Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Leonbergi: Kérdés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Persze. Azért azt ne felejtsük el, hogy a richter skála szerinti értékek között valami 32x-es különbség van ám!
Tehát ami nálatok volt 6,3-as az valahogy úgy néz ki, hogy az itteni 4,4x32x32=6,3. Szóval nem kicsit durvább.
szerk.: bizony, jól tudtam: [link] " Másik fontos jellemzője, hogy két látszólag „hasonló” magnitúdójú érték például 5,4 és 6,4 között a kipattanó energiában kb. 32-szeres különbséget takar."
Ergo amit te éreztél, az közel 1024x erősebb volt, mint ami itthon volt. Milyen szép kerek szám. -
westcoastog
veterán
válasz
Robi BALBOA #35 üzenetére
Magas házban más élmény az biztos.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
westcoastog #33 üzenetére
Ha földszinten van az ember vagy kint a szabadban úgy még másabb, de én a ház legtetejében lakom(5 eltolt szintes a ház) és itt mindent megérezni. Ami nyáron volt földrengés akkor meg pesten voltam az albiban a 6. emeleten és pont akkor sem aludtam. -
westcoastog
veterán
válasz
Robi BALBOA #31 üzenetére
Én ébren lettem volna szivesen az első rengésnél is, nagy élmény lett volna.
-
kraftxld
félisten
Jaja, most volt egy 6.3-as nem messze, rendesen mozgott a föld [link]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
westcoastog #30 üzenetére
Én az a baj felvoltam, így éreztem láttam az égészet, jó lett volna átaludni.
Hát herencsényben nem tudok róla(eddig), hogy valami kár keletkezett volna, csak működik az egy kicsit(mármint a kereszt), mondjuk Herencsénynek megvan a nagy palócok keresztje nélkül is a saját keresztje sajnos.
-
westcoastog
veterán
válasz
Robi BALBOA #29 üzenetére
Anyumat dobálta az ággyal együtt, én meg csak a második morajlására ébredtem.
Palócok nagy keresztje nem igen működik herencsényben ezek szerint. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
westcoastog #28 üzenetére
Igen Surányi, érdemes errefelé lakni.
Arra Őrhalom felé mennyire lehetett érezni?
-
westcoastog
veterán
válasz
Robi BALBOA #25 üzenetére
Ó hogy te surányi vagy. Csak vagyunk itt a közelből.
-
Robi BALBOA
őstag
Nem vagyok darázós fajta, de ez még számomra is durva volt, ügye erre nem egy megszokott dolog, Japánoknál más a helyzet, ott ez majdnemhogy alap dolog.
Nekem is pont az tünt fel, hogy egyre sűrűbben egyre erősebb rengések vannak felénk, csak nehogy mindennapossá váljon ez a dolog. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #25 üzenetére
Komoly lehetett.
-
Robi BALBOA
őstag
Nálunk volt az epicentrum, Cserhátsurányban.
Hát marha durva volt, pont fel voltam, az első nagy rengés olyan 3-5 másodpercig tartott(szerintem), félelmetes volt, de azok a hangok, hallottad, hogy gigászi erők szabadulnak fel.
Most olyan 17:38-39 felé is volt egy kis utórengés. -
kemotox
addikt
Jaja. Lefekvés előtt toltam egy kevéske kis Metro 2033-at a sötétben... Mikor felriadtam a rengésre, hirtelen azt hittem, hogy jönnek a mutánsok
-
nagyúr
válasz
callmeakos #22 üzenetére
Szerintem nem keltem volna fel erre.
-
nagyúr
válasz
callmeakos #20 üzenetére
Én is szívesebben átaludtam volna, hidd el.
-
callmeakos
veterán
Én minden földrengés átalszok
(Angyalföld)
Bezzeg amikor hétfőn felrobbantották a bankot, arra bezzeg felébrendtem. Mondjuk az tőlünk úgy 1 kilóméterre volt, de akkor is. Én ilyenekről mindig lemaradok. -
jaja stimmel minden. Dunakanyarban éreztem.
-
Crystalheart
őstag
Na, majd megkérdezem édesanyámat, ő érzékelt-e valamit, ő az éjszakás a sparhelt mellett. Ritkán sikerül lefeküdnöm éjféltájt, de most bedőltem a kanapéba. Akkor ágyúdörgés kellene, hogy ébresszen.
Egyébként meg addig jó, amíg azt lehet kérdezni csak, hogy "Éreztétek?"
Móron pl. a földrengés többször is rongált házakat a múltban, a Lamberg-Szécsen kastélyt építése közben is leamortizálta.
-
petipetya
nagyúr
Érezni nem éreztem, mert nehezen ébredtem fel éjjel (nem is szoktam, mert egyhuzamban átalszom az éjszakákat). Ha pedig hallottam, annak nem voltam tudatában.
Az egyedüli furcsaság az volt, hogy feszült voltam és nehezen aludtam vissza.
Egyszóval lemaradtam róla.
De amúgy még mindig álmos vagyok, viszont mintha éjjel megfordult volna a fejemben az ébredéskor az, hogy milyen fura hangja van az éjszakai busznak, ami ugye nem is busz volt (IK260-as már az ősidők óta). De lehet, hogy ezt csak beképzelem magamnak.
-
xxSanchez
őstag
Én éreztem a III. kerületben bár nem volt valami nagy. A szék néhány másodpercig kicsit mozgott, a másodikat viszont már egyáltalán nem éreztem.
-
hoffman_
nagyúr
érdekes, nem hiszem, hogy ez az oka. én egy 4 emeletes panel 3. emeletén lakom, mégis teljesen kivehetően éreztem. a tavalyi 4.5-set is éreztem, azt még ennél is intenzívebben(azt ugye én írtam ki elsőnek), és volt, aki szintén III. kerben lakott és nem érzett semmit. fura
mod:
logikus, a GMT nem hülyeség
-
nagyúr
válasz
westcoastog #6 üzenetére
Én valószínűleg csak azért éreztem, mert a tizediken vagyok. Itt már jelentős az épület kilengése.
-
ThodEE
őstag
Gödöllőn semmi
-
hoffman_
nagyúr
katt a lila pöttyre, remélem jól linkeltem. elvileg kettő is volt, 1:34-kor egy 4.1-es és 1:48-kor egy 3.3-as. az időpontok nem igazán stimmelnek, de valami vót
-
nagyúr
válasz
westcoastog #1 üzenetére
A seismology.hu szerint 35-kor volt egy 4.4-es, majd 48-kor egy 3.4-es. Mindkettő validált adat már.
Helyileg Észak-Magyarországon volt az epicentrum, valahol Balassagyarmat környékén. -
törölt tag
Ó hogy én mindig kimaradok az ilyen bulikból
-
hoffman_
nagyúr
én meg már kezdtem parázni, hogy szellem jár a lakásban, hintázás közben úgy meglengette a székemet, meg az asztalt, hogy kajak megijedtem egy pillanatra. ja, itt is fél3 körül volt a dolog, III. kerület, Árpád hídtól kicsit kijjebb
nincs egy éve, hogy volt hasonló. egyre sűrűbb, kipusztulunk.
-
westcoastog
veterán
Őrhaloban nógrád megyében is érezni lehetett, én a második rengésre ébredtem fel, az elsőre azt mondta anyám nagyon durva volt recsegett lent nála minden, haverom meg most mondja a szekrénye majdnem rádőlt, a piásüvegek leestek a tetejéről.
Köcsög rengés. Ja és még salgótarjánban is érezni lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Razer Blade 15 Advanced Gamer laptop
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gigabyte Aorus 5 Gamer laptop( i7-12700H, RTX 3070)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest