- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Kicsit vicces, amikor olyanvalaki adja elő az "ezek a mai fiatalok, bezzeg mi" szöveget, aki olyan generációba tartozik, amivel kapcsolatban már én is bőven hallhattam az "ezek a mai fiatalok, bezzeg mi" szöveget
Egyébként azt kihagytad, hogy a sétálni hegynek felfele kellett - mindkét irányba.
-
dabadab
titán
"Tárgyat? wtf
"
Igen, ezt írtam, hogy ez új tantárgy, latin örökségünk.
Informatika heti egy van, amire rálátok, ott teljesen alkalmatlan tanárral és erősen kétséges értékű tantervvel.
-
dabadab
titán
"Amíg van 10-15 ilyen szerintem nem gáz"
Ennél saccra egy nagyságrenddel több volt.
Nem vagyok se pedagógia szakértő, se semmi, de szerintem a XXI. században behozni egy olyan tárgyat, ami nagyrészt adatok és értelmetlen betűsorok memorizálásáról szól, az erősen anakronisztikus és nem látom, hogy miként segítené azt, hogy a gyerek majd megállja a helyét egy tudásalapú, kreativitásra, önállóságra és folyamatos önképzésre épülő társadalomban - mert hát non scholae sed vitae discimus.
-
dabadab
titán
"Végülis a ballágáson "derült égből villámcsapásként" énekeltetni a Gaudeamus igitur-t korrektebb"
Ha bemagolod, hogy "homo homini lupus est" meg "si vis pacem, para bellum" illetve még pár tucat random latin közmondást, az mennyiben ad eligazást azt illetően, hogy mit jelent a Gaudeamus igitur? Nagyjából semennyire.
Egyébként meg igazán a kérdésfelvetést se értem, egyáltalán nem kötelező ezt énekelni (mi se csináltuk, pedig a gimnáziumom azért elég büszke a félévezredes történelmére), nem része a tananyagnak és ha valaki végig ádzseszkózza (vagy, ne adj' Isten, végigtátogja), akkor sincs semmi.
-
dabadab
titán
"Történelemből már 5. osztályban latin közmondásokat magoltatnak"
Az egyébként hivatalosan nem történelem, hanem a "latin örökség" c. tantárgy. Aztán hetedikben meg van valódi latinóra is a rendes idegennyelv mellé. Nyilván valakinek
a minisztériumbanott, ahol most az oktatás ügye van, volt ilyen klasszikus művéltségi víziója és senki sem mondta neki, hogy ezt azért kontextusba helyezve egy kicsit át kellene gondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo sajnos le lett tiltva a hozzászólás Geller_1972 bejegyzésében ahol az a gond hogy a gyereknek nincs ideje enni az...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest