- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pont erre céloztam a PSP / Gimp vs. PS példámmal. Én marha úgy voltam, hogy jajj, de ügyes vagyok, holott PS-ben gyorsabban és hatékonyabban lehet dolgozni. Csak éppen azt sem tudom benne, hogy hova kell nyúlnom...
Adott esetben igen, jobb lehet a 3DS MAX, csak éppen holmi ~2000 euró per év az előfizetése... Ha addonokban is gondolkodsz, még több lehet. Itt pedig egy olyan szituáció van, amikor most tanulnak bele a témába. Ha megvan az elhivatottság és a pénzügyi háttér, természetesen ez a jó út.
De nem vagyok biztos benne, hogy minden szituációra a legjobb megoldás egy adott professzionális program felőli megközelítés. Lehet, hogy menet közben rájönnek, hogy talán hatékonyabb lenne egy dedikált 3D grafikus alkalmazása, akkor pedig jöhetnek az olyan kérdések, hogy oké, de milyen programban mozogsz otthon? Van egy megfelelő pályázó, aki viszont azt mondja, hogy Sketchup Pro-ban dolgozott X évet...
-
De gondolom van jó pár év tapasztalat a háta mögött.
Ezek mind professzionális programok, a maguk keretében nagyon jók, de idő, amíg az ember elsajátítja őket.
Ezért óriási kérdés, hogy milyen célra, milyen tervekkel vág valaki ebbe bele. Ha úgy is 3DS Max-ban és/vagy valamilyen professzionális CAD programban dolgozik az ember, akkor nyilván abban érdemes elkezdeni dolgozni, mert akkor a Blender legfeljebb a tanulókör lesz, amelyben az egész menetét ki lehet tapasztalni. Csakhogy a kezelőfelület, a program képességeinek megismerése, elsajátítása mind idő.
Erre jó példa, hogy egy időben markáns Photoshop-kerülő voltam (vagy nevén nevezve a dolgot: PS-hater). Volt helyette Paint Shop Pro, aztán lett Gimp. Amit meg lehet csinálni bennük, azt megtanultam. Csak ez olyan dolog, hogy oké, vágj ki a fotóból egy ember fejét - oké, csak hát a hajnál sziszifuszi munka... Na ez photosop-al kis túlzással pár kattintás.
Ez nagy vonalakban a különbség professzionális és a fél- vagy nem professzionális programok között.
-
válasz
eszementális #2 üzenetére
Hukk.
Hát nézd, a Blender ismerkedni, tanulni teljesen jó, nagy előnye hogy ingyenes.
A Youtube tele van tutorial-okkal, szóval ha most vágtok bele, akkor lesz bőven kiindulási alap. -
Bocsi, de ennél kicsivel több információ azért sokat segítene.
1.: Mire szeretnétek használni? Csak dekoráció szintű dolog lenne, vagy valós bútorokat kell lemodellezni promóciós célra, esetleg konkrétan bútort terveznétek a szoftverben?
2.: Ehhez kapcsolódik, hogy milyen részletes modelleket akartok készíteni? Az anyagok megjelenése mennyire fontos?
3.: Milyen gyakorlatotok van a modellezés terén?
4.: Ingyenes program kell, vagy fizetősben gondolkodtok?Ha most így arccal előre kellene hirtelen választ adni, akkor ott a Blender. Ingyenes, egyszerű általános használatra. Vagy ott a Sketchup.
Fa bútorokra van dedikált Wooddesigner.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest