Hirdetés

2022. május 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) wwhy


wwhy
veterán

milyen sw-el kalibráltatok? mert ez nem a megszokott LaCie :)

ELADÓ<<új, gyári doboz, minden kellék>><< Panasonic LX15 fényképezőgép>><<kb. 250 kép volt vele csinálva>>

(#2) Nyugdíjas


Nyugdíjas
nagyúr

Csak jól látta a szemem, hogy egész kultúrált ki darab ez a ZR22W :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#3) Móci válasza Nyugdíjas (#2) üzenetére


Móci
addikt

Nekem a ZR24w tetszik, s ahogy néztem egész jó árban is van.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) dezz válasza wwhy (#1) üzenetére


dezz
nagyúr

- basICColor Display (4.1.17)
- CIE: HCFR
- colorimeter: DTP-94b

(#5) Kunkka


Kunkka
csendes tag

Én a zr22w-re pályázom, nagyon tetszik mind külsőre, mind "belsőre". Sztetek megéri a pénzét, vagy érdemes lenne-e még várni kicsit, hátha lemegy az ára?
Gondolkodtam még ezekben: Samsung F2380, NEC EA231WMi, Dell 2209WA
A négy közül melyiket ajánlanátok legjobban ár/teljesítmény alapján? Filmnézésre, mmorpg (ragnarok, ha ismeri vki), ill. stratégiai (starcraft2, dota) játékokra kéne főként. Ha az árakat nézzük, akkor dell + f2380 van egy árban, aztán jön hp, aztán nec kb. 10-10k-val (nettó) követve egymást.
16:10 vagy 16:9 a jobb? 22" 1920*1080-hoz nem kicsi? Mindenképp ips vagy pva paneles monitort szeretnék, de nemtom melyik miben jobb mennyivel, erről is ha vki tudna vmit mondani, megköszönném!

(#6) dezz válasza Kunkka (#5) üzenetére


dezz
nagyúr

Szerintem már most is megéri. A Samut nem különösebben ajánlanám (max. kalibrálva, de úgy sem igazán [az kompenzál néhány problémát, de nem tökéletesen és nem mindet], bár lehet, hogy filmezésre és stratégiára "elmenne").

Szerintem többé-kevésbé arányban állnak ezek az árak a teljesítménnyel.

Filmre a 16:9-et szokták ajánlani, bár ha a vele "szembe" állított 16:10-es ugyanazt a felbontást tudja vízszintesen és függőlegesen többet (továbbá erős bevilágítás sincs alul-felül, mint pl. főleg korábban a TN-eknél), akkor lényegében mindegy. Stratégiára lehet, hogy a 16:10 lenne optimálisabb, viszont ilyen felbontásban lehet, hogy ez is mindegy.

Egyéni preferencia kérdése, hogy túl kicsi-e valakinek a 22" full-HD-re. Megfelelően jó szemmel nem sokat számít, ha kisebbek a betűk a szokásosnál, hozzá lehet szokni (mondjuk nem 80 centiről kell nézni). Nekem a ZR22w-nél pl. csak az első fél órában volt szokatlan. Szerintem az IPS képe élesebb, mint a TN-é, szóval lehet, hogy TN-nél kevésbé lenne nyerő.

(#7) Kunkka válasza dezz (#6) üzenetére


Kunkka
csendes tag

Köszi a választ! Lenne még pár kérdésem:
1. Azt hallottam, hogy nagyon fel fognak menni a monitorárak (és már hp és dell is feljebb ment 1-2 nap alatt), igaz ez?
2. Van ugye a Dell 2209WA és az LG W2220P; 2 között mi a különbség? Ugye LG-n van HDMI, igaz, hogy HDMI-vel lehet 1920*1080-ra váltani?
3. A HP-nek UH-IPS panele van, a másik 2-nek pedig e-IPS, mi a különbség a 2 közt, melyik a jobb, miben, stb...?
4. HP durván nettó 20k-val drágább az LG-nél + LG-re van 3 napos pixelgarancia...nemtom, hogy melyik érné meg jobban. Jobb annyival a HP, hogy megérje, vagy egyáltalán nem is jobb?
5. Én debreceni vagyok, szal nekem a kalibrálás felejtős, mert gondolom helyszínen lehet elvégezni csak a videókártya miatt (vagy én is be tudom kalibrálni vmilyen szinten? + mennyit számít a videókártya a képminőségben, nekem 8800GT van).

Thx előre is a sok segítséget! :)

(#8) dezz válasza Kunkka (#7) üzenetére


dezz
nagyúr

Közben priviben válaszoltam ugyanezekre a kérdésekre, de ide is beteszem:

1. Én nem vagyok benne az üzleti ügyekben, de az árfolyamváltozások alapján tényleg úgy néz ki. De érdeklődj talán Nyugdíjasnál.

2. Nem találkoztam még közelebbről az LG-vel, de a gyártó lapja szerint tényleg támogatja HDMI-n az 1920x1080-at. Viszont a natív felbontása ugyanúgy 1680x1050, tehát az 1920x1080 nem igazán desktopra való rajta, hanem pl. filmezésre, de azt sem igazán PC-ről, hanem pl. Blu-ray lejátszóról vagy PS3 csatlakoztatására. Azért nem PC-ről, mert a videokártya átméretezője jobb, mint ami a monitorokban van. Szóval, jobb, ha a videokártya méretezi át egy film képét a monitor natív bontására.

3+4. A HP-n jobb a kontrasztarány, mélyebb a fekete és jóval kevésbé jelentkezik az IPS-es "felfénylés" diagonális szögből. Szóval, számottevően jobb a képminősége. A másik, hogy a HP natív felbontása az 1920x1080!

5. Digitális kapcsolatnál kevésbé videokártyafüggő a kalibráció.
Egy mérőműszerrel csinálják, anélkül nem egyszerű. Bár a fehéregyensúlyt önmagában nagyjából szemre is be lehet állítani.

(#9) blash


blash
tag

Ez a majdnem 22"-os HP ZR22w még mindig megállja a helyét? Most már 60-65 ezerért megkapni. 3x10 bites monitort keresek, illetve aminek normális a feketéje, mint Nec EA231WMi (vagy EA232WMi?). Míg most a Nec EA232WMi közel 100 ezer körül kapható, addig ez a HP ZR22w majdnem feleannyi, igaz 1,5"-lal kisebb is.

Esetleg van még a most kapható monitor közt olyan, ami 3x10 bites és az előbbi monitorokhoz hasonló árú? Persze rögtön ott van a HP ZR24w, de ennek eléggé nagy a fogyasztása és a 90 ezres áráért, már inkább Nec EA232WMi.

A mostani crt-m nem bírja már sokáig, egyre többet megy össze a képe, egyre jobban utódra szorul. Néha használok Lightroomot, képbaszkuráláshoz és film nézéshez is szeretnék normális, kontrasztos feketét. Szóval milyen monitorok jöhetnek még szóba?

(Persze tökjö lenne legalább 24"-os, 1920x1200-as felbontású monitor...)

(#10) blash válasza blash (#9) üzenetére


blash
tag

Aszem megtaláltam a kompromisszumos megoldást: Dell U2311H. Ára most 50 ezer körül van és aránylag normális árnyalatú a feketéje.

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.