Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
maestro87
üzenetére
FHD esetén semmi szükség a HEVC-re, úgyis csak átkódolt videó az összes. Ott maradni kell az eredeti H.264, VC-1, AVC verzióknál. Az "eredetileg" HEVC anyagok mind UHD-sek. Azokat persze, hogy nem bírják a korábbi Pi-ok. Azt is csodálnám, ha FHD HEVC menne nekik (szoftverből, ami meg egy csomó proci power-t igényel).
Itt arról van csak szó, hogy a Pi4 esetén ez sem lesz majd probléma. Remélem a 3D MVC sem és úgy kb. semmi korábbi itt emlegetett kodek. Bizony a FHD előtti időkre is gondolni kell, abból az érából sok minden csak régebbi kódolásokkal érhető el. Ha ezek nem mennének rendesen, nekem akkor az új Pi továbbra is no-go maradna, mint media lejátszó.
-
válasz
maestro87
üzenetére
Én inkább azt tapasztalom, hogy kevesebb (vagy max fele annak amit nézek) a HDR tartalom, mert pl. a Netflix-en sem minden támogatja. De ettől függetlenül mostanában nem találkoztam olyan FHD HEVC videóval amit ne vitt volna simán, akadozás és szaggatás nélkül. Különösebben nagy CPU használattal sem jár a lejátszás, a 10-bites HDR is inkább csak plusz memória sávszélességet igényel. Szóval a procira kell egy hűtőborda és legyen jól szellőző helyen, szabadon (ne egy zárt házban), a RAM-nak meg egy kis tuning. Mindenből van nem HDR-es változat is, ha kifejezetten RPi-s lejátszásra töltesz le, akkor preferáld a 8-bites verziót. Mert amúgy hiába játsza le a HDR tartalmat, a kimenet nem lesz az és kicsit fakó színeket kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI+Intel Combó! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- Jackson elektromos gitár
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi