- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Van egy CH341A-m. A drivert sikerült feltelepíteni, de nem találtam pontosan ehhez a variánshoz való szoftvert. De letöltöttem a látszólag legközelebbit. Fel is ismeri a programmert-t.
PC alaplap helyett egy HDD ház SPI flash chip-jét akarom kiolvasni (hogy áttegyem egy másik ilyenre, mert azújabbon v3.x van, a régin v2.x, és nem találtam neten v2.x-től frisebb dump-ot). De sehogy sem sikerült kiolvasnom bármit.
Tudna valaki linkelni ehhez való szoftvert? Illetve működhet ez egyáltalán?
Sajnos nem igazán tudom leolvasni a flash chip feliratát. De a csipesz, ami a járt hozzá, az szépen passzol rá (próbáltam mindkét lehetséges forgatással rácsiptetni). -
Robert07
aktív tag
Egy uj lapnal joval olcsobb lett volna egy USB-s CH341 BIOS flasher. Ezzel majdnem minden fele BIOS chipet lehet irni, legfeljebb egy atalakito kellhet hozza, ha nem DIP8-as a chip.
-
Gézengúz
addikt
Érdemes kiszedni a művelet előtt a chipet, erős cérnát befűzni alá, így működés közben sokkal könnyebben eltávolítható.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Hát nálam nagyon hosszú percekig halott volt az alaplap, és semmi nem történt
Szerintem először mikor gond volt járattam vagy negyed órát, aztán eszméltem, hogy ennek annyi
-
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
A BIOS frissítés nem írja felül a teljes chipet.
A crashfree szolgáltatás felülírhatatlan. Gyakorlatilag nagyon hosszú percekig "halott" az alaplap, mire elindul a vészhelyzeti szolgáltatás.
Általában az aktuális BIOS fájlt át kell nevezni. (Az alaplaphoz adott dokumentáció tartalmazza a nevet.)A DUAL BIOS rendszerekben egyszerűbb a vészbejárat. A reset gomb folyamatos nyomása mellett bekapcsolt gép esetében automatikusan a BIOS kezelő rendszer indul.
-
pet007
aktív tag
En regebben egy ilyennel hoztam helyre par alaplapot, megfelelo progival tenyleg jol mukodik, es sokszor olcsobb mint venni masik alaplapot: Ebay link Ezzel raadasul a forrasztottakat is lehet programozni.
-
Gdi
senior tag
Régebben nekem is szükséges volt párszor ezt eljátszani.
Nincs nagy mozgástér azért az alaplapok és a biosok között, nem árt ha ugyanabból a "családból" van minimális eléréssel. (már ha tényleg bootolni akarsz, és nem csak lehalni a post elején)
De manapság azért a bios recovery egész jól megy a legtöbb lappal (totál félreflashelttel is) [felmásolod a biost FAT formázott, kis méretű pendrive-ra és USB2 portba bedugva bootolsz. néha kell billentyűt nyomva tartani bekapcskor, gyártója válogatja]
GG amúgy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Goddess of Victory:Nikke
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged