Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
Relisys
senior tag
Ha még aktuális:
Ha jól emlékszem, akkor ezt a BIOS-ban tudod állítani, hogy a funkció gombok miként funkcionáljanak. Ha nem sikerült, akkor szólj és megnézem.
Más: Van lehetősége WOL-ra, úgy hogy teljesen ki van kapcsolva a gép? Alvó módból sikerült, de amúgy nem.
[ Szerkesztve ]
-
hun2005
tag
Valaki segítsen pls, milyen drivert kell telepítenem ahhoz, hogy pl F2 lenyomásra ne a wifit kapcsolja ki-be, hanem ténylegesen tegye a dolgát (jelen esetben átnevezés). FN billentyűm így nem aktív, ezen kéne változtatni.
Köszi -
Dj BlackZ
csendes tag
Vannak egyes gépek, hogy úgy kapod el, rossz hűtéssel jön, de nem mindegyiknél van ez jelen. Garanciában levő gépnél érdemes visszavinni az üzletbe/szervízbe, gond nélkül cserélnek rajta hűtést és máris jobb lesz.
Dell Inspiron n5110 Core i7 2670QM 8GB DDR3 nVidia GeForce GT 525M / Nexus 4
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell inspirion n5010-es gépem van (i3 380,320gb,ati 5470, win7) és sokszor netezés + zene közben ( chrome 30 ablak) 70 körül van a processzor hőmérsékleten asztalon ásványvizes kupakokkal megemelve(ventilátor hajszárító üzemben van már ilyenkor). 1 óra nettezés vagy esetleg filmnézés után már kellemetlen a gép érintése és a rajta való gépelés. Szerintetek mi lehet a probléma? vagy mindegyik n5010-es gép ilyen?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Zoleee -
lcee79
addikt
Hi!
Vett egy rokon egy Dell Inspiron 17R Switch Black N7110-4 notebookot
2GB nVidia GeForce GT 525M grafikus vezérlő és intel hd graphics 3000 van benn lefuttattam a windows élményindexet Windows aerora adott 4.9 pontot (többire jó eredmény jött proci vga 7.5, 7.6, játék 6.6 (mondjuk ettől sem ájultam el, 9600gt asztali gépemben 6.8-at kapott))
Nem értettem, de elég gáz gondoltam...Megnéztem a grafikus tulajdonságokat, és látom hogy intel van az adaptertípusnál
De nem tudom miért nem az nvidiát érzékeli elsődlegesnek?
Szerintem ezért is lett ez a 4.9 a végeredmény...
Nem lehet vhogy megcsinálni, hogy csak nvida legyen mindenhol, vagy legalábbis azt érzékelje elsődlegesnek?250.000-es laptop, elég gáz ez a 4.9-es eredmény ekkora dög vga-ra...
Előre is köszi a segítséget....
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
devidboy157
csendes tag
Sziasztok. Nekem is a kistestvére van ennek a notinak, az a bajom vele, hogy a videokártyán 1GB dedikált memória van, és nekem csak 64MB-t lát a windóz, valaki tud segíteni? azok a driverek vannak rajta amit adott hozzá a telenor, és újrahúztam a gépet azóra látja 64MB-nek a VGA-t, előtte rendesen 1024-nek látta . Előre is köszi a segítséget.
Általában meglepően vidám fickó vagyok. Próbálkozz egy olyan napon, ami nem esik a hétfő és vasárnap közé! :) :D
-
Lion74
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni ha valaki tud megoldást a problémára!
Nekem is egy Dell Inspiron N5010 config: I5 proci, ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB, 8GB memóriával!
Április óta van meg, minden rendben volt eddig,
Ez egyik egy hibaüzenet.
"Catalyst Control Center Host application müködése leállt"
Bármit csinálok nem indul el! Többször is uninstalláltam, majd ujjból felraktam másik verziót mégsem megy!A másik problémám!
Minden játékot visz full grafikával amivel játszottam! De a mostani játéknál egy idő után kikapcsol a gép! Már kinyomoztam, hogy a vga kártya nagyon felmelegszik!
Az a kérdésem, normális az, hogy indítás után nem sokkal GPU temperature 68 fokot mutat. Pedig csak egy böngésző fut!
Ezzel a programmal néztem a hőmérsékletet techpowerupVagy esetleg lehet + hűtést rászerelni! Vagy ehhez a laptophoz is lehet venni dokkoló állomást?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
szifi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy időnként elmegy a képernyő, hallat egy olyan hangot, mint amikor új hardver csatlakozik, majd visszajön a kép picit másmilyen beállításokkal, majd nem sokkal később ugyanez, és "visszaugrik". Néha folyamatosan csinálja, időnként nem. Mi lehet a baj? Mintha úgymond frissítené a képernyőt, de ilyet más laptoppal nem tapasztaltam. Az eszközkezelőben megnéztem, de minden driver megvan, úgyhogy passz.... Valaki tud segíteni, vagy tapasztalt már ilyet?
-
hun2005
tag
Nem tud valaki egy driver pack-ot windows7 64bit-re (vagy 32bit-re)? Freedos-al rendeltem meg a gépet, azt hittem pikkpakk feltelepítem a drivereket de még a 64bit-es rendszert se tudom feltelepíteni, mert SATA vezérlő driver kell, és nem találok semmit :S
-
jocso
csendes tag
Sziasztok!
A HDMI kimenete mekkora maximális felbontást tud?
Nekem 5470es Radeonnal van, és e szerint [link],
csak "Integrated HDMI 1.3 output ...Max resolution: 1920x1200".
Ha jól tudom, akkor a 1.3asnak már tudnia kellene az 2560x1600 felbontást.[ Szerkesztve ]
-
Barney1981
csendes tag
Nemrég döbbentem rá, hogy a négymagos (Ci7 2630QM 2.0GHz), 1GB-os VGA-val szerelt Dell Inspiron 15R milyen baráti áron van. Durva a különbség, ha egy Mac-kel hasonlítod össze, ráadásul itt 3 év gari is van!
-
calf
tag
DELL 5010
2GB I3 5650 320GB TOSHIBASziasztok olyan kérdésem lenne mi okozza azt h a gép film közben szaggat néha megáll 32 biten, 64 biten meg játék közben megfagy.
a hd sentinel adatkapcsolati hibát jelez 10-60 ezere alkalommal. Mindig más a szám
Kicsit idegelő bakker.
Olyan hangot ad ki film nézés közben mintha megakadna a winyo, vfiszont 100/100asnak jelzi.
SEGÍTSETEK MI LEHET A GEBASZ PLZ
SZERVÍZELÉSE HOGY TÖRTÉNIK ENNEK A GÉPNEK? VKINEK TAPASZTALAT?Telefonos Ügyfélszolgálatom 0-24!! +36 HETVEN /394-6ÖT-3HAT Ha több pirosad van mint nekem előre utalok!
-
randras
veterán
válasz balpeter04 #81 üzenetére
Bele tudod rakni, de értelmesebb lenne, ha alapból 4-el vennéd. A Windows 7 Starter kivételével 32 biten a 4 Gb még támogatott.
-
randras
veterán
válasz balpeter04 #79 üzenetére
2
-
balpeter04
tag
Sziasztok!
Hány RAM modul található a készülékben?
-
Galdius
csendes tag
igen normális hogy 2h alatt lemerül mert pl torrenteknél a vinyó folyamatosan megy álltalában meg a proci is főleg ha megy a wifi akkor igen de fenyomhatod a menet idejét ha pl viszaveszed az energiagazdélkodásnál a proci -t monjuk hogy csak 50% akkor még valmikor +1 órával majdnem megtudod toldani de ez füg hogy mit csinálsz
a garit nem tom de szerintem országos gar van rajta tehát bárhol vagy csak jót áll jegy és felhívod a dellhungary-t
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
Helló!
Két hetes a laptopom, és a megvétel óta foglalkoztat néhány kérdés, de csak most jutottam el oda,hogy választ is keressek rájuk.
Szóval, garanciális ügyintézés esetén csak a számla kell, mert semmi garancialevelet sem kaptam, pedig bontatlan volt a doboz?!
Normális, hogy netezgetés, torrentezés mellett 2 óra alatt lemerül? Játéknál persze még kevesebb...Köszi előre is, ha válaszoltok,
András.
[ Szerkesztve ]
-
kerelo
aktív tag
nagyon jó noti,gratula hozzá a cikk is jó THX
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
floatr
veterán
Motorral járok. Remélem ez is bírja majd addig, mint a kivételesen tartós tm5730-as.
(#72) hackeeeee egyelőre ezzel van tapasztalatom, de nagyobb tapasztalatot nem szeretnék szerezni ifjúnó vatájmín
(BTW bubi, chromium, webgl ezen a gépen húbazze a két gép között ég és föld a különbség, amellett még h ez valóban 64 bites szisztéma) -
Chaser
legenda
Régebben volt vele több gond, de csináltak masszív darabokat akkor is. A siemens már kivált, mióta only fuji összekapták magukat, az A530 pl masszívabb mint sok állítólagos fém notesz, kiváló a hűtése, kapható matt kijelzővel. Innen fórumról is nagyon sokat vettek, de aprók közt még nem láttam eladót
"Amúgy igen, ez is egy vérkapitalista termék, bár az ember ha egy kicsit is a saját pénzével gazdálkodik, vagy a bőrén érzi a kiadást, akkor egyből nem lesz annyira fontos az a pár kis szépséghiba " Én úgy vagyok vele, inkább legyen gyengébb hw, de szeressem használni a gépet. Sokkal inkább vennék ennek a vasnak az árán egy i3 380+gt 420+2GB ram xps konfigot, mint egy ilyet. Volt pár hétig 5010-em, abból kb 2-3 napot használtam, utána csak az asztalon virított
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
floatr
veterán
Fusi-val nekem csak rossz tapasztalatom van. Pár évvel ezelőtt több olyannal is találkoztam, ami menetközben egyszerűen leállt. Persze lehet h a rendcergazdi nem értette a dolgát, de ha ezt otthonra vettem volna, helyben agyvérzést kaptam volna.
Amúgy igen, ez is egy vérkapitalista termék, bár az ember ha egy kicsit is a saját pénzével gazdálkodik, vagy a bőrén érzi a kiadást, akkor egyből nem lesz annyira fontos az a pár kis szépséghiba
Írom ezt mindazért, mert egy picit vérnyomás-serkentő, ahogy itt néhányan nyilatkoznak egy annyira nem olcsó dologról. Pedig még most akartam csak KVt inni
-
Chaser
legenda
Itt az ujjlenyomatgyűjtős felületekről, a gyenge zsanérokról, a gyenge kijelzőről van szó. Persze vannak pozitívumai is, már felsoroltam 1x. Ár/értékben a kisebb modelljei jók voltak, aztán ennyi. Olyannak aki használt már jól összerakott notebookot annak rossz használni, ilyen vagyok én is Akinek meg még nem volt, nem tudja mihez hasonlítani. Nemrég egy 1000 éves p4-es fuji lifebookot használtam, hát ég és föld minőségben a 2...a fuji javára még így sok évesen is.
Acernél meg alap, hogy meg kell venni a +2év garkiterjesztést, persze akkor mindjárt nem olyan olcsó. Ettől függetlenül vannak nagyon jó gépeik, de náluk is inkább a 200k körüli ársávban.szerk: Vicc az egészben, hogy az első core i inspironnak olyan zsanérjai voltak, mint egy studionak..pár hónapig forgalmazták, aztán eltűnt. Akkor jöttek ezek, 15r, 5010, meg a jó ég tudja milyen néven. Gondolom túl sokan vették a studios beütésű inspiront, kellett valamin "lowendesíteni"...jó munkát végeztek
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Tudtam volna én is lényegesen "jobbat" választani mondjuk acer-ből is, de a céges tapasztalatok azt mutatják, hogy az acernél lényegesen gyakoribb az, hogy hibák jönnek elő az 1 éves garancia leteltével, míg a dell laposoknál minimális. Acernél leggyakrabban a kijelző ment gallyra, pedig olyan fasza volt a borítása, hogy senki nem szívózna itt vele, és a zsanérok is kicsit passzentosabbak voltak.
Amúgy irigylem azokat az embereket, akiknek azok az igényei, hogy mégjobbabban szóljon, meg mégnagyobbabb monitoron látszódjon. Már több helyen is beszélgettünk a dologról,hogy kinek mi a fontos, szvsz ezek eléggé rétegigény kategória-- bár ezzel valószínűleg a "réteg" majd hangosan nem fog egyetérteni
-
GriD7
csendes tag
Jó kis gép és nem is olyan drága. Jól döntött a Dell hogy egy Intel i5 -t szerelt a gépbe.
A vidkártyát is jól választottak....
Számomra megnyerte a közép-kategóriás notebookok versenyét." Apróhirdetés: GPU-s madár keltetést vállalok!(Ár: Közös megeggyezés alapján) ,,
-
Chaser
legenda
Mert újabb cuccok mint a W7
nightmare13: Ez urban legend. Hivatalosan nem támogatott az x86 W7, de szinte mindenhez jó az x64-es driver, wifihez meg a megadottak közül jó az egyik. Dell topikba be is írtam az azonosítót.
-
nike0075
csendes tag
Nagyon szépen megírt teszt, és szép kis gépezet ennyiért én azt mondom nem drága..
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=nike0075&submit=
-
nightmare13
őstag
Az N5010 Dell gépekkel volt az a hiba anno, hogy nem volt hozzájuk 32 bites driver a wifihez (ha jól emlékszek), bár gondolom a barátod 64 bites ultimate-t rakott fel.
WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
raczger
őstag
Hát azt mondta nekem felrakta azokat... Igazi probléma az, hogy nem biztos hogy úgy ért hozzá ahogy kellene.
De igazából azt nem értem miért nem ismeri fel a win7 automatikusan ezeket? Eddig ahány laptop megfordult a kezembe, minden ment rajta, összes hardvert kezelni tudta a win7.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
-
raczger
őstag
Haverom is pont ilyen laptopot vett a héten, de van egy kis problémája. Feltette a Win7 Ultimate SP1-et (több winnel is próbálkozott eddig), de nem ismeri fel neki se a hálókártyát se a wifit alapból. Mivel én személyesen nem tudom megnézni ezért nehéz utánajárnom a problémának, ezért gondoltam hogy itt írok. Tehát szerintetek mit kellene tennie hogy menjen a wifi? próbálta kapcsolbi a fn+wifi gombbal, de nem volt hatása.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Galdius
csendes tag
én is ezt a vasat nyomom már régóta tina 8 meg a proteus (CAD programok)
nagyon jól maszivan futnak rajta az aksi kibír 4 órát is ha windowsban telepról csak 25
-50% ra viszaveszem volt szerencsém nem a sajátomat belülről is látni
a belső elrendezése szellős elemmel törölhető a bios az akumlátor mögött van gsm szimnek is hely de ezt leragasztják kiszedik
ehez tartozik követő program is a biosban(gondolom van gsm hálózathoz is antenna benne nemtudom ha valaki betudta inditani az írjon
gsm kártya nélkül) anyit megjegyeznék a biosban állitható mejik legyen az elsődleges billentyüzet funkcó (F1,F2 vagy multimédia keyboard)
a synaptics pad hát nemsokat kell mondani róla mert aki használja tudja hogy a szotwerében nagyonsok extra funkcó van
de én találtam egy hibát ami több társánál is előfordult ez pedig a mikrofon alapzörej(nem a ventilátortól szerintem a vinyó elektromágneses zaját veszi de majd
ha kedvem lehet kimérem) amugy fasza vas mire szándékszomlecserélni addigra a gari is lejár ami 3 év gyártói meg az "SRS" se rosz benne[ Szerkesztve ]
-
-
Thome
veterán
Nem rossz teszt, bár a memória sebességére, a proci cache sebességére is kíváncsi lennék. Szerintem így még elég hiányoska a teszt, de nem rossz.
-
xmad
őstag
válasz hackeeeee #54 üzenetére
hát ez az
szeretem a notikat én is, de a pc-t legtöbbet itthon használom..és amikor belegondolok akkor mindig meggondolom magam, hogy nem itthonra nem veszek notit
én mondjuk a pc-t nem nagyon pakolgattam még sehova.. itt van az íróasztalomnál már vagy 3 éve[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szépen szólnak nagyon a H/K rendszerrel szerelt Toshiba notik.
Nem csak cipelés szinten.. Kényelem, és egyéb szempontból is... Mondjuk a tény az, hogy ha úgymond "nagyobb" igény van, akkor lehet, sőt biztos, hogy olcsóbb egy asztali gép, mint egy noti.. Dehát, tényleg kinek mire kell.. Ha drágábban vesz notit inkább mint asztalit, és neadjisten pakolni kell, könnyebb az embernek a hóna alá csapni a notit, mint egy komplett asztali masinát pakolni..
De tényleg, ez megszokás kérdése. Nekem már megfordult a fejemben, hogy leváltom az asztali vasat notira, csak nálam is pont ez a gond, hogy elég drága lenne az a gép, ami nyújtja azokat a dolgokat, amikre szükségem lenne..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát pl... Én Toshibákat hallgattam már Harman/Kardon rendszerrel, azért nem szóltak olyan sz@rul.. De tény, asztalihoz tudsz kötni házimozit.. Nade ha szerencséd van, és kifogsz olyan notit, amin van optikai kimenet, akkor akár arra is köthetsz házimozit, és nem kell kombinálni külső hangkártyával...
Attól függ, kinek mire kell a gép.... Ha fontos a mobilitás, akkor tök mindegy, hogy mennyivel jobb az asztali gép, az nem lesz mobil..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xmad
őstag
gondolom azok a laptopok amibe ütős kártya van, meg JBL nem 2 forint talán közelebb áll a 200 ezerhez
ellenben a pc-hez veszel egy frankó hangkártyát és rákötsz egy házimozi szettet, mélnyomóval az nem lesz szar
persze asztali pc-nek is megvan az előnye és a hátránya is... úgy ahogy a notinak is.
másik kérdés: használ itt valaki tábla pc-t? ha igen szívesen olvasnám ha leirná a tapasztalatait.. egy netbookot gondolom azér nemtud kiváltani, de úgy mégis felhasználói élményben milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Hangcuccot usb-s kütyüvel meg lehet oldani. Azért egyik-másik notebooknak van olyan hangszórója, ami elég ütős. A kis inspironé elmegy, Q3-azni pl igazi élmény volt rajta. Aki katarzist akar annak XPS-t kell venni, JBL 2.1 és nem csak marketing, mindenhol dícsérik a hangzását.
szerk: "pont a kényelem miatt lehet hogy veszek a gépem mellé egy normális brazos netbookot.. játszani meg filmezni itt lesz a gép" Ez a másik megoldás ha van helye a dektopnak
[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
mobilitás szempontjából persze,hogy jobb.
de a notin filmezni nem olyan mint egy nagy monitoron, a notira nemtudsz normális hangcuccot se rákötni mert szarul fog szólni, mert nem arról híresek h baromi jó hangkártya van bennük..
a gyári hangszórón meg zenét hallgatni sem éppen egy élmény.
véleményem szerint annak éri meg a noti aki rajta dolgozik, és sokat viszi magával.
de otthonra asztali pc helyett nemjó.... csak ha internetre használod, se zene se semmipont a kényelem miatt lehet hogy veszek a gépem mellé egy normális brazos netbookot.. játszani meg filmezni itt lesz a gép
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Én is ált-ban lakáson belül mozgatom csak aktuális noteszomat, sok dologban kényelmesebb mint egy helyhez kötött desktop. Néha meg azért elvinni is el lehet, ha meg kevés a hely akkor is jobb mint egy desktop.
-
-
Chaser
legenda
"A gép meg Dell nincs is mit hozzá tenni" A gép meg belépő Dell, nincs is mit hozzátenni Mindazonáltal akinek komolyabban játékra kell a gép van már 190k körül alternatívája egy gt 555 ddr5 vga-val szerelt lenovo gép személyében. Ez a gép pár hónapja volt jó vétel, de azóta sok dolog változott. Akkor is az i3 380+2GB ram+HD5650 verzió 142k-ért...az i3 380 majdnem ott van mint az i5 ami a cikkben van.
szerk: Quentin: Jah, és azok fHD-sak, HD panelek mind kommerszek, tűrhetőt azért találni. De a fHD-ra odafigyel Dell bácsi, igaz kicsi más az árazás is...na de hát a tökéleteset meg kell fizetni mindenütt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Quent1n
senior tag
-
Cruiserke
tag
válasz hitvanyalak #41 üzenetére
Teljesen egyetértek azokkal akik utálják a fényes felületei miatt, azzal is aki papírnak nézi a noti tejét, azzal is aki szerint szar a billje, sőt azzal is aki szerint hangos(ami igaz is).
De itthoni használatra ennyi pénzért nem találtam sokkal jobbat.
Lehet nem értek annyira hozzá, de nem is hurcolászni vettem, és nem sajnálom az időt takarítani. Ennek tükrében teljesen megvagyok vele elégedve.Aorus Z590 Ultra, i9 10900, RTX2080, GSkill trident Z NEO 32GB, Samsung S21, Iphone 12 Mini
-
hitvanyalak
senior tag
De király!Én 5110-est néztem, kb ugyanez, és pont azon bosszankodtam, hogy nem találok tesztet.
Köszönöm szépen, most még jobban meggyőztél, hogy jó válaztás.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Gergello
addikt
Én is gondolkoztam egy ilyenen (i3, hd560), de aztán inkább vettem egy gyengébb hp-t. Matt kijelzővel, fémburkolattal 130ért. Nem bántam meg.
Fényes burkolat + fényes kijelző miatt inkább nem kellett ez a gép. -
franc0
őstag
Az Inspironok a saját kategóriájukban, árukhoz képest nem rossz vételek. Főleg az újabb modellek.
Viszont "jó laptop"-nak csak az nevezi őket, akinek még életében nem volt a kezében rendes laptop.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Chaser
legenda
" Azt hiszem a Dell jól összerakta ezt a gépet." Ebből látszik mennyire nem értesz a notebookokhoz Sokkal jobban jártál volna egy 5110-el pl. Ami pozitív a gépben az ára és 3 év gar - igaz csak szerviz-, csatlakozók jól vannak elrendezve. Akut olcsón lehet hozzá kapni. Elég jó hangszórók, jó touchpad.
Ami negatív: tipikusan otthoni gépnek szánták, DTR. Nem hurcolászásra és állandó nyitogatásra van tervezve. A zsanérok nagyon gyengék ehhez, egy sarkánál fogva csavarodik az egész kijelző. A billzet gyors gépelés közben kihagy, 1ébként megfelelő. A kijelző betekintési szöge elég ocsmány, sokkal jobb kijelzőjű gépek vannak azonos árkategóriában. A burkolat mindenhol gyűjti az ujjlenyomatot és port, bár való igaz, első ránézésre szálcsiszolt alunak tűnik gyakorlatlan szemeknek, én is megvicceltem vele egyik haveromat Esetleges hdd cseréhez bontani kell a gépet, ami ha az ember ssd-t tervez nem túl jó hír. Hát kb ennyi.
Az 5110 lényegében ugyanaz, de ott már helyszíni üzleti gar van, az 5010-eknél csak szerviz. Van usb3 és lekapcsolható a külső vga, na meg a cpu is kevesebbet fogyaszt.
Ha jól összerakott dell gépet akarsz az xps, vostro vagy lattitude._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Seirus
tag
Tényleg korrekt cucc, nincs 13"os változata?
Telefonszám adatlapomon.
-
horvathd
senior tag
válasz hackeeeee #30 üzenetére
Nem.
Vegyük pl. az F11 gombot, és tegyük fel, hogy ezzel lehet a hangerőt is csökkenteni. A legtöbb esetben a hangerő csökkentéséhez az Fn + F11 billentyűkombinációt kell lenyomni.
Ebben az esetben viszont azt be lehet állítani, hogy a hangerőcsökkentéshez elég legyen lenyomni az F11-es billentyűt, míg az F11-hez tartozó funkció eléréséhez kell Fn + F11-et nyomni."The Kid just rages for a while."
-
Gengi
senior tag
Ez egy nagyon jó "asztali" gép, gyors, stabil és kicsit hangos. De igazából az anyaghasználata a sok csillogó műanyag(Nyáron kicsit megizzad a keszed úgy néz ki minhtha ráhánytak volna ) nagyon lerontja az öszképet ,mindenesetre gratulálok az íráshoz.
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
hazai
tag
akoribab még énis egy ilyen fajta gépet nézegettem de ebol a N5010 bol van olcsob és a drágáb tipus ezért én a kozép válaszutat választotam ami bejot és megvagyok elégedve vele.
amugy jo kis gép.
upNézz szét a termékeim közt http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=hazai&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
veector
senior tag
Grat hozzá
[ Szerkesztve ]
-
horvathd
senior tag
válasz hackeeeee #22 üzenetére
Ennél és több más Dell modellnél be lehet állítani, hogy az funkció gombot önállóan megnyomva, milyen műveletet hajtson végre. Lehet ez a megszokott pl. F1 = súgó indítása, vagy pedig a fényerő-szabályozás/multimédiás funkció. Ebben ez esetben a második az alapértelmezett.
"The Kid just rages for a while."
-
daneeeeee
aktív tag
Köszi szépen!
-
Cruiserke
tag
válasz daneeeeee #24 üzenetére
Ezzel énis megszenvedtem, AMD GPU toolt kel leszedni és azt a verziót ami támogatja a mobility 5870 et. Csak ez az egy ismeri fel, de ezzel megy simán.
Asszem a 0.9.26 os.[ Szerkesztve ]
Aorus Z590 Ultra, i9 10900, RTX2080, GSkill trident Z NEO 32GB, Samsung S21, Iphone 12 Mini
-
daneeeeee
aktív tag
A géphez gratulálok! Én már 1 hónapja használok egy tök ugyanilyen gépet. Teljesen elégedett vagyok vele.
Egy kérdésem viszont lenne: Te hogyan tudtad tuningolni a videokarit? Nálam a meghajtóprogramban nincs ilyen opció, MSI After-rel pedig nem engedte. -
hackeeeee
Jómunkásember
A funkcógombokban mi a meglepő? Eddig Én csak olyan notit láttam, amiben FN+F1-F12-vel működött, kivéve pár gép, amin van külön hangerőszabályzó pl..
Vagy, hogy értetted azt, hogy "csak másodrendűek"?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
krystman
őstag
Én tegnap telepítettem pont egy ilyen i3-as procival, és nagyszerű gép! Én semmiféle hajlítást nem vettem észre a billentyűzetén, pedig lett nyomkodva. Én a Far Cry2 próbáltam ki, 1366x768-ba mindent Magas beállításra téve, és ment mint a vaj. Amit fel tudok hozni negatívumként, az a hűtés, mert annak tényleg van hangja, játék alatt nyomja rettentően a forró levegőt, és akkor már tényleg megjön a hangja, de nekem nem volt zavaró. A másik a DVD aminek az ajtaja elég gagyi hatást kellt, olyan mintha egyből szét akarna hullani, amikor kinyissa az ember. A hangja viszont nagyon vacak, ettől jobb hangszórót is tehettek volna bele. Nagyjából ennyi ami negatív, a gép viszont piszok jól megy, és nagyon jó dolog benne az eSATA is. Ami nekem nagyon tetszett, az a hálózati dugó amit a gépbe kell tenni, ott egy kis csíkba neon kéken világít. :-) És még annyit hogy először nem tetszett, hogy hátul van egy USB dugó, de miután a rádiós egér vevőjét oda tettem, nagyon megtetszett, mert egyáltalán nem zavar semmiféle ilyen dolog ha pakolok a gép körül. Úgy hogy ez a gép nagyon szépen megállja a helyét, bármilyen alkalmazásnál.
-
banhammer
veterán
8 giga rammal adják alapból.
Mi a fene!\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
xmad
őstag
jó kis gép de ez drága egy picit ennyiért
[link]anyámnak is ilyen van csak gyengébb felszereltséggel
1 dolog nem tetszik:
összecsukott állapotban a teteje olyan szinten hajlik mintha papir lenne.... ha egy kisujjal is megnxyomjuk.. mókás
de amugy nemrossz
-
stanley_
tag
Páromnak is ilyet vettem csak i3-al felszerelve de teljesen elég mindenre.
Normálisan fut minden játék (CS,L4D Portal 2)és a 3 év garancia sem elhanyagolható tényező!
-
dkface
aktív tag
akkor írok már én is mert szerintem borzasztó gép , a billentyűzet sima gépeléstől horpad, a ázsanér gyenge, lakkozott az egész és a vga is nyilván azért van alulórajelezve mert egy hulladék az egésznek a hűtése ráadásként az egészre még hangos is...egyetlen pozitívum a 3év garancia
-
No-kia
addikt
nekem is hasonló, csak i3-al, nagyon megvagyok vele elégedve
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Cruiserke
tag
válasz huskydog17 #12 üzenetére
Azért maradt 8X on mert azt állította be alapbol, ás AF et nem rakott be. Mivel magával a játékkal nem játszom, hagytam azon a beállításon amit alapbol beállított.
Aorus Z590 Ultra, i9 10900, RTX2080, GSkill trident Z NEO 32GB, Samsung S21, Iphone 12 Mini
-
huskydog17
addikt
Szép masina, hatalmas erővel!
Egy dolgot nem értek:
A Portal 2-nél az élsimítást 8x-ra állítottad, míg az anizotróp szűrőt meg kikapcsoltad? Miért? Logikusan pont fordítva kéne. Ha az élsimítást 4x-re állítod, a játék ugyanolyan szép marad, de nyersz valamennyi sebességet. Az anizotróp szűrőt meg nyugodtan beállíthatod 16x-ra, mert az nagyon minimális erőforrást igényel. Így szebb lesz a játék és valamelyest egy kicsit gyorsabb is talán.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
zsozsi33
csendes tag
Ugyanennek a szériának az i3-as kistesóját én is telepítettem, és csakugyan át lehet BIOS-ban állítani a funkcióbillentyűk közvetlen elérését. Viszont ha valaki a multimédiás részeit használja ki elsősorban, annak érdemes a gyári beállítás mellett maradni.
Elég masszívnak, jól átgondoltnak és kivitelezettnek tűnt az egész gép számomra is, egyedüli hátrányként én is az ujjlenyomatokkal tarkított burkolatot tudnám megemlíteni.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=zsozsi33 Angol órát adok-veszek :)
-
Cruiserke
tag
A funkciógombokat énis többet használom így egyáltalán nem zavaró.
A fényes felületek valóban neccesek, de nekem így tetszik.Aorus Z590 Ultra, i9 10900, RTX2080, GSkill trident Z NEO 32GB, Samsung S21, Iphone 12 Mini
-
HPAA
őstag
engem személy szerint nagyon kiakaszt ez az ujjlenyomat maszatolásos külső
elegáns az tuti , de ha nem törölgetem eléggé igénytelen marad3 hete van meg , de szerintem túladok rajta
i3,4 gb ram , 5650 1gb, ha valakinek megtetszene ... 3 év gar -1hónap
************* censored
-
Jack90
csendes tag
http://www.pc-outlet.hu/images/Dell_Inspiron_N5110_i5_nVidia_8GB.jpg
Macbook Air (2017) | Huawei Mate 20 Lite (Black)
-
atom87
aktív tag
Remek kis gép, húgomnak kell notit nézni és a cikkben szereplő kis tesójára
(DELL Inspiron N5010-87) esett a választásom.
Megnéztem élőben is, tényleg szép. Fényes felület az elmegy még nekem, inkább a fényes kijelző visz a sírba...A kis tesó teljesítménye is szép, húginak még sok is lesz
Kawasaki z1000
-
Findzs
addikt
köszi a tesztet
volt már a kezeim között ilyen gép telepítésre és tovább értékesítésre és pont most is egy core i3 -al szerelt kistestvérét telepítem
valóban kellemes gép, az ember mikor kibontja van egy enyhe wow hatás mert szép
viszont a fényes felületek miatt nekem biztos, hogy nem kéne[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
törölt tag
Szerintem elég jó noti, jó áron jó felszereltség és jó minőség, több ismerősömnek is ajánlottam ezt a notit és mindenkinél bevált.
"Számomra érdekes módon a funkciógombok (F1-F12-ig) csak másodrendűek. Csak az Fn megnyomásával aktiválhatók."
Ezen én is meglepődtem, de BIOS-ban vissza lehet állítani a megszokott módra.
Szerk: Nekem ez a noti nagyon tetszik, néha el is gondolkodok azon, hogy i3/i5 + 4GB RAM + ATI 5650-es verzióra lecserélném az egész gépemet...
[ Szerkesztve ]
-
olbaidhun
őstag
Nekem egy gyengébb széria van, de szintén N5010. Sajnos el kell adnom, pedig nagyon fog hiányozni az eSATA csatlakozó és a stabil hardver.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
GIJoe
addikt
Az írást, én gyakran egy mamut vagyok odaverem, odateszem rádobok ezt-azt a cipzáramhoz hozzáverődik a gép stb, stb ezért kerülöm a fényes felületeket, szerintem ennek is ez a gyengéje...
-
Graphics
Jómunkásember
Nagyon jó kis gép, és ennyiért évekig jó lenne számomra Photoshop szerkesztésekhez, szemeztem is a gyengébb verzióval, amit a telenor is kínál, Dell 15R néven, sikerszéria mindenképp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Formula-1
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.