Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsola32 #9143 üzenetére
Írok pár dolgot / kérdést, remélem segít. Saját tapasztalatom egyik bringával sincs, szóval csak arra alapozok, amit az elmúlt 2 év e-bike-ozásával felszedtem
A legfontosabb szempont, hogy komfortos legyen a bringa, szóval a legjobb szelekció pont az, amit csináltok - üljön fel minél többre.
23-24-es átlagot e-bike-kal csak akkor fog tudni menni, ha saját erőből is tud 25 felett tekerni síkon. Függ a bringa vezérlésétől, de amivel én eddig találkoztam, az nem 25-nél veszi el a rásegítést, hanem 23 körül elkezdi fokozatosan letekerni (viszont írták ide korábban, hogy ez nem általánosan jellemző). Inkább 20-22 körül számoljatok, különösen eleinte, amíg formába lendül
Ami (szerintem) nagyon fontos, hogy ilyen árban nyomatékszenzoros bringát vegyetek. A két középmotoros Cube ilyen (meg a középmotoros bringák nagy többsége), a NokoForza is, viszont a Merida ESpeedernek és az Orbea Vibe-nak érdemes utánakérdezni (hátsó agymotor esetén a pedálszenzor sokkal jellemzőbb).
Felszereltségre rendben lévőnek tűnnek ezek a gépek, viszont a NokoForzan nincs váltó, az nem tudom, OK-e. Ha kell váltó, akkor Noko-ból pl. az Urban.
A hatótávot jól látod, nehéz kérdésMind a Nokoban használt FSA motor, mind a Mahle x35 azzal dícséri magát, hogy nagyon hatékony - lehetséges, hogy ezek a megoldások a 250 Wh-s akksival bírnak annyit, mint a Cube-ok a 400 Wh-ssal, de ezt megígérni senki sem tudja (én személy szerint nem is hiszem el). Ha a párod elsősorban "normál" rásegítést fog használni (+100-125%), akkor ezek az akksik talán bírják a 40-60km-t a megadott szinttel, de az e-bike-nak az egyik nagy előnye, hogy ha elpilled az ember, akkor tartalékként fel lehet kapcsolni magasabb rásegítésre - arra már nemigen hiszem, hogy elegek. A pótakksi erre persze jó, de azt meg cipelni kell magatokkal.
Hogy melyik a legjobb választás... hát, őszintén szólva, ezt "kívülről" nemigen lehet megmondani. Először talán érdemes dönteni, hogy a Cube stíliusa tetszik jobban a középmotorral, vagy valamelyik a másik háromból (ránézésre hasonló stílusú bringáknak tűnnek), utána közelebbről megnézni. Azt még esetleg érdemes megfontolni, hogy hosszabb távra nem baj, ha kicsit méreten felüli a bringa - de persze csak ha kényelmes.
-
parandroid
félisten
válasz
zsola32 #9143 üzenetére
Noko-hoz tudok hozzászólni a lentiek közül. Tudom, hogy a szíjhajtás vonzó dolog, de nektek arra a hegyek felé mindenképpen azt javaslom, hogy inkább az Urban vonalat nézzétek a Sram Apex-el. Páromnak is a szíjas verziót néztük, mert ő sem hardcore sportoló, de miután mindkettőt volt alkalmunk próbálni az Eurobike-on, azonnal a láncváltós verziót választotta. A 'férfi' váz helyett is javasolnám a NokoLife néven futó női verziót, nekünk is az van. Méret ügyében meg tudom erősíteni a gyártót, párom 160-165 centi között van valahol, neki az S kicsit kicsi volt, így M-eset vettünk, ez pont jó. Infónak még két poszt a próbáról, meg a kidobozolásról. Használatról sajnos minimális a tapasztalat, amióta megvan a gép, folyamatos egészségügyi, meg mindenféle havariáink vannak, méltatlanul keveset volt használva.
De majd idén!!!
Még annyi, hogy az FSA hátsó agy motor igen korrekt kis szerkezet, mi elég sok különböző gépet próbáltunk, mire meglett, az nagyon hamar kiderült, hogy 20+ kilós, középmotoros bringát egy ekkora nőnek adni nettó szemétség. Szóval vagy Mahle, vagy FSA. Én a Mahle-s Orbea Terra gravelt próbálgattam, szerelem volt első látásra, de nem volt rajta első teló (
), meg valami 6000 eurót kértek érte (full karbon, elektromos váltás), szóval otthagytam.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Automata kávégépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest