Új hozzászólás Aktív témák

• daenerys

tag

Nagyon sajnálom! Legalább Te az orvosok tanácsait követted, és nem mindenféle jöttmentét.

Ha megfogadsz egy tanácsot sorstársként, beszéld meg édesanyáddal, hogy teljes kivizsgálást kérjetek, és ne csak bőrgyógyászatit. Lehet, hogy valamire allergiás vagy érzékeny vagy, pl. nem ehetnél tejet, tojást, vagy búzát, és amúgy gyönyörű, tiszta bőröd lenne. A szép bőr jelzi, hogy egészséges vagy, az ilyen gyulladások meg azt, hogy valamilyen betegséged van. Nem kell rögtön gyógyszert zabálni, nem kell az első szakorvosnál megállni, biztos vagyok benne, hogy meg fog oldódni a problémád, és nem a bőrgyógyásznál.

Jeleztem a belgyógyász-gasztroenterológusomnak, hogy folyton ég a gyomrom, de ő a fiatal korom miatt elküldött, és az asszisztensével üzengetve beszólt, hogy csak képzelődöm és hazudok (konkrétan jött fel a gyomorsav a számba folyamatosan mindennap, éjszaka is). Fél év után sikerült eljutnom egy másik gasztroenterológushoz, aki megállapította, hogy természetesen refluxos vagyok, és már szétmarta a nyelőcsövemet is a sav, illetve HP-m van, ami gyomorfekélyt is okozhat. Ha a másik, f.szfej dokinál maradtam volna és bízom benne, akkor a mai napig szívhatnék a gyomorsavammmal, hullana a hajam, mintha vedlenék, és rohadna le a vörös arcomról a bőr, mert ugye rosszul voltam és rosszul is néztem ki.

De nekem is azzal kezdődött, hogy ronda volt a bőröm. Szóval szerintem még a lehető legkorábban el kéne kapni Nálad a betegség okát, és azt kezelni, nem hülye kenőcsökkel meg gyógyszerekkel visszaszorítani egy tünetet. Nem a bőröd a baj, hanem valami más, csak a bőrödön látszik jelenleg, hogy valamilyen betegséggel küzd az immunrendszered.

UI: a tejjel érdemes leállni, de úgy, hogy sajtot meg ilyeneket sem eszel. Én zabtejjel szoktam helyettesíteni a tejet, tejszínt a kajákban, házilag csinálom egy botmixerrel meg szűrővel, 200 forint egy fél kilós zabpehely csomag, abból jópár liter tej kijön. Mennyei az íze. Sajtból lehet laktózmenteset venni, de az már húzósabb anyagilag, szóval ha próbálkozol, akkor így tudod legolcsóbban tesztelni a dolgot :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák