- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
válasz
t72killer #27 üzenetére
Hm, ez a CUDA nélküli megoldás vajon ATI chipekkel is működik?
Természetesen.. Gyakorlatilag bármilyen programozható pipeline-ú kártyára meg lehetne írni (dx8-tól fölfelé), viszont a DirectX10/HLSL4 tud a shaderekben integer típust, és velük bitwise műveleteket, ezért sokkal egyszerűbb megírni az MD5 algoritmust dx10-ben...
Igen, ha SLI módban megy két kártya, akkor csak az egyiket lehet CUDA-ra használni; vizsont ha ki van kapcsolva az SLI mód, akkor mindkét kártyával lehet számoltatni. GPU-n belül nem hinném, hogy lehet osztani, de az office, böngésző, ilyesmik simán mennek számolás közben..
-
sghc_toma
senior tag
-
sghc_toma
senior tag
válasz
juliabrilke #18 üzenetére
cikket én is tervezek.. szeretnék összehasonlítani egy CUDA-s, egy HLSL4-es, illetve egy mezei procis hash-számolást.. amúgy itt egy idézet, amit a buhera.blog.hu-ról szedtem:
A megjelent hírek szerint tamsky hat ilyen egységet vont be a számításba, és úgy optimalizálta az algoritmust, hogy 50 órajel alatt végezzen el egy MD5 iterációt - ez 1,4 milliárd iteráció másodpercenként. Ilyen iterációból 64 kell egy hash kiszámításához.
ez egy PS3-ra írt MD5 hash generátor teljn esítménye... namost a kis vertex shader-es cuccom ha egy frame alatt számolja 2^20-on darab 64 byte-os adat hash-ét, akkor nagyjából 90 FPS-t produkál.. ez a Playstation-ös megoldás 4-szerese.. és ez csak egy fx570m 32 stream procival.. ezért mondom, hogy ígéretes.. bár ugye a hash generálás még messze van a töréstől..
// mod: elírtam az egyik számot..
-
sghc_toma
senior tag
válasz
juliabrilke #14 üzenetére
CUDA-t még nem, de most már hamarosan nekiállok kísérletezni vele.. ez volt az egyik ok, amiért FX570m-mel szerelt notit vettem
Shaderekkel viszont próbálkozom.. Jelszót még nem törtem, csak MD5 hash-eket generáltam, és elég ígéretesnek tűnik a dolog.. A DX10/HLSL4 ugye már tud bitwise operátorokat a shaderekben, így marha egyszerű leprogramozni az MD5 algoritmust..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - GIGABYTE B760M , i5 12400F, 32GB DDR4, RTX 3070, 1 TB M.2 SSD, 850W
- T14 Gen3 27% 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor Magic V2 5G 16/512GB fekete garanciás esztétikai hibás, hibátlan működés
- Garis Gamer Gép - ASUS B860M-A WiFI, Ultra 5 245KF, 32GB DDR5, RTX 5070, 1 TB M.2 SSD, 850W
- Nagyon szép állapot!! Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 16GB 512GB SSD
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ notebook kitámasztó fából
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest