- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
barni96
újonc
KÖSZÖNÖM!!!!! nagyon jól le volt írva minden
-
Lamerapo
újonc
Egy kérdés a telóval lehet videóhívást indítani ? mert én nem találom sajna 2.1 van a telón és alaplap cserés volt mert ötletszerűen újraindult.
köszi a választ ha van
-
r0leee
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon tetszik a cikk, de a segítségeteket szeretném kérni.
A -1. lépéssel megvagyok, a 0. lépésnél akadtam el. Konkrétan ennél a résznél:
"A menüben ezután választhatjuk a Backup/Restore > nand backup opciót. Ekkor már csak a zöld hívás indító gombot kell megnyomni és elkezdődik a ROM fájl lementése az SD kártya nandroid mappájába."
Ha ráállok a görgővel a Backup/Restore menüpontra, akkor a zöld gomb megnyomásakor nem csinál semmit a telefon. Ilyenkor változnia kéne a menünek és ki kéne írnia, hogy "nand backup"? Ennek mi lehet az oka?
Egy 8 gigás SDHC-kártya van a telefonban.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Lasy
veterán
hasznos leírás
-
amatun
csendes tag
sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy ebben az 1.7-ben van magyar nyelv ?
vagy esetleg tudnátok ajánlani 1 újabb verziót amit a jövő héten fel tudnék rakni ? -
stilly
csendes tag
Üdvözletem!
Sajnos én már a nulladik lépésnél megakadtam. Hogyan is mernék így tovább haladni?
A nand backup kiválasztása után ezt a hibaüzenetet kaptam:Error: Run 'nandroid-mobile.sh' via adb!
E: Can't mount CACHE: recovery/log
E: Can't open CACHE: recovery/log
E: Can't find MiscNem jött létre az SD kártyán a nandroid nevű mappa.
azután az itteni: http://bit.ly/bSBBr7 tanácsoknak megfelelően formattáltam az SD kártyát a telefon menüjéből, sőt manuálisan létrehoztam a nandroid nevű mappát is rajta. Hasztalan.Végül lementettem a recovery.log állományt az SD kártyára, hátha ez mond valamit a hozzáértőknek: http://bit.ly/bMIqms
-
CoolBoy323
nagyúr
-
benyboy
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni a kedves publikumtól, hogy ki frissítette már az 1.7-es MCR-t?
Lesz ennek is külön ilyen részletes topikja, hogy hogyan kell megcsinálni? Nem szívesen állnék neki egy angol szöveg után...
Köszi!
-
aliengod
csendes tag
Felraktam a Romot,nagyon jó,atom gyors lett a Pulse
-
Watt25
veterán
Ha bármelyik ROM-ra lecserélem a gyárit, akkor működik-e továbbra is a T-Mobil-os Mobil TV? Valaki kipróbálta már? (Ha már egyszer a MediaMania díjcsomagomban fizetek érte, néha használnám is ROM csere után is.)
-
piroman
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #65 üzenetére
Na ez jó hír. Azért kérdeztem, mert azt hittem az amon ra meg a bootloader, repair stb független a rom által használt részektől, tehát a rom újratelepítése nem írja azt. Ezek szerint viszont igen.
Ez így viszont elég simple, hehe
Köszönöm a választ!
-
törölt tag
Hát már egy ideje megcsináltam a leírtakat, de egy súlyos hiányosságot még pótolnom kell:
Köszönöm szépen a leírást!
-
piroman
csendes tag
Nehezen vettem rá magamat a fólia eltávolítására, de sokkal-sokkal gyorsabb/pontosabb lett a gépelés/érzékenység. A sarkokban lévő elemekkel sincs most már probléma. Mivel a fólia nem szokott alap lenni, ezért talán két válasz van. Az egyik, hogy ennyire jófej a t-mobile...
a másik, hogy könnyen karcolódik. Szóval óvatosságból és a magyarországi multi-mentalitás miatt, aki leveszi a fóliát az a tokját mindenképpen használja..
-
piroman
csendes tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. kb 2 hete feltettem a modaco rom-ot, nagyon fasza. Nem is kérdéses, hogy 2.0 vagy 2.1 után is fözött rom lesz rajta, sd kártyára telepítés lehetősége miatt is.. Szóval feltettem a rom-ot, de az Amon RA telepítése után csináltam róla backup-ot sajnos. Ne legyen vele semmi, de ha mégis, akkor nyilván így bebukok a garanciánál...
Ami a szerencsém, hogy 2 ilyen telóm is van, mert a barátnőmnek is vettünk egyet, hiszen 20e-ért ez egy vicc.. Ár/érték arányban messze ez a legjobb választás most.. Ha már csak azt nézzük, hogy wifi/gps, de ez ennél sokkal több persze.. Szóval van még egy telóm, amin még az az eredeti rom van. Kérdés, hogy ha arról nyomok egy backup-ot és azt pakolom vissza az "én" telómra, akkor az mükszik vagy a rom tartalmaz valami telefon specifikus kódot a romban, ami lebuktat pl imei szám vagy akármi..?Mondjuk így hogy végig gondoltam ez paradoxon, hiszen akkor a fözött romnál is probléma lenne ez..de azért jobb tudni a frankót
Ja a másik, hogy class 6-os sd kari van benne, normál, hogy "csak" 3-4 mb/sec-el másol(nagy fájloknál persze)? Méricskélte vele valaki vagy class 4-el?
Még egy kérdés
A metál detektor mi az istennel "detektál", amiko rfeltettem a telómra azt hittem besz@rok.. Az érzékenységet állítva egész használható kis eszközt kapunk, ami külön megvásárolva szintén jó pár ezer forint.
Szerintem rosszat ne irjon erről a cuccról senki, mert 20e-ért kb egy gps-t lehet venni, de még annál is sokkal jobb, mert sokkal gyorsabban pozicionál az a-gps... Persze lehetne jobb hangszóró, meg kicsit több ram, proci stb, de ezek a dolgok nem ennyibe kerülnek már.. Mondjuk ebből egy jobb hangszóró pár centes dolog lett volna, de a többi feledteti ezt a problémát..
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Klemens
őstag
Na, készen vagyok.
Viszont a menübe belépés és az ott való mozgás nagyon lassú lett így nálam. -
Klemens
őstag
Na, készen vagyok.
Viszont a menübe belépés és az ott való mozgás nagyon lassú lett így nálam. -
Klemens
őstag
Azt hiszem nekem is muszáj feltennem az 1.7-es Modacot, mert már kiírta a telefon, hogy kevés a hely.
Elméletileg ezt úgy is meglehet oldani, hogy ha a telefon összefossa magát, akkor is visszalehet tenni úgy a gyári ROM-ot, hogy nem marad nyoma a főzött ROM-nak.
Ha ez alapján csinálom a telepítést, akkor ez a dolog megoldható?
Lehet, hogy láma kérdés, meg még nem olvastam végig az írást. -
benyboy
tag
e l a k a d t a m ...
hogy kell particionálni? nekem azt írja ki, amikor bemegyek a partition sdcard>repair sd:ext
run 'fs repair' via adb!ez mi? plíz help!
-
benyboy
tag
válasz
CoolBoy323 #53 üzenetére
COOLBOY
Köszi szépen mindent, elérkezett a várva várt pillanat, már csak percek kérdése, és újjá szület a telóm
1000köszönöt és hála!
-
benyboy
tag
válasz
CoolBoy323 #51 üzenetére
de nem kellett érte fizetned semmit, tehát vissza tudtad úgy állítani, hogy a vakegerek nem vették észre...
szólj ha tévedek...
nem vágod hogy kell átállítani amit az előbb is kérdeztem??
-
benyboy
tag
Srácok!
nem vágja vki, hogy hol lehet a gmail-es accountot megváltoztatni, amit a legelején kell megadni? Változott a mail címem, és nem találom sehol, hogy hol lehet...
Coolboy telód megvan már? -
megbízható
csendes tag
Üdv, kösz a segítséget!
Közben rájöttem mi a gond.
A chrome böngésző az adott linket nem nyitja meg.....az explorer működött. -
Csorosz
aktív tag
És persze köszönöm a cikket!
Nélküle biztos nem kezdtem volna bele! -
Csorosz
aktív tag
Kb mintha kicseréltem volna a telefonom 1 másikra.
Mindenkinek ajánlom a rom cserét, aki még nem tette meg.
Agyon van instalálva a gép, és továbbra is csak 48 Mb foglalt a memóból!
Az app2Sd miatt mindenképp megéri, de a rugalmassága is nagyon tetszik.
Mondjuk a Gmail kliens nekem is szarakszik rendesen.
De ez legyen a legkissebb baja. -
DarkByte
addikt
válasz
megbízható #42 üzenetére
Bocsi a hétvégén nem nagyon jártam a PH!-n.
Sajnos ebben nem tudok segíteni, nincs ötletem mitől lehet. (esetleg elfelejtetted a wipe-ot amire tudok gondolni?) A Vanilla ROM-ot le tudod tölteni erről a linkről: [link]
Emlékeim szerint bele raktam az írásba is, de ha mégsem akkor bocsi. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
megbízható #44 üzenetére
"Main ROM download: http://www.romraid.com/paul/pulse/update-p...core-signed.zip"
-
megbízható
csendes tag
Valaki tudna egy linket a vanilla letöltéshez? Az eddigiek nem működnek!
-
megbízható
csendes tag
Hahóóó!
Nem indul jól a telefonom! Nincs hálózat, a firmware ismeretlen..... -
megbízható
csendes tag
Üdv, Segítene valaki?
a 4. pontnál tartok és nem tudom elindítani a telefont, mert mindenáron a google fiókomat állítaná be, de azt nem tudja, mert nincs hálózat. Nem tudok tovább lépni ezeken a beállításokon. Segítene valaki?
-
Csorosz
aktív tag
Na.
Alakul. -
DarkByte
addikt
Sajnos a Contacts szinkronizáció egyébként is gáz a gyári ROM-al.
(Igaz most én is sikeresen semmivé tettem a kontaktjaim és telefonszámaim felét azzal hogy szórakoztam melyik csoportokat szinkronizálja. Bejelöltem hogy csak a 'Kontaktok telefonszámmal' csoportot kezelje, töröltem a számokat a mobilból aztán mondtam hogy húzza le újra. Eredmény: a csoport ami kellett meg is van a mobilon, de minden más csoportban lévő bejegyzést (beleértve azokat amelyek voltak a telefonszámos csoportban is egyszerre) törölt a Google fiókombólMég jó hogy az albérletben lévő gépemen van backup ami nem is régi.)
-
Csorosz
aktív tag
Ugyfest csak elindul a szinkronizálás.
Csak borzalmasan lassú. -
DarkByte
addikt
Elvileg felszinkronizálja a Google fiókodba. Nézz szét a contacts.google.com oldalon és ott tudod szerkeszteni aztán mobilon Settings-ben újrasync-elhetsz.
-
Csorosz
aktív tag
Teljesen fel*****sza az agyhelyem.......
Az a PC-Sync egy rakat kaki.
Nem tudom levenni a contatktokat a telőmról vele.
Ötlet valakinek? -
llaszlo
veterán
1. dload a kártyára.
2. aztán a leírás szerint. "+" "PIROS" "BEKAPCS"
Semmit nem kell wipeolni, mindent felülír a telón.Ezt már leírtam párszor.
Jó részletes cikk, tetszik.
Ezek kimaradtak a cikkből:
OSX-hez nem kell semmilyen drivert telepíteni. Ott egyből működnek a parancsok és a fastboot.
A Linuxos telepítési móka kimaradt. Pedig belekezdtél. Ugyanaz, mint OSX-nél csak a linuxos parancsokat kell futtatni. De ez már elég egyértelmű, mert a parancsok nevéből adódik. -
Csorosz
aktív tag
Sziasztok.
Lassan én is meglépem a rom cserét, de sajnos a mo-da-co -s linken nem működik a vanila 1.7-es rom letöltése...
Vagy mostmár várjam meg az 1.8-ast?Üdv mindenkinek.
-
DarkByte
addikt
Ha tudsz programokat telepíteni és nem találkozol lépten-nyomon Force Close gombos ablakokkal akkor mindent jól csináltál. Gondolom azt pedig olvastad hogy ha nem tudsz programokat telepíteni akkor az ext partíció javítása opcióval lehet megjavítani az Amon recovery-ben az App2SD partíciót (feltéve ha csináltál ilyet). Másra szerintem nem kell ügyelni.
-
-
benyboy
tag
coolboy, mikorra várható a telód javítása?
már nagyon kiváncsi vagyok a vanilliára.... -
DarkByte
addikt
Ahhoz hogy a ROM telepítést meg tudd csinálni a konzolos fastboot programot kell használnod, ehhez pedig Windows-os DOS parancssorra van szükséged. Az MCR csomagban található egy batch fájl amely a flash-elést elvégzi, ezt el lehet indítani billentyűzet használata nélkül is, ám ez csak akkor fog működni ha az eszköz látható fastboot által. Ennek ellenőrzésére parancssorra lesz szükséged. Ha a konzol kezelése teljesen ismeretlen, a saját érdekedben javasolnám hogy inkább ne fogj bele a flash-elésbe. Előtte mélyedj el az DOS alapjaiban, vagy kérj meg valakit aki otthon van a témában hogy segítsen neked.
-
adamho
tag
Kedves Darkbyte!
Rettentő nagy hülyeséget fogok kérdezni!
Hol adok ki bármilyen parancsot a parancssorból? Ez azt jelenti, hogy nem rákattintok valamelyik fájlra, hanem valahova beírok valamit? És hova?Köszönöm a segítséget, most készülök a nagy lépésre lelkileg.
-
benyboy
tag
válasz
CoolBoy323 #19 üzenetére
iagzából meg vagyok még elégedve eddig vele, mondjuk mindenki azt mondja aki megfőzte, hogy gyorsabb lett, több memória stb...
türelem, megmaradó garanciás pulse-t terem...
-
benyboy
tag
válasz
CoolBoy323 #17 üzenetére
1000 kösz és hála, akkor ennyit még kibírok, megvárom míg visszakapod...
köszi még1x!
-
CoolBoy323
nagyúr
helyben nem javítják a telót, felküldték pestre (talán)
nem szóltak, h gáz lenne, ergó gondolom h szart se vettek észre...
igaz, én csak a recoveryt néztem, az 1000% h az alap lesz... a bootot nem néztem, de én bízok benne, h az is visszaáll, hisz bounty mondta, ő meg nem hülyede ha mégis ugrik a gari, feltétlen szólok, de akkor tuti agyvérzést kapok XD
-
DarkByte
addikt
Én köszönöm a dicsérő szavakat, illetve hogy akkor kipróbáltan működik a leírás nálad is.
Az említett boot-os dolgot javítom. Ezt bevallom másoltam a forrásból, most így belegondolva azt hiszem én sem írtam oda a recovery szót, mert a fastboot parancssori súgójából néztem ki a paraméterezést.
-
benyboy
tag
magyarul ki lehet játszani a t-mobilet...
CoolBoy323 írta, hogy ő visszavitte szervízbe, de elötte visszaállította a romot. akkor elvileg a droidját garival javítják...attól tartok, ha rootolok, és vmi baja lesz, nem fogják megjavítani, viszont a csekkek jönni fognak
köszi a gyors választ
-
n00n
őstag
Igen ugrik a gari. De vissza lehet állítani úgy hogy ne vegyék észre. Amiről nem tudnak az nem is fáj.
Egyébként jó lett a cikk! Grat!
Ha valakinek tetszik a custom rom, regeljetek a modaco.com-on 10 font ellenében legyetek ad-freek. A plusz szolgáltatások (nincsenek reklámok, saját rom főzés, elérhető fejlesztői kiadások) mellett ösztönzitek Pault a fejlesztésre.
-
benyboy
tag
Sziasztok,
egy valamit egyáltalán nem értek. Néhány helyen azt olvasni, hogyha rootolom a telót, akkor ugrik a gari. Ez igaz, vagy sem, mert amit itt olvasok az alapján ha visszarakom a decemberit, akkor nem vesznek észre semmit.
Szal a kérdésem lehet-e rootolni gari vesztés nélkül?Köszi!
-
mr.geeZ
aktív tag
Köszönjük a részletes leírást, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végre meglépjem a módosítást linuxon (főleg, hogy nem kell flash-elni az amon-ra-t, lehet csak bootolni).
Viszont én ezzel tudtam ezt megtenni (egy recoveryvel kevesebb kellett) ArchLinuxon.
./fastboot-linux boot recovery-RA-pulse-v1.5.2.img
Annyi még ehhez, hogy a gépen írja ki a dolgokat ilyenkor, és ilyenkor persze automatikusan rebbotol, nem kell külön parancsot kiadni erre.Az udev beállítások újraolvasása Arch alatt ez:
sudo udevadm control --reload-rulesMégegyszer köszönöm a leírást Boygues-hez
Az apps2sd automatikusan működik, ha rajta van egy ext2-es a kártyán másodikként, de gparteddel csináltam, nem a beépítettel? Milyen könyvtárat csinál az SDn?
-
pockalap
csendes tag
Kösz srácok! Így már tiszta minden
-
DarkByte
addikt
válasz
CoolBoy323 #8 üzenetére
Köszi, akkor még egyszerűbb mint gondoltam.
-
DarkByte
addikt
Mivel ezt még nem próbáltam ki így elméletben a következőt kell tenni:
- T-Mobile oldaláról a december update-et leszedni (-1. pontban leírva).
- Fel kell dobni a képfájlt az SD kártyára a dload mappába ahogyan az oldalon le van írva
- Telefont kikapcsolod, majd hangerő fel + piros letevő gomb + power gomb és visszarakja a gyári ROM-ot. (Esetleg egy Wipe-ot érdemes megcsinálni az Amon-al recovery módban még ez előtt közvetlen).
- Visszakapod azt az állapotot mint amikor megvetted a telefont.Akik csináltak már ilyet esetleg leírhatnák pontosan a lépéseket, mert ez csak a saját kikövetkeztetésem, nem 100% hogy jó is így.
-
pockalap
csendes tag
Nagyon jó cikk, grat hozzá! Esetleg még annyival lehetne kiegészíteni, hogy mi a pontos teendő ha gebasz van és szervízbe kell vinni a telót. Tehát a teljes gyári állapot visszaállítása hogyan történik.
-
DarkByte
addikt
Gyorsabb lett, érezhetően. Zene lejátszó például nálam lépten nyomon elkezdett laggolni a gyári ROM-al ha mondjuk Market-ről elkezdtem telepíteni közben, vagy a beépített böngészővel tallózni. Itt gyakorlatilag semmi ilyen nincs. Akkor ugye a Mobilarénás tesztben is benne van a főképernyőre másodpercekig visszalépés, eddig ez sem jelentkezett ezzel a ROM-al. A másik ugye az App2SD, nincs most már a ~60MB-os limit amire programokat telepíthetsz. Illetve van még jópár egyéb optimalizáció és kiegészítő cumó ami bekerült a ROM-al: [link] Na meg nekem a T-Mobile-os színektől már herótom volt, arról nem is beszélve hogy a gyári dashboard felesen ette a memóriát mert sosem azt a nézetet használtam. A Vanilla ROM-al kaptam egy alap Android-ot ami nem eszi felesen az erőforrásokat.
Persze ez innen már egyéni preferencia kérdése hogy fontos-e. Én nem ezért raktam fel a ROM-ot elsősorban, hanem mert reméltem ez megjavul: [link] De már amúgy is szemeztem vele, mert idegesített a lomhasága a mobilnak olykor. Nem bántam meg eddig
-
Dare2Live
félisten
ami engem érdekelne az a mi változott a frissitett Ts romhoz képest, gyorsabb lett, stabilabb....?
-
m0rd0k
senior tag
köszi,ez hasznos leírás,sokaknak jóljön,többek között nekem is 1-2 hét múlva.
-
DarkByte
addikt
válasz
CoolBoy323 #1 üzenetére
Természetesen nem zavar. Az olvasó majd dönt melyik alapján végzi el a telepítést
-
CoolBoy323
nagyúr
ez az én kreálmányom, remélem nem baj, h beraktam ide, hátha ez is segít a sorstársaknak
1.: decemberi updatet rakd fel a magyar t oldaláról
2.: backupolj amit akarsz
3.: a modaco oldaláról szedd le a romot amit fel akarsz rakni! (én az 1.7 vanilla romot javaslom) http://android.modaco.com/content/t-mobile-pulse-pulse-modaco-com/296925/11-jan-1-7-modaco-custom-rom-u8230-vanilla-style/
4.: ha ezt választod, töltsd le, és másold a kártyád gyökerébe, majd kelleni fog!
5.: ahhoz, h fel tudj tenni egy romot, az amon ra recoveryt fel kell tenned, ez cseréli le a gyári, fos recoveryt http://dc160.4shared.com/download/210601977/86a8349b/152-pulse-amonrarecoveryezajoo.rar
6.: h ezt fel tudd tenni a telódra, látnia kell a gépednek a telót! (gyári cdn lévő drivereket rakd fel!)
7: telót kikapcs, és bekapcsolod úgy, h piros hang le bekapcs, majd rádugod a gépre
8.: install-recovery-windows fájlt lefuttatod (ezt töltötted le amon ra recoveryként...) ekkor települ az új recovery. ha kész, kiírja teló h OK.
9: vedd ki az akksit, húzd le a gépről
10: úgy kapcsolod be a telót, h menü piros bekapcs
11: itt csinálj egy nandroid backupot, aztán érdemes particionálni a kártyát, úgy h ext partíció legyen (oda települnek majd a progik) de más ne legyen (még vmilyet felajánl, de annak értékét állítsd 0ra)
12: wipe menü, itt mindegyiket futtasd le
13: ha particionáltad a kártyát, rakd fel vissza a kártyára a 4. pontban írt romot
14: a recovery menüben katt a flash zip to sdcard menüre, és ekkor települ az új rom!
15.: reboot, és voálá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged