Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leonejoci2
tag
Áhhh de vagány kis kütyü!
Az írás sem utolsó!Ne verj át, mert én sem teszem!Előreutalás ill. előre postázás csak annak akivel már bizniszeltem!
-
hito
nagyúr
válasz Blindmouse #44 üzenetére
Erre mondják, hogy ha csöndben maradtál volna...
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
atkamano
csendes tag
Én már küzdöttem ilyennel még annó a bótban, a basic user ügyfél amcsiban kiruccanásakor beleszeretett egy ilyenbe és gyorsan meg is vette, aztán behozta hozzánk, hogy neki van magyarnyelvű vindóza és tegyük rá neki . Kicsit vicces volt, hogy nem azért nem tudta használni, mert nem magyar nyelvű volt a gép, hanem, mert nem látta a kijelzőn a betűket
A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.
-
Yutani
nagyúr
Gratula Kolléga, jó kis cikk! Nem is láttam még ilyen kütyüt, nekem tetszik!
#tarcsad
-
Blindmouse
senior tag
Hát nem véletlen halt ki szerintem az UMPC vonal. Amire használható, azt tényleg megycsinálja az ember egy tablettal, kétszer ekkora méretben, készer ennyi ifdeig, cserébe a felhasználói felület is erre van, a 10 Fps-el COD1-ezek a vonaton meg nagyon nem való semmire. Szerintem te sem tudod megmondani igazából miért vetted ezt magadnak.
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Tim82
félisten
A Tab-ot úgy 3-4 naponta kell töltenem, napi 3-4 óra használat mellett, ezzel nem ér fel sajnos egy netbook sem.
Amúgy a Nokia Booklet 3G-re gondolsz, amiben gyengébb Atom és uSata HDD/SSD volt, de cserébe tényleg jó minőségű volt az összeszerelés?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Kloden
senior tag
Nagyon szuper kis gép, még nem láttam ilyet, de nagyon érdekes teszt. Kicsit hosszabb tesztet is szívesen olvastam volna róla, az akkujáról pl. nem sokat tudtam meg.
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
hito
nagyúr
Dehogy értettem félre, tudom hogy csak műbalhé Az akkuidővel kapcsolatban mellélőttél viszont. UX-kből is ki lehet hozni nagy akksival 7-8órát. Elég csak a netbook-okra gondolni a maguk 12óra üzemidőjükkel. Átlagban a tabletek sem bírnak többet mint az energiatakarékos netbook/UMPC páros. Bár a netbookokat nem tudom miért feszegetem, az már tényleg nem ide való. Viszont beszédes példa az x86 és rossz üzemidő ellen. Ha jól emlékszem a Nokia-nak is volt valami gyenge netbook próbálkozása, ha jól emlékszem 12órás üzemidővel.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Az én esetemben pl. azért került a Galaxy S mellé egy Galaxy Tab, mert pl. képregény és ebook olvasásra valahogy sokkal alkalmasabb egy 7" kijelző a 4"-nál. Viszont egy 10" már túl nagy hurcolászáshoz, ezért esett ki az iPad nálam. (plusz még a bővíthetőség hiánya)
Amúgy félreérted: némi csipkelődésen kívül nem célom vitázni. A x86 architektúrájú minigépek ellen egy érvem van és az a gyengébb akkuidő, ULV procik ide vagy oda.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
hito
nagyúr
Még mindig nem érzem magam találva. Szeretem az androidot (telefonon). Szeretem a nagy képernyőt. Sikerült a gyártónak ötvözni a kettőt, tehát megvettem. Ha nem lehetett volna vele telefonálni soha nem vettem volna meg. Azt nem fogom tudni megérteni, hogy ha valaki pl. egy Galaxy S mellé vesz egy tabletet. Annak mi értelme? Ugyanazt tudja mint az okostelefonja és kidob mellé az ablakon 80-100eFt-ot, mert kimosták a agyát.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
-
hito
nagyúr
válasz Cyberpunk #32 üzenetére
Tim kollega arra célzott (szerintem), hogy bort iszok és vizet prédikálok, mert volt Dell Streak-em. Hát tényleg volt, de nem volt mellette külön telefonom, hanem azt használtam. Ergó nem tudott megfogni
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz FoxiestFox #26 üzenetére
A hideg ráz ettől az android-os "tablet" mizériától. Nem sok bizony. Nekem ma jött meg az Aigo P8860-am, mobilx-nál akcióban 39900Ft (dobozos, mindenével együtt 12hó garival, tehát nem refurbished meg ilyenek) ami szerintem kihagyhatatlan. Épp most heggesztem rá az XP-t, utána rápróbálok egy kiherélt win7-et is, de félő, hogy az sok(k) lesz már neki. Majd meglátjuk. Ha összejön megírom életem első logout-ját teszttel és leírással.
[ Szerkesztve ]
-
talmida
Közösségépítő
Köszi a részletes és érdekes bemutatót!! Nem csodálkoznék, ha a kislányaid is rávetnék magukat erre az új kis gépre.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz zsolidodd #23 üzenetére
Van a dokkolón VGA. Magán a gépen nincs.
dying_star: 70körül már le lehet vadászni vaterán, vagy akár itt hardveraprón is. Bár van aki még mindig 120fölött szeretne megválni tőle, de azt nem kell komolyan venni. Most pl. HTC Shift-et tudok 60eFt-ért, és annak sincs semmi szégyellni valója.
-
félisten
Oszt' mennyibe fáj egy ilyen?
-
zsolidodd
senior tag
Nagyon jó lett a teszt! Pár éve én is odáig voltam az UMPC-kért. Video kimenete van?
-
zoltanz
nagyúr
"hogy vajon mire cserélhetném le a HP Jornada 728-as HPC-m"
Utódja nincs sztem, max "fissített változatnak" nevezehető valami.
-
ben800
aktív tag
Nagyon jó cikk!
Bárcsak ezen az úton haladnának a mai tábla pc-k és akkor talán ki is békülnék velük. -
k.
őstag
Hogy én annó mennyire akartam egy ilyet
Nagyon klassz kis készülék, igazi ütős Sony cucc.
Jó bemutató lett, grat, ésrohadjlehasználd egészéggel -
tonyalmeida
csendes tag
Szuper kis gép!
-
hito
nagyúr
válasz Namelesske #17 üzenetére
Kézbe kapnál egy ilyet, Te is kiabálnál a gyönyörtől
Most nézem csak: Z500-nak 0,65-ös a TDP-je Na ezért szerelik Atommal az UMPC-ket. A110-es is - ami hírhedten energiatakarékos - 3W-os. Ezzel szereltek még pár UMPC-t: HTC Shift, Samsung Q1 Ultra, de szvsz semmivel nem erősebb mint a Z500, viszont drágább és jobban fűt.
-
Namelesske
addikt
Kicsit sok a felkiáltó mondat a cikkben! Szerintem!
Amúgy a gép nagyon állat.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
Sandrew
őstag
válasz AgFRjkUZT_3 #15 üzenetére
www.alaplapszerviz.hu
de akármelyik noti szervízbe beviszed megcsinálják
-
AgFRjkUZT_3
tag
Kicsit OFF leszek, mert csak az apropó miatt írok. Nekem egy Fujitsu Lifebook U Series van, ami hasonló kategória. Keresek hozzá hardveres szakembert, aki meg tudná javítani. Egyszerűen nem indul. Fölpörög a ventilátor, de a képernyőn semmi. Merevlemez aktivitás sincs.
A legközelebbi szervize Kanadában lenne, ahova egyenlőre nem készülökHa valaki tudna ajánlani egy ügyes szakembert, azt nagyon megköszönném
Csak vártam, és vártam, és mikor nem jött semmi, tudtam, csak Tőled lehet...
-
hito
nagyúr
Köszönjük a teszt! Nekem az összes variánsa (a VGN-UX490-en kívül) járt már nálam. A 17-es az alapmodell, a nagytesóban (380) már erősebb a proci és duplája a ram, nem beszélve az EDGE modemről. Nagyon szerethető kis gépek. Én mondjuk - ha már UMPC-ről van szó - inkább ajánlom a passzív gépeket. Sajnos az UX - és vele együtt az összes aktív hűtésű UMPC is - elég melegedősek és hangosak.
Ma jön meg az AIGO P8860-am. Tény, hogy nem ilyen szintű proci duruzsol benne és a ram is a fele, de legalább x86-os és arra amire egy UMPC való bőven elég lesz, ráadásul GMA500-as van benne, ami win7 alatt tudja a hv-es videógyorsítást. Szerintem ha már Core Solo CPU akkor inkább 11.1-es Vaio, vagy valamelyik Toshiba. UMPC-kbe Atom való.
Cannabis7: arra sajnos várhatsz. UMPC-t már szinte csak Atom-al szerelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
"azt hiszem, nyugodt szívvel állíthatom, hogy a világ legkisebb UMPC-je!"
Hát én ezzel vitáznék Ocosmos OCS1 sem túl nagy ehhez képest, és jóval vékonyabb is.
Vagy Viliv S5.
De én egy Fujitsu F-07C-re pályázok, kár hogy csak only Japán igaz Ebay-ről hozzá lehet jutni cirka 160k + szállítás + vám.
Igaz az kinézetre okostelefon inkább, de hardvere meg rendszer szempontjából már UMPC.Hope was the right choice, and it always will be.
-
vally
csendes tag
bacsis cikk tuning nélkül?
Regisztráció dátuma: 2002-08-07 22:00
-
JoeYi
őstag
jobb mint egy psp
-
V8David
tag
Szuper kis gép, én is szerettem volna mindig is egy ilyet birtokolni.
A tesztben csak én nem látom az akku-üzemidőről való leírást? Ha tényleg nincs, jó lenne egy táblázat, hogy meddig bírja wifis netezéssel, filmezéskor, játék közben, meddig tart teljesen feltölteni, ilyenek...
E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
Cannabis7
senior tag
állati jó gép, a cikket is jól összeraktad.
Én is vágyom vmi hasonlóra, persze egy mai hardverrel lenne ez az igazi, mondjuk egy amd e350-el , de még így is elég haszmálhatónak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A 480-as volt a kezemben; nagyon tetszett (az is)
Mondjuk a Vista agyonvágta szegényt, gondolom Win7-el már szépen muzsikál!
Nem kell még kikukázni a régi gépeket. Sokan már csak az i7-es szörnyekre gerjednek csak. Köszi az írást!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Cyberpunk
félisten
Igen jó kis kütyü. Én is szeretnék valami UMPC-t. Én egy Benq S6-al szemezek
De szerintem egy PS Vita lesz, egy esetlegesen rá hackelt Win8-al az lesz a tuti.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Hebry
senior tag
Nagyon jó gép! Jó lett a bemutató is.
Használ egészséggel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest