- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Aktív témák
-
DiamondBack
senior tag
-
DiamondBack
senior tag
Átfutom ezeket a leírásokat de valahogy még mindig elveszek a boltok kínálatában. Nézem ezt a sokmindent szívom magamba az infót de valahogy nem áll össze a kép. Lehet hogyha elkezdem használni érteni fogom de most még teljísen kínai hogy mi a jobb/használhatóbb/olcsóbb? Melyik fajtánál mit kell kidobni 1 héten belül, melyik az ami örökélet, mit lehet legegyszerűbben tölteni, meg ez a kanocsodorgatás/csepegtetés mivel jobb mint ha feltöltöm a tartályt oszt` szívom. Mit mivel lehet együtt használni, mi a jobb a tartályos vahy patronos vagy tankos vagy nemtudom mivanmég ?Melyik készüléknél milyen tartalékokat kell felhalmozni, minek mennyi a normál használat mellett az elhasználódási ideje.
Bocsánatot kérek ha hülyének tűnök, de sok helyen olvastam a kezdőknek sokszor kedvét veszi a körülményesség ami az ecigivel jár, és mivel komolyan gondolom a dolgot szeretném ezt elkerülni.
merthát kitől kérjek infót ha nem tőletekSzerk: a helyesírási hibákért, elgépelésekért boce teloról írtam
[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
válasz turbulencia8 #12292 üzenetére
ha megjön az ego-c arra vehetek később ilyent [link] ? ugyértem az akksi jó hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
válasz Remus389 #12273 üzenetére
tessék:
"Patroit Mega
Hát mit mondjak erről a kazánról...?
Mostanában csak és kizárólag prémium kategóriás kazánokat használtam.
SvoeMesto v2/v3/v3.1,Taifun GT,Bulli A2,stb..
Hozzászoktam a jóhoz,a mondhatni mókolásmentes cuccokhoz.
Ez a kazán a fent felsoroltakhoz képest gyengébben teljesít,bár ha az ár/érték arányát nézem akkor viszont elégedett vagyok vele.Nem tudom most mennyiért lehet kapni újként,a legutolsó emlékeim szerint 30-40€ környékén lehetett hozzájutni.Én használtként,8000Ft-ért vettem,amiben a postaköltség is benne volt,plusz 4 darab patron,meg egy drip.
Ez jó ár egy acélból készült,ismert nevű,felújítható kazánért.
A kialakítással,a minőséggel semmi gond és probléma.Stabil,ránézésre is tartós,strapabíró szerkezetnek látszik.
A megmunkálási minőséggel szintén semmi problémát nem tapasztaltam.A menet kialakítása mint a kazánon,mint a paláston szép.Az illesztések rendben vannak.A kazánhoz kapott gumigyűrűkre nem volt szükségem.Nem folyt meg,nem szörcsögöt,nem szivárgott a lötyi.
A bekötési pontok stabilak.Tartósnak tűnnek.A csavarok acélból vannak,nem kell félni meghúzásnál hogy megszakad a menet.
A csatlakozó szintén acél,a kazán saját anyagából esztergált.Zárt kivitelű.A középérintkező stabilan a helyén van,próbálgattam erősebben ráhúzni a készülékre,de még ekkor sem látszik hogy kimozdulna a helyéről.
A levegőztetés alulról történik.A csatlakozó menete fölött,kétoldalt található 2 darab légzőnyílás,ami a kazántérbe ,középre juttatja a levegőt.A kazántérben egy a talpból pár mm-re kiálló csövön keresztül jut a levegő a tekerésre.
A levegőztetés nem állítható.Alapból könnyű szívni.
Bizonyos készülékeknél,mélyen ülő csatlakozó esetén,a légzőnyílásokat a csatlakozó menete elzárhatja.Nálam a Láván gyakorlatilag szívhatatlan a kazán,mert egyszerűen nem kap levegőt.
A bekötési pontok megoldása az első ránézésre ötletesnek tűnik,de a gyakorlatban számomra macerás.
A vatelines patronja az eGo B típusú kazán patronja.Én a gyári vatelint kidobtam belőle,helyére Juwel szivacsot tette.Némi kísérletezés után egy kb. 27x22mm-s darab szivacs vált be,egyensúly levest használva.
Így remekül,probléma mentesen adagolja a levest.
Tekerésnek elsőnek egy XLR tekerést szerettem volna csinálni,de többszöri próbálkozásra se sikerült olyan összehoznom,ami ízlett volna.Bár mentségemre szolgáljon,eddig csak a Bulli kazánoknál sikerült ez a mutatvány.Ez az etalon,ezt szoktam meg,ez ízlik...
Miután ez nem sikerült,a szokott normál tekerésekkel próbálkoztam,most már nagyobb sikerrel.
Végül is a 3.5mm-s üvegszál,0.20 kanthal kombináció vált be,2.5 Ohm környékén,tetszőleges feszültségen használva.Azért írom a tetszőlegest,mert 4.5V-tól,akár dupla aksis készüléken is remekül működik.Remek íz vissza adás,kifogástalan th,viszont számomra kicsit kevés gőz jellemzi.A kevés gőz a fix levegőztetésből adódik...
Kipróbáltam hogy kevesebb levegőt kapjon.Így már a gőz állaga,mennyisége is elérte a kívánt mennyiséget.A gőz hőmérséklete semleges,dupla aksis üzemben kicsit meleg.
Ami zavaró,az a kazán hőmérséklete...tűzforró lesz pár slukk után,feszültségtől függetlenül.
Összegezve...
Ennyi pénzért jó vétel.Nem üti meg egy prémium kategóriás kazán szintjét,de nem rossz.Méltó vetélytársa lehet bármelyik felújíthatós kazánnak,a maga kategóriájában.' -
DiamondBack
senior tag
válasz TazLeacher #12203 üzenetére
Jó lesz így átfutva máris egy csomó új dolgot tanultam
-
DiamondBack
senior tag
Nagyjából ahogy olvastam a fórumot ti azért már jól végigjártátok ezt az utat, sok készüléket kipróbáltatok, ismeritek az eszközöket.
ha azt veszem alapul hogy érkezik ez az ego-c készlet akkor a kérdéseim:
-mit kell rajta rendszeresen karbantartani?
-mit jelent pótkazán?
-kb mennyi lehet az élettartama a készüléknek?
-mi a különbség egyes készülékek működése között? értem ezalatt hogy van amelyiket csak tele kell nyomni folyadékkal, meg láttam olyant is ahol csak csepegtetnek valami "kenderszálra" pár cseppet.
-kb mennyi liquiddel kell számolnom havonta normál használat esetén?
-azt nagyjából sejtem hogy a "készlet" az tartalmaz minden komponenst. DE mit jelent a "patron", a "mod", a "porlasztó", a "kazán", a "drip", a "gripper" stb.
-valaki hozzáértő nem csinálna egy TÉMAÖSSZEFOGLALÓ 1. HSZ-T?[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
válasz monosz #12176 üzenetére
értem. arra azért remélem elég hogy kipróbáljuk mi is ez az e-cigi. minél többet olvasok róla, minél több videót látok a dologról annál jobban várom hogy kipróbáljam
kezdetnek megteszi ez, ha beválik a dolog hosszútávra melyik készülék lenne jó ami olcsónak mondható, könnyen karbantartható de megéri az árát? -
DiamondBack
senior tag
válasz TazLeacher #12173 üzenetére
ha megjött jelentkezek a tapasztalatokkal
-
DiamondBack
senior tag
válasz TazLeacher #12169 üzenetére
Ööö.. mondom hogy kezdő vagyok de ennyire? 11mg az a 16 bocsánat ebből a fajtából
a készülék (ami még nem jött meg) ez ha jól sejtem valamigagyi kinai másolat de kezdetnek jó lesz szerintünk.
(#12170) csakb: köszönjük
[ Szerkesztve ]
-
DiamondBack
senior tag
Sziasztok. Kb 20 év után úgy döntöttünk a Párommal hogy letesszük a normál cigarettát, és kipróbáljuk az e-cigit.
Kezdetnek 2 db ego-c-t rendeltünk, valamint egy 18 és egy 16 mg-s liquidet.
Most kezdtük el olvasgatni (rendelés után ) a témában és ha van bármi fontos tudnivaló akár a készülékkel, akár magával az e-cigarettázással kapcsolatban kérlek osszátok meg velünk, meg úgy általában mire számíthatunk napi 1-1.5 doboz erős fajta cigaretta után? Nem leszokni szeretnénk, hanem átszokni erre.
Válaszaitokat előre is köszönjük!
Aktív témák
Hirdetni és politizálni (az egész fórumon) tilos!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest