2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fél kilóba zárt számítógép

Sony Vaio VGN-UX17GP UMPC Windows-zal: ez aztán tényleg nem mindennapos cucc!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Egyik délután elgondolkoztam, hogy vajon mire cserélhetném le a HP Jornada 728-as HPC-m egy olyan géppel, ami modern hardverrel van felszerelve, de a mérete továbbra is nagyon picike.
A további kikötésem még az volt, hogy rendelkezzen hardveres billentyűzettel, tehát a tabletek máris kiestek nálam.

Sok eszközt, úgynevezett UMPC-t ajánlottak, többek között a Sony Vaio UMPC-it is, de ezekről a gépekről lemondtam, mert a használt áruk még most is 200-300ezer Ft az ebay-en, Magyarországon meg a beszerzése szinte lehetetlen.
Azért írtam, hogy szinte, mert nekem mégis sikerült, méghozzá úgy, hogy a Dell Latitude D630-as notebook-omat adtam érte cserébe!
Úgy gondoltam, hogy erről a gépről fogok nektek írni, mert ez aztán tényleg nem mindennapos cucc!

A tesztben szereplő gép típusa a Sony Vaio VGN-UX17GP nevet viseli, és az UMPC-k családjában kapott helyett, azon belül is, azt hiszem, nyugodt szívvel állíthatom, hogy a világ legkisebb UMPC-je!

De mi is az az UMPC? Ez a mozaik szó az Ultra Mobil PC-ből lett, s mint így a neve is sugallja, nagyon kis mérettel rendelkezik. Viszont az x86 kompatibilitást megtartotta, tehát lényegében egy nagyon-nagyon pici, PC számítógép, tehát ugyanazok programok futtatására alkalmas, mint asztali számítógépünk, és operációs rendszerből is választhatjuk lényegében az összes, mai Windowst, legyen az XP, Vista, vagy Windows 7, és futtathatjuk rajta a kedvenc programjainkat, alkalmazásainkat!
Ha mindenki tisztában van akkor nagyjából a témával, akkor ismerkedjünk meg a tesztben szereplő Sony Vaio VGN-UX17GP-vel!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.