- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Van egy CH341A-m. A drivert sikerült feltelepíteni, de nem találtam pontosan ehhez a variánshoz való szoftvert. De letöltöttem a látszólag legközelebbit. Fel is ismeri a programmert-t.
PC alaplap helyett egy HDD ház SPI flash chip-jét akarom kiolvasni (hogy áttegyem egy másik ilyenre, mert azújabbon v3.x van, a régin v2.x, és nem találtam neten v2.x-től frisebb dump-ot). De sehogy sem sikerült kiolvasnom bármit.
Tudna valaki linkelni ehhez való szoftvert? Illetve működhet ez egyáltalán?
Sajnos nem igazán tudom leolvasni a flash chip feliratát. De a csipesz, ami a járt hozzá, az szépen passzol rá (próbáltam mindkét lehetséges forgatással rácsiptetni). -
Robert07
aktív tag
Egy uj lapnal joval olcsobb lett volna egy USB-s CH341 BIOS flasher. Ezzel majdnem minden fele BIOS chipet lehet irni, legfeljebb egy atalakito kellhet hozza, ha nem DIP8-as a chip.
-
Gézengúz
addikt
Érdemes kiszedni a művelet előtt a chipet, erős cérnát befűzni alá, így működés közben sokkal könnyebben eltávolítható.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Hát nálam nagyon hosszú percekig halott volt az alaplap, és semmi nem történt
Szerintem először mikor gond volt járattam vagy negyed órát, aztán eszméltem, hogy ennek annyi
-
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
A BIOS frissítés nem írja felül a teljes chipet.
A crashfree szolgáltatás felülírhatatlan. Gyakorlatilag nagyon hosszú percekig "halott" az alaplap, mire elindul a vészhelyzeti szolgáltatás.
Általában az aktuális BIOS fájlt át kell nevezni. (Az alaplaphoz adott dokumentáció tartalmazza a nevet.)A DUAL BIOS rendszerekben egyszerűbb a vészbejárat. A reset gomb folyamatos nyomása mellett bekapcsolt gép esetében automatikusan a BIOS kezelő rendszer indul.
-
pet007
aktív tag
En regebben egy ilyennel hoztam helyre par alaplapot, megfelelo progival tenyleg jol mukodik, es sokszor olcsobb mint venni masik alaplapot: Ebay link Ezzel raadasul a forrasztottakat is lehet programozni.
-
Gdi
senior tag
Régebben nekem is szükséges volt párszor ezt eljátszani.
Nincs nagy mozgástér azért az alaplapok és a biosok között, nem árt ha ugyanabból a "családból" van minimális eléréssel. (már ha tényleg bootolni akarsz, és nem csak lehalni a post elején)
De manapság azért a bios recovery egész jól megy a legtöbb lappal (totál félreflashelttel is) [felmásolod a biost FAT formázott, kis méretű pendrive-ra és USB2 portba bedugva bootolsz. néha kell billentyűt nyomva tartani bekapcskor, gyártója válogatja]
GG amúgy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Honor Magic V2 - origami
- Sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged