Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz Csapoati #104 üzenetére

csak a fősztori azért tűnjön ki a "menj ide és öld meg ezt" típusú mellékküldik közül.

Hát éppen ez az.
    Nekem egy RPG játék a sztoriról szól, illetve a játékos karakter sztorin belül elfoglalt helyéről és lehetőségeiről, hogy a világon változásokat eszközöljön.

És ezzel párhuzamosan egy open world játékra tipikusan mi jellemző:
    -minden mélységet nélkülöző, lapos sztori
    -nem adja meg a jétékos karakternek azt az érzést, hogy ő fontos és céllal rendelkezik
    -nincsenek éles, drámai konfliktushelyzetek

Mert mégis miről szól egy tipikus open world játék:
    -nagy üres terület, ami inkább játszótér (cél) mint faszád (eszköz)
    -a nagy üres területet gyakran gyalog kell széltében hosszában bejárni unalmas fetch questek ürügyén.
    Ha én vagyok a világmegváltó hős, akkor mégis miért kell gyógynövényeket, érceket meg farkasbundákat vadásznom?
    -Ugyanazokat az ellenségeket, ugyanazt a játékmechanikát kell nyolcvanötmillióadszorra és tipikusan ugyanúgy megverni. (DA:I riftek, vagy Far Cry (2<=n) erődök, emlékszik még valaki?)

Mégis mi élvezetet kellene abban találnom, hogy 8 óra munka után hazamegyek virtuális gyógynövényeket, füveket, egyéb gyűjthető tárgyakat összeszedni, farkasokat vadászni a bundájukért, hogy szegény szerencsétlen menekültek ne fázzanak, mert csak én, csak a világverő virtuális hős képes erre?

J.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés