Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz D1Rect #100 üzenetére

Mivel leírtad hogy nem értesz a tőketörlesztéshez meg hasonlókhoz, ezért belinkeltem azt amit találtam arról hogy milyen törlesztési módok léteznek, és le van írva hogy minél mennyi kamatot és tőkét fizetsz vissza, így már kiderült hogy bizonyos konstrukcióknál miért olyan amilyen a kamat:tőke aránya a törlesztőrészletben. Szóval teljesen naivan belinkeltem hogy mik ezek a fogalmak, de lehet hogy teljesen félreértettem a kérdéses hozzászólásod jelentését, my bad. :)

Maga a hitel szerintem nem rossz dolog. A lakás lehet termelőeszköz is (más kérdés hogy az esetek nagy többségében nem az, így az ügyintéző eleve átverte a felvevőt).
    A 100e hiteles közül vajon hányan voltak úgy hogy már eleve a teljesítőképességük határán vették fel a hitelt? Ill. oké hogy kb. mindenki kaphatott mindenre hitelt, de az ilyen felvevőknek meg sem fordult a fejükben hogy ez nem feltétlen a legjobb ötlet, csak elvakította őket az alacsony törlesztő meg a sok reklám?
    Ill. a 100e-ből mennyi az aki tényleg tudná fizetni, csak b*szik az egészre mert hogy úgyse lakoltatják ki?

Másrészt dabadab arra célzott a jelenértékkel, hogy ha van az alábbi szituáció:
    havi 50k törlesztő, 5%kamat mellett, 25 éven keresztül. Ekkor évente 600k-t fizetünk vissza, amit ha beszorzunk 25-tel, akkor tényleg 15 milliót kapunk. Viszont ha kiszámítod a jelenértékét, akkor kiderül hogy jelenértéken az összes visszafizetendő pénz kb. 8356366 Ft-ot ér. :U

Új hozzászólás Aktív témák