- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
válasz
cskamacska #17 üzenetére
Ezt azért merem kijelenteni, mert édesapámmal ugyanattól a tanártól tanultuk a számítástechnikát, csak míg én általános iskola kereteiben /C= Plus4/, IBM PC (AT!) - értelemszerűen még egér nélkül -, majd 286-on DOS/Win 3.11-től kezdve korai Office-szal (W95-t 8. utolsó hetében láttam először, amikor mi üzemeltük be az akkor kapott új, P1 133-as gépeket...), addig ő felnőttképzés kerein belül, már W95-t és O97-et tanult. Minket még a gépet tanították meg használni - épp ezért nem féltünk soha más oprendszer elé odaülni, mert csak ki kellett ismerni -, őket meg a windowst. Épp ezért mi még bele voltunk kényszerülve, hogy használjuk a billentyűkombókat, és emiatt gyorsan tudtuk használni a gépet egér nélkül is. Nekik viszont már - mivel nem mindenki volt mérnökember, mint ő, hogy megjegyezze - mindent úgy tanítottak, hogy idekattint, odakattint. Anno azzal szívattam kicsit, hogy elvettem az egerét a géptől, és használja úgy. Azóta már - ha nem úgy mi mitt - azért elboldul, és nem esik kétségbe, ha beszarik az egere.
És az eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy ez nagyon is igaz kijelentés. És sajnos a mai számítástechnika-oktatás is csak ennyit nyújt. Pedig ez így nem számítástechnika, csak windows kezelés. És akiket így tanítanak, egy jó, grafikus Linux elé már oda se merném ültetni, hogy netezzen, pedig mondjuk ugyanaz a böngésző van mindkettőn. De már nagyon eltértem a tárgytól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Windows 11
- Okos Otthon / Smart Home
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- PC Game Pass előfizetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest