Hirdetés

2024. szeptember 15., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

[B] Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.

Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
[B] Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43083) spidersoft válasza fukyu (#43072) üzenetére


spidersoft
senior tag

Ha nem találsz a fukerra kupont, akkor 1100Ft környékén kapni ebayen (szörcs: usb desk fan).

(#43080) G@ben: ha ilyen noname kártyaolvasót vesztek, akkor bele egy kártya, és ezen keresztül futtatni valami adatátvitel ellenőrző progit (h2testw tökéletes). Egydollárosból már találkoztam olyannal, hogy a windóznak eszébe se jutott, hogy nem érhetett oda a kártyára épségben az adat, pedig valamit tévesztett az olvasó (gyanítom, hogy valami buffermemória hibája lehetett), mert az átmásolt file és a winyón lévő eredeti összehasonlítás után néhány bitben eltért. A legrosszabb ebben ugye az, hogy ha nem teszteled direkt le, akkor semmi visszajelzés nincs, hogy hibásan kerül felírásra az adat, tehát boldog megelégedéssel telerakod a kártyát, majd mikor olvasnád vissza az adatot, már hibás filet jeleznek a programok/betörik a film/hiányzik a fotó fele.

USB kábelekről, hogy melyik hány ampert bír... nem értem, hogy miért nem lehet valami normális érpárt betenni a kábelbe, miért számít már nagy sónak a 24AWG is. 2m-en ne legyen már ekkora veszteség 2A mellett... Továbbra se értem ezt a nagyáram=drága USB marhaságot, pláne azt nem fogadom el, hogy ennek az az oka, hogy drága a réz. 1,5mm²-es MKH vezeték legyen mondjuk 50Ft métere. a 2,1A-es blitzwolf kábelben (bevallásuk szerint) 24AWG-s dróton megy a delej, ami nagyjából 0,2mm², azaz pont a 1,5mm²-nek pont hét és feled része (13.3%-a), tehát 1m 1,5mm²-s vezetékből, ami 50Ft, kijön 1,875m (bő hat láb) 4x24AWG-s drótra való réz (ráadásnak még a blitzwolfnál is csak 28AWG-s az adatpár, csak a tápvonal vastagabb, így még több is). Szóval az a manáger, aki a réz árára fogja, hogy drága az USB kábel, körberöhögöm. Itt az árat az esetleges jó árnyékolás (megnézném ezeket ipari környezetben), a korrekt bevonat (mennyire időtálló, hogy viseli, ha mondjuk átmégy rajta gurulós székkel, mennyire bírja a taposást), meg a talán eggyel jobb csatlakozók emelik, de véleményem szerint 1m kanócért egy ezres körüli ár akkor is túlzó.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.