- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t a r k
csendes tag
Hát emberek! NAGYON KÖSZI a fórumnyitónak!!!
Beállítottam úgy, ahogy a csatolt képen látható és ennek hála KÉKHALÁLOM lett!
Csak a Win 10 újratelepítés oldotta meg! Úgyhogy NAGY LÓFASZT A SEGGEDBE kedves Fecogame! -
flash-
veterán
állítólag ezt nem szabad módosítani (tehát a processzormagok számát)úgyhogy a postot meg úgy a cikket kéne törölni nem?
úgytduom a windows 7 szépen kezeli nem kell belemókolni pont hogy a változtatás okoz gondokat úgytudom!!
-
válasz
Thunderzolee #26 üzenetére
Nincs mit
Bejegyzés kiegészítve a 2. sorral. Na, ebbe már tényleg nem köthettek bele
-
A postolónak köszi a bejegyzést!
Pár napja keresem hol olvastam ezt, de nem találtam.. :/Arról van szó, h valahol olvastam ezt, és az ott kommentelők (egyébként úgy rémlik, itt a fórumon volt valamelyik Logoutos bejegyzésben), szóval az ott kommentelők nem ellenezték, így na mondom egye fene, kipróbálom, bár az efféle "optimalizációktól" általában óvakodok.
Szóval betettem a pipát, és 2-re állítottam.
Pedig ott volt a 4 is, mint opció, de mivel HT-es a procim, valamiért csak 2-t állítottam be, lévén csak 2 fizikai mag van.
Aztán el is felejtettem az egészet.
Egy ideje viszont észrevettem, h mintha lassabb lenne a gépem. :/
Nem minden feladatnál, csak ami amolyan "erőforrásigényesebb" lett volna.
Megnéztem a feladatkezelőt, és csak 2 mag látszott benne.Ehh... mondom, az a sz×r amit beállítottam, úgy látszik nem csak a boot-ra vonatkozik, hanem totál kikapcsolta a két "másik" magot.
Vissza meg persze már nem tudtam hol kell állítani.
Nagyjából két hétig ez volt, már a Win topicban akartam rákérdezni, h hol kell visszaállítani, csak hát egyáltalán azt sem tudtam mit kérdezzek..Úgyhogy még egyszer köszi a postolónak.
Ja, és sz×rt se ér, nekem legalábbis nem tűnt gyorsabbnak semmi (ilyen 1-2 másodpercekkel nem tudom mire megy az ember), amúgy is alvó módba rakom mindig, ahogy itt lejjebb is ajánlották.Még egyszer ezer köszönet!
-
xlife11
senior tag
Inkább rakd alvó módba, akkor tényleg gyorsan indul.
-
Jhonny06
veterán
válasz
WonderCSabo #21 üzenetére
Lásd: SSD finomhangolás. Attól még, hogy megírnak egy OS-t nem biztos, hogy az mindennel a lehető legjobban fog működni. Igenis nagyon sok ilyen tweak van, amik ténylegesen működnek.
-
WonderCSabo
félisten
Azért ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy miért hiszik magukat okosabbnak a "power userek" a Windowst fejlesztő programozóknál... Sőt, miért nézik annyira hülyéknek őket, hogy direkt kikapcsolják a több magos bootolást, de baromi egyszerűen be lehet kapcsolni.
-
SSD-vel észrevehetőbben gyorsabban bootol be a rendszer
(#19) Mr X: Hehe 20mp helyett 19mp alatt bootol be
-
Csakazértiskipróbáltam.
Beállítás nélkül: 24,6s
Beállítva: 23,5sEnnyi idő alatt indul ezen a konfigon a Win7, belakva ( nem friss rendszerrel ).
Óóóóriási a különbség
-
Mr X
veterán
válasz
huntermati #9 üzenetére
Egy szakértelemnek híján levő valaki postolta ezt ki egyszer 2007-ben, és azóta elterjedt, mint legenda.
-
Mr X
veterán
Speciális betöltési beállítások:
Processzorok száma: Korlátozza a többprocesszoros rendszerben használt processzorok számát. A jelölőnégyzet bejelölése esetén a rendszer csak annyi processzort használ a betöltésnél, amennyi a legördülő listában szerepel.
PCI-zárolás: Megakadályozza, hogy a Windows átcsoportosítsa az I/O- és IRQ-erőforrásokat a PCI-buszon. A BIOS által beállított I/O- és memóriafoglalások megmaradnak.
Vagyis a processzorok számának beállítása nem azt eredményezi, hogy mindenképp használni fogja a két magot, hanem hogy maximum annyit használhat.
A PCI-zárolásnál meg nem látom, miért gyorsítana bármit is a booton.
-
Mr X
veterán
Azt is tudod, hogy mit csinál, amit ajánlasz?
-
Воланд
titán
-
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egyszerű, mégis reális boot gyorsítás:Vegyél SSD-t! ---Futtatás ( Win gomb + R vagy start futtatás...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest