam anno azt a HDD-t is.... a windows telepítőjének a particionálós részével, arról én nem tehetek, hogy az szarul van megírva... Btw... sikerült a macriumot telepíteni a HDD-s winre, de ott sem látja, csak az SSD-t...
Inkább hagyom az egészet, feltelepítem rendesen az SSD-re a wint és kész. Egy utsó kérdés, ha már telepítem a windows-t, érdemes így felparticionálnom az SSD-t? Hogy 100GB van a rendszernek a többi meg csak úgy van...
-
Azért nem látja, mert valamelyik gyagyás tódi dinamikus lemezt hozott létre (leánykori nevén szoftveres raid egyszerű kötet). Ahhoz, hogy lássa, vagy Windows alá kell telepíteni a Macrium-ot (ami "természetesen" nálad valamiért nem működik) vagy boot-os eszközről indítani, amire felmásolod a megfelelő RAID driver-t is...
UI: mivel ezt a minitools progit sikerült telepíteni, ezért ezzel a progival
1. Az SSD-ről minden partíciót takaríts le, nem kell semmiféle üres hely.
(Az, hogy az SSD-ken célszerű üresen hagyni szabad helyet, az igaz, de annak nem klónozáskor van szerepe)
2. másold át az SSD-re a 100MB-os (nincs betűjele) és a 100GB-os (C betűjelű) partíciókataztán lesz, ami lesz, max nem klónozol, hanem szépen feltelepíted tiszta telepítéssel az SSD-re az OS-t.
(Sajnos az emberi hülyeségből fakadó dolgokat (dinamikus lemez) nem mindig lehet rendbe tenni, vagy sehogy, vagy csak összetett műveletek árán (személyesen elintézném sec-perc a klónozást, meg minden mást is, de így, hozzászólás formában nagyon sok dolgot kellene leírnom (amit nem fogok), egyszerűbb ha feltelepíted az OS-t tisztán) -
Júniusban a Macrium ontja a frissítést, tegnap ismét új build jelent meg...
Szóval, akkor már 5.2.6314-nél tartunk. -
FRISSÍTÉS
Felkerültek a legújabb 5.2.6307-es ISO-k, amelyeket már WinPE40-ban (W8-as alap) érhettek el.
-
babli
tag
Sziasztok!
Kicsit off a kérdésem:
a cégemnél komplett ipari pc-k vannak, plc-kel egybeépítve. Ezeken win NT fut ssd-kről.
Korábban már kérdeztem, hogy hogyan lehetne úgy leklónozni egy normál laptop winchesterre a tartalmukat, hogy lecserélve az ssd-ket ezekről is bootolhassanak!Erre az Acronis boot lemez hozott megoldást. (ssd kiszed, usb-s átalakítón laptopba be, Acronis boot, backup).
Eddig ok.
A kérdésem annyi lenne, hogy tudtok olyan progit, amivel ezeket az SSD-ket hálózaton keresztül is ugyanígy le tudnám menteni??? Sokkal kényelmesebb és gyorsabb lenne, mint odamenni, kiszedni, leklónozni majd vissza!
Van egy szerverünk, ami az összes ilyen pc-t eléri a hálózaton. Fel tudom mappelni őket.
Erre a szerverre kellene valahogy egy backupot készíteni róluk.
A spéci pc-ken az NT jelszóval védett.Előre is köszönöm!
-
atlasz52
tag
Kérdésem lenne,van egy rejtett particiós win 7 tem,eddig klónoztam egy hasonló mértü vinyóra,acronissal.
Jelenleg van egy 1 terás vinyóm,odaszeretném menteni egy iso fájba acronissal.
Kérdésem hogyha elromlik az ssd ,uj ssd re visszaállitható a rejtett partició,és az op rendszer.
Vagy múszály klónozni?továbbra is.
Köszönettel venném a választ. -
Gaabbaa
aktív tag
SZUPER cikk! köszi!!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #285 üzenetére
Ezt gyorsan pótlom akkor
Itt az előd 256GB-s 840-es (bal oldalt) és az "új" 128GB-s 830-as (jobb oldal) eredménye, ránézésre reálisak, vagy valamit még reszeljek rajta?
-
válasz
Mercutio_ #284 üzenetére
"Kiderült mi volt a gond: Feltehetően a mac-ben GPT-ra rakták MBR helyett, ezért nem látta a macrium sem"
Az nem lehet gond, mivel kezeli a GPT partícióstílust a Macrium, kivéve, ha egy régebbi build-el próbálkozol, mert annál előfordulhat, hogy nem. Amikor ezen bejegyzésem készült, az akkor build nem kezelte még a GPT-t, de időközben az újabb build-ek már igen. Nem véletlenül gyártom le és töltöm fel a legújabb ISO-kat, azt tessék használni... -
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #282 üzenetére
Kiderült mi volt a gond: Feltehetően a mac-ben GPT-ra rakták MBR helyett, ezért nem látta a macrium sem
Rádugram egy működő Win7-es rendszerre, ezen leírás szerint megszüntettem a GPT-t, majd MBR-es NTFS-t hoztam létre, ettől kezdve a saját gépemre kötve már látta a macriummost fut az image visszatöltés, bár nekem lassúcskának tűnik, de lehet, csak türelmetlen vagyok, ha nem írok többet, akkor sikeres volt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #282 üzenetére
Este jelzek, mire jutottam
-
válasz
Mercutio_ #281 üzenetére
"Tehát bios-ban ide-re állítom a rendszert, bebootolok usb-s ODD-ről és amennyiben így már látja az SSD-t clóne-ozást indítom, ha lement indent lehúzok, biosban visszarakom AHCI-re és bootolok az SSD-ről, jól értem?"
Igen, pontosan."Pontosan melyik mappába, és hogyan másolom be melyik drivert?"
A Macrium ISO-t kell szerkeszteni, amire teljesen jó a bejegyzésemben említett UltraISO Trial is. Betöltöd a Macrium ISO-t és a Drivers mappába kell ömlesztve(nem almappákat létrehozogatva) bemásolni a SATA vezérlődnek megfelelő TXT Mode AHCI driver-t. AMD esetén ezek a driver fájlok: [link]
A módosított ISO-t elmented és újra legyártod a bootlemezt/pendrive-ot. -
Mercutio_
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #280 üzenetére
Tehát bios-ban ide-re állítom a rendszert, bebootolok usb-s ODD-ről és amennyiben így már látja a Macrium-os Win7 az SSD-t clóne-ozást indítom, ha lefutott a clone-ozás, akkor mindent lehúzok, biosban visszarakom AHCI-re és bootolok az SSD-ről, jól értem?
"Macrium megfelelő mappájába bemásolva a TXT mode AHCI driver-t is megoldást jelenthet, de ezt csak akkor, ha a javasolt megoldás nem segít"
Pontosan melyik mappába, és hogyan másolom be melyik drivert?
A Macrium-ot ODD-ről futtatom, tehát oda gondolom nem tudok másolni, esetleg az iso-ját kell megnyitnom valamivel, abba beletenni és azt kiírni DVD-re? -
-
Mercutio_
félisten
Mac-böl jött Samu 830-asra akartam vissza rakni a rendszer mentést, és bár a bios látja a samut, de a macrium nem, mi lehet a gond / megoldás?
Valami idétlen file rendszer volt rajta azt a hiren ' s boot CD-n lévő gparted-del legyalultam, ntfs-re formaztam (2 particio) az elsőt' 'boot''-ra állítottam, de a helyzet változatlan :-( -
tothnoem
újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #36 üzenetére
Nálam ez a gond, annyi különbséggel hogy nálam 1 winyón 3 partíció van "c" a rendszer és van egy "d" meg egy "e" és sajnálatos módon a "d" tartalmazza a bootmgr-t, mit tegyek?
-
Macrium Free 5.1.5870 ISO-k és MiniTool® Partition Wizard Home Edition 7.8 ISO feltöltve.
-
Killer01
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #273 üzenetére
Rátapintottál a lényegre
Drága Mama.....
-
-
Killer01
őstag
MegaTHX az írásért, jól jött Anyós laptopjának turbósításához
-
-
cidalain
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #269 üzenetére
Megcsináltam mégegyszer, most jó
nem tudom mi volt
MiniTool Partition Wizarddal próbáltam alignálni az OEM részt, de hiába írta ki a progi hogy megcsinálta, az SSDOK szerint nem jó még mindig.De szerintem hagyom a csudába, mert írtad hogy nem élethalál.
Esetleg holnap rákeresek mégegyszer, hogy van e valami célzott progi ami win alatt fut, nem kell újraklónozni és megcsinálja az eltolást.
(ha találok és működik, akkor beírom ide)Köszi a helpet
-
-
cidalain
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #267 üzenetére
Rájöttem hogy hülyeség, úgyhogy visszaraktam úgy ahogy először volt.
Csak most már nem hajlandó elindulni SSD-ről: "A Windows indítása" alatt dob egy rastartot mindig. A javítással a Win nem tudja megoldani, normál indítással meg reset van.
A terv az volt hogy visszateszem úgy ahogy először volt, hibás eltolással, majd egy partíciós programmal utólag beteszem az eltolást, csak ugye most meg nem indul el...
A HDD-ről indul rendesen.
Kopizzam át mégegyszer?
-
-
cidalain
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #265 üzenetére
None, primary az oké.
Azt a verziót használom ami ide ki van linkelve ISO-ba.Az mennyire hülyeség ha létrehozok egy 1 MB-os partíciót az SSD-re, majd ráklónozok mindent úgy hogy rajta van az 1MB-os partíció is, majd a végén törlöm az 1MB-osat?
-
válasz
cidalain #264 üzenetére
Drive letter ->None, Partition Type -> Primary, ez biztos.
FAT16-os fájlrendszer lenne rajta? Hát végül is nem elképzelhetetlen, de az nem okozhat ilyen jelenséget
(Gondolom a legújabb Macrium-ot használod)Ha így sem tudsz vele mit kezdeni, akkor próbálkozz egy másik klónozó progival vagy klónozd át úgy, ahogy korábban, annyira nem érdekes az a 40MB-os partíció eltolása(igen ritkán van használva)
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #262 üzenetére
Megnéztem mégegyszer. Külön lehet állítani a partíciókat.
Viszont a 39MB-os OEM partíciónál a tulajdonságok oldalon minden szürke, csak Drive lettert, és Partition Type-ot tudnék állítani. A méret, és az alignment inaktív. Ráadásul az alignment XP(CHS) móddal inaktív.
Nem tudom hogy ez jelent e valamit de ez a partíció 16-bit FAT fájlrendszerű. Emiatt lehet?
És akkor most hogyan tovább, ha nem tudom eltolni?
(a progival letöröltem a létező partíciókat, mielőtt újra klónozni kezdtem volna. boot CD-ről klónozok. én direktbe nem választottam XP-set, amikor elsőre csináltam akkor nem mentem ide be, szóval ha választódott akkor automatikusan)
-
válasz
cidalain #262 üzenetére
Valami nem kóser, mert ilyen nem fordulhat elő...
1. SSD-ről az összes partíciót töröld le
2. Nem OS alól klónozunk
3. Csak az OEM-et klónozd és állítsd be a Vista/7/SSD(1MB) alignment opciót és okézd is leÍgy fizikailag képtelenség, hogy ne legyen megfelelő az eltolás, mert pont 1MB lesz...
UI: Nem lehet, hogy korábban az XP-s beállítás jelölted be?
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #261 üzenetére
Na most átmásoltam csak az OEM és Recovery partíciókat az SSD-re alignot beállítottam.
Elindítottam a gépet HDD-ről, futtatva az SSODK-t még mindíg gondja van a 39MB-os partícióval.Az align-t a Marciumban mindkét partíciónál meg kell csinálni? kijelöl->properties->legördülőből kiválaszt->leokéz? Mert most én csak egyszer nyomtam rá a gombra, és egyszer állítottam be.
-
cidalain
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #260 üzenetére
OKÉS, köszi, akkor újra megcsinálom, és két részletben.
Első körben a két kicsit másolom, ás rámegyek a plusz gombra, és ott a Win7-eset választom a legördülőből.
Majd második körben állítgatás nélkül a C meghajtót -
válasz
cidalain #259 üzenetére
Annyi csak a teendő, hogy elsőre egyszerre másold az OEM és Recovery partíciót és állítsd be a megfelelő eltolást. Ha ez megvan, akkor le is ellenőrizheted a progimmal újra, ha OK, akkor meg a rendszerpartíciót kell mr csak átklónozni.
UI: Nálam megint kezd döglődni a PH!...
-
69nOrBeE69
csendes tag
nagy up a leírásnak! a macrium gond nélkül átmásolta a win8-amat az új vinyómra
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Van egy működő rendszerem Windows 7-el, egy satás 1 terrás HDD-n. Szeretném átköltöztetni a rendszert egy Ocz Agility 3 120 gigás SSD-re. A windows mellett van egy ubuntu ami két partíción lakik és ezt nem szeretném átvinni. Az régi időkben az xp alatt az MBR-ben lakó grubot az fdisk /mbr paranccsal tudtam eltávolítani, gondolom itt majd a bootrec.exe /fixmbr paranccsal tudom ugyanezt megtenni, még a rendszermásolás előtt. Jelenleg a BIOS-ban nincs beállítva az AHCI. Elolvasva a cikket és a hozzászólásokat, nekem nem egyértelmű, hogy hogyan lehet a költöztetést úgy megcsinálni, hogy az SSD-re másolt rendszer alatt már működjön az AHCI. Mikor kell a BIOS-ban beállítani? -
válasz
Fire/SOUL/CD #255 üzenetére
Superfetch-et lelőttem, hibernálás marad. Köszönök minden segítséget.
-
-
-
Köszönöm a segítséget, minden probléma nélkül lezajlott.
A TRIM-et már ellenőriztem, hogy be van-e állítva, valamit még nézni kell frissen átpakolt Win7-nél? -
válasz
Sk8erPeter #250 üzenetére
Valóban, már le tudom tölteni.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #248 üzenetére
Remélem hogy működik, 3000 forintban fogadtam, hogy menni fog.
Amúgy a link maga az jó, csak a download gombra timeoutol.
-
válasz
Cucuska2 #247 üzenetére
"Viszont a 64 bites linkre kattintva nem tudok letölteni, hanem csak 32 bites linkje működik."
Mármint a bejegyzésemben ne működne a link? (most próbáltam, nincs vele gond)"Lesz-e valami probléma, ha 64 bites rendszert 32 bites Macrium Free iso-val klónozok?"
Elméletben nem, gyakorlatban meg sosem próbáltam."Vagy a partíciósorrendemmel csoda lenne, ha működne?"
Az egy igen szétcseszett partíciószerkezet, de a korábbi kép alapján a C az aktív és egyben rendszerindító partíció is (elméletben). Ha ez igaz, akkor simán indulnia kell majd SSD-ről is(persze HDD-t klónozás után lehúzni) Ha meg mégsem indul, akkor azon sem fogok csodálkozni. -
válasz
Fire/SOUL/CD #246 üzenetére
Már kezdtem megijedni, hogy win alól kéne klónozni. Viszont a 64 bites linkre kattintva nem tudok letölteni, hanem csak 32 bites linkje működik.
Akkor átfogalmazom a kérdést: Lesz-e valami probléma, ha 64 bites rendszert 32 bites Macrium Free iso-val klónozok? Vagy a partíciósorrendemmel csoda lenne, ha működne? -
válasz
Cucuska2 #245 üzenetére
"Azt áruld még el nekem, hogy mi a különbség a 32 bites és a 64 bites WAIK között?"
Semmi, azon kívül, hogy egyiket 32 bites, másikat 64 bites rendszerre lehet telepíteni.
(De neked WAIK-ot nem kell telepítened, mivel a bejegyzésemben ott vannak a készen a Macrium Free ISO-k legyártva, amiből bootlemezt vagy boot pendrive-t készíthetsz)Ebből meg következik, hogy nem windows alól klónozunk.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #244 üzenetére
Köszönöm a bókot.
Azt áruld még el nekem, hogy mi a különbség a 32 bites és a 64 bites WAIK között? Van valami hatása a rendszerre, vagy teljesen mindegy hogy most 8 GB RAM-hoz milyet használok?Illetve az kimaradt, hogy most komolyan Windows alól kell saját magát másik tárolóegységre átmásolni, futás közben?!
-
válasz
Cucuska2 #243 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült ilyen partíciószerkezetet előállítani, de jól el van kettyintve...
A 101 és 100MB-os partíciók nem partíciók, hanem nem particionált területnek tűnnek és egy logikai partíció figyel a kettő közt(ami nem szokott elsődleges partíció előtt lenni normál esetben)Ezen kép alapján csak a C partíciót klónozd elsőre és próba
ui: Mindig a legújabb Macrium-ot használod, a bejegyzésemben szereplő ISO-k is azok.
-
Üdv!
HDD-n lévő Win7-et szeretnék SSD-re klónozni.
Macrium Reflect Free-vel csak annyi a dolgom, hogy a futó rendszer alól elindítom a programot, kiválasztom a Windows partícióját (C meghajtót) + a 100 MB-s rendszer számára fenntartott területet, átmásolja és kész?További kérdés: Hogy lehet a 100 MB-s partíciót klónozni? Holnap lesz meg az SSD-m, és csak akkor lesz majd aktív, vagy korábbi Reflect kell?
-
babli
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #230 üzenetére
Megoldódott a klónozás problémám:
- Acronis True Image boot lemezzel, a laptopra usb-s átalakítóval kötve, majd image fájlt készítve az SSD-ről és ezt az image-t visszaírva normál laptop HDD-re tökéletesen működik!!!Végre boot-nak, így ki tudom váltani az SSD-ket normál 2,5" HDD-kre!
Köszi minden kedves válaszolónak!!!
-
-
elodman
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #239 üzenetére
Köszi
esetleg azt is tudod, v. vki, hogy
eme Rescue disk Pendrive-ra pakolva elvisel-e más fileokat is,
vagy azokat külön partícióra kellene másolni a pendrive-on? -
-
Ivan15
senior tag
válasz
Multibit #233 üzenetére
Miert ilyen lassu ?
Kb igy kene mennie vagy meg egy kicsit gyorsabban, ha mar "Pro"- -
elodman
aktív tag
Haho
elég a Hirens Boot CD-ről indítani a Macrium Reflect Free-t a sikeres partíció restore és backup ügyben és
nem kell ragaszkodni a Macrium Rescue CD-hez, ugye?
itt a Hirens cd tartalma
egyéb info:
itt
ittthanx ave.
-
Multibit
nagyúr
A CrystalDiskMark kicsit optimistább, mint az AS SSD Benchmark:
-
Multibit
nagyúr
A TRIM problémát megoldottam az Intel Matrix Storage Manager-rel települt lemez-driver eltávolításával. A Win feltett egy régebbi AHCI drivert, azzal van TRIM és a HD Sentinel is 100 %-os teljesítményt mutat.
-
Multibit
nagyúr
Megtörtént a Windows 7 Pro költöztetése. Két partíció lett átrakva:
1 - WinRE (recovery), 1.46 GB, rejtett, primary
2 - Win7 rendszer, C:, active
Módszer: backup image file-ba, majd restore egy menetben a két partíciót. Teljes siker, a gép (Toshiba Tecra M10-15M) azonnal boot-olt.
Kérdés: mit jelent az, hogy a "partíció eltolás értéke helyes, de irracionális"? Nálam - úgy tűnik - rendben van, de érdekel, hogy mit jelent az irracionális meghatározás ebben az esetben!
A TRIM persze nem működik, pedig jó lenne! A HD Sentinel honlapján lévő segítséggel semmire sem megyek.Nem egy sebességbajnok! Nem tudom, hogy ez a viszonylag régi gépnek köszönhető, vagy annak, hogy migrálva lett a rendszer és nem szűzen telepítve? A HD Sentinel 80 %-os teljesítményt mutat. A Win felállása/leállása, a programok indulása gyorsabb, mint korábban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #222 üzenetére
Ja, a sec by secnél nem esett le, hogy az sector by sector, nem mondjuk second by second, aminek nem sok értelme lenne
Szóval így már tök világos, hogy fizikai szintű másolásról van szó, mindenesetre köszi a részletes magyarázatot!
"Jogosultság oldalról megközelítve: Kevés olyan fájl van, amihez olvasási jogosultságot sem enged a rendszer, de ezek általában nem is fontosak. Pl a Virtuális memória és hibernálás fájlokat nem véletlenül hagyják ki a progik"
Na ja, ezeket tényleg felesleges másolni, igazából nem is ezekre a fájlokra gondoltam, de emlékeim szerint jópár fájlt magából a Windows rendszerkönyvtárból sem lehetett másolni, amikor ilyennel próbálkoztam, meg a Users-ben található felhasználói könyvtárak saját AppData könyvtáraiból is kihagyásra került pár, igaz, nem tudom, ezek a fájlok mennyiben lettek volna érdekesek működés szempontjából a másolt rendszer esetében, sajnos most konkretizálni nem tudom, mert ezer éve próbálkoztam ilyen módszerrel. De elképzelhető, hogy nem lettek volna jelentősek, mindenesetre ezek után inkább nem próbálkoztam többet az OS alóli rendszermásolással, inkább bebootoltam mondjuk egy live Linuxot, ha már vannak ilyen faék egyszerűségű programok, mint a UNetbootin, ami le is tölti a megfelelő disztribúciót, és a bootolhatóságot is elintézi (jobb esetben). -
Glaz-dozfhut
őstag
Sziasztok! Az van , hogy újítottam egy SSD-t . "Klónoztam" is a meglévő rendszerem az Acronis segítségével , az ajánlott módon . Azaz egy teljes háttérmentést ( a C + MBR ) másoltam az új meghajtóra . Összességében működik is rendesen ,csak hát nagyon esetleges a gépindítás. Néha többszöri újarindításra megy csak ,(van , hogy elsőre) pedig a boot priority 1. Félek , amatőr vagyok , azért kérek segítséget. Lehet , hogy a régi HDD zavar be amin szintén megvan az MBR? Ha volna tippetek igen hálás lennék .
kösz minden eddigi infot is ! -
Abban a gépben kellene megpróbálni a klónozást, amibe a HDD kerülni fog, és a HDD nem USB-n csatlakozzon, ha úgy sem jó, akkor passz.
(Ha több progit is kipróbáltál és mindig gond van, akkor a Te készülékedben van a "gond", azaz valami speciális eset áll fent, amit így "látatlanban" nem tudok megmondani mi lehet) -
babli
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #228 üzenetére
Sajnos pont a linkelt oldalt olvastam én is, az alapján csináltam! :S
És igen, a második, tehát a sector-sector rádiógombot választottam ki!Mi lehet még? Beteszem a klónozott vinyót és csak villog a prompt. :S
-
Macrium-nál is a sector by sector üzemmódot kell választani és az összes partíciót egyszerre másolod.
Van lehetőség egyéb partíció tulajdonság beállításra is, NT révén maradhat az XP (CHS) Aligment, a logikai partíció méretét meg majd utólag átméretezed.
(Korábban nem írtad, hogy sec by sec módót használtál volna Macrium-nál, ezért gondolom, hogy az a gond)Itt egy tutorial is hozzá: [link]
-
babli
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #220 üzenetére
Picit félreértetted, igen!
A kép amit csatoltam, az a laptopom lemezkezelőjéről készült! Disk1 és Disk2 a laptopomhoz vannak csatlakoztatva usb-s átalakító segítségével.
Disk1 az a bizonyos FFD amit klónozni szeretnék. Őt szereltem ki a "spéci" PC-ből!
Disk2 egy sima 2,5" 160Gb laptop winchester, amire szeretném klónozni Disk1 tartalmát.
Ergo, Disk2-t szeretném visszaszerelni a "spéci" PC-be, Disk1 helyett.A PC-ben csak Disk1 FFD van, arról bootol be. Viszont amikor leklónoztam Disk2-re, majd azt beszereltem a PC-be már nem bootolt.
Ez a problémám!!!
Ezért is írtam, hogy az internet tele van a "hogyan költöztessük rendszerünket HDD-ről SSD-re" irományokkal, a fordítottjáról nem találtam érdemlegest!
Köszi még egyszer...
-
sz.j
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #222 üzenetére
Fire!
Köszi a részletes infót, mert ez engem is érdekelt -
aStudent
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #224 üzenetére
Ja, a bios-ban kellett kavarni, mert látta a pent, de nem volt hajlandó használni, meg a CD/DVD-t is előkellett varázsolni, hogy bekerüljön a boot-listába.
Ilyenkor egy kamerával veszem, hogy mit változtattam, és mindig csak egyesével
-
válasz
aStudent #223 üzenetére
Vélhetően az UEFI miatt lehet a gond, mármint a pendrive-os indulást tekintve.
UEFI üzemmódban a deszkák boot menüjében 2x jelenik meg egy azon eszköz pl USB: pendrive valami blabla és UEFI: Pendrive valami blabla.
Ezeket a boot-os pendrive-okat ilyenkor az USB előtagos menüpontal kell indítani.
(Egyes laposoknál ehhez, hogy egyáltalán megjelenjen az USB előtagos elem is, a BIOS-ban lehet hozzáadni ilyen boot menüpontot, pl Asus laposoknál divatos ez a módszer(elég körülményes amúgy és ezzel ne kísérletezz, mert teljesen ki is lehet takarítani a boot menüt és akkor nem indul semmi...) -
aStudent
csendes tag
válasz
Már csak az SSD van a gépben, és minden O.K.
Amit a leírásod alapján csináltam CD-t, és egy Pendrive-ot, több gépen is próbáltuk, tökéletesen müködtek.
Az én gépem lemezröl semmi képpen, a pen-röl pedig a Starting Windows felíratig eljutott, ott megállt mint a szög.
Akkor csináltam a Macrium-mal egy USB boot eszközt, letöltve-telepítve a Win PE 4.0-át, avval nincsen gond
Bár van néhány apró eltérés a fájlméretekben, meg van egy + fájl az én változatomban, de nem tudom minek és mekkora jelentősége van, teljesen tudatlan vagyokVégiggondolva valahol nálam van hiba, mert a sáját müködő boot pen-röl készített ISO-t egy másik penre megcsinálva az UltraISO-val, az én notim nem indul róla, más gépek meg igen
-
válasz
Sk8erPeter #221 üzenetére
2 fajta üzemmód létezik backup és klónozáskor, az egyik a "hagyományos" módszer, a másik a szektorról-szektorra módszer(Sector by Sector vagy lerövidítve sec by sec). Az első módszer egy sima filecopy, ez olyan, mintha lenne 2 merevlemezed és az egyikről a másikra pl Total Commanderrel átmásolnád az összes fájlt.
A szektorról-szektorra teljesen más, a meghajtó fizikai szektorait olvassa és egy az egyben írja rá a másik meghajtóra. (ez esetben a forrás partícióval/partíciókkal megegyező méretű partíció(k) jön(nek) létre.)A hagyományos módszer is lehet sikeres, csak ahhoz kell egy megfelelő program, megfelelő beállítás (user részéről) és hogy az OS rendszerindító fájljai is a rendszerpartíción vannak(nincs rejtett partíció a rendszerindító fájlokkal). A sikertelenség ezen 3 dolog valamelyikéből/együtteséből szokott fakadni (tipikusan abból, hogy a user, amikor a W7/W8-t telepítette, akkor a telepítővel hozta létre a partíciókat és ilyenkor automatikusan létrejön 1 vagy több segédpartíció is, nem csak a rendszerpartíció. Ha a segédpartíciók nem kerülnek másolásra, máris nem idul a rendszer)
Jogosultság oldalról megközelítve: Kevés olyan fájl van, amihez olvasási jogosultságot sem enged a rendszer, de ezek általában nem is fontosak. Pl a Virtuális memória és hibernálás fájlokat nem véletlenül hagyják ki a progik, egyrészt mert OS alatt nem is olvashatóak (mert nem hagyományos fájlkezelési elven kezeli az OS őket), másrészt hiányuk esetén az OS automatikusan újra létrehozza.
Rendszer visszaállításnál már markánsan előjön, hogy írási jogosultság kellene, amit egy épp futó OS alatt nem megvalósítható, pont ezért szokták ezt a progik úgy megoldani, hogy restart és még az OS betöltődése előtt végzik el a visszaállítást(ettől függetlenül ezt is jobb boot eszközről végezni, láttam már nem egyszer félbemaradt visszaállítást és minden adat ment a levesbe, lehetett recovery progikkal menteni a menthetőt, pl mert egy izmosabb védelmi szoftver(ami szintén már dolgozik az OS betöltődése előtt) fékezte be a restore műveletet)
Szektorról-szektorra mentésnél fel sem merül olvasási jogosultság kérdése, lévén egy vagy több szektor/szektorcsoport olvasásához nincs rá szükség. Az így készült lemezképből szintén csak nem OS alól állítható vissza az állapot, könnyen belátható miért.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jaja, persze, ha nem rendszerpartícióról klónozol, akkor sima ügy, akkor tényleg nincsenek lock-olva a fájlok. A "sec by sec" módszer nem tudom, mit takar.
Mindenesetre ha valaki épp azt a rendszert klónozza, amelyiket használja, akkor nem értem, hogyan lehet sikeres egy teljes klónozás. -
válasz
aStudent #217 üzenetére
A leírásomban boot-os pendrive készítésének a módszere van leírva UltraISO segítségével és azzal a módszerrel a Macrium és a Mini Tools boot-os pendrive is elkészíthető, működnie kell.
Boot CD vagy DVD készítése teljesen más menüpontban van az UltraISO-ban.
A lényeg, hogy sikerrel jártál (gondolom azt is betartottad, hogy a HDD nincs már a gépben és valóban az SSD-ről indul és fut kifogástalanul az OS)babli
kép alapján még azt is meg tudom kockáztatni, hogy semmi szerepe nincs a rendszerindításban és a rendszerhez a flash drive-nak. Egyszerűen ne csatlakoztasd az USB-s eszközöket(flash-t és másik HDD-t) és ellenőrizd, hogy úgy indul-e és működik-e a rendszer.
Ha igen, akkor azért nem sikerült a klónozás, mert a flash-t klónoztad, aminek nincs köze a rendszerhez.
(remélem nem értettem félre semmit...)Sk8erPeter
Legtöbbször csak azért kell feltelepíteni ezeket a backup/restore/clone alkalmazásokat, hogy le lehessen gyártani a boot-os ISO-t. Pont ezért gyártottam le én őket, hogy másoknak ne kelljen csak ez miatt feltelepíteni. Rendszerpartíció mentés/visszaállítás/klón mindig boot-os eszközről célszerű végezni, ugyanakkor ha valaki az extra szolgáltatásokat is igénybeveszi(pl ütemezett különbségi/növekményes mentés stb stb), akkor természetesen OS alatt kell, hogy fusson a telepített szoftver.
OS alól is lehet klónozni, de én azt csak akkor alkalmazom, ha nem rendszerpartícióról és/vagy sec by sec módszer alkalmazható, mert ebben a 2 esetben nem áll fenn, hogy az adott proginak nincs hozzáférése/jogosultsága bizonyos fájlokhoz.
(aStudent esetében az a figyelmeztetés, hogy SSD és HDD egyszerre ne legyen csatlakoztatva, ha elindítja az OS-t, azért fontos, mert nála egy W8-al előtelepített gépről van szó, ami UEFI installban van kivitelezve. AZ ilyenkor akcióba lendülő Windows Boot Manager szereti összekócolni a dolgokat, illetve észlelheti a W8. hogy több példányban van telepítve és az nem vezet jóhoz...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #214 üzenetére
"2. Fontos, hogy minden műveletet(klón- és partícióműveletek) boot-os eszközről végzünk, nem OS alól és sosem indítunk el OS-t, ha a HDD és SSD is csatlakoztatva van"
Na ez az, én is így gondolom, de akkor hogyan lehetséges egyáltalán, hogy mindent klónozna egy program Windows alól (én nem próbáltam még, mert én ebben a módszerben nem bíznék, úgyhogy csak arra hagyatkozva, amiket mások írnak), amiről itt volt szó nem is rég?
-
babli
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #216 üzenetére
-
aStudent
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #216 üzenetére
Mester
Annyi, hogy a leírásba linkelt ISO-ról nem boot-ol a gépem, csináltam én a Macrium-mal, de a Win PE nem a WAIK, hanem a WADK, és arról rögtön indul, de akkor is csak USB, lemezröl nem megy.
Még egyszer köszönöm Mester a segítséget, hasít a gép mint állat
-
-
babli
tag
Sziasztok!
A cégemnél Windows NT rendszerű kompakt, egyedi PC-k vannak. Ezek némelyikében 2Gb-s
"M-Systems FFD-25-IDEP-2048-AV4" típusú flash diskek vannak. A többiben normál 2,5" -os 160Gb Samsung winchesterek vannak. Szeretnénk kiváltani a flash diskeket normál 2,5" winchesterekre.
A normál winchestereket egy kézi "klónozóval" szoktuk menteni, ez bitről bitre lemásolja a rádugott winchester tartalmát a tartalék winchesterre!
A flash diskekkel ugyanezt megteszi (tehát flash-ről HDD-re klónoz), viszont az elkészült másolatról a PC nem tud boot-olni!
Az internet tele van a "hogyan klónozzuk/költöztessük rendszerünket HDD-ről SSD-re", de a fordított helyzetre nem találtam megoldást. Legutóbb Macrium Reflect FREE-vel próbálkoztam, de arról sem bootolt!
Tudtok valamilyen programot/beállítást ajánlani???A flash diskeken egyébként 3 partíció van létrehozva, ha ez lényeges. Mindegyik 2GB-os, a Samsung winchesterek pedig 160GB-osak!
Köszönöm előre is Minden Kedves Válaszolónak!!!
-
válasz
aStudent #213 üzenetére
1. Ezt a képet veszem alapul a leírásban
2. Fontos, hogy minden műveletet(klón- és partícióműveletek) boot-os eszközről végzünk, nem OS alól és sosem indítunk el OS-t, ha a HDD és SSD is csatlakoztatva van
3. 2 boot-os eszközre lesz szükség, az egyik a Macrium (bejegyzésben linkelve az ISO, abból legyártani a boot eszközt), a másik a Mini Tool Partition Wizard Home bootos eszköze (pwhe77.ISO, ugyanúgy UltraISO-val készíthetsz boot-os eszközt)
4. Macrium boot-os eszközről boot-olva, a HDD összes partícióját klónozod egyszerre az SSD-re, Sector by Sector üzemmódban, kivéve a C partíciót
5. Ha ez sikeres, akkor Mini Tools boot-os eszközről bootolva áthelyzed az SSD "végére" a PBR_DVR majd LENOVO cimkéjű partíciókat
6. Újra a Macrium boot-os eszközről bootolva, klónozod a C partíciót az SSD nem partícionált területére, ezt már nem Sector by Sector üzemmóddal
7. HDD kiszed és SSD-ről próba -
aStudent
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #211 üzenetére
Hooopsz, a lényeg lemaradt
120Gb-s az SSD ami van, és erre szerettem volna áttenni a rendszert.
-
aStudent
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #211 üzenetére
Hát ez az, SSD-t szerettem volna berakni, adattárolásra nem használjuk a gépet, csak meló.
A Macrium-mal az összes képen látható particíót kijelölve csinálok egy mentést (image), akkor azt vissza tudom tenni majd késöbb egy másik 500Gb-s HDD-re?
Tehát a rejtett particíók is müködni fognak? -
-
-
aStudent
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni az itteni szaktekintélyektöl!
Ez volt a behizelgő rész:-)Szóval bajban vagyok:
Hozzánk került egy Lenovo G580 előtelepített Win8 64bit-tel, és szeretnék használható mentést készíteni róla, amit egy HDD halál esetén is tudok használni, nem tünik bonyolutnak még is az :-(((
A Macrium nagyon szuper progi, készítek képfájlt vele, minden szuper, de hogyan rakom vissza?
Mert ez a dög Lenovo nem tud boot-olni lemezröl (holnap kapok kölcsön egy külső DVD írót, azt még nem próbáltam), készítettem ugyan Macrium boot cd-t, jó is, csak nem nekem.A boot eszközöknél usb-t elfogad, de hiába csináltam meg egy pent a fent leírt procedurával, boot-olás közben a Starting Windows felíratnál elakad és nem megy tovább, így a képfájlt nem tudom vissza rakni.
A W8-al csináltattam egy rendszerindító pendrive-ot, az müxik, de az megint nem teljes körü védelem.
A klónozást meg megsz@vtam, mert van egy 250Gb vinyóm, de a gépben 500Gb-s van, 6 particíóval, és ebből a C: 438Gb, így a vége az lesz, hogy vehetek egy 500Gb-s vinyót, lényegében feleslegesen, a mostani laptopomban 80 Gb-s vinyó van és még soha nem volt kihasználva a fele sem.
Help me!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #203 üzenetére
"... mert vannak olyan fájlok, amik elvileg zárolva vannak a rendszer futása közben, szóval nem tudom, hogyan tud mindent átvinni."
Azt, hogy mindezt hogyan csinálja sajnos én sem tudom, de hogy működik azt a sok-sok sikeres klónozás is alátámasztja, de majd jön Fire és nagy valószínűleg tőle kapunk erre magyarázatot.
-
sz.j
nagyúr
Ha szabad hozzászólnom ..... (csak az esetleges félreértések elkerülése érdekében).
Az általad is belinkelt ismertetőben "sima klónozásról" van szó, amihez nem kell bootolható eszköz, mert a klónozást, win alól, a MR program tökéletesen elvégzi (persze ha az a leírás szerint történik). viszont ha pl. az oprendszer biztonsági mentését akarja valaki visszarakni, akkor ahhoz már kell a bootolható CD/DVD vagy pendrive.
Amúgy a botolható CD készítésének menetéről (tehát nem pendrive-ról!) itt található ismertető, míg a biztonsági mentésről és annak visszaállításának menetéről (amihez már a bootolható eszköz okvetlen szükséges) meg itt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tényleg kellene már a Prohardverre facepalm ikon, hogy néha be lehessen szúrni...de legalább van helyette sírós smiley
Most csak játszod az értetlent, vagy tényleg nem megy? Olvasd már el EBBEN A CIKKBEN (nem a belinkeltben) a "Boot-os Pendrive készítés" című részt, és próbáld meg értelmezni is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo BevezetésNapjainkban az SSD meghajtók már természetes elemei hordozható- vagy asztali konfigurációnknak, folyamatosan...
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tesla topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest