- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
DiamondBack
senior tag
-
DiamondBack
senior tag
Átfutom ezeket a leírásokat de valahogy még mindig elveszek a boltok kínálatában. Nézem ezt a sokmindent szívom magamba az infót de valahogy nem áll össze a kép. Lehet hogyha elkezdem használni érteni fogom de most még teljísen kínai hogy mi a jobb/használhatóbb/olcsóbb? Melyik fajtánál mit kell kidobni 1 héten belül, melyik az ami örökélet, mit lehet legegyszerűbben tölteni, meg ez a kanocsodorgatás/csepegtetés mivel jobb mint ha feltöltöm a tartályt oszt` szívom. Mit mivel lehet együtt használni, mi a jobb a tartályos vahy patronos vagy tankos vagy nemtudom mivanmég
?Melyik készüléknél milyen tartalékokat kell felhalmozni, minek mennyi a normál használat mellett az elhasználódási ideje.
Bocsánatot kérek ha hülyének tűnök, de sok helyen olvastam a kezdőknek sokszor kedvét veszi a körülményesség ami az ecigivel jár, és mivel komolyan gondolom a dolgot szeretném ezt elkerülni.
merthát kitől kérjek infót ha nem tőletekSzerk: a helyesírási hibákért, elgépelésekért boce teloról írtam
-
DiamondBack
senior tag
válasz
turbulencia8 #12292 üzenetére
ha megjön az ego-c arra vehetek később ilyent [link] ? ugyértem az akksi jó hozzá?
-
DiamondBack
senior tag
válasz
Remus389 #12273 üzenetére
tessék:
"Patroit Mega
Hát mit mondjak erről a kazánról...?
Mostanában csak és kizárólag prémium kategóriás kazánokat használtam.
SvoeMesto v2/v3/v3.1,Taifun GT,Bulli A2,stb..
Hozzászoktam a jóhoz,a mondhatni mókolásmentes cuccokhoz.
Ez a kazán a fent felsoroltakhoz képest gyengébben teljesít,bár ha az ár/érték arányát nézem akkor viszont elégedett vagyok vele.Nem tudom most mennyiért lehet kapni újként,a legutolsó emlékeim szerint 30-40€ környékén lehetett hozzájutni.Én használtként,8000Ft-ért vettem,amiben a postaköltség is benne volt,plusz 4 darab patron,meg egy drip.
Ez jó ár egy acélból készült,ismert nevű,felújítható kazánért.
A kialakítással,a minőséggel semmi gond és probléma.Stabil,ránézésre is tartós,strapabíró szerkezetnek látszik.
A megmunkálási minőséggel szintén semmi problémát nem tapasztaltam.A menet kialakítása mint a kazánon,mint a paláston szép.Az illesztések rendben vannak.A kazánhoz kapott gumigyűrűkre nem volt szükségem.Nem folyt meg,nem szörcsögöt,nem szivárgott a lötyi.
A bekötési pontok stabilak.Tartósnak tűnnek.A csavarok acélból vannak,nem kell félni meghúzásnál hogy megszakad a menet.
A csatlakozó szintén acél,a kazán saját anyagából esztergált.Zárt kivitelű.A középérintkező stabilan a helyén van,próbálgattam erősebben ráhúzni a készülékre,de még ekkor sem látszik hogy kimozdulna a helyéről.
A levegőztetés alulról történik.A csatlakozó menete fölött,kétoldalt található 2 darab légzőnyílás,ami a kazántérbe ,középre juttatja a levegőt.A kazántérben egy a talpból pár mm-re kiálló csövön keresztül jut a levegő a tekerésre.
A levegőztetés nem állítható.Alapból könnyű szívni.
Bizonyos készülékeknél,mélyen ülő csatlakozó esetén,a légzőnyílásokat a csatlakozó menete elzárhatja.Nálam a Láván gyakorlatilag szívhatatlan a kazán,mert egyszerűen nem kap levegőt.
A bekötési pontok megoldása az első ránézésre ötletesnek tűnik,de a gyakorlatban számomra macerás.
A vatelines patronja az eGo B típusú kazán patronja.Én a gyári vatelint kidobtam belőle,helyére Juwel szivacsot tette.Némi kísérletezés után egy kb. 27x22mm-s darab szivacs vált be,egyensúly levest használva.
Így remekül,probléma mentesen adagolja a levest.
Tekerésnek elsőnek egy XLR tekerést szerettem volna csinálni,de többszöri próbálkozásra se sikerült olyan összehoznom,ami ízlett volna.Bár mentségemre szolgáljon,eddig csak a Bulli kazánoknál sikerült ez a mutatvány.Ez az etalon,ezt szoktam meg,ez ízlik...
Miután ez nem sikerült,a szokott normál tekerésekkel próbálkoztam,most már nagyobb sikerrel.
Végül is a 3.5mm-s üvegszál,0.20 kanthal kombináció vált be,2.5 Ohm környékén,tetszőleges feszültségen használva.Azért írom a tetszőlegest,mert 4.5V-tól,akár dupla aksis készüléken is remekül működik.Remek íz vissza adás,kifogástalan th,viszont számomra kicsit kevés gőz jellemzi.A kevés gőz a fix levegőztetésből adódik...
Kipróbáltam hogy kevesebb levegőt kapjon.Így már a gőz állaga,mennyisége is elérte a kívánt mennyiséget.A gőz hőmérséklete semleges,dupla aksis üzemben kicsit meleg.
Ami zavaró,az a kazán hőmérséklete...tűzforró lesz pár slukk után,feszültségtől függetlenül.
Összegezve...
Ennyi pénzért jó vétel.Nem üti meg egy prémium kategóriás kazán szintjét,de nem rossz.Méltó vetélytársa lehet bármelyik felújíthatós kazánnak,a maga kategóriájában.' -
DiamondBack
senior tag
válasz
TazLeacher #12203 üzenetére
Jó lesz így átfutva máris egy csomó új dolgot tanultam
-
DiamondBack
senior tag
Nagyjából ahogy olvastam a fórumot ti azért már jól végigjártátok ezt az utat, sok készüléket kipróbáltatok, ismeritek az eszközöket.
ha azt veszem alapul hogy érkezik ez az ego-c készlet akkor a kérdéseim:
-mit kell rajta rendszeresen karbantartani?
-mit jelent pótkazán?
-kb mennyi lehet az élettartama a készüléknek?
-mi a különbség egyes készülékek működése között? értem ezalatt hogy van amelyiket csak tele kell nyomni folyadékkal, meg láttam olyant is ahol csak csepegtetnek valami "kenderszálra" pár cseppet.
-kb mennyi liquiddel kell számolnom havonta normál használat esetén?
-azt nagyjából sejtem hogy a "készlet" az tartalmaz minden komponenst. DE mit jelent a "patron", a "mod", a "porlasztó", a "kazán", a "drip", a "gripper" stb.
-valaki hozzáértő nem csinálna egy TÉMAÖSSZEFOGLALÓ 1. HSZ-T? -
DiamondBack
senior tag
válasz
monosz #12176 üzenetére
értem. arra azért remélem elég hogy kipróbáljuk mi is ez az e-cigi. minél többet olvasok róla, minél több videót látok a dologról annál jobban várom hogy kipróbáljam
kezdetnek megteszi ez, ha beválik a dolog hosszútávra melyik készülék lenne jó ami olcsónak mondható, könnyen karbantartható de megéri az árát? -
DiamondBack
senior tag
válasz
TazLeacher #12173 üzenetére
ha megjött jelentkezek a tapasztalatokkal
-
DiamondBack
senior tag
válasz
TazLeacher #12169 üzenetére
Ööö.. mondom hogy kezdő vagyok de ennyire?
11mg az a 16 bocsánat
ebből a fajtából
a készülék (ami még nem jött meg) ez ha jól sejtem valamigagyi kinai másolat de kezdetnek jó lesz szerintünk.
(#12170) csakb:
köszönjük
-
DiamondBack
senior tag
Sziasztok. Kb 20 év után úgy döntöttünk a Párommal hogy letesszük a normál cigarettát, és kipróbáljuk az e-cigit.
Kezdetnek 2 db ego-c-t rendeltünk, valamint egy 18 és egy 16 mg-s liquidet.
Most kezdtük el olvasgatni (rendelés után) a témában és ha van bármi fontos tudnivaló akár a készülékkel, akár magával az e-cigarettázással kapcsolatban kérlek osszátok meg velünk, meg úgy általában mire számíthatunk napi 1-1.5 doboz erős fajta cigaretta után? Nem leszokni szeretnénk, hanem átszokni erre.
Válaszaitokat előre is köszönjük!
Aktív témák
Hirdetés
lo Az elektromos cigaretta előnyei egy aktív dohányos szemszögéből...
Hirdetni és politizálni (az egész fórumon) tilos!
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest